Na! Ezt örömmel hallom! Kaposváriként, sajnos egyetlen véleményt sem hallottam még a kaposvári szervizről! Nincs a ismeretségi körömben KIA-s. Csak annyit hallottam róluk, hogy egy kis "családi" szervizről van szó. Véleményed szerint megvan a kellő szakértelem és technikai felszereltség is?
Milyen olajat vettél? Jól néz KIAz embléma! ;-) Előre is feltetted?
Ceed (CD) 1,4 T-GDI SW Gt line. Ma voltam köztes olajcserén 7.800 km-nél 6 hónapos a járgány. (A kötelező 15ekm, vagy 1 év kicsit előrehoztam) Teljes átvizsgálás alul, felül, kívül, belűl , OBD csekkolás, szervizperriódus beállítás légszűrő ellenőrzése (csere nem kellett), olaj + olajszűrő csere, szervizkönyv beírás, számla. 1 héttel előtte egyeztettünk időpontot, az olajcserére,h milyen olaj lesz bele és az árat. Udvarias ügyfélszolgálat, tulajdonos, szerelő egyaránt! Nem egy csili-vili műhely, de viszonylag jól felszerelt. Megkérdeztem, hogy jelen lehetek-e a szervizmunkánál. Válasz igen, csak vigyázzak az aknánál , nehogy beleessek :) Nem ismeretlen eredetű hordós olaj lett beletöltve, hanem az általam vitt motorolaj. Azért vittem, mert korábban már megvettem az olajat. Amúgy tök fölösleges vinni, mert van nekik (nem hordós), hanem 1 és 5 literes kannás kiszerelésben és árban sem drágább, mintha netről van rendelve. Most 7.800 km-től ketyeg a következő 15 ekm/ 1év időszak. (Itt hozzáteszem, hogy volt pár általam megkérdezett szerviz, aki úgy nyilatkozott, hogy függetlenül hogy köztes olajcserét kérek, akkor is a 15 eKm/1 év ismét meg kell jelennem olajcserén. Teljesen logikátlan és irracionális sok szerviz részéről az ilyen hozzáállás. Ráadásul még pollenszűrőt is ráerőltetik az emberre sok helyen tök fölöslegesen.) De természetesen 8-10 eKm futás után viszem ismét olajcserére (a saját és az autóm érdekében), ami kb. jövő aug.-okt. környéke lesz, majd azt követően a 30 ekm/2 év. Hogy mennyibe kerül mindez? 22.000 Ft !!! Most voltam ott előszőr, de természetesen nem utoljára. Legközelebb is hozzájuk megyek. Nekem még hozzá kellett tenni kb. 4 eFt-ot, mert nem Kaposvári vagyok. De így is bőven megéri. Nem csak az árat, hanem amit a többi szervizek többsége nem enged meg, hogy végignézzem a munkafolyamatot és hogy milyen olaj kerül bele. Ez ahol ma voltam a KIA Kaposvár hivatalos márkaszerviz. Mindenkinek, (aki elérhető távolságban van tőlük), bátran tudom ajánlani. A Szekszárdiak alsó hangon 41 eFt-os ajánlatot adtak ugyanerre a munkára. A korábbi beírásokból feltételezem, hogy vagyunk jópáran a ebből a térségből.:)
Na megvolt a 30k szerviz az "ígért" 60k jó magyar forintért. Ami nagyon fura, hogy továbbra sem cseréltek levegőszűrőt. Sem az előző éves szerviz során (16k km-nél) sem most a 30k km-es szerviznél sem. Rákérdeztem, és azt mondták, hogy nem kell. Ezért jövet ismét vettem egyet és már be is dobtam, akár a múltkor. Bezzeg fékolajat azt cseréltek.....
Ami még nagyon érdekes, hogy a munkalapra ráírták a navigáció és a fej egység szoftver frissítést, (amire rá is kérdeztem, hogy lefutott e ?) de most leellenőrizve nincs változás a verzió infókban. (szerviz előtt és után fotózva a képernyő)
Létezik, hogy a szervizek nem kaptak frissítést 2018 május óta??
Sztem nem gond a külföldi autó. Egyrészt jobbak az utak, mint nálunk, ami a futóműben köszön vissza. Másrészt jobb minőségű üzemanyagot tankoltak bele végig. Harmadrészt jobb szervizek vannak kint, kevesebb a sufni. Nem állítom, hogy ezeket így egyben mind megkapod, ha behozott autót vásárolsz, de általánosságban elmondható, hogy itthon minden kicsivel alatta marad a kinti körülményeknek.
