A szenzort én Kinából rendeltem 6eFt volt darabja. Előtte leszedettem egy gumit és lefotóztam a jeladót, pont olyat rendeltem hozzá. Ezt nem kellett tanitani, feltették és műkszik.
A nemrég vásárolt 2015.09. gyártású Ceed-hez szeretnék plusz felni garnitúrát lehetőleg TPMS-el. Meg tudjátok mondani, hogy mik a pontos gyári felni méretek 15" és 16" esetén?
A Ceed TPMS rendszeréről mit tudni? Mennyi jeladó adatait tudja egyszerre eltárolni? Ha neten veszek típusazonos (de nem gyári, hanem utángyártott) TPMS szenzorokat, ezeket fel kell valahogy programozni vagy képes automatikusan felismerni őket? Vagyis kell valamit programozni a téli-nyári szett cserénél vagy felismeri magától?
Nekem is ilyen van, szeretem. Az is számít, hogy hány km van benne. Váltóolajat 90 ezernél kell cserélni. Motorolajat pedig minél gyakrabban :-)
Javaslatom, hogy hozzáértő szerelővel nézesd át, rá kell szánni azt a pár ezer forintot. Nekem még csak olyan autóim voltak, amik előbb-utóbb hengerfejesek voltak (megvétel előtt, előző gazda által javíttatva, vagy később nálam). Erre sajnos számítani kell.
Az öreg rabbi azt mondta, csak olyannal köss üzletet, akiben megbízol. Ha benne van a pakliban, hogy átvágnak, akkor sajnos át is fognak vágni. :(
"váltójavítás/csere"
Erre nincs recept. Ha széthajtották, szét fog esni. Ha nem cseréltek benne olajat, szét fog esni. Ha vigyáztak rá, de sokat mentek vele (12 éves autóról beszélünk, évi 20.000 km az 240.000 mára), akkor szét fog esni majd egyszer. Senki nem lát bele a váltóba, nincs tuti tipp, hogy ha ezt csinálod és azt hallod, akkor jó, ha nem, akkor rossz. :(
Ha automatát szeretnél, akkor nem az a kérdés, hogy mi van a váltóval, hanem hogy van-e megbízható automata váltó szerelő. És hogy az mennyibe kerül. És mennyit kell várni rá. És milyen csokit szeret. Szerintem.
Úgyis az lesz a jó autó, amelyik tetszik. Csak ne nullázd ki magad vásárláskor, mert biztosan költeni kell egy ennyi idős autóra.
Én is így vigyáztam az Octavia2-re, pontosan betartva hogy a max. fordulatszám 2/3-a fölé (4000) ne pörgessem a motort az első x km-en. Ahogy a kezelésiben le volt írva. Eredmény? Már 6000 km-nél fél liter olajat kellett utána tölteni. Meg utána is folyamatosan fogyott.
Egyik leghíresebb VW konszernes szerelő aki olyan eseteket javít meg amelyeknél a márkaszerviz csak pingvinezik, leírta egy másik topic-ba hogy az új VW csoportos autójával a kereskedésből már csikorgó kerekekkel indult és valahogy nem lett baja.
Ezzel csak arra akarok utalni, hogy ami sz.r az sz.r ami meg jól lett gyártva az jó lesz bárhogy.
Én 3500 környékéig terveztem bejáratni, de mivel csak sokára kaptam időpontot, így belement még valamennyi. Nekem a Wallisnál javasolták, hogy azért az első pár ezer km során ha nem muszáj ne nagyon használjam 3500 felett. Már az előző autómnál is így tettem, ezt se forgattam 3000-3200 felett, max csak rövid időre egy-egy előzésnél. Meg a használatiban is benne van, szerintem ezen ne múljon a dolog.
Automata, 2008-as 1.6-os benzines Ceedet tervezek venni. Ha időd engedi, tudnál kicsit mesélni mit szerettél benne, vagy milyen hátrányokat tapasztaltál a kocsival?
Váltó hogy bírta, hány év/km után kellett javítani?
Ha már itt tartunk! Új autó esetén meddig, hány km megtételéig kell (célszerű) kímélő üzemmódban hajtani az autót?
Érdekes módon nekem az értékesítő srác azt mondta nyugodtan forgathatom 5 ezerig is, ezeknél az új autóknál nem kell foglalkozni a bejáratással... Kicsit kétkedve fogadtam ezt. Én most majdnem 2000 km-nél tartok kicsit több mint 2 hónap alatt. Nem nagyon forgattam eddig 3000 feletti tartományban.
Lassan 3 hónapos a gép, és észrevettem, hogy kattog a kuplung, más tapasztalt esetleg hasonlót? Pénteken viszem első olajcserére, és ezt is megnézik, kíváncsi vagyok mit csinálnak vele. Utána viszont szabadon kergethetem a gépet 3000 felett is. :)
hasonló cipőben járunk a toyotánál ráadásul már ott van a nagyobb motor is, a kiánál az az 1.6 szívó eléggé vérszegénynek tűnik ha az optima 2 literesét sima hibridként beletennék és odaadnák toyota árban akkor az összehasonlítható ajánlat lenne egyelőre azt gondolom hogy meg kell tartani a meglévő ceedet mert ki kell várni, ha nem lehet kivárni akkor meg kell venni átmenetileg 1-3 évre valami használtat mert annak nincs a rövid távon nagy értékvesztése most épül ki egy böszme nagy akkugyártó ipar kínában és világszerte, ha ezek a gyárak nekiállnak termelni akkor a kiának se lesznek beszerzési problémái és az akksi - vele a hibrid - árak is barátságosabbá fognak válni
az nem plugin sima hibridként a ceed is 8 milla körül indulhatna volt valahol egy eladási statisztika vagy a nirorol vagy az ioniqról, az volt a lényege hogy szűk háromnegyede az eladásnak sima hibrid, szűk egynegyede tisztán elektromos, a plugin hibrid meg a maradék nagyonkevés ehhez képest az optima három éve kijött plugin hibridként és érdeklődés hiányában már el is tűnt a magyar árlistákról, és most a ceed is plugin hibridként jön ki nekem nem tűnik úgy hogy nagyon el akarnák adni - magyarországon - ezeket valszeg nyugateurópában fognak ezek elkelni, ahol van fizetőképes kereslet rájuk a herrera nevű európai kia főnök több helyen is nyilatkozta hogy 2-3 éve durván benézték az akksi rendeléseket, lényegében annyi elektromost tudnak eladni amennyi akksit be tudnak szerezni, új keretszerződéseket meg az akksigyártókkal nehéz most összehozni mert az összes autógyártó ezeket ostromolja hogy szállítsanak valahol azt írták hogy a full elektromos nirot ha most rendel a zember akkor 2021-re szállítják, nemtom igaz-e
Üdv!Ceed,1.6 crdi,2011-es.Kuplung szerintem nagyon bent fog.Úgy értem,hogy ha teljesen benyomom a pedált,5 centi felengedésnél már indul az autó.Ha a start-stop rendszer leállítja az autót,több mint félig kell benyomnom a pedált,hogy indítson.Tudom,hogy az se jó,ha nagyon fent fog.Váltásnál padlóig kell nyomni,hogy simán váltson.Van valami állítási lehetőség,vagy ez ilyen,vagy van valami hiba?Köszi.