Szegeden sok szálloda van, valszeg megélne még egy, főleg egy ilyen különleges. Persze kérdés, hogy mi lenne belőle, állóhajó vagy mozgó szállodahajó. Utóbbi esetben inkább a Dunán lenne a helye, alkalmanként - Victor Hugo módra - átruccanva a Tiszára.
De a Szőke Tisza szegedi története - ami amúgy a hajó életében igazából csak egy rövidebb epizód volt - alapvetően nem is szállodakénti működésről szólt, tudomásom szerint csak az elődje volt szállodahajó. Volt strand, diszkó, étterem, hajóállomás, meg egyszerűen városképi látványelem. A gondot nyilván az okozta, hogy magára a hajóra nem forgattak vissza kellő pénzt a legszükségesebb festéseken, futó karbantartásokon kívül, hogy erre is futotta volna annak idején a bevételekből, azt ki tudja. Ebben a tekintetben szvsz nem lenne állandó helye Szegeden egy újjáépített hajónak, pénzt termelni a Dunán tudna. És persze valszeg már nem Szőke Tisza néven futna vagy állna...
Azt tudom, hogy nekem még mindig hiányzik a szegedi partról a látványa, de ez az én egyéni problémám.
Minden régi jármű megmentésének, megőrzésének, vagy ha sorozat volt akkor 1 db megőrzésének híve vagyok.
Pártolom.
De az, hogy mit csinálunk vele ha sikerül, azt nem akkor kell majd megbeszélni amikor rövid szoknyás hosztesz lányok az ünnepség után leveszik a kötelező protokoll magassarkút.
Más a költségigénye (fenntartási, karbantartási) ha egy postás Roburt mentesz meg, vagy a Szőke Tiszát.
Itt inkább az a hiányérzetem, hogy egyetlen olyan ember se szólalt meg a Szőke Tiszával kapcsolatban az elmúlt 4 év alatt, aki arról beszélt volna mennyibe kerül az éves fenntartása ha már lábra állt és működik?
Meggyőzik a politikát, hogy adjon rá 10 milliárd forintot, újjáépítésre.
Ok.
Politika ad.
Egy db eredeti kilincset megmentenek belőle (ettől nem lesz új építés hanem felújítás) és a kilincs köré, új anyagokból, 5 év alatt újból fel- és megépítik a hajót.
Ok.
Avatás +ünnep + beszédek + szalagátvágás + TV Híradók + az újjáépítőknek plecsnik.
Ok.
Bevontatják a Tiszára, Szeged közepére.
Ok.
Hétfőn reggel meg a polgármester + a felelős bánatában golyóstollába dől.
A nagyfeszültségű távvezeték bekötése egy hajóra azért elég durva. Dupla vezeték, nálunk úgy tudom, a 220kV-os vezetékek ilyenek. Nyilván olajos, hiszen mi más lenne?
Betartása rendben van? Vagy úgy véled szükség volna még valamire? Azon kívül, hogy kommunikálni kéne idegen nyelven és nem magyarul csacsogni a tizesen ? Tudni hogy a hajózó út melyik részén milyen sebességgel közlekedünk, és nem fordulunk a másik elé...A T. kabinosok pedig jelzik a kitéréseiket, indulásukat?