Valaki próbálta már azt a házi gyógymódot , hogy mézet liszttel összekeverni , 1 cm vastagon rákenni a csomóra és legalább 2 napig rajta hagyni , majd újra rákenni amíg el nem múlik? Ez van akinek bevált?
Nekem ugyanilyen ki-beugráló tojásnyi akármi van a jobb lapockámnál, és nagyon gyakran egyszerűen beáll a hátam. Olyankor mozdulni se tudok napokig, volt amikor 3 hétig is eltartott. Csak a háziorvosnak mutattam, azt mondta valami izom pukli az ott, nem lényeges. Hááát..., neki lehet nem, de nekem meg rohadtul fáj. Ja, és hangot is ad. Ropog. Amúgy rengeteg lipóma van bennem, legtöbb a karomban. Lehetséges, hogy az a tojásnyi fene is az, nem tudom. Segíteni ezzel nem segítettem neked, csak annyiban, hogy nem vagy egyedül. :)
-Sziasztok. Nem tudom már, hova, kihez fordulhatnék, de lassan megőrülök a kialvatlanságtól. Nem tudom, hogy lipóma-e, szóval előre is elnézést, ha rossz helyre írok,és hogy hosszú lesz, de akinek mutattam, még senki nem látott még ilyet, és az arcuk... Mindenesetre egy csomóról van szó, ami sokáig nem is volt csomó.
4 éve kezdődött, bizonyos mozdulatoknál -kocsiban, anyósülésen bal kézzel átnyúlok a biztonsági övért, bal vállamra veszek egy bevásárlótasit..stb-, hirtelen éles, szúró fájdalom a bal lapockánál belül, amitől megmozdulni sem tudtam, se levegőt venni,se megmozdulni percekig, semmi.
-Namost ez a cucc egy éve (legalábbis akkor vettem észre) elkezdett ki-be mászkálni. Magyarán lett akkora, hogy szemmel jól látható (teniszlabda nagyságú), és mikor előrenyújtom a kezem, ez az izé kiugrik a lapocka alól, mikor visszahúzom, visszaugrik. Mikor kifele jön, olyan mintha belülről húzna kifelé valamit, mikor visszamegy, mintha nyomna bent valamit. Hozzá kell tennem, ez egy perc alatt kb 10szer lejátszódik (gondolj csak arra, hogy kinyitod az ajtót, megkevered a kaját, kinyitod a csapot, varrsz..) őrületes fájdalom közepette. A fájdalomcsillapító semmit nem ér, SEMMIT. Se krém, se tapasz, se tabletta, légyen benne akármi.
-Külföldön élek, egy hónapja voltunk otthon, elmentem egy uh-ra, mert annyira nem vagyok jó orvosi németből, hogyha valami komoly baj van , itt megértsem, egyszóval tudni akartam mi ez.
Az Uh-s dokinak fingja nem volt. Nem az ő hibája, ő azt írja amit lát.
Miszerint: "A bal lapocka alsó része felett levő mobilis terimének megfelelően az izomszövet orsószerűen kiszélesedett, szerkezete inhomogén."
De öszinte volt, megmondta, fogalma sincs mi ez, egy csomó van az izmomban, benne, de azt se tudja melyik izom ez, mert nem egyértelmű.
Visszaértünk N.o-ba, elmentem a körzetihez, elküldött nyaki, háti, lapocka röntgenre. Ma kellett hozzá visszamennem, idézem: "Minden a legnagyobb rendben van, azért kiírok egy gyógytornát, mert az mindig jó, ha valaki ülőmunkát végez"
Én meg közben belehalok a fájdalomba, meg a kialvatlanságba. MI LEHET EZ? Hova menjek dokihoz? Akárkinek mutattam, senki nem látott még ilyet, és mindenki hátrébblép fél métert, mikor direkt kiugrasztom.Van videóm, vannak uh felvételeim, ha bárki bármit tud ilyen lapocka alól kiugró csomóról, kérem , írjon. Teljesen odavagyok már. Ma sírva jöttem el a körzetitől, hogy hogy képzeli, ha aludni/dolgozni alig bírok, majd végig vigéckedem a gyógytornát? Tudom, sokat tud használni egy ilyen torna.. DE a csontjaimmal semmi baj.Valaki segítsen, könyörgöm. Köszönöm, ha végigolvastad.
Szia, megkérdezhetem kinél voltál? Én is néztem, de csak egy rendelőt találtam, aki a neten hirdeti, hogy foglalkozik ezzel.
Zsugorodott azóta, hogy látod?
Próbáltam én is alternatív megoldást keresni, mert nekem intramuszkuláris, emiatt nem távolítható el és elég nagy :( A zsírbontástól kicsit féltek, hogy a nyirokkeringésen keresztül eljut máshova is és ott is nőne, más se hiányzik. Én leszívást kerestem (tudom ez sem végleges) de nem találtam sehol ... Valaki esetleg tud ilyet?
