Én innen nem láttam a gerincet, mert gyalog voltam :-). Ha a háttérben a legmagasab púp a Mitikas, akkor ez a dél felé eső gerinc, és akkor ennek a napos oldalán harántol az út. A törős szakasz a csúcsra emelkedésnél rémik, ott nem emlékszem láncra. Ettől még lehet, hogy volt, vagy azóta raktak oda, ha tettek, jól tették.
Megpróbálom a fényképeket megtalálni valahol, és megnézem a térképen a kuloárt.
Jómagam is magányos menetben tervezem és egy-két éjszakás alvással, mert ezen a helyen rohanni sztem vétek, de mindenkinek más az élvezet, ez is igaz.
A kuloár a Zonaria-ról indul, ez a hegyoldalban megy el a Mytikas-ig - bocsánat, angol videókban láttam a neveket, így rögzültek ezek a helyesírások és onnan egyenesen megy fel a csúcsig A videókat nézve nem tudtam belőni az optikai torzítás miatt a meredekséget.
Mindenki a Skalia-Skolio felőli menetet tartja könnyebbnek, a videókat nézve nekem ott sok kérdőjeles hely volt - az általad is említett lépcső, illetve az azután következő traverz szakasz, aminél drót is van. Láttam egy fiatal magyar párt is, ott ők ennél a szakasznál mondták, hogy nem kicsit mozognak a kövek, azért kezdtem fejvakarásba.
Abszolút. Eléggé magas, hogy különböző stratégiai elképzeléseket tudjanak rajta szimulálni, tesztelni. Nem mellesleg mindkettőjüknek hiányzik még a kollekciójából.
Elő kell kotornom a térképet, hogy pontosan hol jártam, és hogy amit kérdezel, arról tudok-e valamit.
Én úgy mentem, hogy késő este bebivakoltam egy ház teraszára Litichoróban az Enipea szurdok alsó végénél -- ez kb 5 km-re van a tengerparttól, az eredeti projekt az volt, hogy tengertől tengerig) --, aztán reggel indultam fel a völgyön. A normál úton mentem fel, este fenn aludtam a nagyobbik házban (a kisebb sokkal hangulatosabb lett volna). Másnap elmentem a csúcs alatti gyalogúton a Skolioig, és onnan a Kakoskalán keresztül újra felmentem a csúcsra. A normál út egyáltalán nem nehéz, I-esnek éltem meg, de máshol nehezebbnek írják, nem is meredek különösebben, folyamatosan figyelni és itt-ott kapaszkodni kell, különösen, ha tömeg van. Ha jól emlékszem, akkor pár helyen van lánc.
A Kakoskala (a szó valószínűleg azt jelenti, hogy "össze-vissza lépcső") egy föl-le hullámzó, jó részt harántoló, néhol, főleg a felső részen gerincen vezető út. Több helyen mászós, de nem nehéz, kb II-esre becsülöm, viszont nagyon törős, több helyen el is vész az ösvény. Néhány helyen egy-egy csorbából hatalmasat lehet lelátni a hegy másik oldala felé a szakadékba és az alatta évő morénára.
A Zeusz trónja a hegytömb Múzsaplató felőli vége (tehát nem a Mithikas és a Skala között van), valószínűleg egy jó mászóterep, több kötélpartit is láttam rajta. Távolról és aulról elég kompakt, jól mászható terepnek látszott. Kb. 20 percre van a házaktól, tehát nagyon jó mászónapokat lehet rajta csinálni. (A Mithikas felől elindultam a gyalogösvényen, a tetejére, de fogytán volt az idő, és visszafordultam)
Lefele a Múzsaplató felé jöttem egy hosszú, szép, de unalmas és nagyon bizonytalanul jelzett erdei ösvényen, a Petrostrouga ház felé (az akkor még nem is volt készen teljesen, ma már valószínű, hogy rendben van, mert van iroda, amely onnan szervezi oda-vissza a csúcsnapot) és amikor leértem a Prioniára vezető országútra, akkor még volt vagy 20 km Litochoróig, illetve a vasútig. Épp elértem egy vonatot aztán meg az utolsó buszt Olimpic Beach-re.
Amit eddig leírtam, ahhoz nem kell kötél, mivel egyedül voltam, nem is jött szóba, beülő sem, mert nem lett volna hova akasztani. Sisak hasznos lehet, ha tömeg van, akkor jöhet a kő.
