Március elején TLV-ból - mielőtt délre vennénk az irányt Jeruzsálem, Holt-tenger és Eilat felé - egy egynapos (vasárnap) kirándulást szeretnénk Galileába (Názáret, Tiberias, Galileai-tenger, Jordán folyó ????) esti visszaérkezéssel. Véleményeteket kérem, mi az, ami egy napba belefér, amit nem szabad kihagyni, mivel (bérelt autó (3 fő), vagy busz), milyen sorrendben kellene haladni (tudomásom szerint az Angyali üdvözlet bazilika vasárnap csak délután van nyitva, így oda délután lenne érdemes érkezni). Előre is köszönöm a válaszokat.
Biztos valahogy megközelíthető a víz, és sokkal nagyobb élmény, mint lent, délen Ein Bokek, ahol kb csak fele annyira sós a tenger, mint fent, viszont szépen kiépített a part. De, persze, aki csak Ein Bokekban volt, annak is élmény a sós tenger.
A Sygic-on könnyen letölthető volt, az működik internet nélkül is. Mi majd azzal próbálkozunk, 30-án megyünk és vasárnap reggeltől szerda estig béreltünk autót.
Köszönöm szépen a választ! Mindig egy hétre van bekészítve egy tartóba, remélem itt sem lesz gond, hogy nem a dobozzal visszük. Európában (és Japánban sem) sehol nem volt probléma eddig, csak Izrael azt gondolom kicsit más és nem szeretnék a szabályoktól eltérni.
tabletakkal nincs gond sehol a vilagon, a folyadekos gyogyszer, ha uvegenkent tobb mint 100ml, akkor kell speci orvosi papir barhova is repulsz BUD-rol.
Szeretném megkérdezni, hogy az állandóan szedendő gyögyszereinket orvosi igazolás nélkül is bevihetjük, vagy mindenképpen szerezzük be és vigyük? A férjemnek 4, nekem 2, amiket reggel, este be kell vennünk. Kerestem erről a hozzászólásokban, de nem találtam. Köszönöm a választ!
Tényleg nincs, aki IL-ben lesz a jövő héten 13-20 között, és jó ismerősömmel, Verával össze tudna futni mondjuk Jeruban? Egyedül megy, és kissé tart az úttól.
ha a reptérről veszed, akkor benne van, illetve mindig az a terület van benne, amit érinteni akarsz a nap során.
(Ein Bokek elvileg másik zóna, Tamar megye, sajnos nincs feltüntetve az angol nyelvű térképeken, de jó eséllyel a héberen igen, mert oda is lehet venni napijegyet)
én nem találtam Jeruzsálemnél 32,5-es napijegyet (amit pár napja írtál) , de 37,5-est igen a teljes Jeruzsálem és környéke régióra
és valóban csak Kalya van benne a Holt-tenger partjáról, úgyhogy Bokeket nem látom - na mindegy majd odakint kiderül, milyen napijegy jó arra a környékre
jól értettem, hogy bármelyik zónára veszel napijegyet, abban benne van a reptértől az adott városig terjedő transzfer is?
a kódot nem tudom, de a public transport pultnál tudniuk kellene, Kalya. ha mégsem menne, akkor Jeruzsalemből tuti sikerülni fog napjegyet venni. Odáig meg a vonat asszem 17 NIS.
Az Izraeli netezéssel kapcsolatosan szerintem sokkal egyszerübb elutazás napján itthon a Telekom-os (vagy más) mobil aplikációval 3 napos 2GB világnetet rendelni 3490.-Ft-ért és ha lejár ugyan igy hosszabítani.
Február közepén megyünk ki, 11 órakor érkezés. Kérdésem: Van olyan rav kar napijegy, hogy - Ben Gurion reptér-485. bus Jeruzsálem-486.bus Kalia Beach-majd vissza Jer.-be és könnyü vasuttal (villamossal) szállodába.
A Jerusalem+Outskirts+East 3.3 zona viszonylatba 674 kóddal látok 26,5 Nis-ért napijegyet, de a reptér és Jer. között nem látok, vagy nincs benne.
Szia, a kerekparozassal kapcsolatban sajnos nem tudok segiteni, mert meg csak a tervezesi fazisnal tartunk.
Amennyiben több nemzeti parkot is szeretnel felkeresni, ajanlom figyelmedbe az Israel Pass-t. Ezzel egesz jol lecsökkentheted a belepöjegyekre forditott összeget.