Keresés

Részletes keresés

Hiryu27 Creative Commons License 2020.02.13 -2 0 153748

Csőrlőzni.... nem elvontatni xtíz kmekre..

Előzmény: Hungry_horse (153746)
Hungry_horse Creative Commons License 2020.02.13 0 2 153747

No az sem semmi égés volt... :)

Előzmény: gaunt (153738)
Hungry_horse Creative Commons License 2020.02.13 0 2 153746

Gyenge riposzt.

Mindegyik hk. alváz, a motorerő is hasonló.

Aki ésszel teszi a dolgát, képes menteni ezzel is, azzal is.

Sárba hasig merült dögnehéz hiradókocsit is ki lehet csörlőzni, anélkül, hogy a két csörlőző nehézvezetékes széttépné.

Ész + rutin.

Előzmény: tuzer (153737)
Hungry_horse Creative Commons License 2020.02.13 -1 2 153745

:)

Elegáns cáfolat a nagyképű kioktatásra.

Gratulálok!

Előzmény: gaunt (153735)
Tankiszt Creative Commons License 2020.02.13 0 2 153744
Hungry_horse Creative Commons License 2020.02.13 0 2 153743

Toltál már ide álhírt elég sokat.

Azokkal mizujs?

Szerintem nem jöttek be.

Ezért ha lehet, akkor az álhíreidet inkább a napisz&ron nyomd, mert hiteltelen vagy.

Előzmény: hestonbluementhal (153727)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.13 -1 1 153742

Soha nem állítottam ilyet, azt viszont igen, hogy azok szerint, akik valóban hajtottak végre víziátkelést, rettenetesen rossznak találták a tulajdonságait vízen.

Ez valószínűleg így van, mert a Gvozgyika nem csatahajónak lett optimalizálva, és nem vízi ütközetre tervezték.

Ebből kiindulva, . pl a Bismarck csatahajó mozgási paraméterei elég rosszak lettek volna a várpalotai lőtéren.

Bár tüzelni jól tudott volna.

Előzmény: tuzer (153739)
gaunt Creative Commons License 2020.02.13 0 3 153741

Hát én kizártnak tartom, hogy u.a. a kuplung (az egyiket vontatásra méretezték), de erről jó lenne, ha egy tankos nyilatkozna.

Tankos neked nem fog nyilatkozni, mert itthon nem volt rendszeresítve a BREM-1. Nekem viszont megvan a T-72 és a BREM műszaki leírása is, és bizony megegyezik az erőátvitel!

A végére még beteszek két videót:

https://www.youtube.com/watch?v=qgaIdeXsxNE

A te logikád szerint a teherautónak szét kellene szakadnia 5:15-nél... Teljesen mindegy mi vontatja, a lényeg, hogy mekkora erők lépnek fel. Harckocsival is lehet finoman megindulni (tapasztalatból mondom), és teherautóval is lehet durván.

https://www.youtube.com/watch?v=Dv0CuTmf3EA

Ez mondjuk fel volt borulva, de miután talpra állították, kihúzták az útra. Ismét, a te logikád szerint szét kellett volna szakadnia...

Tudod, akik tervezték ezeket a kocsikat, nem olyan hülyék, hogy annyira gyengére méretezzék az alkatrészeket, hogy ne lehessen kivontatni őket rakománnyal együtt...

Persze szét lehet ezeket is szakítani, pl. ha a képzetlen harckocsizó hirtelen leugrik a kuplungról, de ilyen embert normális esetben nem alkalmaznak, ha a feladat megkívánja a precíz munkát. Vagy esetleg ha a vontatott kocsi alvázát már csak a rozsda tartja össze....

Előzmény: tuzer (153739)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.13 -2 0 153740

Egyszer régen autóztam a Bakonyban. Az a hülye ötletem támadt, hogy levágom az utat a 8-as felé, mert tudtam egy nagyon alsórendű csapást, kb. 5 számjegyű útjelöléssel a térképen, mert így ídőt spórolok.

Neki is vágtam, hólánccal, meg elsőkerék hajtással az ösvénynek.

Kb. 3- 4 kilométert mentem lendületből, míg egy enyhe emelkedőn elfogyott a szufla, és a kocsi hasa felült a jeges hóra, a kerekek elforogtak a levegőben.

Próbáltam mindent, de se előre ,se hátra.

Kik kellett gyalogolni a legközelebbi faluig,  az önmagában tortúra volt, aztán keresni valakit, egy traktorost, és elmondani . hogy mi van.

