Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Kedves Fórumozó, olvasó! Kérjük, hogy személyes adataid védelme érdekében emailcímed ne hozd nyilvánosságra a fórum topikokban. Címed nyilvánossá teheted adatlapodon, ahol azok érik el, akiket érdekel. Kéréseiddel mindkettőtök érdekében lehetőleg közvetlen emailben fordulj beszélgetőtársadhoz. Szakmai társak és rajtuk keresztül kiegészítők keresése lehetséges. Kérjük, tartózkodjatok ebben a topicban a kettős felhasználású eszközök átadásának nyilvános közlésétől. Köszönjük!
Üdv . A rugó lehet a hiba enyém is eltört . A feket műanyag blokk feszíti ami kivehető és kiderül . Olyat kell betenni amilyen volt mert erősebb szétkoptatja a rugóházat és felfelé kinyílik .
"3/A. § (2) A 3. §-ban meghatározott engedély nem adható meg, ha az (1) bekezdésben meghatározott személy
a) büntetett előéletű;
b) büntetlen előéletű, de büntetőjogi felelősségét a bíróság jogerősen megállapította a Büntető Törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvény X. fejezetében meghatározott állam elleni bűncselekmény, XI. fejezetében meghatározott emberiség elleni bűncselekmény, személy elleni bűncselekmény, emberölés, erős felindulásban elkövetett emberölés, öngyilkosságban közreműködés, 170. § (2)-(4) és (6) bekezdése szerinti testi sértés, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés, kényszerítés, emberkereskedelem, 174/B. § (2) bekezdés a) pontja szerinti közösség tagja elleni erőszak, 175/A. § (2) bekezdés b) pontja szerinti emberrablás, illetve 176. § (2) bekezdés b) pontja, (3) és (4) bekezdése szerinti magánlaksértés, erőszakos közösülés, szemérem elleni erőszak, 207. § (3) bekezdés b) pontja szerinti kerítés, XV. fejezet V. címében meghatározott hivatalos személy elleni bűncselekmény, embercsempészés, 259. § (1)-(3) bekezdése szerinti közveszélyokozás, közérdekű üzem működésének megzavarása, terrorcselekmény, nemzetközi gazdasági tilalom megszegése, légi jármű, vasúti, vízi, közúti tömegközlekedési vagy tömeges áruszállításra alkalmas jármű hatalomba kerítése, visszaélés robbanóanyaggal vagy robbantószerrel, visszaélés lőfegyverrel vagy lőszerrel, fegyvercsempészet, bűnszervezetben részvétel, visszaélés radioaktív anyaggal, visszaélés nemzetközi szerződés által tiltott fegyverrel, tiltott állatviadal szervezése, állatkínzás, garázdaság, önbíráskodás, természetkárosítás, visszaélés kábítószerrel, visszaélés kábítószer-prekurzorral, lopás, sikkasztás, csalás, hűtlen kezelés, rablás, kifosztás , zsarolás, rongálás, orgazdaság, jármű önkényes elvétele, 343. § (2) bekezdés a) pontja, (4) és (5) bekezdése szerinti szökés, 355. § (2) bekezdés a) pontja szerinti elöljáró vagy szolgálati közeg elleni erőszak elkövetése vagy olyan bűntett miatt, amelyet bűnszervezet keretében követett el,
ba) szándékos bűncselekmény miatt kiszabott, ötévi vagy azt meghaladó végrehajtandó szabadságvesztés esetén a mentesítés beálltától számított tizenkét évig,
bb) szándékos bűncselekmény miatt kiszabott, öt évet el nem érő végrehajtandó szabadságvesztés esetén a mentesítés beálltától számított tíz évig,
bc) szándékos bűncselekmény miatt kiszabott közérdekű munka vagy pénzbüntetés esetén a mentesítés beálltától számított öt évig,
bd) szándékos bűncselekmény miatt kiszabott, végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés esetén a mentesítés beálltától számított nyolc évig,
be) szándékos bűncselekmény miatt kiszabott, végrehajtásában felfüggesztett pénzbüntetés esetén a mentesítés beálltától számított három évig,
c) a b) pontban meghatározott bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás hatálya alatt áll, a büntetőeljárás jogerős befejezéséig"
Alapesetben büntetlen előéletnek kell lennie, a helyi rendőrkapitányság dönti el, attól is függ mikor(milyen) történt a korábbi bűncselekmény,szabálysértés nem kizáró ok,jelen esetben szerintem megkapható(korábban az erkölcsit meg kellett kérni ami direkt a fegyverviselési engedélyhez adtak ki ,amin ha jól tudom mintha szerepeltek volna a kizáró okok.)
Nagyon egyszerű be kell adni vesztenivalód max. az a pár ezer forint.
Sziasztok! Esetleg, ha valaki segíteni tudna: bénázásom eredményeként leejtettem a Zoraki 914 tip. gr. pisztolyomat.
Semmi látható sérülése nem lett, viszont használat esetén az elsütőbillentyű nem ugrik vissza alaphelyzetébe, hanem megragad hátsó pozíciójában. Vissza tudom piszkálni a normál pozíciójába, de minden egyes alkalommal csak így működik. Van esetleg valakinek ötlete, mi lehet a nyűgje? Köszi.
Sziasztok. Gáz riasztó fegyver viselési engedély kapcsán lenne kérdésem. Abban az esetben kiadható, ha az érintett ugyan büntetlen előéletű, azaz előzetes mentesítésben részesült az illető, de büntetőjogi felelőssége megállapításra került korábban? Gyűjtő társ fegyverrel lőszerrel visszaélés volt a vád... Az 1978 évi 4. Törvény x. Fejezete érvényes ide? Szerintem a viselési engedély megszerzését kizáró ok ez is.
Kaptam a rendőrségtől egy levelet, miszerint nem rendelkezik a fegyver érvényes műszaki tanúsítvánnyal, és 8 napon belül ezt mutassam be, különben visszavonják a viselési engedélyt. Node amikor vettem és engedélyt kaptam (2005), még nem volt szükség ilyesmire. Így ezt megtehetik? Valamint ezek szerint akkor 8 napom van, hogy elvigyem bevizsgáltatni és a kapott doksit bemutassam a rendőrségnek... 8 nap alatt?!?
Meg tudná mondani valaki, hogy Weihraus HW 37-hez milyen markolatokat tudok beszerezni? Elméletileg a Hogue 60100 fixen passzol rá, esetleg ezen kívül valami?