Drága jó micra barátom, járhattál te akárhány Legend-en és versenyezhettél akár hány évig, ha olvasni nem tudsz, akkor semmi sem segít rajtad.....
HOL írtam én azt, hogy az a lökdösődös baromság "vérgőzös" meg "életveszélyes" lenne????????????? HOL olvastad te ezt az én hozzászólásaiban??????
Én arra próbáltam rávezetni a figyelmeteket, hogy akik ezt a bromságot nézik és élvezik (?), felthetően azok mennek el ilyen hátsó gondolattal ide, hogy a sok lökdösődés közben még akár "történhet" is igen könnyen valami....
Egyébként bvaromi érdekes eza tök értelmetlen "párbeszéd"... Én azt dünnyögöm kezdetek óta, hogy ebben a baromságban semmiféle sportszellemiségű vetélkedés nincs, mert itt szánt szándékkal úgy építik ezeket a romokat, hogy tutira kicsússzanak ütközzenek, boruljanak. Ezt az elején egy ártatlan hozzászóló is észrevételezte, és én alaposabban megnéztem ezeket az autókat és rájöttem ,hogy tényleg.
Nem azért és nem úgy "tuningolják" őket, hogy minél gyorsabban abszolválják a kanyarokat, hanem hogy minél előbb történjen "válámi".... És pontosan innen vezettem le ennek a műfajnak a kiemelt alattomosságát, aljasságát és elkorcsosult mocskát.
Érdekes módon erre teljesen triviális megállapításra senki nem reagált, csak kekeckedett mindenki minden baromságon, amiről nem is volt szó.... :( :(
Tesókám, kár a gőzért. Te csak kekeckedni tudsz, értelmes párbeszédre változatlanul képtelen vagy...
Tanuld meg végre ősz fejedre az olvasott betűket ÉRTELMEZNI is, ne csakis a kekeckedési vélt lehetőségre ugrani!!!!
Szó szierint írtam a 117353 sz. hsz-omban leírtam, hogy a rali valóban értelmetlenül drága:
Azt én is folyton dünnögöm, hogy felesleges ndrága ez az eégsz, anno töredék pénzből és kőbatlata technikával is ugyan ekkora áltványosságokat csináltak
ésrosszul leszek, amikor hallom, hogy mibe kerül ma egy olyan virsli Lada, amivel a Rallye Legend-re kiözönlött annyi magyar - e az egy más tészta.
(Igaz, hogy ezt a feltünően szétkalapált zaklatottés szándékosan nem javított sorokat nem Neked, hanem a másik észkombájnunknak írtam, de ha már belepofázol egy beszélgetésbe, akkor tájékozódhatnál előtte meg közben is a környezetről is... Annyira sokan nem zsibongnak itt, hogy erre ne áldozhatnál a jólneveltség legalsó fokán is...)
És ugyanitt próbltam a lényegre rávilágítani, de teljes sikertelenséggel, a setét éjszaka maradt setét, mint volt:
...most a kultúrmocsok és az igazi sportteljesítmény között kell különbséget tenni, nem a pénzzel foglalkozni... (Akkor kérdezd meg a Cserkúti Öcsitt, hogy mibe kerül az ő kis modell versenyautóival szórakázni???!!! : ):) :)
Egyébként 4 Legenden voltam eddig, meg sok VB-n. (meg versenyeztem 9 évet) Nekem magyarázhatod hogy milyen a rally. De nem fog menni, mert jobban tudom.
Ha szerinted az a roncsderbis játék életveszélyes, vérgőzös, akkor nincs miről beszélni, tényleg távol vagy a valóságtól.
Azt ugye már nem engedi a demenciád értelmezni hogy nem feltétlen a "nézők" miatt vannak a versenyek. A istenített Legend-en nagypénzű emberkék szórakoznak a mára roppant drága, saját vagy horror pénzért bérelt autókkal.
Amire Te itt bőszen köpködsz az pedig a kis költségvetésű, kvázi zsebpénzből és a fészerhulladékból feltámasztott vasak kínálta kikapcsolódás azoknak akik versengenek.
Ja és akkor már a gyorsulási versenyek... Hát IQ és szimpátia szempontjából azok erősen a nulla felé konvergálnak...
Hogy tök értelmetlenségre pazarolják a pénzt és technikát az hagyján. Ha valaki 2 rakétát épít be, amjd jön az okos, aki hármat meg négyet fog. Vége sosincs az ökörködésnek. De szép munka egy ilyent megbarkácsolni, tegyék...
Emberileg max. annyi, hogy a rajt pillanata.... Hogy ez ma mennyire van legálisan vagy illegálisan automatizálva, azt nem tudom, mert nem is érdekel. Hogy a többin mit tudnak az embeerk órák hosszat bámulni, fel nem foghatom...
Számomra egy hulladék időtöltés ez is, de legalább nem az emberek alantas ösztöneinek hergelésére szolgál.
Kiiiiiiiiiiii tesz egyenlőséget mik között????????? Képtelenség valamit értelmezve elolvasni?????