Meg kell néznem, hogy ez a Luoki kuloár pontosan mi, lehet, hogy a normál út utolsó szakasza. Ha igen, akkor ez a könnyebb, nem kell kötél, elég egy jó bakancs, és esetleg sisak. Ha a hegy túloldalán van, akkor az nagyon más sportág. Ha a Zeusz trónra vezet, akkor is, és még van utána egy jókora gerincút, vagy vissza a normál útra és onnan fel a csúcsra.
A teljesítés:
Ha egy napost csinálsz és az Enipeas Szurdokon mész fel, vagy le, akkor gyönyörű helyeket érintesz, de akkor egy autós Prionia-Litochoró járatot be kell szervezni, hogy normális időalatt visszaérj. Mikor én mentem, akkor hajnal 4-kor egy három fős német nyelvű társaság ébresztett, velük a csúcstól egy órányira találkoztam másodszor, akkor már lefelé jöttek, de ők kb. a terepfutó kategória voltak. Tehát egy nap Litochoró-ból oda vissza az egy komoly teljesítménytúra.
Ugyanez egy fennalvással (a Múzsaplatónál) kényelmes sétálós, fotózós, sörözős túra lehet.
Azt írják mindenhol, hogy az autóval megközelíthető Prionia háztól egy nap oda vissza, ez reális.
Nekem is szimpi és még a fejszerkezete is olyan serpás.:)És tényleg nagyon egyben volt,nem zökkentette ki Dávid kiesése sem,hanem még koncentráltabb lett tőle.Reméljük,hogy meg tudja őrizni ezt a formáját,mert akkor még sok csúcssikerben lehet része az igazán magas magashegyek világában.:)
Nekem nem lett volna bajom a gyakorlatokkal(bár az egymást talicskában tologatásnak pl. nem sok értelmét láttam,de a videóba kellett egy kis Rockys hangulat is.:)),de az egyik korábbi cikkben talán Dávid nyilatkozta le,hogy nem igazán jutottak ki közösen az Alpokba mászni.Aztán az is lehet,hogy az ő szintükön már elég ez a fajta fizikai felkészülés is.
Nekem úgy rémlik,hogy Dávid azt nyilatkozta,hogy jövő tavasszal a Makalu az esélyes és 2021-ben mennének az Everestre.
Nos két útvonalat láttam - Skala-Mytikas és a Louki kuloár. Sok gopro videót láttam, de ezekkel az a baj, hogy a kamerák lencséje torzít. Elsőre melyiket érdemes megpróbálni? Kötél szükséges-e? A kuloár meredeksége milyen. Zeusz székénél - azt hiszem az van Skala és Mytikas között a kitett részen mennyire mozognak a sziklák?
Illetve milyen tanácsod lenne a sikeres teljesítéshez?
Még bőven odébb van, hogy nekivágjak, csak szeretek jó előre felkészülni mindennel.
Végzett idegenvezető vagyok és a csoportok szervezése, vezetése külön tantárgy volt.
De most már úgy bevadultál, hogy azt se veszed észre, hogy én sem értek egyet az Ikaland szervezésével a leírtak alapján. Egyébként pár féléve, éve pont ezen a fórumon már volt véres összecsapás a tagok között, mert egy-két károsult ide is beírt és a cég képviselője is posztolt és ott kiderült, hogy azért ez a szakma kb olyan, mint a vadásztatás. Csak itt a disznós kertben téged is lőhetnek. :)
Az, hogy a minőségemet az általam meglátogatott hegyek száma, neve határozza meg.. legyen a Jánoshegy. Csak hogy jobbnak érezhesd magad. ;)
Nevem Senki. ;)
Akárkibárkit meg tök feleslegesen bántod. Kevés emberrel találkoztam itt a fórumon, aki egy-egy hegyi túra felkészüléséhez olyan hasznos tanácsokat tudott volna adni, mint ő. Nem csoda, amennyire láttam-olvastam, van gyakorlata. Csak nem csinál belőle honlapot.
"Ez volt az utolso email amit itt irtam neked"-Hát akkor eljött a fájó búcsú ideje?Azért megpróbálom elviselni valahogy...:)
"csupa hazugsag,ferdites,ismetlodes,feltetelezes(szerintem,gondolom),targyi tevedes amiket irsz"-Akkor nálad mik voltak,amikor olyanokat írtál Máté sztorijával kapcsolatosan,amiket ő nem is írt?:)És még szép,hogy olyanokat írtam,hogy szerintem és gondolom,hisz ez az én véleményem.
