Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Kedves Fórumozó, olvasó! Kérjük, hogy személyes adataid védelme érdekében emailcímed ne hozd nyilvánosságra a fórum topikokban. Címed nyilvánossá teheted adatlapodon, ahol azok érik el, akiket érdekel. Kéréseiddel mindkettőtök érdekében lehetőleg közvetlen emailben fordulj beszélgetőtársadhoz. Szakmai társak és rajtuk keresztül kiegészítők keresése lehetséges. Kérjük, tartózkodjatok ebben a topicban a kettős felhasználású eszközök átadásának nyilvános közlésétől. Köszönjük!
Hagyatékból került hozzám egy EM-GE Patent start? riasztó? pisztoly. Én nem értek hozzá. Kicsit meglepett, hogy 1940 körül gyárthatták. (Neten rátaláltam, de azok rozsdás vackok ehhez képest.)
Ha valaki ismeri ezt a típust megírná nekem, hogy van-e bármilyen törvényi korlát vele kapcsolatban?
Először is be kell jelenteni a területileg illetékes rendőrfőkapitányságon, ha elveszett, ellopták, megrongálódott vagy eladtad. Ott majd megmondják mi a további teendő.
Valószínűleg a régit előbb vissza vonják és úgy kérhetsz újat ugyanarra a fegyverre.
Aztán kiderül hogy terrorcselekményre készülsz és terrorista vagy.ilyen világot élünk Sajnos rendszerint ha használod a gázfegyvered (önvédelemkor) rendszerint elkobozzák.
Sokminden üggyel nem foglalkozik sajnos a rendőrség -én is tapasztaltam, vidéken meg ha a körzeti megbizottnak komája,haverja az elkövető bizonyos esteket félválról vesznek,vagy eltusolnak.
Paprikaspray, A túlbuzgóságának okát előzményként többek közt az is okozta, hogy egy szintén kutyákat sétáltató pár hímgeci tagja célzottan rálőtt közterületről kerítésen keresztül magántulajdonba. Persze az ügyben durva kitörésemet az őrsön le sem szarták, csak akkor kezdtek el figyelni a mondandómra mikor nyíltan kijelentettem, hogy a vadászfegyveremet fogom jogos önvédelem címén használni ha még egyszer a tulajdonom irányába célzott lövést ad le rám vagy a velem együtt tartózkodókra azok testi épségét életét veszélyeztetve , legyen az személy vagy állat vagy egyéb tárgy mert lehet, hogy éles fegyverrel teszi. Egyébként közterületen lévő kamerafelvételek igazoltak pontos időrenben amit letagadtak. Nem akartak ügyet csinálni belőle mert vér nem folyt és csak egy kutya, szó szerint nem mondták de erre utalt minden hiába csináltattam volna látleletet a zúzódásról arra is lett volna kifogás. kijöttek szétnéztek legyintettek biztos csak petárda volt és mentek tovább se jegyzőkönyv se semmi. Csak a kutyák viselkedése miatt írtam, de volt több hasonló esetem az emberi ostobaság miatt.
Az írásodat olvasva rendkívül nagy mákod volt, még egy is sok nem egy falka! Az a baj szerintem a gázpisztollyal, hogy némelyik kutya jobban beindul, az én németjuhászom is ilyen volt. kár, hogy nem vettem fel videóra milyen hidegvérrel és agresszív volt a csattanó hangra plusz támadásra! Elsősoron álló feszes farokkal, tarkójától egész hátán álló szőrrel előretolt feszes mellkassal másodpercekig mérlegelte a helyzetet-vélt áldozatát majd keményen kitört. Igaz tudtam kezelni de hasonlóan keményen. Szerintem ilyen szélsőségben két tömegoszlató vagy nagy kapacitású paprikaspré többet ér, persze rotinál amcsi bullnál pittnél sztafinál még ezek is erősen kétesek. Sose legyen többet azt kívánom!
Nekem volt alkalmam egy napon két falkába is belefutnom!
Éppen Nyárlőrincről futottam hazafelé a semmi közepén (ez a hobbim) és a tanyavilágban elterjedt, hogy szabadon vannak a kutyák. Sikerült először egy hármas falkába botlanom -kaukázusi juhászkutya -vizsla -keverék fajtából állt a csapat! Élmény volt! Fegyvert rántottam és azonnal kővé merevedtem, ha megmozdultam támadtak csak a határozottságom mentett meg, mivel nem próbáltam eliszkolni! Olyan 20-30 perc alatt tudtam tyúklépésben eloldalazni! A másik falka két dobbermanból tevődött össze és a menekülés ua.volt!