Irhatnék neked egy velük kapcsolatos történetet (saját), de nem fárasztalak vele. A lényeg, hogy az ottani egyik szaki azt mondta, hogy nekik olyan ügyvédi hátterük van, hogy kicsi az esélye velük szemben elérni bár mit is! Hivatkozott itt valaki pl. a szerződéseikre. Nagyon igaza van. A leg - nagyobb bukta azokban van. Csak nagyon körültekintően, ha lehet, jogász, egy másik szervíz szakvélemémy - de lehet, hogy ezt nem is engedik - kellene ahoz, hogy valamelyest biztonságba érezze magát az ott autót vevő.
Nem kérdés, hogy bőven van még átverős kereskedés az országban, és azon túl is. Sajnos még mindig ez a jelentős többség. De azért az ügyfelek alázását, náluk fejlesztették a legprofibb szintre. No és az apróbetűs szerződéses pontjaik, no meg a szándékosan érthetelenül megfogalmazott állapotlapjaik is, a simlisségükről árulkodnak.
A cégem pár éve náluk nézett ki egy off autót. Az AAA topikban számtalanszor felsorolt, ügyfélbarátnak cseppet sem nevezhető okok miatt, nem lett üzlet. Itt hadd ne soroljam újból, mi minden velük a baj. Semmi túlzás nincs az ott leírtakban.
Persze akinek van felesleges ideje, kötélidegei, nagyobb arca az ottani "értékesitőknél", az próbálkozzon csak náluk.
Náluk nem az az alpvető baj, hogy: "Ahol mosogatnak, ott néha törik a tányér."
Rengeteg autót adnak el, az AAA-t kritizáló cikkek meg egy-egy autó hibájáról szólnak. A faluvégi kis-mocskos kereskedő mindenkit átb*sz, cserébe róla nem írnak a portálok, mert senkit nem érdekel, hogy mi történik Piripócson.
Ahol mosogatnak, ott néha törik a tányér. Nyilván észnél kell lenni, de ez igaz bármelyik kereskedésre az országban. Autószalonokra is. Hajjajjj, de mennyire!
Pontosan erre gondolok. Amennyiben valós a km, és tényleg rendben az autó, azt azonnal megveszi, ismerös, rokon, barát, kolléga... stb. De egészen biztos, hogy nem az említett kereskedésben köt ki. Persze ez kinti, ott nem pont így működnek a dolgok, de arra felé a dizelt meg azért vették, hogy menjenek vele.
hmmm, én 2007-es Crdi-t vettem 78 ezerrel... első tulajtól...igaz lekértem a jszp-t és random felhívtam két szervízt ahol a szervízbejegyzéseket csinálták, minden stimmelt...lehetnek még csodák :D
persze az is lehet, hogy két szervíz között ment +50 ezret és visszatekertette az órát +10 ezerre :D :D :D orbanisztánban semmi sem lehetetlen :D
MatracotAAA autónál lehet vásárolni (inkább mint jó leadni) csak mocskos aljas módon kell alkudni!!!ű
- A szerződéskötésnél jól olvasd el mit írsz alá és nagyon sok papírt iratnak alá veled . (sok cikk van fent mire kell figyelni, pl állapotjegyzőkönyv X-elős, de trükkösen van fogalmazva) és arra figyelj, hogy ha január elején vásárolsz szintén trükköznek az adásvétel dátumával (pl még 2019-re datálják így már Te fizeted a 2020-as gjműadót)
- Nagyon idegesítő az eljárásrendjük, rengeteget várakoztatnak puhítanak, mond meg a kereskedőnek, neked max 30-40 perced van, mert meg akarsz nézni még két három autót, ha addig nem jutsz be elmész :D
- Alku esetén mindig keresnek egy magasabb szintű vezetőt, aki egy "qva" jó ajánlatot mond, ne fogadd el, ragaszkodj a Te áradhoz...
- Addig ne fizess, amíg minden igért vackot amit hozzáalkudtál a kocsihoz nem adnak át. Vigyázz, pl a gumi-garniturákkal, mert vagy szart adnak, vagy nem azt a méretet és még lehet sorolni az aljas kis trükkjeiket, de Te vagy a vásárló így most Te diktálsz :D
Írasd fel velük mint hibát, de szerintem hibakódot már akkor sem fognak találni, ha esetleg lett betárolva valami. Vannak olyan hibakódok melyek törlődnek ha a hiba nem ismétlődik bizonyos időn belül.
Nem lehetetlen, csak qva nehéz elhinni. :D Szüleim 2001-es dízel Passatjában talán 120 ezer km van, csak akinek ilyen autója van, az szerintem nem nagyon fogja eladni. Pláne nem az AAA-nál kötne ki.
Előbbire gondoltam, gombnyomásra, vagy pl ha bezárom az autót. A gyújtás elvételes jelenleg nem lenne nagy segítség, mert a garázs be és kiállásnál kell be és kihajtanom mindig az egyik tükröt.