"Szemelyeskedsz es hulyesegeket allitasz."-Ha összeszámolnád a másik fél iránti személyeskedést,akkor szerintem bőven vezetnél,szóval ez így kissé furcsa pont tőled.:)Azt ne felejtsd el,hogy egyikünk sem volt ott,szóval mindketten csak a véleményünket írtuk le,csak nálad már volt negatív tapasztalat az ikalanddal kapcsolatosan,ami az egyik irányba tolt.
"Vissza neztem a kommentjeidet"-Na,ez dicséretes.Vagy csak sok a szabadidőd.:)De akkor gondolom,hogy a többi hozzászólásomat is elolvastad,nem csak ezeket,mert azokból kiderül pl. az,hogy Szombathelyen élek.
"te a "cegnek" a szovivoje vagy az elozo hozzaszolasokbol ez kiderul"-Ja,hogy megtaláltad a régi hozzászólásaimat és ebből az jött le,hogy szóvívő vagyok?:)
"most meg ki akarod csinalni ezt a topicot azert irkalsz."-Nem,azért irkáltam,mert azt hittem,hogy lehet veled értelmesen álláspontot ütköztetni.Most már belátom,hogy tévedtem.:)
"egy masik 17096szamu"-Ja,hogy neked ennél a hozzászólásnál nem jött le az irónia?:)
"hab a tortan hogy itt meg fontosnak tartod hogy o kicsoda"-Az általad linkelt szövegben sem a személyére kérdeztem rá,csak mivel ő bevádolt,ezért visszakérdeztem a szerepére.
"Es most tenyleg irok egy szemelyest, en nem lennek buszke hogy KD rokonom lenne..."-Nekem sem a rokonom,de én büszke lennék rá.
"Le van irva a "cegnel" is aki nem csinalja azt amit a turavezeto mond azt azonnal kizarhatjak."-És ehhez hogy jön az,hogy szerinted visszakaphatta volna a pénzét,de ő nem tartott rá igényt?
"1 nap alatt mentek 2 napot , gondolkozz ez mit jelent."-Azt,hogy ez sem volt egyértelműen leírva,mert ezt írta:"1 nap csúszásban voltunk".Nem azt,hogy egy nap alatt kettő távnyit mentek,hisz később voltak pihenőnapok is.
"te gyoker a problema az volt hogy serpa nem tudott angolul, hiaba jobb ha nem tudod megertetni magad vele............."-És mennyi angol tudás kell hozzá,hogy egy már ismert terepen valaki visszavezesse őket?De örülök,hogy az elmebeteg helyett egy új kifejezést használtál.:)Na pápá!:)
Ez volt az utolso email amit itt irtam neked, csupa hazugsag,ferdites,ismetlodes,feltetelezes(szerintem,gondolom),targyi tevedes amiket irsz. Szemelyeskedsz es hulyesegeket allitasz.
Vissza neztem a kommentjeidet te a "cegnek" a szovivoje vagy az elozo hozzaszolasokbol ez kiderul, most meg ki akarod csinalni ezt a topicot azert irkalsz.
egy masik 17096szamu:
"Ja,rendesen betaláltál.Tőlem néha már kaptál mínuszt,mert nem tartottam igazságosnak a fröcsögésedet.Szerepem a mutyiban:lefizetett firkász,illegális útszervező és főszponzor.Egymagam vagyok Klein Dávid rokona,barátja és üzletfele.És a te szereped honnan eredetezhető?Te is ugyanezeket míveled,csak a túloldalon állsz?:)
Különben szerinted az itt kapott mínuszaid reprezentatív felmérésnek számítanak és elmondható,hogy csak ennyien nem értenek egyet veled?"
Az meg mar csak a hab a tortan hogy itt meg fontosnak tartod hogy o kicsoda, de nekem meg az irtad a forum csak eleg egy nickname................
Es most tenyleg irok egy szemelyest, en nem lennek buszke hogy KD rokonom lenne...
A masodik kommented meg meg gazzab.
Most meg valaszolok az elso par kerdesre de utana mar nem. Legfeljebb majd esetleg egy masik temaban lehet hogy...
"320usd kert a ikaland egesz pontosan Renyi, a turavezeto lehet hogy elengedte volna ezt."-És a tanárember,aki egész végig azon sír,hogy milyen nehezen kuporgatta össze a pénzt a túrára nem élt ezzel a lehetséges verzióval.
Le van irva a "cegnel" is aki nem csinalja azt amit a turavezeto mond azt azonnal kizarhatjak. Te is irtad regebben erdekes hogy most nem emlekszel ra...