Azt a megvető tekintetet, ne tudjátok meg...

A traktor is nagy nehezen jutott el hozzám, az autóig. Elkezdte húzni, de nem történt semmi, mert fogta a kocsi hasát a hó., recsegett-ropogott minden. A traktor kerekei elforogtak, nem történt semmi egy ideig. Már majdnem neki is mentést kellett hívni.

Végül nagy nehezen kiráncigált a faluig, de közben többször is elakadtunk.

Ez az egész kaland + 5 óra volt ,közben besötétedett, átáztam és fagytam, a többiről nem is beszélve.

Szóval ne próbáljátok ki,  mert a hülyeségnek mindig ára van.

Uff.

tuzer Creative Commons License 2020.02.13 -3 0 153739

a., Kezdesz megint olyan lenni, mint múltkor. "nagytapasztalatú" volt katonaként görcsösen ragaszkodtál ahoz, hogy a Gvozgyika nem úszóképes...

Soha nem állítottam ilyet, azt viszont igen, hogy azok szerint, akik valóban hajtottak végre víziátkelést, rettenetesen rossznak találták a tulajdonságait vízen. Inkább nekik hiszek, mint  youtubról kiokosodott bárkinek.

b.,Úgyhogy simán be lehet ezt helyettesíteni T-72-vel is. Ugyanaz a motor, ugyanaz az erőátvitel.

Hát én kizártnak tartom, hogy u.a. a kuplung (az egyiket vontatásra méretezték), de erről jó lenne, ha egy tankos nyilatkozna.

c., na és melyik kamion nincs éppen közúton?

Előzmény: gaunt (153738)
gaunt Creative Commons License 2020.02.13 -1 3 153738

Ne terelj... Tudom, hogy ez egy BREM-1. De ha nem vetted volna észre, a vonószemekhez van kötve a drótkötél! Mindkét videón! Úgyhogy simán be lehet ezt helyettesíteni T-72-vel is. Ugyanaz a motor, ugyanaz az erőátvitel. 

Kezdesz megint olyan lenni, mint múltkor. "nagytapasztalatú" volt katonaként görcsösen ragaszkodtál ahoz, hogy a Gvozgyika nem úszóképes...

Előzmény: tuzer (153737)
tuzer Creative Commons License 2020.02.13 -4 0 153737

Nagytapasztalatú vontatómester: a linkelt videókon melyik a harckocsi és melyik a felhasalt kamion?!

Megírnád hogy hanyadik másodpercben látsz ilyeneket felvillanni?

Segítek: amelyiken daru van, azt a seregben harckocsimentőnek, amelyiknek forgótoronyban egy q. hosszú csöve (v.ö.: ágyú), azt meg harckocsinak nevezik.

Mingyá' könnyebb, nem?

Előzmény: gaunt (153735)
gaunt Creative Commons License 2020.02.13 0 3 153736

Man HX... Jó vicc... Szerinted?

https://www.youtube.com/watch?v=C5nzj33ydjE

Ezek a nyugati katonai teherautók egy nyári zápor után is olyanok mint a partra vetett bálna. Száraz földutakon renkdívül jó teljesítményt nyújtanak, de ha terepre kell menni, sehol nincsenek a szovjet típusokhoz képest. 

Előzmény: kristoof (153728)
gaunt Creative Commons License 2020.02.13 0 3 153735

Ne aggódj, vontattam én is eleget. No nem harckocsival, hanem homlokrakodóval, de most az mindegy. Amúgy csak szólok, pont tavaly ősszel húzott ki a sárból a kolléga egy tengelyig süllyedt kamiont. Egyben. Ésszel kell csinálni, akkor nem lesz baj. Tökéletesen alkalmas a harckocsi bármiféle jármű vontatására. Sőt, a legalkalmasabb amit csak találhatsz. 2013-ban sem szakadt szét egyetlen kamion sem a T-72 vontatás után.

De csak hogy bemutassam, hogy is kell ezt csinálni normálisan:

https://www.youtube.com/watch?v=xImGET3eLoI

https://www.youtube.com/watch?v=hWm0ttx8f9I

Attól tartok a tapasztalat hiánya a te térfeleden van, nem nálam. 

Előzmény: tuzer (153729)
schlumberger Creative Commons License 2020.02.12 -2 0 153734

Urológus barátom (aki katonaorvos is volt egyetem után Börgöndön) mondta nekem, tojózás előtt: ez egy kicsit kellemetlen lesz, de ha jó lenne, magunknak is csinálnánk.

