Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
A múltkor a Youtube tiltott le Floodolásért. Ott a privát móddal próbáltad megkerülni a szabályok betartását. Próbálj meg nem a határokat tesztelve fórumozni!
Most próbáltam ki, az működik. (Már több Win 10-re telepítettem, mindegyiknél ugyanaz.) Köszi a segítséget, akkor majd PDF-be nyomtatással készítek PDF dokumentumot.
Előszedtem, pár év termésének a részleteit. Memkártyából lehet nem minden hibás jut vissza hozzám, hisz nem veszélyezteti a vasat, nem áll meg annyira az élet, mint Win nélkül. Azért néha szoktak sírni adatmentésileg is. Én még mindig van pár ezer célcucc, ami felügyeletem alatt áll SDkártyával, pennel, akármivel. Van ami 1-2ezer kilométerre is, szóval ott nem szopatnám magam garanciával ha nem tartanám megbízhatónak:
Érdekes dolgot tapasztaltam. Microsoft Office 2007-et Win 7-re feltelepítve tudok PDF-be menteni. Ugyanerről a DVD-ről Win 10-re feltéve nem működik a PDF-be mentés! Mi lehet ennek az oka?
Az nem is olyan sok... A praxisomban egyszer egy ügyfélnél a Malwarebyte 897 találatot adott. (Úgy jegyeztem meg a számot, hogy honfoglalás +1.) Kicsit lassú volt tőle a rendszere.
És ott milyen gyakoriak a hibák? Vagy ki a profi és mi alapján? Fél világ 1 kártyással melózik, de ott is olyan elméletek vannak és összavissza beszélések, hogy jajj. Van aki ki sem meri venni a kártyát a gépéből és inkább kábelesen olvassa. Közben a microUSB sokkal előbb kilazul, közelebb is vannak a tüskék. Videósoknak viszont nincs párhuzamos írás, akkor legyenek azok, ráadásul ott több az adat és folyamatosan írja is, általában majdnem tele.
"Olyat pedig, hogy látom az eszközt, de nem tudok róla leolvasni semmit, mert elszaródott rajta a fájlrendszer, nemigen láttam eddig HDD-nél, pen drive esetén viszont annál többször."
Istenuccse felmérem az elmúlt pár évet. De csak a fizikai hibásakat, mert logikait nyiván rendbevágom és mehet vissza, ha egyáltalán volt. Azért a sfc scannow még néha a WU-t is rendbeverte.
Egy megdöglött, nem tudjuk miért. Ebből ne extrapoláljunk a világra, hogy akkor maga a technológia sem megbízható. Érted már? Én meg egyelőre több HDD-t láttam beszarni, mint memkártyát, mégsem írom, hogy a memkártya megbízhatóbb.
Ugyenez pennel, marokszám használjuk napi szinten. Van olyan cég, ahol 512 megás van, mert azt ismeri fel rendesen a szkenner és lazán 10 éve ott van benne napi használatban, kihúz/bedug, pedig az még a filerendszert sem zárja le. Ennyi erővel minden is megbízhatatlan, mert már romlott el.
"Azt meg honnan tudod, hogy hányan szívtak már vele, és hányan nem?"
Pld. onnan, hogy olvasni kell fotós csoportot, ahol azért 10ezres nagyságerndben vannak tagok és alapban dől minden hülyeség, de csak évi 1-2 megfejthetetlen memkártya hiba van. Meg néha ide is be szoktak esni, hogy jajj, jajj nem olvassa.
Tatrhatod megbízhatatlannak, csak ne hangoztasd, mert hülyeség.
Szerintem nem azt írtam a 149509-ben, hogy ne használja senki, épp ellenkezőleg: azt írtam, hogy tőlem használhatja, aki akarja, de én nem fogom, mert nem tartom megbízhatónak. Azt meg honnan tudod, hogy hányan szívtak már vele, és hányan nem?
Gondolkoztam rajt, hogy erősen indítok-e aztán megérdeklődöm Ő volt-e az a hülye picsa, aki 2 órán keresztül győzködött, hogy engedjek a fotós csoportomba gazdikeresős mentett kiscicákat posztolni meg minden egyebet... Nem értette, hogy ezer+1 csoportban van ilyen, vannak elborult kávéházas rovatok ahova minden vacak mehet, van 5ezer gazdikeresős és itt rend van, pont. És írjam bele a szabályzatba, hogy minden tag heti 1-et kirakhat. Mondom az jó, mert heti 3ezer poszt kijönne belőle és továbbra sem ezért van a csoport. Áááááádekészvoltam, aztán nem csoda ha sokan jelentik vagy túlcsordul valami számláló akkor lenyomja a robot. Legalább nem mi szívunk.
Hát fogd vissza magad, mert ez egy erősen relatív kifejezés. Ami neked alap volt, az valószínűleg már a plafont súrolta eddig is. Ha erre még rá is gyakorítasz, ne csodálkozz.
Rendszeresen letilt a facebook, általában egy hétre. Minden magyarázat nélkül. Mi ez a marhaság?
Akkor szokott lenni, amikor kicsit gyakrabban hirdetek vagy osztok meg valamit. De miért kell ezért letiltani? Nem hirdettem/osztottam meg semmi rosszat vagy törvényelleneset.
Sőt, sokszor gazdit kereső állatokat osztok meg, csak segíteni szeretnék. Néha egy nap látok 20-at is és nem bírom ki, hogy ne osszam meg.
"Átmenetileg korlátozva van számodra a következő funkciók használata: csatlakozás és bejegyzések közzététele olyan csoportokban, amelyeket nem te kezelsz. A korlátozás vége: December 30., 12:19."
Merevlemezzel is meg bármivel tudunk ilyet. Mire hozzak csak a szűk körből mintát? Itt egy SDkártya, 5 éve dobtam le a pincébe, ami beázott, aztán kint állt a ház mögött a hóban. Ott fekszik a szelektívben, van rá egy söröm, hogy le tudom menteni.
De ez microSD volt vagy a telefon memóriája? Most döglött meg egy fél éves SSDm is, ez mondjuk ritka. Abból akad még IDE csatolósom ésvagy, de SD/microSD kártyából megszámolhatatlan mennyiségű eszközt telepítek és tartok karban. Digitális tartalomszolgáltatás, mi mást lehetne csinálni? De szerencsére a telefonközpontok is erről futnak. Előzőben lapos Maxtor pont elment borért :-D
CF kártyából most szórjuk ki a 10 éveseket, aztán megy kockaklubba. Hideg-meleg? Zsír, sör, kocsiban alszik, megázik, leejtik... Aztán ott vannak az egyéb cuccok amik folyamatosan rázkódnak és löködik, annál azért a microUSB betáp sem mindig az igazi, de rakjak rá USBvel SSD-t, vagy mi?
Ez meg lehet vett egy hamis SSD-t és beszopta, aztán extrapolál a világra. De jó.
Az a sok telefonos júzer meg mind hülye és veszélyben én? A célcuccainkat nem is emlegetve, ami mással nem megy. Mondjuk furcsa lenne egy málnára merevlemezt lógatni.
De majd akkor szólok a cégnél is, hogy kukázni kéne az SD kártyákat a berendezéseink agyából, mert nem jók :-) . Linux alapú kis ipari PC-k és SD-ről fut az OS meg a miegyéb. Nyolc-tíz év után szokott lenni olykor egy-egy hibás, de általában elég a lemezképet újraírni. A CF kártyás gépekkel valamivel több a gond, de ott is 10-12 éves kártyákról beszélünk télen hideg, nyáron meleg helyeken.