A Legend egy buli, népszórakozás. Az autók előtt ugráló népeket egy ige nhosszú telével filmezték. A valóság picit más. De mindegy is: a népek, a magyar autók előtt ugráló lelkes magyar népek! Nagyon soktak mentek le idén San Marino-ba..
Ezeket az ugrálásokat pilótáknak hizelegve teszik, az ő kedvükért. A pilóták is tudják, el is várják, égetika gumikt rögtön, ahol csak tudják és bulizik mindenki.....
Ne ezzel példálózzál, hanem próbáld már végre az alaptételt értelmezni.
És végre kanyarodj rá a "Való Világ" példára... A civilizált kultúra szégyene az a műsor és a XXI. civilizációjának szégyene, hogy azt most is tömegek nézik és "igénylik"... Pontosabban l.f.-t igénylik. Ezt kapják, ezt adják nekik, ezzel etetik őket a reklámidők miatt...
És akkor a hatalmas demokratikus kultúravédelem kapcsán ezt védeni kellene és azokat pátyolgatni, akik ezt nézik??????
A józan paraszti ész szerint be kéne tiltani? Be bizony. És be lehetne erővel tiltani?? Hát nem, mert rögtön akadna néhány ezer vinnyogó, aki hangos mekegéssel védené a demokráciát....
Hát kábé itt vagyunk azzal a az egymást szándékosan kiboritani-megsemmísíteni akaró baromsággal is....
Az ÉG szerelmére, NEM én vizionálok vért, én utálok egy cseppjét is látni, hanem AZOK az emberek, akiknek gyönyört okoz, havaalmi gebasz történik a szemük előtt... Arra várnak... De mindegy is. Hagyjuk. Nem megy az alap problémának a megértése...
“igenis azt várják, hogy a sok ütközés közben akár folyjon a vér és még jobb, ha az ürge bele is döglik a szemük láttára, mert akkor tényleg megérte kimenni és jegyet venni rá... Mert ha nem tudnád, az emberek ezért járnak ilyen rendezvényekre, de még a F1-re is, mert vért és tragédiát akarnak látni élőben, a szemük előtt...”
Az ilyen baromságot bámulók, nyálukat csorgatók, igenis azt várják, hogy a sok ütközés közben akár folyjon a vér és még jobb, ha az ürge bele is döglik a szemük láttára, mert akkor tényleg megérte kimenni és jegyet venni rá...
Mert ha nem tudnád, az emberek ezért járnak ilyen rendezvényekre, de még a F1-re is, mert vért és tragédiát akarnak látni élőben, a szemük előtt...
igazából az a baromság hogy ezt leírtad,
nagyon szigorú előírások vonatkoznak a biztonsági berendezésekre még ebben a vitát gerjesztő boruljkákban is. nincsenek leszakadt testrészek, nem folyik vér ahogy Te vizionálod és nem történik olyan sem mint az általad magasztalt rallyban, hogy egy elbaszott kanyarban nézők halnak meg akik amúgy percenként látnak elporolni egy autót a halálfaszára kivándorolva.
vagy mint a pilisi hegyiversenyen...
kontakt meg annyi van amennyit a szabályok megengednek ha olyan a kiírás.
Te ne nézz amerikai focit, jégkorongot és hasonlókat mert ott is ütközéseket látsz csak jármű nélkül...
Hát ezeket én nem az "ütközések" miatt nem nézem!!!!!!!!! Hanem az amerikai focit azért nem, mert egyszerűen nem értem, a hokit meg azért nem, mert túl gyors, élvezhetetlen számomra, a korongot nem is látom, csak a kapus tátott száját, ahogy bámul hátra a kapuba....
És igen. Nem bámulok sportot éjjel nappal, sőt, szinte egyáltalán nem, mert már azzal is tele a hócipőm. Mindenből annyi van, hogy ennyiegyámsutánban már nem szórakoztat.
Mondjuk a F1 sem, de abból éppen elég kéthetente az a szenvedés... Igen! rossz monotóniatűrő vagyok,ezért a vég nélküli sportközvetítéseket se bírom...
Mondjuk a ralisportban szükséges teljesítményt ne a Babához viszonyítsd...
Egyébként nem hagyom bántani őt, mert igenis egy őrült pilóta volt, megszállottan szerette az autósportot, eszméleltlel sokat melózott Ferjáncz csapatában,
aztán közben próbálta épitgatnia saját karrierjét. hogy pocakos korára milyen póta volt ne mtudom, de azt tudom, hogy FErjáncz buszában ő főzte a legjobb kajákat, állította össze a leglátványosabb hidegtálakat...
A ralisport szépsége pedig ne ma drágaságában van. A nézők ne mazért zarándokolnak ela világvégére és táboroznak napokig nomáok módjára, hogy azt számolgassák, mibe került az előttük elszáguldó kocsi váltója vagy féltengelye - mert akkor simán bele is bolondulna...