:-)

Előzmény: tuzer (153733)
tuzer Creative Commons License 2020.02.12 -2 0 153733

Mi a kis dolgoknak is tudunk örülni.

Na ezért éri meg a prosztataszűrés!

Előzmény: Törölt nick (153730)
asus43 Creative Commons License 2020.02.12 0 0 153732

Ezt kár lenne vitatni.

Előzmény: Hungry_horse (153731)
Hungry_horse Creative Commons License 2020.02.12 0 2 153731

Szerencsére szabad országban élünk.

Előzmény: asus43 (153695)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.12 -3 0 153730

"A tapasztalat meg azt mondatja velem, hogy részben igazad van. Lehet harckocsival tgk-t vontatni, részben. De csak az első részét, amit azon mód le is tép. Láttam.

Persze esetenként sikerülhet, jó úton, gurulóképes jármű esetén - ez lesz a véletlen siker. De sárban, hóban hasára ült vontatmány (kivéve az elakadt másik harckocsi) zöme ott is marad, ha hk-val akarod kihúzni."

Jó, ha az első, kisebbik  részét letépi, a nagyját meg otthagyja, akkor ez van.

Mi a kis dolgoknak is tudunk örülni.

Előzmény: tuzer (153729)
tuzer Creative Commons License 2020.02.12 -2 4 153729

Az a helyzet, jóember, hogy én életem egy szakaszában igazi fekete szájpadlású csapattiszt voltam, majd később is az átlagos pesti nehéztisztnél jóval több időt szagoltam a puskaport terepen. Lehet, hogy te olvastál a dunántúli harckocsi útról, de én jó részén  jártam is. Télen is. Gaz, UAZ, (háromféle), GAZ-66, CS-344, Ural, sőt, MAZ-543. Láttam és átéltem szenvedést téli és őszi-tavaszi viszonyok között egyéni és oszlopmenetben is. Tudom, hogy hogy néz ki KRAZ mögött vonórúdon tűzoltóautó.

És viszonlag korán, még a csapatnál az idősebb tiszthelyettesek ráébresztettek arra, hogy a hihetetlen nagy önbizalom nem mindig takar hihetetlen nagy tudást, magyarul könyvből lehet okosodni, de tapasztalatot szerezni nemigen. Ergo kávéházi stratégaként jó ötlet harckocsival vontatni, kamiont meg teherautót.

A tapasztalat meg azt mondatja velem, hogy részben igazad van. Lehet harckocsival tgk-t vontatni, részben. De csak az első részét, amit azon mód le is tép. Láttam.

Persze esetenként sikerülhet, jó úton, gurulóképes jármű esetén - ez lesz a véletlen siker. De sárban, hóban hasára ült vontatmány (kivéve az elakadt másik harckocsi) zöme ott is marad, ha hk-val akarod kihúzni.

Credo mihi experto Roberto.

Ilyen téren leszel szíves a kis pontyokat úszni tanítani, ott érhetsz még el némi sikert.

Előzmény: gaunt (153725)
kristoof Creative Commons License 2020.02.12 -2 1 153728

Valamint az MAN HX műszakimentő. Csak akkoriban, abból még csak egy volt.

Előzmény: gaunt (153725)
hestonbluementhal Creative Commons License 2020.02.12 -3 0 153727

Ő az a tárca nélküli miniszter, akit ebben a hónapban menesztenek. 

Előzmény: kovacsgyula44 (153719)
_Berci Creative Commons License 2020.02.12 -12 0 153726

Igy nezett ki nehany orszag nepessegenek alakulasa az utobbi ~60 evben ...

gaunt Creative Commons License 2020.02.12 0 2 153725

A propaganda az, amikor mentésre totálisan alkalmatlan T-72 -t küldenek bárhova segítségképpen, MERT NINCS MÁS.

Elmondanád akkor, hogy szerinted mi alkalmas elvontatni egy megrakott kamiont? Persze, dózer. Meg a láncoskotró. Ja hogy ezeknek a végsebessége alig több mint 10km/h... És ebből is csak a dózer lenne alkalmas, mert hosszabb távon leégeted a kotró hidromotorjait... Talán mégis rádférne egy kis okítás...

