Keresés

Részletes keresés

incredibad Creative Commons License 2019.08.22 0 0 1135

Akkor még egyszer, csak neked: "Nem dobott a kereső erről még itt infót, úgyhogy megosztom veletek friss tapasztalatomat."

Előzmény: edkedk (1133)
edkedk Creative Commons License 2019.08.22 0 0 1134

Monzoval valaki tudott fizetni Wiccair gépen.

Előzmény: incredibad (1132)
edkedk Creative Commons License 2019.08.22 0 0 1133
Előzmény: incredibad (1132)
incredibad Creative Commons License 2019.08.22 0 0 1132

Revolut vásárlás tiltott Wizzair gép fedélzetén

Nem dobott a kereső erről még itt infót, úgyhogy megosztom veletek friss tapasztalatomat. Wizzair gépen onboard vásárlásnál - bár hiába mondják, hogy MC és Visa kártyát is elfogadnak - nem lehet fizetni sem Revolut, sem más fintech társaság kártyájával. Az irányelvet a légikísérők onboard terms and rules dokumentuma tartalmazza. Én Revolut kártyával felvett kp-val oldottam meg. :-)

Ezen felül az elmúlt 3 hónapban ez volt az első és egyetlen alkalom, hogy nem tudtam vele fizetni, pedig folyamatosan használom Magyarországon és használtam fő kártyaként Görögországban, Olaszországban, Ausztriában, Németországban és Franciaországban.

edkedk Creative Commons License 2019.08.22 0 0 1131

,,Stefan Bogucki az Azénpénzem.hu kérdésére elmondta''

Előzmény: buksi754 (1130)
buksi754 Creative Commons License 2019.08.22 0 1 1130

Honnan vannak az adatok? Honnan tudja a cikkszerző, hogy hány magyar ügyfél van, hányan regisztrálnak naponta és ez hogy oszlik meg földrajzilag, életkorilag?... 

Előzmény: nyman (1129)
nyman Creative Commons License 2019.08.21 0 0 1129
nyman Creative Commons License 2019.08.18 0 0 1128

Azert szerintem nem fel ora volt :)

Nalam az volt, hogy egymas utan hasznaltam a kartyat tobbszor. Volt mikor jott az elutasitas, volt mikor ment, majd ez ismetlodott. De mivel ott volt egy masik kartya, fizettem azzal.  Eloszor azt hittem, hogy az a mogotte levo kartya - akkor az Erste Max - nal van a gond, vagy valami biztonsagi dolog miatt tiltott. Tobbszor fizettem online is aznap vele, de ugye a Curve eseteben nincs biztonsagi uzenet. Elso ilyen egy 50 ezres online tetelnel volt, igy biztonsagi okra gyanakodtam. De utana bejott egy 1000 forintos nagysagrendu POS terminal fizetesnel is a hiba, ugy, hogy a ketto kozott mar hasznaltam. 

A BB Upc-nel jartam ugy, hogy az online limit alacsonyra volt allitva es elfogyott a napi keret. De a MA-al meg boven a tranzakcio szamban es osszegbnen a limit alatt jartam.

Ma mar a telefonnal valo fiztetes is lehet back-up irany. Meg az okosora is. Az Apple pay mar magyar kartyakkal is mukodik. 

Sajnos az okosoras fizetessel egyelore szivok. Samsung oram van, azon meg csak Samsung Pay megy. Ahogy olvastam, az is szamit, hogy milyen regioban adtak el a keszuleket. Nem lehet VPN-nel, Revoluttal trukkozni, mont a G-Pay-nel. De lehet tevedek.

Előzmény: JeeEm (1127)
JeeEm Creative Commons License 2019.08.17 0 1 1127

Én hordok magammal tartalék kártyát, de csak egyet. Szerintem egy bank se tudja azt amit a curve eddig csinált, hogy jött az app-ból üzenet, hogy ne próbáld, nem fog menni, majd kb fél órárára rá, már meg is oldottuk. Szóval én megemelem a kalapom előttük, és minben bizonnyal vásárolok majd Curve részvényekből. (Revolut befektetésem is hozott 260%-ot 2 év alatt.)