"Probaltak tartani tempot az elso napokban(o meg birta volna de a baratnoje nem(hagyta volna ott?))"-
Sehol sem írtam,hogy Máté nem bírta volna,de mivel ők együtt mentek,így egyben is kezeltem őket.De azt írja már a legelején,hogy a kedvese nehezen jött,így sokszor lemaradtak.Akkor szerinted sikerült a tempótartás?:)
Nem mondtam hogy sikerult tartani a tempot(akkor azt irtam volna "Tudtak tartani a tempot") sot pont azt mondtam hogy lemaradtak es vissza kellett fordulniuk ugyhogy a vezetot nem tudtak ertesiteni, te tiszta hulye vagy.
Plusz azt is Máté írja,hogy Namche fölött jelentkezett nála a magashegyi para+meg is fázott előtte.Na most,Namchet a kiírás szerint a 2. nap érik el a túrázók,de ha tényleg összevont túranap is volt,akkor ez az első nap lehetett.És már eddig is lassan jött...
1 nap alatt mentek 2 napot , gondolkozz ez mit jelent. A turakiirasban nem ez volt.
"De igen de nem a gyengebbekkel kellett volna mennie a legvegen."-Máshol azt írtad,hogy a serpák jobbak,mint Ákos.Szóval akkor most miért is baj,hogy egy nálánál jobb ember kalauzolta őket?
Egesz pontosan azt mondtam hogy "...tobbiek mehetnek nepaliakkal(ok ugy is jobban ertenek a hegyekhez)" te gyoker a problema az volt hogy serpa nem tudott angolul, hiaba jobb ha nem tudod megertetni magad vele.............
És nem az volt,hogy alapban nem értett semmit,hisz Máté is azt írta,hogy nem igazán beszélt angolul.Gondolom,hogy azért az alap dolgokban meg tudták értetni magukat vele.
"A kis serpánknak nem volt telefonja, de nem is értette mi bajunk van." ennyit arrol hogy milyen volt az angolja.
Biztos attól is, de volt (van) nekem olyan ismerősöm, aki edzett, sportos, sziklát mászik, barlangászik, bármit megcsinál, amit én sosem, de 4000 méter felett kakukk. Akklimatizáció semmit sem segít, de ha lejön ez alá, rögtön fitt, és menne vissza. Peche van, hogy szeret(ne) magashegységbe is járni.
"az eddig szemelyes tapasztalatom evvel a "ceggel" es amiket hallottam rola + amit neten olvastam, tokeletesen alatamasztja ezt."-Na,akkor miért nem azzal kezdted,hogy van személyes tapasztalatod,ami nem túl pozitív.De akkor miért nem írod inkább le,hisz akkor megismerhetnénk egy hiteles történetet is.
"Pontosan a blog iroi is igy jartak majdnem el, de te nem tetszesedet fejezted ki emiatt, no komment."-Ha nem látod a különbséget egy nicknév és egy blog írójának keresztnév mögé rejtőzködésében(miközben arra hivatkozva nevezi meg teljes nevén Koncz Ákost,hogy ő is névvel ír),akkor itt úgysem jutunk egyezségre.
"Egyedul a nevedet kerdeztem ami publikus lehetne, semmi mast."-A nevemet talán akkor tudhattad volna meg,ha azzal kezdesz a kérdezés előtt,hogy bemutatkozol. De nem emlékszem,hogy ez megtörtént volna,szóval kissé faramuci a helyzet,nem?
"Igazabol nem tartalak semmire sem"-Igazából egy szemernyit sem érdekel a rólam való véleményed,szóval nincs harag.:)
"ha irnal valamit amit a hegyekben sikerult elerned(ha van ilyen)"-Kicsit ugyanaz a helyzet,mint a névvel,nem?:)De akkor ezek szerint csak az mondhat véleményt bármiről,akinek hatalmas tapasztalata van az adott témában?
"Megint ez a szemelyeskedes, te egy elmebeteg vagy."-Szóval szerinted a kicsit vehemensen támadtad a személyemet személyeskedés,de az elmebetegnek nevezés nem.Értelek...:)
"Ha visszajosz irhatnal egy beszamolot lehet hogy hasznara lenne a forumnak."-Te voltál és mégsem írtál.
