Mivel az 1.4 MPI szívócső befecskendezéses, ezért én nem a koszosodástól tartok, hanem az idő előtti extrém kopástól, ami a gyakori indítások, és rövid távok miatt van (1-1,5 km a bölcsibe, aztán mondjuk vissza vagy egyből, vagy kicsit később). Egyébként váci OMW-ben szoktam tankolni, nem tudom, hogy erről a területről ki mit tud ilyen szempontból. Olajból a pár hozzászólással ezelőtti HKS-t fogom belerakatni, valószínűleg minden 7-7500 km/félév után, amíg ez a használati mód érvényben van (ahogy egyébként a használatijában is van). Ha már nem ilyen távokra használjuk nap-nap után, akkor 10 ezrenként lesz cserélve. Benzinből a 95-ös MaxxMotion marad, a 100-as kérdés bennem, hogy a fenitek miatt megéri-e vajon, legalább ebben az időszakban.
Szia, fölösleges mindig azt tankolnod, föleg akkor ha esetleg a dunántúlon laksz. Mert arra a területre az OMW kutakra Ausztriából hozzák a benzint. A fontosabb a jó olaj! Amanyiben anyagilag megengetheted magadnak, a 100- as benzin és a legjobb olaj használata csökkenti a kokszodást.
Szerintem ez már Gen 5-ös (iAVN volt a régi neve, ez látszik is az infón). Nagyon nem tudsz mellényúlni, mert ha nem találja a megfelelő fil-okat, nem tudod elindítani az update-et. Még annyi, hogy több esetben olvastam, hogy a motort hagyták járni az update közben, nehogy lekapcsoljon a navi. Én már 2 frissítésen vagyok túl, mindkét esetben kikapcsolt motorral csináltam; max 15 perc volt a frissítés, semmi gond nem volt (látod, hol tart, bár nem teljesen lineáris a jelzés)
Egyébként ilyen gyakori rövid távú használatok, illetve beindítások esetében egy prémium üzemanyag, pl OMW MAxxMotion 95/100 segíthet mérsékelni a használatból eredő extra kopást? Jelenleg a 95-ös MaxxMotiont használom (a Logant is csak ezzel tankoltam), ezt biztos, hogy megtartom, de adott esetben, ha érdemes, akkor szerintem hajlandó lennék a 100-as benzint is belerakni, amennyiben kopás szempontból segítene. A figyasztás csökkentés, vagy a hajszálnyival (amit én nem is éreznék) jobb menetteljesítmények nem nagyon érdekelnek.
Igen, tudom, de már a 2016-os Logant is bejárattam és dobtam róla az olajat, meg szűrőt, és megtartom ezt a szokásomat. :) Egyébként jelenleg pont az általad leírt körülmények között van sokszor használva sajnos, így szerintem olyan 7000 km után le lesz cserélve megint az olaj. Nagyon mást amúgy se tudok tenni ezen kívül, hogy megóvjam a gépet. Annyi előnyöm van, hogy garázsban van tartva, és legalább nincs jéggé fagyva az egész reggelente.
Viszont felesleges 3 ezernél a csere, bár a motorodnak nem ártasz vele, max a pénztárcádnak. kb. 2000-2005 előtt volt előírás az első (bejáratós) 2-3 ekm-nél való cseréknek. Azóta sokat fejlődött a motor és a szintetikus motorolaj technológia is. Ha csak városban sok hidegindítással, vagy állandó magas fordulaton közlekedsz vele akkor erősen ajánlott az előírt csereperriódus felezése.
1.4 MPI olaj: én már írtam egy-két hete a Kia Magyarországnak, és tőlük az jött vissza, hogy a TOTAL QUARTZ 9000 ENERGY HKS 5w30 a bele való olaj. Egyébként az én használati útmutatóm a mi régiónkba egyáltalán nem ír 0w20-as olajat. Én ezt a HKS-t fogom belerakatni, ha viszem 3000 km-nél olacserére.
2013. ceed JD a tárgy. Nem működik a fűtőventillátor automata klíma van benne. Az ikonok a sebességre reagálnak befúvás nincsen. Biztire gyanakszok de nem tudom melyiket keressem. Talán a motortérben van egy 50 A barna biztosíték az lenne ?
Ezzel egy időben az ESP lámpa is kigyulladt igaz időközönként. Lehet véletlen egybeesés de gondolom semmi köze egymáshoz ?
Nem nagyon, de nem ennyi idő alatt. Főleg, hogy én az évi pár ezer km 80%-t napi 8 km-re használtam, 3,5 oda, vissza kicsit több a bolt miatt. Azt is kétfelé törve, a boltig és a maradék út.
Ha nem kezdett volna rügyezni a küszöb, amit egyszer már megcsináltattam, akkor lehet, még ma is meglenne.
Szia Matrac, jó szívvel ajánlom ezt az autót! Mi már megnéztük, valóban kifogástalan, előttünk végigmérte a srác, sérülésmentes, kívül-belül szép. Flottás volt ez is, végig KIA szervíben volt szervízelve, minden földi jóval felszerelt, talán kormányfűtés nincs, ,eg autostop.... Sajna téligumi nem jár hozzá, csak az eredetvizsgát vállalta be a kereskedő, nekünk 2,8-ba sikerült megállapodni, csak utána még megnéztük azt amit megvettünk. A fószer sem az a tipikus nepper, a telepen is csak flottás autók vannak, abból sem sok 6-8db szóval egy pillantást megérdemelne...
Bocsánat,hogy közbe írok,nekünk is van egy CEED 1,4 MPI. Körbejártam én is az olaj témát ,érdekes,hogy a Total olajválasztó viszont elsősorban 0W20-as olajat ír hozzá.
hááát, én eddig 2011-es autókról láttam érdeklődni...Matracot Cartársat, szerintem Ő nem ebben a 2018-as évjáratban gondolkodik...persze várjuk meg Őt is :D
Köszi, utólag már azt mondom nem olyan vészes a csere.
Engem az zavar hogy mennyire ledegradálják ezt a problémát, pl. tesztekben (lásd speedzone), vagy eladáskor, miközben igen nagy költségvonzata van, nagyobb mint bármi más.
Szia! Végig néztem a képeket.-Ügyes vagy! És bátor! Én ennek nem mernék nekifogni. Így előbb vagy utóbb kénytelen leszek valakinek fizetni. Vagy megtanulok együtt élni a látvánnyal. ( Bár engem zavar de piszokul.).