Múlt hét pénteken, voltam injekciós, lipóma oldáson . Nagyon kedves, és közvetlen a dr.nő ! Kaptam egy kísérleti szúrást , három hét múlva, kell megkeresem , történt-e valami változás (zsugorodás ) . Elméletileg 1-3 alkalom,mire ill. eltűnnek a zsírcsomók . Ja és a próba szúriért, még fizetnem se kellett .
Plazma Generátor kezelést ajánlok. A bennünk lévő vírusok, férgek, egyéb élősködők okoznak nagyon sok indokolatlan problémát a testben. Ez az eszköz ezeket semlegesíti.
Szíasztok! Olvassátok el légyszíves! Már mint írtam korában is írtam ide az oldalra! Belölem már több mint 30 db lipomát szedtek ki! Mütét során! De egyre több és több van! Bárhol olvasom mindenki a mütétet javasolják! Hát én nem! Mivel a saját okomból tanulva csak rosszab let! Sokan írták hogy ök tudgyák az ellenszert !!!! Ez nagy kamu! Én már orvosolkal profeszorokal beszéltem ! És nem tudták a gyógy módot! Sör! Még a füves Gyurcsányival is! Semmi siker! De ha valaki tudgya a gyógymódot szívesen veszem! De most arra szántam el magam !! Hogy altatásban ki szedetem amit csak lehet!! Megfelelő orvost keresem ! Szívesen megosztom a tapasztalatom ! Ha írsz Emailt . A janierik39@gmail.com várom leveleteket!
Szíasztok! Már írtam nektek! A lipomákal kapcsolatban! Én voltam Debrecenbe a klinikán is már! És semmi jóval nem biztattak! Bennem egyre csak szaporodnak! Ha valaki tudna megoldást vagy olyan intézményt akik segítenék meg köszönném! Janierik39@gmail.com ide írjatok légyszíves! Nagyon sok dolgot meg tudnánk beszélni.
"Az orvosi szakirodalomban bejelentett esetekben azonban a kortikoszteroidok nagy dózisának alkalmazását a betegség egyik lehetséges okaként összekapcsolták."
Itt általában mindenki a nagy vagy kicsi de sok, tűrhető, vagy fájdalmas esetleg megszokott nem túl kellemetlen lipómákról beszél, tényleg senkinél nem emlegették ezt a dercum-ot?
Kinek mekkora és mennyi van ? mennyire fáj?
Mert a dercum lipomái bizony fájdalmasak!
Ez egy különleges genetikai betegség ami az immun és az idegrendszert is érinti!
automata fordítás a dercums.org-ról.
"
A Dercum-betegség hihetetlenül ritka genetikai betegség, amely mutációt okoz a zsírsejtekben, szokatlan módon túlzott súlygyarapodást okozhat, fájdalmas zsíros daganatok kialakulásához vezethet, ronthatja az immunrendszert, és bizonyos ritka esetekben a mutációt és megváltoztathatja a idegrendszer. Röviden: fájdalmas és riasztó. Sajnos annak ellenére, hogy több mint egy évszázaddal ezelőtt felfedezték, kevés kutatást végeztek, és gyógymódot nem találtak.
A Dercum-beteg állandó jellemzõi a túlzott megmagyarázhatatlan súlygyarapodás és kínosan fájdalmas lipómák kialakulása. Ezek gyakran az első olyan tünetek, amelyeket a betegek észlelnek, és amelyek sok évig tartó diagnosztikai folyamaton vezetik őket. Túl gyakran mondják a betegeknek, hogy a súlygyarapodás az õ hibájuk, vagy hogy a lipomáknak nem szabad fájniuk. Érthető, hogy ez frusztráló és lehangoló is lehet, mivel a betegség tovább halad, a fájdalom tovább súlyosbodik, és további szövődmények kezdenek megjelenni. "
Dercum-betegség (Lipomatosis dolorosa) : irodalmi áttekintés saját adataink tükrében / Tagányi K. Bibliogr.: p. 138-139. - Abstr. hun., eng. In: Aneszteziológia és Intenzív Terápia. - ISSN 0133-5405. - 2012. 42. évf. 3. sz., p. 134-139. : ill.
A lipomatosis dolorosa a ritkán felismert betegségek közé tartozik. Jellemzően poszt-menopauzális túlsúlyos nőkön fordul elő. A kórisme tisztán klinikai: az anamnézisen, a klinikai vizsgálaton és a differenciál-diagnózison alapszik. A diagnózis alapkritériumai: három hónapnál hosszabb ideje fennálló zsírszövet fájdalom és generalizált túlsúly. A tartós panaszok miatt gyakran kísérik a kórképet az idült fájdalom szindróma tünetei is. Szerző dolgozatában az irodalom alapján áttekinti a betegség klinikumát és terápiáját, majd ismerteti saját eljárásával 10 betegen szerzett tapasztalatát. A fájdalmas elváltozásba 8 betegnél injektált 4,5%-os fenol oldatot, a kezelés valamennyi esetben csillapította a fájdalmat, 6 betegnél pedig tartós fájdalom mentességet és kezelt lipoma felszívódását eredményezte. Szövődmény nem volt. A beavatkozás egyszerűen kivitelezhető, biztonságos. A kis menynyiségű fenol (45 mg/ml) nem okoz szövődményt.