"Senkit sem erdekel rajtad kivul, te elmebeteg."-Az elmebetegen kívül nem ismersz más szót?Mert elsőre még vicces volt,de most már kezdek arra gondolni,hogy azért mondod ennyiszer,mert ez maradt meg az orvosod diagnózisából.:)
"Ha meg tenyleg annyira erdekel keresd fel valamelyik hatosagot es mutasd meg nekik ezt a topicot"-Neked ez a hatóság a mániád?Hoztál egy cikket,arra reagáltam,de te nem tudod mederben tartani az indulataidat,amely némi személyes érintettséget feltételez.
"ja ahhoz vallalni kene a nevedet az mar gaz."-Az a gáz,hogy egy olyan ember kéri ezt számon,aki ugyanúgy nem vállalja.
"Szallast elore le kellett volna foglalnia ha esetleg kesnek 1-2 napot akkor ertesiteni, no komment."-És ki mondta,hogy nem foglaltak előre?De gondolom,hogy neki volt joga intézkedni a becsekkolásnál és nem mondjuk Kiss Béla túrázónak.:)
"adot esetben a magyar vezetonek kellett volna a vegen maradni, tobbiek mehetnek nepaliakkal(ok ugy is jobban ertenek a hegyekhez)"-És akkor a többi ember meg azon háborgott volna,hogy miért serpákkal kellett menniük,miközben Ákos az esélytelen emberkékkel visszafordult?
"Te szegeny kis elmebeteg nem irok inkabb semmit nem akarlak bantani "vehemensen"."-Nem lapoznál már?Annyi szinonimája van az elmebetegnek,miért nem használod őket?:)
"320usd kert a ikaland egesz pontosan Renyi, a turavezeto lehet hogy elengedte volna ezt."-És a tanárember,aki egész végig azon sír,hogy milyen nehezen kuporgatta össze a pénzt a túrára nem élt ezzel a lehetséges verzióval.
"Probaltak tartani tempot az elso napokban(o meg birta volna de a baratnoje nem(hagyta volna ott?))"-Sehol sem írtam,hogy Máté nem bírta volna,de mivel ők együtt mentek,így egyben is kezeltem őket.De azt írja már a legelején,hogy a kedvese nehezen jött,így sokszor lemaradtak.Akkor szerinted sikerült a tempótartás?:)Plusz azt is Máté írja,hogy Namche fölött jelentkezett nála a magashegyi para+meg is fázott előtte.Na most,Namchet a kiírás szerint a 2. nap érik el a túrázók,de ha tényleg összevont túranap is volt,akkor ez az első nap lehetett.És már eddig is lassan jött...
"De igen de nem a gyengebbekkel kellett volna mennie a legvegen."-Máshol azt írtad,hogy a serpák jobbak,mint Ákos.Szóval akkor most miért is baj,hogy egy nálánál jobb ember kalauzolta őket?És nem az volt,hogy alapban nem értett semmit,hisz Máté is azt írta,hogy nem igazán beszélt angolul.Gondolom,hogy azért az alap dolgokban meg tudták értetni magukat vele.
"Jogos , de a kiirasba az volt hogy eleg atlagos kondi."-Ha valaki már az első napokban kidől,az nem átlagos kondi. Ha meg betegség miatt volt és nem a kondijával akadtak problémák,akkor az ikaland sem hibázott a beválogatásánál.:)Itt az lehetne a megoldás,hogy előzetes mászáshoz kötik mondjuk valamelyik alpesi csúcsra,de akkor meg az lenne a baj,hogy a szemét cég többet akar keresni a dolgon...:)
"viszont amikor visszaertek akkor nem tudtak meg a vezeto sem"-Ez valami belsős infód lehet,mert Máté nem ír semm ilyent.Ennyit ír ezekről a napokról:"Namchéban töltöttünk pár napot, ekkor sikeresen megkértem a kedvesem kezét, jól válaszolt."
"Amikor sirogorcsot kap Mate es a masik lany elmegy hogy megkeressek a vezetot, addig vigasztaljak a serpak"-Ez megint nem így volt leírva.Olvasd csak el ezt:"Majd a másik leány aki egy drágább, színvonalasabb szállóba ment a kilakoltatás után, elérte valahogy a csapatot, akik egy harmadik szállóban voltak…csak elfelejtett szólni megint a vezér. Ekkor azért már eltört a mécses. A kedvesem sírógörcsöt kapott s hát én sem voltam túl nyugodt. Ákost áthívtuk egy kis beszélgetésre. ".Nekem ebből az jön le,hogy a másik lány valahogy elérése telefonon történt és ezen is hívták át Ákost.Különben nem úgy írta volna pár sorral lejjebb,hogy megjött Ákos...