Ezt csak azért osztom meg veletek, mert szerintem a biztonságérzet az, ami azon a napon megmentett a komolyabb bajtól! -Tehát legyen megbízható a fegyver.
Én egy HW88-at viselek, mert kicsi és megbízható, észre sem veszem, hogy ott figyel az oldalamon és ami a legjobb, hogy a passzos futónadrág gumilya is megtartja egy Fubus tokban és egy póló simán rejti azt! Viszont az megfordult a fejemben, hogy csak 5 gáztöltényem van. Zoraki 914 - 914A Tökéletes a kutyákra szerintem!
(én is egy naggyal kezdtem 917T katasztrófa viselni, soha többet.....)
Mint fogalmaztam nagy részük igen,gondolj a szilveszterre. Az "utazósebességgel" egyetértek
éles fegyvernél is nem mindegy mivel lőssz,milyen a "megállitó" ereje az más kérdés hogy egy 6.35-el is és egy 9mm-es pisztollyal is meghalsz ha jól talál el az "ellenség".
Mondjuk közelről a pofájába( a cső a pofájánál) mikor leteper a kutya biztos megérezné.
Falkánál meg már mindegy(hasonlót idehaza nem hallottam hogy3...5 kutya megtámadjon egy embert,de nem tartom kizártnak.)
Nem minden kutya ijed meg a durranástól. Pláne, ha éhes, vagy csak simán hülye... A vadmalaccal nincs tapasztalatom, de macira létezik nagyobb kiszerelésű "dezodor", amiben paprika hatóanyag van. Tehát gyanítom a malacra is van hatása ennek a hatóanyagnak.
A probléma az állatok "utazósebessége". Jóval magasabb mint az ember reakciósebessége. Így a fegyveres védekezés csak akkor lehetséges, ha már egyszer sikerült kitérni az állat, vagy állatok támadási irányából, és az ismét irányt vált. Akkor van egy nüánsznyi esély, hogy megszórjuk az állatot paprikával... Viszont olyankor is rettenetesen ügyelni kell a támadás irányából kitérésre, mert idő kell a vegyszarnak mire hatni kezd, és meggyőzi az állatot.
Viszont ezek is csak tézisek. Egy biztos. Nagyon nem szívesen állnék egy falka éhes kutyával, vagy megvadult disznóval szemben egy gázpisztollyal. Még egy komolyabb sörétessel is jó eséllyel csúnya sérülésekkel kerülne ki a szituból egy egyszeri szántó-vető... (nem lenézendően a mezőgazdasági szakembereket! Mindössze annyiról van szó, hogy többségük nem képzett harcos, vagy fegyverforgató...)
A kutyák szabadban szerintem nagy részük már a riasztó patron hatására megilyednek, olyasmi mint a petárda és tüzijáték.A vaddisznók meg elkerülik az embert,ha nem akkor még sörétes éles fegyverrel se vagy nehezen leterithető,de a legtöbb vad mind "alergiás" az éles hangokra , nem a gázhatása miatt hanem a hanghatás miatt esetlegesen ha közeledben van pl,. egy vaddisznó megilyed és odébbáll, csak az utjába ne legyél mert felöklel.
Német... Tág foglom. Elég sok német gyártó volt, és van. Mára majdnem csak az Umarex maradt meg. Ők gyártanak újra elég sok régi modellt is. Persze nem mind 250 lövés után széthulló, látványos ketyere.
Viszont amikről tudom, hogy nem a legtartósabbak, azok az alábbiak:
- Walther P22 (szán törik ha lőnek vele. A hideggyakorlást meg nem bírja, mert szétkopik a revolverezése, és hajlamos törni a kakasrugó is.)
- HK P30 (az összes keresztmetszet szupervékony. A V1-es változatok ripityára is törtek. A szán tört, a szánakasztó tengely elhajlott, az megszakító árkot vert, és nem működött rendesen. Volt olyan példány, aminél ez sorozatos akadályokat okozott.)
- Walther PK380 (tudok 500 lövéses példányról, toktöréssel. Hiába acél a szán, a tok vékony spiáter. Megette a fene a szuperluxus kivitelt, mert a tokot megdarálja a szán, valamint el is töri. Ennyi pénzért az 500 lövéses élettartamot kicsit keveslem.)
