Keresés

Részletes keresés

Mx8 Creative Commons License 2019.09.25 0 2 1151

Ha utalsz rá akkor az utalásnak költsége van. Ha feltöltesz rá egy kártyával akkor ingyen van.

Euró 2 módon lesz:

1. Nyitsz egy EUR fiókot a revoluton, és te magad átváltod a forintot amikor akarod. Csak az árfolyam más lehet ha épp nincs devizapiac, pl hétvégén.

2. Külföldön használod a kártyát a forinttal, ekkor a vásárláskor érvényes árfolyamon átváltják a forintot euróra. Szintén,  ha épp akkor vásárolsz amikor nincs devizapiac, akkor drágábban jössz ki belőle.

Előzmény: midsomer (1150)
midsomer Creative Commons License 2019.09.25 0 0 1150

sziasztok, még most kezdem a revolutozást, kis segítség kellene:

- ha utalok rá, mennyi idö, ameddig rákerül a pénz, amit látok is az appon?

- ha ft.-ot utalok, ft.-ban is látom, de külföldön, hogy lesz ebből pl. euro (ha arra lenne szükségem)?

Köszönöm

fistic Creative Commons License 2019.09.17 0 0 1186

azt hiszem fején találtad a szöget.

Köszönöm a segítséget.

r

Előzmény: tucsok13 (1185)
tucsok13 Creative Commons License 2019.09.16 0 0 1185

Én legalább 3x jártam úgy, hogy meghívtam az ismerőst, elmagyaráztam, hogy működik, aztán letöltötte és regisztrált meghívó nélkül, és szidott hogy ez nincs ingyen. Pfff.

Előzmény: edkedk (1184)
edkedk Creative Commons License 2019.09.16 0 0 1184

Ingyen postát akarsz választani, ami átlagos regisztrálóknak standard csomagban nem jár. Csak megfelelő meghívókóddal, de ezek szerint olyat nem adtál meg.

Előzmény: fistic (1181)
tucsok13 Creative Commons License 2019.09.16 0 0 1183

A support chat-en tudsz "live agent"-et kérni, és akkor kompetens lesz :) (csak ennyit írj be)

De szerintem is az a gond, amit az előző hozzászóló írt, hogy valami fullosabb kártyát választottál, ami nincs ingyen. 

buksi754 Creative Commons License 2019.09.16 0 0 1182

Milyen színű és milyen anyagú kártyát kérsz? Mert csak a plastic kék ingyenes. 

A másik dolog, hány kártyád van? Mert az ingyeneshez egy virtuális és egy fizikai járhat.

fistic Creative Commons License 2019.09.16 0 0 1181

Sziasztok,

REVOLUT nehézséggel szembesülök, és a support chat kicsit inkompetensnek tűnik ezért megkérdezlek titeket hátha már szembesültetek ilyennel.

Regisztráltam, feltöltöttem, próbáltam standard kártyát kérni, de "plan upgrade"-et kér, azaz mikor utolsó klikket nyomnám a rendelésre mégsem ad standard kártyát.

Lehet ilyenkor vmit lépni ?

incredibad Creative Commons License 2019.09.16 0 0 1180

Át kell állítani a Curve-ben elmentett Revolut devizanemét. Ha HUF-ban van, akkor egy EUR terhelést átvált a Curve és a Revolutot HUF-ben fogja terhelni, ott pedig kellő fedezet esetén HUF-ban von le, ha nincs elég akkor a zsebeken végigongorázik.

Ezt én is saját bőrömön tapasztaltam meg (EUR-ban fizettem, de Revolut HUF-ban terhelt), aztán átváltottam Curve-ben. Ezzel az a baj, hogy volt, amikor hazaérkezést követően elfelejtettem visszaváltani... (HUF-ban költöttem, EUR zsebemből vonta). Ezért én külföldön a Revolut kártyát használom, itthon pedig Curve-on keresztül.

ATM felvét: Franciaországban vettem fel EUR-t minden gond nélkül, de azért előtte a többi zseb tartalmát átraktam Vault-ba.

