Ha utalsz rá akkor az utalásnak költsége van. Ha feltöltesz rá egy kártyával akkor ingyen van.
Euró 2 módon lesz:
1. Nyitsz egy EUR fiókot a revoluton, és te magad átváltod a forintot amikor akarod. Csak az árfolyam más lehet ha épp nincs devizapiac, pl hétvégén.
2. Külföldön használod a kártyát a forinttal, ekkor a vásárláskor érvényes árfolyamon átváltják a forintot euróra. Szintén, ha épp akkor vásárolsz amikor nincs devizapiac, akkor drágábban jössz ki belőle.
Én legalább 3x jártam úgy, hogy meghívtam az ismerőst, elmagyaráztam, hogy működik, aztán letöltötte és regisztrált meghívó nélkül, és szidott hogy ez nincs ingyen. Pfff.
Ingyen postát akarsz választani, ami átlagos regisztrálóknak standard csomagban nem jár. Csak megfelelő meghívókóddal, de ezek szerint olyat nem adtál meg.
REVOLUT nehézséggel szembesülök, és a support chat kicsit inkompetensnek tűnik ezért megkérdezlek titeket hátha már szembesültetek ilyennel.
Regisztráltam, feltöltöttem, próbáltam standard kártyát kérni, de "plan upgrade"-et kér, azaz mikor utolsó klikket nyomnám a rendelésre mégsem ad standard kártyát.
Át kell állítani a Curve-ben elmentett Revolut devizanemét. Ha HUF-ban van, akkor egy EUR terhelést átvált a Curve és a Revolutot HUF-ben fogja terhelni, ott pedig kellő fedezet esetén HUF-ban von le, ha nincs elég akkor a zsebeken végigongorázik.
Ezt én is saját bőrömön tapasztaltam meg (EUR-ban fizettem, de Revolut HUF-ban terhelt), aztán átváltottam Curve-ben. Ezzel az a baj, hogy volt, amikor hazaérkezést követően elfelejtettem visszaváltani... (HUF-ban költöttem, EUR zsebemből vonta). Ezért én külföldön a Revolut kártyát használom, itthon pedig Curve-on keresztül.
ATM felvét: Franciaországban vettem fel EUR-t minden gond nélkül, de azért előtte a többi zseb tartalmát átraktam Vault-ba.
Nem derült ki mi volt a gond. Nem szokták indokolni. Gondolom a monitoring programjuk besokallt, vagy ilyesmi.
Nem küldtem ki nekik semmit, megírtam, hogy 3 hónapja, amikor regisztráltam és nem sokkal utána letiltottak, megküldtem nekik minden doksit, ott van, 3 hónap elteltével semmi újdonság nincs! Kicsit több, mint 48 óra elteltével jelentkezett egy live agent, írta, hogy nézi a dolgaimat, majd kb fél órára rá már aktív is volt újra. (Ja, közben, kb. 30 órával a blokkolás után rám írt szintén egy live agent, hogy továbbította a problémámat az illetékes osztálynak.)
A Revolut kártyával havi 75.000,- HUF összegig tudsz felvenni pénzt (valutanemtől függetlenül), Curve-vel pedig napi max. 200,- GBP-t. Hogy havi hány alkalommal, azt nem tudom... Mintha 10 rémlene, de passz.
Az OTP-nek vannak EUR automatái, én onnan vettem fel az idei nyaralás előtt. A weboldalukon külön le tudod kérni, hogy hol vannak az EUR-s automatáik. A többi banknak nem tudom vannak-e "tisztán" eurós automatái, nekem az egyik OTP-s relatíve közel van és onnan veszek fel, ha kell, a többi bankot nem nagyon nézegettem.
Azt viszont nem tudom, hogy pl. ha több kunád van a Revoluton (vagy egyáltalán bármennyi kunád), mint euród, akkor fog-e kiadni neked EUR-t az automata. Én úgy emlékszem, hogy nekem volt rajta HUF is, meg EUR is (több volt az EUR, mint a HUF) és mégsem adott ki EUR-t! Elköltöttem róla a HUF-ot és akkor mentem vissza, amikor csak az EUR zsebben volt pénz és akkor sikerült felvennem. De azért próbáld meg...
Úgy is működik, ha a Curve kártya mögé a Revolutot rakod be, mert én is így vettem fel EUR-t.
Kunát szerintem majd csak kinti ATM-ből tudsz felvenni, de nem tudom van-e díja. Ha jól emlékszem, lentebb valamelyik fórumtárs rakott fel egy linket, ahol le volt írva, hogy melyik országban melyik bank ATM-je számol fel extra díjat.