- Reck G5, stb megnevezésű pisztoly. Out of the box kukába való. Törik az ütőszeg, akad a fegyver, összeül az ütőszeg rugó, szóval tagikus...
- Reck Miami. Használható lenne, ha nem volna szuperbrutál nehéz. Szilveszterre jó. Mondjuk ennyiért igazán illene a kakasban lenni acélbetétnek. Ellenben semmivel sem jobb mint egy török beretta klón, csak kisebb a tárkapacitás dupla áron.
- Reck Defender (Hammerli néven is ment.) Különösebb baja nincs, de kalapácsként hatásosabb eszköz mint gázpisztolyként. :-D Brutál vaskos, és nehéz. Szilveszterre okés.
Összességében a valamivel szebb külsőn kívül nem sok előnyét tudom elmondani az UMA pisztolyoknak a törökkel szemben. Pláne egy Zoraki 914-el szemben.
Egyébként a törökökről is lehetne írni a fentihez hasonló irományokat, de azok a feléért tudják ezt. Talán nem véletlen, hogy a németek is próbálkoznak a török gyártással. Bár nehezen fogják betörni a turbánosokat távirányítva, mert ők azért más gyártási fegyelemhez vannak szokva. Hiányzik a tokfedél csavar? Sebaj! Jó lesz azon is a "QC OK" matrica. Hiányzik az elsütőbillentyűből egy jelentős darab? Sebaj! Azon is jó lesz a fenti matrica... Stb...
Viszont ezt kint a törököknél 50 ajró körül adják. Az itthoni árat ilyen szempontból meg sem szabad nézni. Szuperadók, MKH, stb... Mindenki leveszi a jussát.
Habár sok mindenben nem értünk egyet, mert én szeretem a németjeimet még így a közel 10. éve viselés után is, hozzád képest úgy látom, hogy kezdő vagyok, nekem csak olyan 100. db. fölött volt gázfegyverem, abban viszont nagyon egyetértek veled amit most írtál.
Csak azt nem értem, hogy mért érdeklődnek itt páran, amikor már régen eldöntötték, hogy nagyberettát fognak venni. :-)
Ezek szerint Neked is át kell menned a fegyveres "evolúción". Még nem jársz két lábon. :-)
Vegyél egy dögnagy öntöltőt, úgysem fogsz addig megnyugodni. Felveszed magadra pár hétre, kemény lesz aminek keménynek kell lenni, aztán rájössz, hogy nehéz, itt nyom, ott nyom, kilátszik, stb... Utána már keresni fogod a kisebb, használható opciót. A nagy dögök meg szilveszterkor, állatkodni, rambózni jók. Alapesetben az a jó, ha nem is érzed, hogy rajtad van a vas. (ezt részben a vas méretével, részben egy jól elkészített tokkal lehet elérni.)
Mivel ennyire a külsejét nézed a vasnak, ezért azt gondolom, hogy Neked az a járható út, hogy ha veszel valami böszme állat vasat, ami még használható is, és főleg tetszik. Aztán majd amikor kijátszottad magad, és "kinövöd", 20-30-50% veszteséggel eladod, (vagy megtartod) és megveszed a valóban a célnak megfelelő eszközt.
A kinézett két típusból az RG96 egy brutál masszív, nagyon stabil jószág, sok acél alkatrésszel, de kétféle helyretoló rugóval gyártják. Ki kell próbálni, hogy az aktuálisan kapható gáztöltényekkel mennyire működik. Ha működik, akkor általában megbízható marad. Ha eltekintünk a méretétől, tömegétől, akkor önvédelemre maximálisan alkalmas. Csőre-töltve biztonságosan viselhető. 1000 lövést biztosan elvisel, de szerintem bőven többet is. Tönkrement RG96-ot én még nem láttam. Ellenben 20+ éves darabokat igen.
A HK P30 ugyanez nagyobb tárkapaccal, kevésbé masszív kialakítással. Elvileg 500 lövésig azzal sem szokott gond lenni, de én 300 lövésnél automatice küldeném nyugdíjba. Ennyi pénzért luxus... A szupergagyi műanyag szánakasztó imitáció meg totál illúziórombolás...
-Retay G17 (A piacon kapható legélethűbb Glock másolat. Csak SA, de tűzkészen biztonságosan viselhető, mert billentyűbiztosítós. A PT24, XR stb, már nem.)
