A képet nézve szerintem két szarufa közé került a feljáró,már ha a csatornatartókat nézzük,ha jól tudom azok végeire szokták fogatni őket.A vápalemez nem egy nagy beruházás..Én a házamat úgy vettem hogy néhány évvel azelőtt került rá új tető,faanyag-cserép..nem mértem még meg a szarufák távolságát,de szerintem tuti van 70cm ami nekem bőven elég lenne ha közé kerülne a feljáró,így szerintem a szarufa kiváltás nem lenne szükséges.
Aldi vagy Lidll pont most árul páramentesítő készüléket - az nyárig mehet, onnan meg ablaknyitás.
( A gépet meg használtan el tudod adni, de ha a lakásban teregettek télen, akkor nem hülyeség megtartani.)
Ha melegebbet csinálsz, azzal semmit nem érsz, ha nem szellőztetsz ki. Szerintem azért csinálni meleget, hogy utána kiengedd a meleg/párás levegőt nem gazdaságos megoldás.
Gyakorlatilag tök friss az épület, természetes, hogy ontja magából a vizet.
Új építés, a falak már augusztusban álltak, és csak a 2 fürdőt vakoltuk, a többi fal kartonnal van beboritva, létezik hogy nem száradt volna ki azóta sem?
Volt itt egy párátlanító kb 1 hónapot, és minden szobában lement 40%-ra a páratartalom, ezért január első hetében visszavittük a kölcsönzőbe.
A padlófűtés pedig állandóan 22 fokon megy, de ha az kell hát fentebb veszem azt is.
Na a múltkor alapoztak egy házat, azóta már kész a szerelőbeton. Kábé 15 helyen PVC-csövet betonoztak be függőlegesen. 160-as és 110-es csövek, és majdnem mindegyikben van egy vékonyabb cső a csőben. A 160-asokban 110-es, a 110-esekben 50-es vagy 63-as... pur habbal kifújva a két cső között. Ráadásul tok nélküliek, hogyan akarnak hozzá csatlakozni valamivel.
ha új a ház / felújítás, akkor feltehetően tiszta víz a fal. ilyen párás időben olyan nagyon sokat a levegő sem vesz fel, a pára ezerrel igyekszik kifelé a szerkezeten. vasárnapra elvileg szárazabb levegő jöhet, és úgy amúgy friss háznál ezerrel párátlanítani kell! a legjobb egy normális párátlanítót (kb. 45e ft, napi 20 litert tud) pörgetni non-stop, de ennek híján pláne szellőztetni kell, sokat, gyakran (és fűteni).
Egyáltalán nem szoktuk kinyitni az ablakot, viszont az ablak peremei és a gumik néhány helyen vízcseppesek. Tudom hogy látatlanban és messziről nehéz megmondani a tutit és okosnak lenni, már igyis nagyon sokat segitettetek ;)
Szevasztok,el szeretném tüntetni bentről a kamrából a padfeljárót,mert más célt fog szolgálni a helyiség,egy ilyen a képen látható külső padfeljáró megépítése sok bajjal jár?Faanyag és cserép is megvan hozzá..
Akkor az nem zár légmentesen, de attól még lehetne jó. Ha nagyon friss a fal, akkor jöhet belőle sok pára, de ha bukóra nyitva szellőztetés, akkor is le tud csapódni ott az ami kimegy a lakásból.
Igen szerencsére ugyanolyan hangon kopog azon a részen ahol világosszürke, meg azon is ahol sötétszürke. Tavasszal ha jobb idő lesz meglátjuk hogyan változik a helyzet, addig nem bolygatom. Ceruzával körberajzolom, aztán meglátjuk mit hoz a jövő.
Viszont van pár ablak, 2-3 db amelyiknél ilyen folt van az ablak környékén. Van ahol az ablak jobb oldalán, van ahol az ablak feletti kávánál van ilyen sötétebb folt. Ez attól lehet, hogy nem jól illesztették az XPS-t a kávánál az ablakhoz, és itt is lecsapódik a pára?
A pontszerű terhelés eloszlása a vasalástól nagyon függ.
Másfelől azért érné meg az xps, mert amikor a puhább anyag összenyomódik, akkor a beton és az esetleg rajta lévő burkolat elreped, és elkezdi egyre jobban összenyomni a kellően puha anyagot. Amikor lesz két kátyú a kocsi kerekei alatt, akkor majd megcsinálod megint - legalább azt a részt - rendesen, xps-el.
Ha tudod előre, hogy hol fog az autó közlekedni és állni, akkor legalább oda, a keréknyomba tegyél xpst alá, és egy 6 os vashálót az egész betonfelületbe.
Persze lehet a filléreket számolgatni, de általában sokba kerül a túlzásba vitt spórolás
Ha dübelek miatti luk okozza a páralecsapódást, akkor az nem annyira problémás, és idővel meg is szűnhet, ha kiszáradt a fal meg a szigetelés ragasztója.