kómábbbbannn is vagyok, meg vaksi is vagyok. Nem láttam az én gyalumat a fotódon. Miért gondoljam, hogy hajógyalu?
Ha egyszer találkoznánk és a kezedbe adnám elcsodálkoznál, hogy milyen finom és törékeny kis szerkezet ez a gyalu. Egy hajón legfeljebb egy hegedűt, vagy csellót gyalulnának vele.
No mindegy. Nekem nem kell a vita, szeretnék bizonyosságot. Eddig jobban bíztam benned, mint mostantól.
Most azért írok ezen a nicknéven, nehogy azt hidd, hogy kamuzok. Egyébként ezt a nicknevet csak november 6-án este 21 óra 43 perckor szoktam használni, amikor évfordulónk van és üdvözlöm a társaságot. Most kivételt tettem.
Azonban én menthetetlenül kételkedő vagyok, ezért én nem hiszek el akármit. Csak azt, ami bizonyítva van. Ha te azt mondod, hogy hajóépítő szerszám én nem bánom, ez egyelőre a te hited.
Én pedig bizonyosságot szeretnék. Amióta megnyitottam ezt a topikot, a régi társak tudják rólam.
Mert az én digi fényképezőgépem 16.1 Mpix-es, azaz garantáltan nagyobb fájlméretű képeket készít, mint a fórumon használható 2,5 MB felső fájlméret-korlát. Ha nem csökkenteném le a fájlméretet, akkor az ilyen képeket nem tudnám feltölteni. Így viszont.... már igen.
Megj.: Így a kép pixelmérete nem változik meg, viszont a MB-mérete az Index Fórum által elfogadott felső 2,5 MB-os képmérethatár alá kerül, tehát így be tudod majd illesztetni! ;-)
A Mb-ban túlméretes képek feltöltésére van egy aprócska trükköm:
* 1./ a képet megnyitom a Windows Fényképnézegető vagy a Windows Fotótár alkalmazások valamelyikével, majd a Fényképnézegető ablakát teljes méretűre veszem,
* 2./ majd képernyőfotót (= screenshot-ot) készítek a Fényképnézegetővel megnyitott képről.
* 3./ Ezt a képet azután előbb a Paint-ba beillesztve -- (amelynek képméretét üresben először 2×2 pixelméretűre állítom be, tudva azt, hogy ezután a kép beillesztése pillanatában a képméretet a Paint a vágólapra előzetesen pontosan körbevágva kimásolt kép pixelméretére állítja be!) -- a kép hasznos méretét körbevágom (tehát az alkalmazásablak elemeit levágom róla hogy tisztán csak a kívánt eredeti kép maradjon pontosan körbevágva),
* 4./ majd a "Kép másolása" funkció használata után ezt a körbevágott képet a Paint-ban újra beillesztem (a "Beillesztés" funkcióval),
* 5./ majd az így körbevágva és beillesztve elkészített képet a Paint-ban "*.JPG" képformátumban elmentem.
Abban igazad van , hogy soha nem fogadod el kritika nélkül a leírtakat . Én múzeumok leltárait is szoktam böngészni ott néprajzos szakemberek is írnak olyan marhaságokat majd leesek a székről .
A néprajzi szótárban megvan részletesen . A lényege a hordó alja egy körkörös nútba van beépítve . Az a nút a hordó oldalát képező dongákba van vágva . Ezt a nútot hívják csínnak . Ismerned kell a szót hogy csinos , innen van , az is , hogy csíntalan .