Előzmény: csini75x (1178)
csini75x Creative Commons License 2019.09.15 0 0 1179

Bocs a kicsit megkésett válaszért.

Nem derült ki mi volt a gond. Nem szokták indokolni. Gondolom a monitoring programjuk besokallt, vagy ilyesmi.

Nem küldtem ki nekik semmit, megírtam, hogy 3 hónapja, amikor regisztráltam és nem sokkal utána letiltottak, megküldtem nekik minden doksit, ott van, 3 hónap elteltével semmi újdonság nincs! Kicsit több, mint 48 óra elteltével jelentkezett egy live agent, írta, hogy nézi a dolgaimat, majd kb fél órára rá már aktív is volt újra. (Ja, közben, kb. 30 órával a blokkolás után rám írt szintén egy live agent, hogy továbbította a problémámat az illetékes osztálynak.)

Előzmény: buksi754 (1156)
csini75x Creative Commons License 2019.09.15 0 0 1178

A Revolut kártyával havi 75.000,- HUF összegig tudsz felvenni pénzt (valutanemtől függetlenül), Curve-vel pedig napi max. 200,- GBP-t. Hogy havi hány alkalommal, azt nem tudom... Mintha 10 rémlene, de passz.

Az OTP-nek vannak EUR automatái, én onnan vettem fel az idei nyaralás előtt. A weboldalukon külön le tudod kérni, hogy hol vannak az EUR-s automatáik. A többi banknak nem tudom vannak-e "tisztán" eurós automatái, nekem az egyik OTP-s relatíve közel van és onnan veszek fel, ha kell, a többi bankot nem nagyon nézegettem.

Azt viszont nem tudom, hogy pl. ha több kunád van a Revoluton (vagy egyáltalán bármennyi kunád), mint euród, akkor fog-e kiadni neked EUR-t az automata. Én úgy emlékszem, hogy nekem volt rajta HUF is, meg EUR is (több volt az EUR, mint a HUF) és mégsem adott ki EUR-t! Elköltöttem róla a HUF-ot és akkor mentem vissza, amikor csak az EUR zsebben volt pénz és akkor sikerült felvennem. De azért próbáld meg...

Úgy is működik, ha a Curve kártya mögé a Revolutot rakod be, mert én is így vettem fel EUR-t.

Kunát szerintem majd csak kinti ATM-ből tudsz felvenni, de nem tudom van-e díja. Ha jól emlékszem, lentebb valamelyik fórumtárs rakott fel egy linket, ahol le volt írva, hogy melyik országban melyik bank ATM-je számol fel extra díjat.

Előzmény: SirHisztiGombóc (1177)
SirHisztiGombóc Creative Commons License 2019.09.15 0 0 1177

Üdv mindenkinek!

Nemrég lett Revolut kártyám, meg Curve is.

Pont a hétvégére mennénk Horvátországba "nyaralni". A szálláshoz kp kell. A hétvégi emelt váltással nagyjából tisztában vagyok. A vásárláskori zsebbekkel is mondhatni, hogy értem. :)

A kp a gond, euro kell a szállásnak. Az ok, hogy a Revolutra felteszem a pénzt, átváltom hétközben euróra, de itthon megtudom szerezni bármely ATM-ből (kivéve az Eur-Ft atm) a kívánt eurót (140 euró), vagy majd csak kint vmely ottani atm-ből vegyem fel?

A revoluton már van kuna zsebem. Arra van feltöltve összeg. Azt atm-ből szintén feltudom venni? Curve kártyán keresztül is? A feltöltése világos.

Külföldre csak kp-t vittem meg bankkártyát eddig. A kp felvét eddig kimaradt az életemből. Itthon se nagyon atm-ezek.

Előre is köszi.