Ezzel, sokra nem megyünk . Szettél valamit, de nem jutottál el, a gyógyulásig . A nevét nem tudod, annak amit használtál . A természetgyógyász is eltűnt, a föld színéről . Na mindegy . Ha úgy láttad hogy működik , miért hagytad abba ? Ha ismernénk ilyen gyógyítót,már rég ott lennénk nála .
Nekem is van lipómám elég sok a testem különböző részein. ( Nyak, láb, kar, fenék. ) Sokszor idegszálat is nyom, így fájdalommal jár.
Kezdeti kialakulás úgy 30 éve lehetett. 20-22 éve elmentem természetgyógyászhoz, aki kivizsgálás után felírta a következőt.
Kis övegekben bizonyos cseppet, és mellé apró fehér granulátum szerű golyócskákat szintén kis üveggel. Budapesten csak egy speciális patikában lehetett kapni. ( Hozzáteszem, elég húzós ára volt. ) 1 hónap után a kicsik eltűntek, a nagyobbak fellazúltak. Akkor vettem még 1 hónapi adagot, aztán abba maradt a szedése. Sajnos az üvegecskék kidobásra kerűlhettek, így nem tudom a nevüket. Azóta már kerestem természetgyógyászt, de nem tudta mit írhatott fel annak idején a kollégája.
Ezt azért írom le Nektek, mert tapasztalatból tudom, hogy van megoldás műtét nélküli eltávolításra, csak sajnos az ellenszer nevét nem tudom.
Esetleg , ha valaki ismer jó természetgyógyászt rákérdezhet, sőt én is ismét elmennék egy olyan természetgyógyászhoz, aki tudja mit kell felírni a zsírdaganatra.
Ha valakinek tudtam ezzel segíteni annak örülök, és szívesen venném jó természetgyógyász ajánlását Budapesten.
Egy nagy volt a nyakamon, és a nyáron vettem észre, hogy elkezdett nőni mellette egy "kistestvér". úgyhogy akkor tényleg úgy éreztem lépni kell. és végre nem úgy nézek ki, mint a notre dame-i toronyőr.
holnap megyek kontrollra a sebészhez, remélem minden rendben lesz. az mindenképp bíztató hogy úgy látom a vágás normálisan gyógyul, nem fáj, nem ronda, csak viszket... hát ez legyen a legnagyobb problémám.
remélem nem nő vissza, de ezt holnap még megkérdezem.
Szerencsés vagy, hogy csak egy volt . Sokunk ezzel nincs így . Ezért a műtéti beavatkozás, nem a legelfogadhatóbb számunkra . Más megoldás jelenleg, nem nagyon van .
kb. húsz éves, hátsó nyaki lipómám volt, pár napja műtötték ki. már nagyon nagy volt, csúnya, és nyáron észrevettem, közvetlenül mellette elkezdett nőni egy "kistestvér" is. nem nagyon találtam alternatív megoldást, a műtéttől nagyon idegenkedtem nagyon sokáig.
mint kiderült feleslegesen, mert minden simán ment, pedig altatni is kellett, mert a lipóma már akkora volt, hogy a sebész így látta jobbnak (nem állami kórházban csináltattam, a közelükbe se megyek, egy magánkórházat választottam).
egy éjszakát persze bent kellett maradni, de semmi problémám nem volt, ami legmeglepőbb, hogy nem fájt a helye, a seb, ma van 5. napja hogy műtöttek, és azóta se fáj, nem kellett fájdalomcsillapító, aludni is tudtam. rejtett varrással, felszívódó cérnával zárták le a sebet, szóval még a varratszedéssel se kell szórakozni. pár nap múlva kontrol, és utána szépen begyógyul. a vágás kb. 5-6 cm.
tehát ha valaki ezen filózik, csak azt tudom mondani, hogy ne várjon sokáig, hajrá.
Valaki próbálta már, hogy zsírbontó injekciót ad a lipomába, akár többszőr?En pár éve kivágattam pàr darabot, de a hegek szerintem rondábbak mint a csomók voltak.Sajnos most jött elő pár új az alkaromon és az injekción vagy leszíváson gondolkodom, nem tudom hol csinálnak ilyet?!
Egyszerű , gyógyszertárban kapható, éppenséggel jutavit gyártmány egy doboz után egy hónap szünet! Nem akarok reklámozni ,szerintem a többi is jó lehet!
Itt mint látod - hál Istennek - csak PUSZIT kapsz a megoldásodra - nem bolondok az emberek . Nem tudom miként képzelted, hogy sok sok embert átversz és ebből - vagyis az emberek hiszékenységéből meggazdagodsz - hát finoman kifejezve ez úszott. Sajnálom, h csak most láttam, mert hamarabb reagálok rá.
249-es hsz.-ben már írtam, eltelt pár hónap csak azért jelentkezem , h. beszámoljak róla , szedem ezt a beta-glükán-t nem túl magas cukorra a metformint (1x500) , mintha kisebbek lennének amik vannak, új pedig nincs!