Ez a gyári méret jó az ED, JD, CD szériára is. Hátul elektromos kézifékes 16" felninél kisebb nem megy rá. Az ET számra figyelj nagyobb ne legyen, kisebb kicsivel lehet, ha túl sok az eltérés nagyon terheli a csapágyat! Osztőkör 5*114,3 mm, agyméret 67 mm
Van már valami kiszemelt fejegység? Én sem ragaszkodnék a gyárihoz, csak gondoltam, hogy azt esetleg könnyebb illeszteni a régi helyére. Ha típusspecifikus egyéb, akkor inkább valami Androidos cucc tetszene. Csak jó lenne, ha nem kellene sokat barkácsolni a beépítéssel, menne a kormányvezérlés és tudná használni a kihangosító a mostanihoz beépített mikrofont.
Azért ha a gyári eladósorba kerül, esetleg érdekelhet.
Az enyém 2008-as, de a váltó gondolom ugyanaz. A fogyasztás nagyobb, mint a manuális váltósnak, ettől eltekintve jól működik, kényelmes. Autópályán már pörög a motor, jó lenne még egy sebességfokozat. Konkrétan mit szeretnél tudni róla?
Az általad első linket is sokat nézegettem, én szívesen megállapodnék ennél, de vajon nem lesznek-e hamarabb problémák, hogy esztergálni kelljen? Tetszetősnek nagyon az !
Köszönöm szépen a válaszokat. Sajnos az időm nem igazán engedi, hogy utána járjak, de elmegyek majd a pappashoz a budafokin , ők talán tudják. Csak dühítő, hogy a pénzemért még utána is kell járni.
Hát nem tudom, azt olvastam nem rég, hogy vissza esett a Kia megrendelések száma. Az pedig nem indokolná a termelés felfuttatását. Az jó lenne, hogy ha csak beállítási probléma lenne a hiba oka. Kiváncsi vagyok, hogyan alakulnak a dolgok.
Olvasva itt több, de leginkánbb a sebességváltóra vonatkozó észrevételeiteket lehet, hogy eddig tartott az ár/érték arány alapján kimondottan jónak tartott Kia minőség?
Az enyém még az előző 2018 elején gyártott széria. Semmi ilyen, de másra vonatkozó probléma még nem jelentkezett nála. Eddig kegalább is. Amit irtok, hogy hátramenetben többször kell néha kuplungozni az nálam a 15 éves autómnál szokott előfordulni, időnként.
A nehezen felfelé váltás esete nekem egy régebbi autónál fordult elő. Ott az derült ki, hogy más specifikáú olaj lett a váltóba töltve. Csere után tökéletes lett. Persze ezeknél az új Kiáknál ez valószínűleg nem játszik.
Hátramenet nekem is gyakran szórakozik, főleg hidegen. Van hogy 3szor kell kuplungolnom, akkora már általában erősebben rakom az R-t. Igazából lehet az a baj, amúgy finoman próbálom. 1-es helyett 3-ast tegnapelőttig sose raktam, de most 2 nap alatt 2-szer, fáradtságra fogtam, de akkor lehet nem az volt :D Nem nagyon szoktam ilyet hibázni, kivéve régen kölcsön mégane-okban, de azok váltója enyhén szólva is szar. Amúgy én egy régi Hondából ültem át, aminek a váltóját istenítik, és a ceed-ét én ugyanolyan jónak érzem, igaz újonnan és nem 15 évesen. Meg nem is vezettem olyan autót, amiben jobb lenne, igaz inkább régebbi tök átlag autókkal volt dolgom. Úgyhogy én alapvetően szeretem. De mondjuk a hátramenet idegesítő, még ez is lassít egy városi forgalmas tolatásos parkolást...
Van itt esetleg valaki, aki jártasabb a kia gyári alufelnikkel kapcsolatosan?
Problémám az hogy, nekem egy 2017-es autóm van és szeretnék venni egy szett gyári alufelnit (16), amit a mostani ceed családhoz gyártanak. Nem tudom, hogy jó-e. A wallis elküldött, valami gumishoz, hogy ők ezt nem tudják(vicc), oké oda mentem ott azt mondták, hogy elvileg jónak kellene lennie.
Én a visszahűlést nem tapasztaltam eddig (kb. 1 hónapos a kocsi, szintén 1.4MPI) igaz én 1800-2000 körül tartom, amíg be nem melegszik a kocsi és utána pedig már 2000-3400 között haladok (pár kilóméter M1/M7autópálya majd budaörs). Ha beesne a fordulat 2000 alá valamiért akkor visszaváltok. Igazából nem is értem hogyan tudsz 2000 alatt közlekedni (ez nem kötekedés,csak értetlenkedek).
A váltóra visszatérve, ha megyek és lecserélem az olajat idő előtt akkor megemlítem ezt a szervizben. A hátramenet igazából van hogy szépen beveszi, máskor pedig újboli nekifutásra, ezért is értetlenkedek. Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Sziasztok! 2015-ös Ceed (Crdi, bár sztem ez lényegtelen) fejegység nem játsza le az usb-t (mp3) azt irja ki hogy "read error" laptop, másik autó simán viszi..... mi lehet a megoldás? Ezt javítják garanciába?
Ha a váltó nem, akkor a kapcsoló mechanika kopik be (el) idővel... :))))
Az Octavia2 olyan volt hogy sokszor félúton megállt az 1-es fokozatba kapcsolás közben a kar és újrakuplungolás után ment csak be fokozatba. Hátramenet dettó.
15 éves most és már csak nagyon ritkán jelentkezik bármelyik is.
Egyszer-kétszer hidegben (-5 fok körül) előfordult, hogy 1-esből nem tudtam kivenni a kart üresbe mert nagy recsegések közepette félútról visszadobta 1-esbe - mindez kuplungolás ellenére.
Bő egy hónap volt, de az én autóm a kereskedés által előre lerendelt, kifutó 1.4 MPI kontingens része volt, így lehet, hogy ez (pozitív irányban) befolyásolta a szállítási idő hosszát.
Ami még apróság, de engem felettébb zavar, hogy az oldalsó ablakok (mindegyik!) elég hangos koppanással érik el a felső végállást. Nem hiszem el, hogy nem tudtak volna oda valami csillapító anyagot (gumit) rakni! Tiétek is ilyen?
1.4MPI - A hátramenet nekem is nehézkesebben kapcsolható mint a többi, bár nekem a VW Jetta V esetén is sokszor még duplán kellett a kuplungot is kinyomni, hogy a helyére találjon. Szóval ez a "jelenség" annyira nem lepett meg. Én úgy gondolom, hogy ez nem kulissza beállítás hibája, mert pl. ha nem tudom elsőre finoman kapcsolni a hátramenetet, akkor felengedem, majd újra kinyomom a kuplunot, és így már egyből szépen helyére talál a fokozat.Úgy látszik ez is ilyen. Kicsit mondjuk bosszantó, hogy 2019-ben (most már 2020-ban) is gyártanak még ilyen "hibával" 5-6 millás árcédulájú autót...
A 3. fokozatnál viszont én nem tapasztaltam rendellenességet. 1200 km van az autóban. Nem tudom finomodik-e a váltó a későbbiekben...