A 3A-nál nem óvatosnak kell lenni, hanem jó messzire elkerülni. Amu meg a kocsit illeti, 9 éves dízel és 77 ezer kilométer... De ha még hiszel a mesékben...
"10 év tapasztalata alapján a sima, paraszti, egyszerű, mezítlábas 95-össel is mindig beindult tavasszal a 3 hónapig sztenderen pihenő motor (még a karburátoros is)"
14 év karbis csónakmotoros (4 különböző motor, évi átlagos 100-150 üzemóra) tapasztalata az hogy a biolószaros (eddig 5 %) benzint tankolva átlag évente egyszer van dugulás, az esetek felében zöld trutyival van tele a karbi, a másik felében víz vagy porszem meg bele ha a drágábbikat tankolom akkor átlag két évente van karbi pucolás, és nincs zöld trutyis verzió csak a másik a probléma az hogy a kikötőm környékén nincs ömv kút csak mol és shell, azoknál meg a drágábbik is pont annyira lesz ződtrutyis mint eddig az occsóbb volt, tehát hordhatom a benzint a világvégéről ha nem akarok ezzel vesződni
Hat nemtudom,elkepzelheto,h valami bezavart,de egy majdnem uj kocsinal ez nekem fura. Gondolom,bezabalhatott,de azert nemgondoltam volna,h ilyen nehezen fog begyulladni. Ha kicsit visszahulik az ido,ujra megprobalom keveset inditozni,es megrpobalom elohozni ujra etzt.Aztan kitudja,lehet elo sem jon. Februarban megyek vele szerbizbe a kotelezot megcsinalni,olaj szurok. Megemlitsem nekik ?
Tudjátok mit? Én már leszarom a bio-komponenst. A Kia-ba toljuk majd szépen birka módjára az E10-et, időnként kap majd MOL, vagy ÖMV prémiumot, oszt jóság van. Mire beszarik, már nem lesz érdekes, mert amúgy is elöregszik, betiltják, kitiltják, stb.
A motoromba is megy az E10, leszámítva a téli leállást; most ÖMV 100 figyel benne, de az igazság az, hogy kb. 10 év tapasztalata alapján a sima, paraszti, egyszerű, mezítlábas 95-össel is mindig beindult tavasszal a 3 hónapig sztenderen pihenő motor (még a karburátoros is)...
Mit értesz automatán? Motoros tükröt, ami gombnyomásra behajtódik? Vagy olyan motoros tükröt, ami pl. a gyújtás levételekor mindig behajtódik, a gyújtás ráadásakor pedig ki? Utóbbira van megoldásom, csak le kellene hozzá szerelni a kartámaszt, és ilyen hidegben nincs hozzá kedvem. De azt tervezem, hogy tavasszal megcsinálom.
Brazíliában etanollal járnak az autók. Azt hiszem, kukoricából csinálják. Nálunk is abból van mindenféle kommersz pálinka. Jártam a szabadegyházi szeszgyárban, tudom.
Hát akkor csak tankolj olyat. Hogy többet fogyaszt az autó, az egyéb mahináció miatt is van. Egyébként is már többféle adalék van a benzinben. Fő szempontként a minél kevesebb károsanyag kibocsájtás. Érdekes, hogy azért drágábban még lehetőséget kapunk jobb benzin vásárlására. Egyértelmű bizonyíték arra, hogy sz@r a normál 95 - ös, hogy pár hónap alatt a homogén tartalma megszünik. A motor nem fog beindulni.
..azert szerintem keves olyan motor van, ami - mondjuk szivoszelep zarasi idöpontjaval - csakugyan üzemben modositja a kompresszioviszonyt a magasabb oktanszamu benzin miatt
Volna egy valószínűleg buta kérdésem, de azért megkérdezem. Szerintetek a Silver felszereltségű autóba valahogy utólag lehet beépíteni akár gyári, akár valami más megoldású automatán behajtható külső tükröket? Pl bontott eredeti alkatrésszel? Vagy bilibe lóg a kezem és ez sehogy se játszik? Alufelni, ablak sötétítés megoldható utólag, ha van rá elég lóvé (hátsó könyöktámasz értelemszerűen nem, de mivel nem ülök benne hátul, ezért nem is érdekel :D ), de kíváncsi lennék, vajon a tükröt meg lehetne-e oldani valahogy.
Nem csak lehetne, van is. Ebből fakad, hogy néhány kúton tankolva többet fogyaszt az autó.
mérnökök/ vegyészek ezt már megállapították
Mit? 50%-ig általában nem szokott gond lenni, csak a fogyasztás nő meg és a cefreszag a kipufogónál. Felette már nem biztos, hogy a motorvezérlő képes lekezelni. Az tény, hogy a régi autóknál az üzemanyagcsövek és az üzemanyagpumpa megmakkant, volt is belőle baj úgy 15 éve.