TyggeR Creative Commons License 2019.09.12 0 0 1176

mondjuk teljesen mindegy, mert amikor jött, akkor engem már rég megszívatott, és intézkedhettem, mert a mögöttes kártyán megjelent a terhelés, valójában meg nem történt semmi :)

utána egy órával jött az értesítés, hogy hát igen, egyes tranzakciókkal gondok lehetnek blablabla

lehet, hogy mostanában ért el egy kritikus szintet a felhasználók és így a tranzakciók száma is

Előzmény: JeeEm (1175)
JeeEm Creative Commons License 2019.09.12 0 0 1175

Milyen illúzió romboló lenne, ha push üzenet sem jönne róla (aka Revolut).

Előzmény: TyggeR (1174)
TyggeR Creative Commons License 2019.09.12 0 0 1174

mióta volt ez a crowdfunding, kétszer volt komoly szolgáltatásingadozás, amiről még push üzenet is jött az alkalmazásban

a tegnapiba én is beleestem

ezek olyan... illúzióromboló dolgok

Előzmény: nyman (1171)
[problémamegoldó] Creative Commons License 2019.09.07 0 0 1173

Sziasztok,

ha valakinek van céges Revolut számlája, megnézné hogy lehet-e a webes felületen létrehozni fizetési linket?

Ha igen: ez is korlátozott idejű (kb. 10 munkanapos), mint a lakossági accountnál?

Sajnos nem találom ezt a funkcót a webes felületen (nincs még céges kártyám).

fistic Creative Commons License 2019.09.07 0 0 1172

Érkezett a címemre de nem a nevemre egy TW debit kártya.

Már írtam a TW nak pár napja de semmi reakció.

A levélben feltüntetett adatok egyértelműen az én postacímemre, de nem az én nevemre mutatnak.

15 éve itt lakom, nem volt másik bérlő vagy lakó...

Szerintetek ? Vegyek egy ferrarit?

nyman Creative Commons License 2019.09.03 0 0 1171

Na ugy latom pikk-pakk elmegy a finanszirozasi keret a Curvnel.

https://www.crowdcube.com/companies/curve/pitches/Z1n3gb 4 perc alatt erte el az 1M fontot.

nyman Creative Commons License 2019.08.31 0 0 1170

En sem használom már egy ideje. Utoljára még tavaly a BB UPC kimaxolasara kellett.

Most valamit ki akartam próbálni es rögzítve volt az erstés kártya, igy rányomtam. Na nem baj, most mar talán megjegyeztem :)

Előzmény: kivi000 (1168)
buksi754 Creative Commons License 2019.08.30 0 0 1169

Éppen bajok vannak a Revoluttal:

kivi000 Creative Commons License 2019.08.30 0 0 1168

Sőt, asszem olyan szívatás is van, hogy nem elég a TW-s összeget kifizetni hanem talán fel kel tölteni a teljes keretet. Anno én is szívtam ezzel, aztán hagytam is a TW-t max ha néha nagyon kell akkor utalással tolok rá, az is hamar átér napközben. (Ingyen utalok.)

Előzmény: nyman (1165)
TyggeR Creative Commons License 2019.08.30 0 0 1167

nekem is 1 ft-on van, de az csak atm-re vonatkozik, ez a pos dolog valami külön szálon fut

egyébként szerintem is baromi megtévesztő és szemétkedős dolog ez így, honnan tudja a user, hogy akkor most vásárolt vagy készpénzt vett fel? hitelkártyánál baromira nem mindegy

a lottóval, transferwise-zal én is kifizettem már néhányszor a (kamat)tanulópénzt

Előzmény: nyman (1165)
nyman Creative Commons License 2019.08.30 0 0 1166

Lehet, hogy vmi politikust lerantottak a postai fizetesnel hitelkartyan tortent kp felvetel borsos dijaval es intezkedett. :)

Semmi logika nem volt benne.

Előzmény: CsRob1 (1164)
nyman Creative Commons License 2019.08.30 0 0 1165

Igen, nekem is remlik, hogy volt rola szo. Csak mar elelfelejtem. Nagyon ritkan hasznalom, de most ki akartam probalni vmit es kellett ra egyenleg az esti orakban.

Fizettem be a hitelszamlara.