-Ekol Gediz (Kb glock szerű külső, valami egészen elvetemült belsővel, de alapvetően működik.)
-Kuzey 911 (SX) (SA, de cocked & locked viselhető. Működő marokbiztosítóval. Gyakorlatilag azonos egy éles 1911-el a hordmódja. Jah, és Te leszel Vincent Vega... :-D)
Azért azt is vedd figyelembe a kinézeten túl, hogy a 70 ezer Ft körüli P30 is ugyanazt a 15 db 9mm-es PAK lőszert lövi el, mint a 25-30 ezres, de megbízható Zoraki 914. Ráadásul az 55-60 ezer Ft-os RG96 "csak" 9db lőszert fogad be, bár elvileg az is elégnek kell, hogy legyen.
Múltkor itt fogalmazta meg valaki nagyon találóan, hogy lehet drágább öntöltőt venni a 914-nél, de jobbat nem. :)
A Z917 valaha jó volt. A mostani verzió csak cső alá töltve viselhető bizonságosan.
A méret meg fordítva számít a gázpisztolyoknál minél kisebb, annál jobb.
Az Aras Compact még viselhető, de a teljes méretű már nem annyira kényelmes. Bár a laposséga okán valamivel jobb mint.a többi hasonló kilós spiáter ágyú.
Illetve a zárt szán, és a bilivas alkatrészek okán közel sem olyan megbízható mint a nyitott szános Z914.
Nekem van minkettőből, ezért ismerem melyik mire képes. Az Aras elég vékomyka keresztmetszetekkel készül, ezért hajlamosabb vetemedni, ami miatt a megbízhatósága, tartóssága nem olyan kó mint a Z914-é.
Mondjuk az átlag vásárló először az árcédulát nézi, aztán a külsőt, és utána minden mást. 😃
Ehyébként meg mindenkinek meg kell vennie a Reck Majeeemijét. Hogy elbukás után édes legyen a fejlődés. 😃
Köszönöm! :D Vaddisznóval szerencsére még nem találkoztam de előfordul a területen! Azért szánnnék rá egy kicsit több pénzt, hogy legalább biztosan eldörrenjen! Kaptam itt Ekol aras tanácsot annak néztem az tetszik is és tűzkészen hordható (ami kicsit sem mellékes :D)
A határban általában kisebb a humán forgalom ellentétben a kutyákkal, vadisznókkal. Tehát elsődlegesen azok ellen kell az önvédelmi. Természetesen humán célok is előfordulhatnak.
Tehát egy nem túl inteligens, gyorsan mozgó, elszánt, és erős ellenfeled van. Az ilyet nem ijezgetjük. Az ilyennek kizárólag egy dolog számít a fájdalom. Az pedig minél több hatóanyaggal lehet elérni.
Tehát egy olyan fegyvert keresünk, ami gyorsan, és sokat tud lőni, megbízhatóan. A külseje szinte semmit sem számít, mert a célpontok többsége azt sem ismeri fel, hogy ráfognak valamit, hát még azt, hogy az mi is... A gyesznó ugyanúgy jön a 12-es buckshottal szemben is, mint a 9mm PAK-al szemben. Mérete a határban annyira nem számít, mert nem kell agyon rejteni. Ellenben jó, ha normális méretű markolata van, hogy minél gyorsabban, ösztönösen lehessen rántani.
Tehát:
Megbízható
nagy tárkapac
gyors
akárhogy kinézhet.
nagyob markolattal.
Ez nekem a Zoraki 914-et rajzolja ki.
Persze a revolvernél biztosabb nincs, de a kutyák néha falkában támadnak, és gyorsan mozognak. Ott nem esküdnék meg arra, hogy 5-6 lövés elég lesz. A 12-14-re inkább. Ha meg Z914A-t veszel, az még tud automata is lenni.
Mérete azért még bőségesen kényelmes is.
Árban is beleférős.
A maradék pénzből azért én vennék egy rózsafüzért is a templomban meg egy bibliát is. Miért? Vaggyesznó kontra gázpisztolynál elkelhet... :-D
Van két gp. aminek lejárt az MKH kártyája és egy barátommal küldeném fel Budapestre, viselési csak az egyikre van, de szeretném mindkettőt bevizsgáltatni.
(tudom, hogy amelyiken nincs viselési azt nem kell)
A kérdésem az lenne, hogy kell-e bármilyen papírt írnom arról, hogy átadom azt a fegyvert amelyikre van viselési, vagy túlaggódom a storyt?