Volt már ilyen, viszonylag friss volt még a Curve, és Ikeában szerettem volna egy bútor árát kifizetni, hat számjegyű összeget. Ott szerencsétlenkedtem a pénztárnál, több kártyát is próbáltam mögé tenni, de nem fogadta el. Az Ikea volt az egyik kiválasztott 1%-os boltom, nyilván azért próbálkoztam, aztán elengedtem. Írtam utána a Curve-nek, azt írták, fel kell építeni egy spend historyt, azért tiltottak, mert hirtelen nagy összegű vásárlás ment volna. Valamit állítottak a háttérben, pár nap múlva már gond nélkül tudtam vele Ikeában nagyobb összeget fizetni. Szumma szummárum, írj nekik, és megoldják.
Sziasztok.
Most kértem Revolut kártyát, annyit olvastam már itt a kedvező váltás lehetőségekről.
Most hogy így leszállt a forint.... gondoltam nyaralás kor jobb kész ezzel € v ár ltani... Lehet valamit nem jól nézek, de most reggel azt írja 100HUF 0.3€, tehát 1€ 333.33 HUF. OTP smart bankban 1€ eladási ár 334. 3HUF..
Ez nem egy olyan egetverő eltérés.
Valamit elnéztek? :)
Curve-vel fizetve több banknál jár visszatérités olyanra, amire direktben fizetve nem járna egyébként. Ez az MCC továbbadása nem 100%-os. A Revolut feltöltést nem emléxem, hogy próbáltam volna, de mást igen.
A bankkártyás fizetéseknek nem csak értékhatár limijte lehet, hanem napi darabszam limitje is. Illetve több helyen az online és az offline vásárlási limit is szétválik. Mindkettő rendben van?
Sokat használom a Curve-et online vásárlásokhoz, mert nem kell külön tökörészni a jóvagyó kódokkal. Ebbe is lehet, hogy már van rendszer, ami korlátot épített.
- online vásárlás értéke párszázezer HUF lett volna
- berendelt kártyán felemeltem a limiteket bőven a tervezett összeg fölé
- Curve-on csekkoltam a limitjeimet és belefért volna az összeg még (mind napiba, mind rolling month-ba, mind rolling 365day-be)
Próbáltam többször a tranzakciót a szolgáltató oldalán, aztán gondoltam megpróbálom a Revolut-ot feltölteni, hogy azzal vegyem online. Rev feltöltést is visszadobta. Többször ellenőriztem a kártyához tartozó bank appjában az összeg rendelkezére állását, illetve a limiteket, ezek is rendben voltak.
Valaki találkozott már ilyennel? Mi lehet a megoldás? (Obviously a bank kártyájáról direktbe fogom lezavarni a tranzakciót, de a Curve megoldás érdekelne.)
Nem Magyarorszagon dolgozom, igy a fizetesem sem onnan jon, viszont ebben az orszagban meg nem elerheto a Revolut. Ezt is leirtam nekik reszletesen. Csak Premium vagyok, Metalt nem valtottam ki. Sokat utazok, Lounge belepom mashonnan is van, biztositva is vagyok a munkahelyem altal, ugyhogy pl. ezek a plusz dolgok nem szamitanak. Korlatlan devizavaltas pedig a Premiummal is elerheto, ez a fo oka, hogy erre valtottam. Raadasul ingyen tudok utalni a Revolutos szamlara, onnan pedig ingyen a magyarra, igy 7 ev utan ugy tudok hazautalni penzt, hogy nem kell 3-4-5%-os dijakat fizetnem. Nem is merem kiszamolni, hogy eddig ezeken mennyit buktam.