"a sracnak azt kellet csinalnia amit a vezeto mond hiszen ez van "ceg" turaleirasaban is ha nem csinalja azt azzonnal kizarhatjak."-De hát szinte egész végig egyedül mentek,akkor most egyszerre csapattag akar lenni?Miért volt ez fontos neki,hisz a csapat már visszafelé tartott?
"Egy rossz meselo meseje amilyenek latnia akar valami nem letezot."-Ezzel tényleg jól megválaszoltad a kérdéseket...És akkor Máté és Dia sztoriját miért hiszed el egyből?Létrejön egy blog,ahol többesben írnak(tehát minimum két ember csinálja),majd megjelenik 2 cikk.Szerintem ebből bárki összeteszi,hogy a saját maguk sztoriját írták le.És a beígért sok sztori helyett maradt ez a kettő,tehát ezek szerint az ikalanddal mégis elégedettek a kuncsaftok?:)
"ja ahhoz vallalni kene a nevedet az mar gaz." TE ki vagy?
"Szallast elore le kellett volna foglalnia ha esetleg kesnek 1-2 napot akkor ertesiteni, no komment."
Egy csoporttal soha nem csak egy ember van, hanem kettő, ebből egy a csoportvezető, a másik az idegenvezető, pont az ilyen esetekre.
"Te szegeny kis elmebeteg nem irok inkabb semmit nem akarlak bantani "vehemensen". Ad hominem.
"
Az agyad van osszemosva." Ad hominem. Most más portája előtt sepregetek, de szerintem Akárki nem használt ennyi jelzőt veled kapcsolatban.
Egy durván pénzes üzletág ez és tényleg én is szeretnék úgy megélni a hobbimból, hogy mások fizetnek érte. Abban egyetérthetünk, hogy nem úgy kell szervezni egy utat, ahogy a panaszlevélben felvázolták. És viselkedni sem viselkedünk így utasokkal. És hirdetni sem etikus úgy, ahogy csinálják. De nem baj, lesz egy-két természetes elhullásból fakadó cikksorozat és akkor talán mindenkinek leesik, hogy fel kell készülni a túrákra. Egyszer ez a szakmai is tisztulni fog.
A fórummotornak meg kösz a leleplezést - a továbbiakban még három nick-em lesz, én is szeretnék úgy játszani, ahogy a nagy öregek! :D
Mindig megbánom, ha ráfanyalodok a fórumra, de máshol nem lehet ilyen jól tombolni. :)
Mondd el, hogy mennél fel a Mytikas-ra, mert per spec én azért jöttem főként, hogy erről kérdezzek, szerintem akkor járok jól, ha te válaszolsz, mert mindenben jó vagy. ;)
"És honnan tudod,hogy valójában nem Dia a párja?Ja,mert ezt írták a kis blogjukban...:)"
Senkit sem erdekel rajtad kivul, te elmebeteg. Ha meg tenyleg annyira erdekel keresd fel valamelyik hatosagot es mutasd meg nekik ezt a topicot, ja ahhoz vallalni kene a nevedet az mar gaz.
"Szerintem pedig a vezetőnek az első csapattal a helye,hisz akkor ő megérkezés után tudja intézni a szállást és a többit,míg egy külsős,bár tapasztaltabb emberkének nincs intézkedési joga. De tényleg vihette volna magával azt is,aki nem beszélt angolul."
Szallast elore le kellett volna foglalnia ha esetleg kesnek 1-2 napot akkor ertesiteni, no komment.
"Valószínűleg ők sem csak egy serpát kaptak volna,ha eljutnak az Everest alaptáborig."
Ez lehet, lejebb valaszolok.
"De mivel előbb vissza kellett fordulniuk,így nem kaphatták meg a vezetőt,hisz ő a többieket vezette vissza,akik eljutottak az alaptáborig,de nem mentek utána csúcsmászásra."
A "ceg" kiirasaban az volt hogy tobb teherhordo es egy idegen vezeto is megy veluk + magyar vezeto, az adot esetben a magyar vezetonek kellett volna a vegen maradni, tobbiek mehetnek nepaliakkal(ok ugy is jobban ertenek a hegyekhez)
"Na,kifogytak az érvek és megint személyeskedsz?Bocsi,hogy mielőtt ítélkezek,azért annyi agyam van,hogy elolvasom a cég kiírását is...Úgy látszik,hogy a kuncsaftok ugyanezt nem tették meg és a saját hibáikat másokra próbálják kenni."
Te szegeny kis elmebeteg nem irok inkabb semmit nem akarlak bantani "vehemensen".