Pont a hétvégére mennénk Horvátországba "nyaralni". A szálláshoz kp kell. A hétvégi emelt váltással nagyjából tisztában vagyok. A vásárláskori zsebbekkel is mondhatni, hogy értem. :)
A kp a gond, euro kell a szállásnak. Az ok, hogy a Revolutra felteszem a pénzt, átváltom hétközben euróra, de itthon megtudom szerezni bármely ATM-ből (kivéve az Eur-Ft atm) a kívánt eurót (140 euró), vagy majd csak kint vmely ottani atm-ből vegyem fel?
A revoluton már van kuna zsebem. Arra van feltöltve összeg. Azt atm-ből szintén feltudom venni? Curve kártyán keresztül is? A feltöltése világos.
Külföldre csak kp-t vittem meg bankkártyát eddig. A kp felvét eddig kimaradt az életemből. Itthon se nagyon atm-ezek.
mondjuk teljesen mindegy, mert amikor jött, akkor engem már rég megszívatott, és intézkedhettem, mert a mögöttes kártyán megjelent a terhelés, valójában meg nem történt semmi :)
utána egy órával jött az értesítés, hogy hát igen, egyes tranzakciókkal gondok lehetnek blablabla
lehet, hogy mostanában ért el egy kritikus szintet a felhasználók és így a tranzakciók száma is
Sőt, asszem olyan szívatás is van, hogy nem elég a TW-s összeget kifizetni hanem talán fel kel tölteni a teljes keretet. Anno én is szívtam ezzel, aztán hagytam is a TW-t max ha néha nagyon kell akkor utalással tolok rá, az is hamar átér napközben. (Ingyen utalok.)
nekem is 1 ft-on van, de az csak atm-re vonatkozik, ez a pos dolog valami külön szálon fut
egyébként szerintem is baromi megtévesztő és szemétkedős dolog ez így, honnan tudja a user, hogy akkor most vásárolt vagy készpénzt vett fel? hitelkártyánál baromira nem mindegy
a lottóval, transferwise-zal én is kifizettem már néhányszor a (kamat)tanulópénzt
Igen, nekem is remlik, hogy volt rola szo. Csak mar elelfelejtem. Nagyon ritkan hasznalom, de most ki akartam probalni vmit es kellett ra egyenleg az esti orakban.
Fizettem be a hitelszamlara.
Ha csak par forint a kamat, az nem baj, de asszem korabban veletlenul a hitelkartya szamlara ixeltem, mint forrasszamla utalaskor, es radobott egy ezrest. A kp felvet azert is erdekes, mert a limit 1 Ft-on van.
Erre nincs valamilyen előírás, hogy milyen tranzakció számít vásárlásnak, ill. készpénzfelvételnek? Vagy ez teljesen a bankok üzletpolitikájától függ? Vajon a kondíciós listák tételesen tartalmazzák vagy ezek is olyan "titkos" adatok, mint a kereskedők kódjai, hogy az ügyfélnek tapasztalatból kell rájönnie?
Azt sem értettem soha, hogy a postai kártyás fizetés miért számított sokáig készpénzfelvételnek minden bankkártya esetén és mi változott, hogy most már vásárlásnak minősül.
egyébként külön költsége nem lesz (ha jól emlékszem), de kamatot fognak számolni rá, szóval talán jobban jársz, ha most visszatöltöd az összeget
én is a ciklus végén láttam, hogy kamat, mégis mire, az anyádmicsodáját, és akkor derült ki, hogy az erste ilyen kedvesen állította be a transferwise-os tételek kezelését. asszem ugyanaz, mint a lottó, az is készpénzfelvétel pos-en, de aztán csak kamatot fizetsz rá ciklus végén
A Revolut virtuális kártyámmal vásároltam Originen. Először rosszul adtam meg a lejárati dátumot, de a javítás után elfogadta az Origin a kártyát, megtörtént a fizetés. Később a Revolut letiltotta a virtuális kártyát egy, a Pogo Games által indított 1 EUR-s terhelés miatt. A Google szerint a Pogo az Originhez tartozik.
Remélem, hogy ez az 1 EUR csak a szokásos kártyaellenőrzés az Origin részéről, mivel először használtam ott ezt a kártyát.
A Revolut app a kártya zárolásának feloldásához kéri, hogy nyilatkozzak, hogy én kezdeményeztem a tranzakciót. Ha NEM a válaszom, akkor a megszünteti ezt a kártyát.
Egy ilyen letiltás után, akár a virtuális, akár a fizikai kártyát érinti, ha új kártyát igénylek, felszámítanak kártyadíjat?
Ha nem reagálok a zárolásra, akkor egy idő után feloldják vagy így marad örökre?
Eddig egy virtuális és egy fizikai kártyát igényeltem, mindkettőt ingyenesen kaptam.
Viccesnek és kicsit groteszknek érzem, hogy egy sértődött tapasztalásból, félig user error-ból ilyen cikk születhetett.
Kb. mint amikor valaki fapadossal utazik és hatalmas rinya showt csap a miért nincs kaja // miért nincs feladható poggyász // miért ekkora táska vihető fel Panasz-Bermuda háromszögben. :D