Előzmény: tuzer (153716)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.12 -2 1 153724

A világ egyik legnagyobb hedge fundjának alapítója szerint a kapitalizmus reformjára lenne szükség. Ray Dalio úgy véli, a profit utáni esztelen hajsza olyan strukturális problémát idézett elő, amely az egész rendszert maga alá döntheti.

Az oktatás, az egészségügy, az adórendszer, a politikai helyzet egy olyan helyzetet teremtett, amely egzisztenciális fenyegetettséget jelent az USA és általában a világ számára – véli Dalio. Továbbá nyugtalanító jelenségnek tartja azt is, hogy a nacionalizmus egyre jobban teret nyer világszerte.

Úgy vélem a kapitalizmusnak reformokra van szüksége, elsősorban azért, mert nem igazságos, másodsorban azért, mert nem optimálisan produktív

– állítja. Véleménye szerint a kapitalizmus már nem kecsegtet azzal, hogy bárkiből bármi lehet. A profit utáni esztelen hajsza olyan strukturális problémát idézett elő, amely azzal fenyeget, hogy az egész rendszert maga alá dönti.

+++ kinyírjuk vele saját bolygónkat.

A Föld meglesz az emberiség nélkül, sőt lehet hogy még jobb is lenne így.

https://novekedes.hu/hirek/az-1930-as-evek-megismetlodesetol-tart-a-mesekonyvet-iro-milliardos-befekteto

Ezért minél rosszabb ,annál jobb. Még több csodabigyót, hipi-szupi lövegeket, legyen még efiizéharmincöt röpülő, még több pénzt a pusztításra, még több butaságot, anarchiát, nacionalizmust, irtsuk ki az erdőket, helyette legyen pláza  és parkoló, minden pénzt a hadiiparba.

Ez lenne  ( lesz )  többedik bukás ( a kozmikus törvényeket semmilyen emberi akarat nem képes felülírni ) ,  utána megint a nulláról ,a barlangokból kell elkezdeni a fejlődést. Megéri?

Törölt nick Creative Commons License 2020.02.12 0 2 153723

"A katasztrófavédelem a tűzoltóság és a polgári védelem összevonásával alakult meg"

Az egyik fele köszöni elég jól működik. A másik fele meg pont úgy mint bármelyik

"össztársadalmi feladat-, eszköz- és intézkedési rendszer" Magyarországon, függetlenül az éppen aktuális politikai kurzustól.

Előzmény: Törölt nick (153721)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.12 -3 0 153722

Én megfontolnám a hóágyuk bevetését a honvédség részéről, mert ha az új  felsőközép elit nem tud síelni a Mátrában és Bánkúton, az nagyobb baj ,minthogy százvalahányan megfagytak az idén...

Előzmény: tuzer (153716)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.12 -3 0 153721

Látom törölték soraimat.

Ezért a topikcím mától:

A  magyar honvédség megsemmisült,  és a  katvédelem is csehül áll...

Topikleírás:

Minden ide tartozik,  még az is ami nem.

Cenzor:

R. Sziszi

Törölt nick Creative Commons License 2020.02.12 -2 0 153720

És csak  egy dologban versenyképes: ez a fegvergyártás.

Ebből még lehetnek gondok , itt Európában.

Előzmény: ka_TARZI_s (153699)
kovacsgyula44 Creative Commons License 2020.02.12 -3 0 153719

Tisztelt moderátorék! Nem off!

Bártfai-Mager Andrea nevét tessék tanulni, megjegyezni! Ő az a tárca nélküli miniszter aki a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter. Maróth Gáspár a HM kizárólagos tulajdonú gazdasági szervezeteit a hölgy fennhatósága alá szervezte. A HM EI Zrt színe-javából a hölgy alárendeltségében hozta létre a Védelmi Beszerzési Ügynökség Zrt.-t, amely diszponál minden HM-BM beszerzés felett. A VBÜ Zrt. felett a tulajdonosi jogokat Maróth Gáspár gyakorolja személyesen. Én ebből azt a következtetést vonom le, hogy a miniszterelnök Benkő Tibort cselekvőképességet kizáró gondnokság alá helyezte és a gondnokolt gyámjául Maróth Gáspárt jelölte ki. https://olkt.hu/az-allamot-szazmilliokkal-megkarosito-ceghalo-mukodott-a-vagyonert-felelos-miniszterno-lakasan/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook&fbclid=IwAR3j5PAkV2_Ijla8PbHrCXRzBeda-uDnkvY_fVBOCC0-chXe7VIB6vC1SlE

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!