Nemrégiben örököltünk egy 206 1.1 Presence-t és most csodálkozok rá erre-arra. Pl. észrevettem, hogy a féklámpák nem égnek (ráadott gyújtásnál sem :) és mivel egyik sem égett, megnéztem a féklámpa-kapcsolót és a biztosítékokat. A kapcsolónál nyomát sem találtam áramnak. Egy ismerős szerelő segítségét kértem, aki azzal adta vissza az autót, hogy ki kellett cserélni a bal oldali féklámpa-izzót és voilà... lőn világosság! Azt mondja, ilyenkor központilag le van tiltva a féklámpa áramköre vagy ilyesmi.
Az hagyján, hogy hülyének érzem magam, de ha legközelebb egy másik ég ki, akkor nyomozhatok a kiégett izzók után (pl. felül van vagy 5 db). Mi értelme ennek?
A hidat a csőtengely végénél lévő peremnél feltámasztottuk, majd belülről egy 20-as betonvasat átdugtunk a csőtengelyhez. Ott érzésre a csőtengely peremére illesztettük a betonvasat, majd jöhetett a kalapács.
Kicsit melegítettük, aránylag könnyen kijött. Előtte megmértük a méreteket, hogy menniyre kell visszaütni.
A cc és a ferdehátú lámpája nem egyforma. A ferdehátúnak a fekete műanyag része nagyobb valamivel. A faceliftes és az azelőtti cserélhető. Sőt, a 206+ lámpája is jó.
Az ablaktörlő kar végén van egy gomb, azzal lehet ki/be kapcsolni és a sebesség értékét beállítani. Valszeg véletlenül kapcsoltad be. Én is jártam már így! :-)
Sziasztok nekem van egy Peugeot 206 om ami 1.4 16 V benzines, ahogy jöttem hazafele a munkából ugy 110 km/h val és elkezdet sipolni addig mig nem mentem le 90km/h ra utánna semmi nem sipól, ez mitől lehett ilyett még nemcsinált.
Van egy 1.4 dízel 206 presence-m. Tegnap indulás után kigyulladt a STOP felirat, a motorhiba ikon és a hűtővíz mutatója 100 foknál kiakadt.
Természetesen azonnal megálltam. Szétnéztem a motortérben, persze a vizem hideg volt. Újraindítottam és hazavittem az autót. Néhány kilométerre kellett csak mennem, a víz még meg sem langyosodott.
A hibajelzések viszont megmaradtak.
Ma gondoltam egyet, levettem az akkusarut pár percre. Helyreállt a vízhőfok mutató, kialudt a stop felirat, viszont a motorhiba ikon ott maradt. Ez normális?
Mielőtt le adom bontóba, érdekel-e valakit egy Peugeot 206 1.4HDI VAN?
2003-as gyártás, érdemtelen állapotban, minden elemén van legalább egy sérülés, jelenleg lejárt műszakival, ideiglenesen kivonva a forgalomból és indítási gondokkal.
VF32S8HXF42825937 alvázszám
255.000Km van benne.
Ingyen elvihető, feltétele, az adásvételi aláírása, a jármű saját megoldású elszállítása.
Leírtam, mi kell ahhoz, hogy AutoData-ban tudjak kapcsolási rajzot keresni. Évjárat, motor kód (TU1JP, HFZ, HFX, ilyesmik), pontos teljesítmény (40 vagy 44 kw)
Olyan +12V, ami csak járó motornál van. Hmm...
Talán a generátoros rajzokon még lehet is. Inkább azt írd, mit szeretnél csinálni, rákötni.