BMW-nel is van ilyen mostansag, meg asszem Mercinel is. Kitalalnak ezek a gyartok mar minden trukkot a jobb vilagitasert. Ami persze nekunk felhasznaloknak csoppet sem baj :)
Erre igy a kep alapjan azt mondanam, hogy a nagyobbik bi-LED fenyeloszlasa valamiert nem volt tokeletes, vagy a be-ledsege miatt korlatolt volt, ezert kiegeszitettek egy kisebb projektoros segedfennyel.
Megmondom őszintén, tudtam, hogy van ilyen autó (Auris, Lexus IS), csak azt nem tudtam eddig, hogy a két projektor miként dolgozik össze. Vagyis azt tudtam, hogy tompítottnál megy mindkettő.
A LED-es világban nem szokatlan, hogy nem egy darab lencse mögé bújtatják a sima bi-LED lámpát, hanem 2-3-4 mögé. Nálam a Lexusban 3 projektos a tompított, és egy külön a fényszóró. Ne kérdezd az értelmét...
Az általad említett megoldásnál a cél az volt, hogy a tompított legyen erős, egyenletes. Valószínű voltak méretbeli korlátok is, ezért a két kisebb projektor. Itt ugye van a LED-eknek hőelvezetése is, ami élettartam szempontjából nagyon lényeges.
Kitakarással meg tudod nézni, hogy melyik projektor az útfelszín melyik megvilágításáért felelős.
Az a lencse, amelyik meg a fényszórót is adja, az valószínű csak besegít a tompítottba, nem az a fő felelős.
De itt csak hangosan gondolkodtam, mert tényleg nem volt még ilyenhez szerencsém.
Egyébként a két lencsés tompított a '10-es évek elején gyakori volt. Civic, Prius, pl., de ott volt külön halogénes refi.
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy utólagos H1 xenon kit a kocsimban, de nincs bekötve. A trafóból kijövő kábeleket korábban egy szerelő nemtörődésből tőből levágta.
Kaptam most egy karambolos kocsiból egy másik trafót ugyan olyan kábelekkel, viszont ez H7 volt. Lehet eltérés, más feszültségszint, frekvencia, akármi, vagy kompatibilis vele?
Ilyet kapsz kínából 5-10 ezer forintért, feltételezem ők is onnan vették.
Mivel H1, rakhatsz bele halogént is amivel még szabályos is lesz a használat, azt a rendőr nem mondja meg, hogy te projektort cseréltél a lámpatestben.
A farigcsálást olyan értelemben nemigen úszod meg, hogy szét kell szedned a lámpát, ehhez hőlégfúvó vagy sütő lesz szükséges.
Kollégám megcsinálta, minőségi cuccot vett kínából 15-ért, eredetileg is xenonos autóban cserélte a projektort és nagyon jó lett, a foncsora teljesen szét volt már égve a Subaruban.
A lámpának H1-es a foglalata, tehát halogén izzóhoz készült. Xenonnal használni szabálytalan. Valószínű E jel sincs benne. De ha van, akkor csakis halogénnel lesz szabályos.
Ford Mondeo MK3-ban cserélném ki a projektort, és ahogy nézem a neten, farigcsálás nélkül kb ez az egyetlen, ami a meglévő infóim szerint belemegy. Egyetlen problémám vele, hogy nem D2S a foglalata, ezáltal nagyon leszűkülnek azok az izzók, amik kompatibilisek vele, emiatt vannak igazából kétségeim. H1 xenon izzóból úgyszintén ők forgalmaznak XB35 típusút, de erről sincsen sokminden a neten.
Ha bárkinek bármilyen tapasztalata van a fent említettekkel kapcsolatban, azt megköszönöm!
Köszönöm. Azt hiszem a Philipset veszem meg, sokkal jobb árban van. Az Osram nekem jól teljesített de valóban picit sárgásabb. Hatezresen nem gondolkodom, félek, hogy vakítana a tábla meg a felező. Ez az 5000 pont jó lehet. Nem néztem még a foncsort, ki van szedve mindkét lámpa, ha vak akkor elküldöm javíttatni.
Azt akartam tudni, hogy erősebb lehet-e a drágább, mert ugye úgy reklámozzák, de csodák nincsenek mint tudjuk és a Philips is jobb mint bármilyen gagyibb márka.
Igazából egyikkel sem tudsz mellélőni. A régihez képest mindkettő nagy javulást fog okozni, amennyiben maga a lámpatested jó állapotban van. Ha rossz a foncsor, piszkos a bura, akkor megette a fene.
Annak idején én az Accordomban lecseréltem a gyári Philipset egy Osram Night Breakerre (DS2), nagyon minimális erősödést vettem csak észre, mondjuk a Philips kvázi új volt. De az Osram egy hangyafasznyit melegebb fényű volt, nagyon szépen terített, országúton nem is kapcsoltam refit, nem volt rá szükség.
Nem tudok neked most abban segíteni, h melyiket vedd, mindkettő jó. A Philips egy picit hidegebb, az emberi szem meg ott érzékenyebb. A mostani gyári LED-ek is inkább 6000K körüliek..
Sziasztok. Most akarom lecserélni a nemtom hány éves izzókat a kocsiban, D2S való bele. Az Osram night breaker lézer típusát néztem, illetve megakadt a szemem a Philips WhiteVision 120% tipuson is. Véleményetek szerint ér annyival többet az Osram? Más autómban volt már ez a night breaker izzó, nem volt vele semmi gondom. Melyiket lenne érdemesebb megvennem? Az a fontos, hogy este jobban lássak. Nem a kinézet érdekel.
Gyári Xenonos autóm (8 éves) gyári izzóját kicsit gyengének érzem már, ami 4300K-es.
Két kérdésem lenne.
1. Érdemes belerakni neves márkák izzóit (Osram, Philips, GE) vagy elég egy "bárdis"? Halogénes kocsiban Osram NBU-t használtam, azzal meg volt elégedve,
de egy Xenon lámpánál tetemes az árkülönbözet
2. Kicsit nagyobb kelvinszámút szeretnék beletenni. Látszólag a 6000K-s sokkal jobban világítja az utat. De az 5000K-stól sem zárkózok el
Ez parasztvakítás vagy tényleg jobban lehet látni egy 5000K/6000K-al, mint egy 4300K-al?
Szóval mi lenne a jobb?
6000K Osram NBU, stb
6000K Noname
5000K körüli GE WhiteXensation, Philips Whitevision
5000K Noname
A lényeg a jó láthatóságon van, és az ár/érték arányon. Nyilván megveszem a drágábbat, ha érdemes.