Ha csak par forint a kamat, az nem baj, de asszem korabban veletlenul a hitelkartya szamlara ixeltem, mint forrasszamla utalaskor, es radobott egy ezrest. A kp felvet azert is erdekes, mert a limit 1 Ft-on van.

Előzmény: TyggeR (1162)
CsRob1 Creative Commons License 2019.08.30 0 0 1164

Erre nincs valamilyen előírás, hogy milyen tranzakció számít vásárlásnak, ill. készpénzfelvételnek? Vagy ez teljesen a bankok üzletpolitikájától függ? Vajon a kondíciós listák tételesen tartalmazzák vagy ezek is olyan "titkos" adatok, mint a kereskedők kódjai, hogy az ügyfélnek tapasztalatból kell rájönnie? 

Azt sem értettem soha, hogy a postai kártyás fizetés miért számított sokáig készpénzfelvételnek minden bankkártya esetén és mi változott, hogy most már vásárlásnak minősül.

Előzmény: TyggeR (1163)
TyggeR Creative Commons License 2019.08.30 0 0 1163

egyébként külön költsége nem lesz (ha jól emlékszem), de kamatot fognak számolni rá, szóval talán jobban jársz, ha most visszatöltöd az összeget

én is a ciklus végén láttam, hogy kamat, mégis mire, az anyádmicsodáját, és akkor derült ki, hogy az erste ilyen kedvesen állította be a transferwise-os tételek kezelését. asszem ugyanaz, mint a lottó, az is készpénzfelvétel pos-en, de aztán csak kamatot fizetsz rá ciklus végén

Előzmény: TyggeR (1162)
TyggeR Creative Commons License 2019.08.30 0 0 1162

transferwise korábban is ez volt nekem wizz kártyával, akkor szoktam le róla

de ez többször volt is téma, biztos vagyok benne

Előzmény: nyman (1161)
nyman Creative Commons License 2019.08.30 0 1 1161

Lehet, hogy besz.ptam a transzferwise-os feltoltest az Erste Maxal.A szamlatortenetben ez jelenik meg a tranzakcio mellett.

KÉSZPÉNZFELVÉTEL POS-EN
Transferwise

Dij meg nem jelent meg, de az szerintem kesobb szokott. Csak bedobom, mert ha fizetek tanulopenzt, akkor mar masnak ne kelljen. :)

CsRob1 Creative Commons License 2019.08.30 0 0 1160

A Revolut virtuális kártyámmal vásároltam Originen. Először rosszul adtam meg a lejárati dátumot, de a javítás után elfogadta az Origin a kártyát, megtörtént a fizetés. Később a Revolut letiltotta a virtuális kártyát egy, a Pogo Games által indított 1 EUR-s terhelés miatt. A Google szerint a Pogo az Originhez tartozik.

Remélem, hogy ez az 1 EUR csak a szokásos kártyaellenőrzés az Origin részéről, mivel először használtam ott ezt a kártyát.

A Revolut app a kártya zárolásának feloldásához kéri, hogy nyilatkozzak, hogy én kezdeményeztem a tranzakciót. Ha NEM a válaszom, akkor a megszünteti ezt a kártyát.

Egy ilyen letiltás után, akár a virtuális, akár a fizikai kártyát érinti, ha új kártyát igénylek, felszámítanak kártyadíjat?

Ha nem reagálok a zárolásra, akkor egy idő után feloldják vagy így marad örökre?

Eddig egy virtuális és egy fizikai kártyát igényeltem, mindkettőt ingyenesen kaptam.   

incredibad Creative Commons License 2019.08.30 0 0 1159

Viccesnek és kicsit groteszknek érzem, hogy egy sértődött tapasztalásból, félig user error-ból ilyen cikk születhetett. 

Kb. mint amikor valaki fapadossal utazik és hatalmas rinya showt csap a miért nincs kaja // miért nincs feladható poggyász // miért ekkora táska vihető fel Panasz-Bermuda háromszögben. :D

Előzmény: buksi754 (1157)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!