elsö sarvedö? (az nem mindegy? ha elrohad ledobod es raksz masikat. azoktnak inkabb az A-oszlop alj a kritikus,h ott ne alljon mg a retek es ne rohadjon ki az A oszlop)
Az mennyire szentségtörés, ha egy autón, amin pereme van a sárvédőíveknek, tehát van belül egy kis "polc" és itt szépen a sár meg tud ülni, fogja az ember és úgy dönt, hogy ezt bizony megszünteti, és csak a függőleges lemezt hagyja meg? Természetesen a dolog célja a rozsdásodás lassítása.
"Szürke skótszivaccsal kellene óvatosan felérdesíteni a felületet, majd úgy lelakkozni."
Akkor viszont esztétikailag lesz vállalhatatlan. Zsírtalanítás után pl: NOVOL 705 tapadásközvetítővel átfújni -az egy színtelen tapadásközvetítő anyag-és úgy mehet rá a lakk. A rézfelületen megfog látszani a dörzsi összes karca amit a lakk nemhogy eltüntetne hanem inkább kiemeli.
Ha a polírozásra rálakkozol, akkor azt valószínű hogy nemsokára ledobja. Szürke skótszivaccsal kellene óvatosan felérdesíteni a felületet, majd úgy lelakkozni.
Ha a polír nem viszi le, akkor 2000-2500 vízpapírral megcsiszolni, majd megpolírozni. Ha gyári a fényezés, akkor óvatosan meglehet próbálni nitróval is.
Sziasztok Segítséget kérnék, meghúzták a jobbos ajtókat. Nincs horpadás, sem horzsolás csak a fekete szin látszik 1-2 cm szélesen. A políron kívül esetleg mivel tudnám eltüntetni?
Mint ahogy írtam Neked,nem akartam nagy összeget költeni festékszóróa,így a végén beruháztam ismerkedés céljából,kezdésnek egy pici,olcsó Extol festékszóró pisztolyra,meg vettem egy levegő szűrőt,nyomásállító órával. Ma reggelre felbakolva,"fényezésre előkészíve" :) összeállt az utánfutó. Sose használtam még festék szóró pisztolyt,idáig amiket festegettem itthon,azt vagy ecsettel,vagy spray festékkel csináltam. Nagyon király! Egyenlőre sima mezei korróziógátló alapozóval fújtam le,a szín pedig Trinát "szürke" lesz. Foggalmam sincs,hogy hogyan lenne a helyes keverési arány,meg a pisztoly beállítása:), (pisztoly utmutatójában leírtak szerint próbálkoztam),de teljesen jó lett a festés. Kicsi a pisztoly,0,8-as,így elég szaporátlan volt a nagyobb felületeken,viszont teljesen jó lett. Vagysis szerintem:)! Mindenhol rajt az alapozó,meg se folyt,úgyhogy teljesen jó. Így elsőre tetszik. Az ecsetnél ezerszer jobb!!!
Az szerintem a bázist is viszi. A nagynyomású viszont csak a lakkot ha a megfelelő szögben tartod a megpattant él felé - tapasztalat, bár én igazából nem is akartam lakktalanítani. :)
és az honnan derül ki hogy hamis? a munkahelyemen is devilbiss vsn, tegnap fújtam is egy bova lámptartót, sötétkék akril. a szeméten kívül jó lett. viszont fújtam suzuki sárvédőt is, az is sötétkék, viszont metál. csíkos illetve foltos lett a bázis. mit ronthattam el?
Ha csak egy madár esik be havonta abból már vidéken meg lehet élni :))
Viszont ha valaki ennyiért vesz festőpisztolyt , és nem néz utána az meg is érdemli . 10 perc utánanézés után már tudtam én is , hogy ez hamisítvány , úgy , hogy még nem fogtam festőpisztolyt a kezembe .
Ez a festősrác azt mondja , hogy jól fest , tulajdonképpen mint az eredeti . Nála csak 50000 , kínában 22000 :)
Olyan 30-40 percet kell várni vele a rétegek közt, az utolsó réteggel kb két órát kell várni mire a primert/fillert felviszed (20°C-on).
Én a Mipa epoxy grundierfiller-t használok E10-es gyors edzövel.
Ha nem szórópisztollyal dolgozol (egy elem, vagy kisebb felület javítása) akkor a Spraymax 2K-s epoxy grundierfiller-t is használhatod, nagyon jó cucc.
Bézs, szürke, és fekete színben kapható, érdemes a felvitt színárnyalathoz közelit választani.
Mindkét terméket forszírozott szikkasztással (infralámpa) érdemes kikeményíteni. Infra nélkül is megszárad ugyan, de napokig nem keményedik ki rendesen, ami azt jelenti hogy a körmödet bele tudod nyomni. Termeszetesen 3-4 nap után a köröm próbát is kiállja, kérdés hogy van-e ennyi idöd.