A motortérben 30x éve elidőzött olajat, koszt, lerakódást mivel lehet hatékonyan és fényezéskímélősen feloldani? Ugyan ez lenne az alváznál is.
A most kapható újfajta Brigéciol alkalmatlan. Régi szakik azt javasolták, hogy vásároljak mosóbenzint féláron, áztassam 2 napig a felületeket, majd béreljek gőzborotvát, és azzal mossam le a fellazult lerakódásokat.
A Balaton déli partján, Siófok mellett lakok, Budapest ide egy 120km. Nem távolság, nem is kifogásnak írtam. Köszönöm a felajánlást, ha elkészült, felmegyek vele szívesen.
A leírtak alapján érthető az elvárás. 1 dolog amire konkrétan szeretnék választ kapni.
- csavar... Mindenhova gyári, felületkezelt csavart kell tenni, vagy lehet használni "gyári új" garnitúrát?
Fú.....hát igen ez is egy irány és még sokféle hozzáállás van.
Én pl. Sok motor és pár autó után azt gondolom, hogy nincs jobb egy megörzött darabnál :) amit csak finomítani kell, mégha drágább is.
Természetesen, azt gondolom ez nem feltétlenül igaz drága, ritkább autókra......
Én most begyűjtöttem mindenemhez a gyári kerekedői reklámanyagokat, brossúrákat, természetesen eredetiben. Persze jó fénymásolat is.
Service- és usermanual-ok. Típusról szóló könyv esetleg. Szóval lehet bármi ilyesmi, ha eredeti nyílván mégjobban hat!
A szép vonalú bódé és fényezés (nem túlzó), a futómű, műszaki dolgok mellett a részletek nagyon sokat számítanak. Kéderek, rozsdamentes csavarfejek, szakadásmentes belső stb. stb.
Persze hiba lehet, ezt a videó jól visszaadja! Szerintem egy kicsit a tulaj személyének is egy vizsga, érdemes felkészülten és nem foghegyről kommunikálni. Persze volt olyan, mikor egy kérdés nem hangzott el, bizottság is válogatja. De vannak itt sokkal rutinosabbak is, majd hozzászólnak.
Végignéztem a sorozatot, úgy gondolom nem teljesíthetetlenek az ottani "követelmények". Korhű legyen, egységes, mintha most jött volna ki a gyárból.
Rozsda ne legyen rajta, kisebb kifogásolható apróságok beleférnek.
Évek óta karosszériázok, fényezgetek -lelkiismeretesen. Az első saját tulajdonú, finanszírozású autóm egy GTL55-ös, ami elég jó állapotban van. Úgy gondolom egy OT-s autó ebben a szakmában nem lehet kihívás. A teljes futómű felújítás folyamatban van, már rajta a gyári szín. Alátétre szétszedtem, homokszórás, epoxy, 2k festék.
Milyen dokumentációkat kell beszereznem az autóhoz, ami elengedhetetlen egy sikeres vizsgához?
Szerintem kezdetnek nézd meg a Cél az OT vizsga sorozatot a youtube-on.
Bemelegítésnek jópofa videosorozat. :)
Persze most sokan klaviatúrát fognak ragadni, hogy az ilyen, meg olyan szar...............és egyébként is minek az az OT? Csak sznobság stb.
Sok kutatómunkát és kitartást igényel, de egyáltalán nem emberevők ott. Sőt nekem kifejezetten pozitív élményeim vannak. -a harmadik járgányomat minősíttettem-
Ja és ami nagyon fontos, van értelme, nem is kevés. Sajnos a nyáron nem adták meg az elsőbbséget, elütöttek. Az 58-as Vespám rommá tört, én kórházba, műtét, mankó.
A biztosítónak vittem egy korábbi értékbecslést, szó nélkül kifizették a piaci értéket. Képzeld el normál rendszámmal 61 év avultatással mit fizettek volna gfb-ra!? Arról nem beszélve, hogy így casco-t is köthetsz.
Az év végi topiktalálkozót a szokásos helyen tartjuk Budaörs Adler Panzió 28-án 18:00 órától. Kötetlen beszélgetés finom ételek-italok mellett jó társaságban. Mindenkit szeretettel várunk! Szerintem ismét lesznek meglepetésvendégek, régi veteránosok, versenyzők. Gyertek el, érdemes!