A minap engem is utolert a ”Your account has been limited” uzenet. Mivel eppen volt a szamlamon penz, amire par napon belul szuksegem volt kulfoldi vasarlas miatt, felvettem veluk a kapcsolatot. Bar csak 3 havi berpapirt es bankszamlakivonatot kertek, elkuldtem nekik 5-5 darabot. Rajuk irtam chaten is, illetve Twitteren is. Par oran belul valaszoltak, es a bekuldott papirok atnezese utan masnap ujra hasznalhato volt a szamla. Ha oszinte akarok lenni, szamitottam mar ra, hogy elobb-utobb jelentkezni fognak, az elmult honapban ugyanis egy lakas arat porgettem at a szamlan ugy, hogy a regisztraciom magyar, viszont kulfoldrol, utalassal toltottem fel a szamlam, es ezt az osszeget at is valtottam kulonbozo devizak kozott. A valaszidon meg javithatnak egy kicsit, de a dolgok menetevel, es kimenetelevel meg voltam elegedve.
nekem ugyanilyen gond volt az első Revolut kártyámmal a kezdetektől fogva. Kértem egy második kártyát, ami megoldotta a problémát. Ők nem láttak semmilyen hibát, sőt applikációban órákig meg sem jelentek ezek a sikertelen tranzakciók. Nem tudom, számít-e, a második kártya Metal kártya lett.
Revolut fizetési történetben meg tudod nézni miért lett elutasítva.
Ha beterhelte-majd jóváírta, akkor ott valószínűleg hálózati probléma lehetett és nem válaszolt elég gyorsan a háttérrendszer a terminálnak. Újra kell próbálni.
Revoluttal még sosem jártam így csak curve-val (főleg amikor cib-es kártya volt mögötte).
Az elmúlt néhány napban kétszer szerettem volna Lidl-ben (az egyik bp-i, a másik egy vidéki bolt volt) fizetni a Revoluttal, de mindkettő sikertelen volt. (Az egyik összeggel be is terhelte a számlámat, de kb. 10 perc múlva jóvá is íródott, hogy sikertelen volt a tranzakció, a másiknál már meg sem terhelte, simán elutasította.)
Pénz van rajta (HUF és EUR is), a kártya aktív volt, nem volt befagyasztva, ráadásul közben fizettem vele másik üzletekben (Tesco, Decathlon, stb.), ott simán működött.
Van valakinek valami tippje, mi lehet(ett) a gond, vagy volt valaki, aki esetleg ugyanígy járt?
Vannak akik szeretik megosztani személyes adataikat mindenféle banki alkalmazottaknak, hogy legyen több bankkártyájuk. Hát én nem. A Gránit az egyetlen kivétel. Előtte Erste volt, amit év végéig sajnos fönn kell hogy tartsak, de aztán repül.
"Lehet egyszer mi is így járunk a revoluttal, kiderül adat és dollár milliárdok megszerzésre ment az egész."
Ez is benne lehet. Hasonlóan a Curve is, ami mögé beregisztrálunk kártyákat. Elég valami adatszivárgás is. Biztos sok minden titkosítva tárolódik, de hát ez nem biztos, hogy jelent vmit.
A mögöttes kártyák limitjét igyexem alacsonyan, vhol 50-100 e körül tartani. Persze a sok kisösszegű terhelésekből is rengeteg pénz összejöhet, sok kicsi sokra megy alapon.
"SKRILL.com is not just a SCAM site but a MONSTER SCAM site. Read the “glowing” reviews of SKRILL here:"
És valóban, a Trustpiloton 58% a legrosszabbra értékeli a céget, mindenki panaszkodik, hogy ellopták a pénzét, akármilyen doksit fel tölt, eszük ágában sincs feloldani az accountot.
Lehet egyszer mi is így járunk a revoluttal, kiderül adat és dollár milliárdok megszerzésre ment az egész.
Nem mondod, hogy Skrill?! Használ még valaki olyat?😀 Talán itt is volt róla szó, hogy egy csaló bagázs az egész, nekem is ragadt be pénzem náluk sok-sok évvel ezelőtt.
Egyáltalánmi értelme egyik prepaid kártyáról tölteni egy másik prepaidet?
Mindegy, mivel fintech topik, bemutathatnád a szolgáltatást, hogy néz ki, mi a jó benne, előnyök, hátrányok, díjak, csomagok, lehetőségek, stb. Köszönjük előre is.
Az euróshoz próbáltam. De miután ez ilyen pénzváltós cég, gondolom az eurót átváltanák legfeljebb forintra ha a pénzem épp nem jó. Kifejezetten az az üzenet, hogy a kártyát a Revolut nem támogatja.