Azt én is folyton dünnögöm, hogy felesleges ndrága ez az eégsz, anno töredék pénzből és kőbatlata technikával is ugyan ekkora áltványosságokat csináltak
ésrosszul leszek, amikor hallom, hogy mibe kerül ma egy olyan virsli Lada, amivel a Rallye Legend-re kiözönlött annyi magyar - e az egy más tészta.
most a kultúrmocsok és az igazi sportteljesítmény között kell különbséget tenni, nem a pénzzel foglalkozni... (Akkor kérdezd meg a Cserkúti Öcsitt, hogy mibe kerül az ő kis modell versenyautóival szórakázni???!!! : ):) :)
Miért? Nincs igazam? Az a baj, hogy le merem írni???
Nem óhajtok Quattroman "barátommal" vitába keveredni, de pl. számomra - nagyon sok szempont latbevetése alapján - a ralisport a legkomplexebb, legnehezebb, legbámulatraméltóbb műfaja az autózásnak, ahol egy WRC autóban egy 20 -30 km-es vb gyorasági abszolválása olyan szellemi és fizikai teljesítmény, amit nagyon kevés más sportág képes megkövetelni.
Egy WRC autót hibátlanul elterelni olyan magasfokú szellemi teljesítmény, ami mellett az a bizonyosa egymást kilökdösős idétlenkedést tényelg ne mlehet másképpen jellemezni, mint ahogy trettem: társadalmi-kultúrális szemét....
Vagy hogy jobban érzékeld az "autósport" Való Világa... Miért? Az nem egy szemét kultúr mocsadék????? És mégis százezrek nézik minden éjjel és csorgó nyállal várják, hogy már megint....
És akkor ezt nem szabad leírni, hogy "kultúrmocsok" és az is aki csinálja, az is aki nézi a társadalom legalja?
A mondatokat ne szedd szét, hanem teljes egészében idézd légy szives. Az ilyen baromságot bámulók, nyálukat csorgatók, igenis azt várják, hogy a sok ütközés közben akár folyjon a vér és még jobb, ha az ürge bele is döglik a szemük láttára, mert akkor tényleg megérte kimenni és jegyet venni rá...
Mert ha nem tudnád, az emberek ezért járnak ilyen rendezvényekre, de még a F1-re is, mert vért és tragédiát akarnak látni élőben, a szemük előtt...
Szóval ezt a lökdösődős marhaságot nem politikai okokból kell(ene) betiltani, hanem azért, mert semmi köze a sporthoz, szórakoztatáshoz és ez az egymást megsemmisítősdi aztán kimondottan az emberek alantas ösztöneire játszik...
De ha már betiltani ilyent nem lehet, akkor engedtessék már meg, hogy nevén nevezzem azt a fertőt.....
a szememben a rallye versenyek nem annyira sportértékűek mint inkább a pénztárca méretét tükrözik, és igen kell a test test elleni kontakt, sokkal több adrenalint ad mint amikor az óra ellen mégy. az hogy ez milyen mértékű lehet a versenyszabályok határozzák meg.
jó példa Gál Baba aki odajött rallycrossozni a csilliárdos Porschejával sok száz lóerővel, ami inkább alacsonyan repült mint autózott és mégis elkalapáltuk mert a szarálló overállra nem futotta és saját bevallása szerint nem bírta idegekkel hogy a kilincsén lóg egy másik autó.
Te ne nézz amerikai focit, jégkorongot és hasonlókat mert ott is ütközéseket látsz csak jármű nélkül...
az emberi alantasságnak, amit eddig "roncsderbi" néven adtak el.
és inkább gusztustalan baromság után sóhajtozik....
egy idióta és beteges "vetélkedési" formula..
hátha valamelyik barom még bele is döglik
elkorcsosult szellemi fertőt nézni
beteg emberek mondhatják még erre,
És olvasva ezeket megvilágosodtam, hogy a belédívódott 40 év semmiképpen nem múlik el és az összes megnyilvánulásod oda vezethető vissza, mert még mindig ott élsz, ahol te megmondhatod és minősíthetsz ilyen stílusban. Hát, nem. Elmúlt.
És ez a Rally LEgend azért nagyon jó példa, mert végső soron ez is egy szimpla nagy ökörködés, semmi tétje, nem vérre megy, hanem a látványra piára és hangulatra....
Ha éppen te szerinted a kétféle ökörködés között semmi különbség nincs, akkor persze már megint csak velem van baj...:) :) :) :) :)
Világos... De ki mondta, hogy az a "roncsderbi" az valamiféle "verseny" lenne????? Akkor olyan autókat csinálnak, amivel nem egymást kell ki- meg fellökdösni, hanem olyanokat, amivel az egyik a másikat le tudja győzni... Mondom, beteg emberek mondhatják még erre, hogy ez ótóverseny, de attól azért az még nem az...
Sőt, tőlem csinálhatják és bámulhatják is, de azért én is elmondhatom róla a véleményemet ebben a fene nagy demokráciában nemde??!!!
Ha érted jó. Ha nem (látszik, hogy nem), akkor elszomorító.....
Nem-nem, az alantas kultúrális szemét még fokozható, mert szerencsédre neked tetszően minden diktatúra korlátozta a szellemi fertőt és pontosan megmondták mi a verseny. Chagall és a szocreál is zabálták egymást. Demokrácia, na persze.