Előzmény: nyman (1126)
nyman Creative Commons License 2019.08.17 0 0 1126

Ja, kellemetlen, amikor elutasitva. Meg nem mertem a Curve-re epiteni teljesen, mert annyira nem bizom benne.

A napokban jott e-mail is, hogy be is lehet fektetni a Curve "papirokba".

Előzmény: buksi754 (1125)
buksi754 Creative Commons License 2019.08.17 -1 0 1125

Olvastam én is. Rettentő ciki helyzeltbe kerültem az imént. Külföldön vagyok. Estére nyakamba vettem a várost és vásároltam zárás előtt. Csak a teló volt nálam és a tokjában a Curve kártya. Fizetnék, elutasítva. Ajjaj, mégsem jó a rendszer?! Ugye az volt, hogy egyes tranzakciók elutasítva. Próbáljuk meg még egyszer. Nem jó. Mondom próbáljuk meg chippel. Továbbra se jó, de mondja nincs fedezet. Ez meg hogy? Revolut volt mögötte, tudom, hogy van rajra pénz. Ellenőriz a beállított kártya, igen Revolut. Mondom jó, választok egy másik kártyát, a Cetelem úgyis közép árfolyamon vált. Aztán át villan, ácsi, itt a curve fog váltani ráadásul 2% felárral a hétvége miatt, úgyhogy át kéne állítani a cetelem kártya terhelési pénznemét a helyi valutára, hogy ne legyen váltás a curve el, áhhh... De miért nem megy vajon? Aktív a kártya a Revolutban? Revolut alkalmazasba belép. Aktív. Akkor mi a baj? Ezek úgy gyorsan mind át villannak, matatom ezerrel a telefont közben a kasszánál, mögöttem gyülekeznek az emberek. Észre veszem a státusz sorban ott a Revolut jel. Le húzom, írja, hogy a jelek szerint el érted a kártyád havi limitjét. Ohh, bakker, akkor meg lesz mi a baj. Át állítom 20 ezerről be írok még egy nullát, 200 ezer, haladjunk végre. Negyedik próba, nem jó. Gondolkodom, vajon túl gyors volt, nem vette a szerver az adatbázisba? Próbáljuk meg újból. Mi van, most sem jó ??? Nincs másik kártya nálam. Ajjj bakker, a curve mögött a virtuális kártya van, annak kell a limitjét megváltoztatni. Nem tudom mennyit álltam ott telefonnal a kezemben, de hogy vagy a hatodik tranzakció sikerült egy egyszerű malőr miatt, az tuti 😰 Nem győztem elnézést kérni a pénztárostól és a mögöttem állóktól, és húztam el. Azért ez a technika... Néha túl sok... Arra viszont büszke vagyok, hogy az eszembe jutott, hogy a cetelem nem lesz jó, vagy legalábbis át kellene állítani forint terhelésről. Meg is teszem amíg itt tartózkodom, csak ne felejtsem el majd vissza állítani Magyarországon. 

Előzmény: nyman (1124)
nyman Creative Commons License 2019.08.17 0 0 1124

Ma jott egy uzenet, hogy rendszerhiba volt es nehany tranzakcio visszautasitasra kerult. De mar (allitolag) javitottak.

Előzmény: JeeEm (1120)
nyman Creative Commons License 2019.08.16 0 0 1123

Nekem Erste volt mogotte. 

Ma mar rendben volt minden. Szerintem a Curve-nel lehetett vmi.

Előzmény: JeeEm (1120)
nyman Creative Commons License 2019.08.16 0 0 1122

Megerositem, hogz 6012 a Revolutra feltolteskor az MCC kod.

Előzmény: kridli (1104)
JeeEm Creative Commons License 2019.08.15 0 0 1120

CIB-es kártyával nekem rendszeres, hogy sikertelen tranzakció-fedezethiány, de a cib mobilapp azt mondja, hogy a levonás megtörtént, majd néhány perc múlva a jóvá is írják.

Lehet a CIB rendszere túl lassú, és nem kap időben választ a Curve rendszere?

Előzmény: nyman (1117)
JeeEm Creative Commons License 2019.08.15 0 0 1119

Akkor lehet nem csak mcc kódot néznek?

Előzmény: nyman (1118)
nyman Creative Commons License 2019.08.15 0 0 1118

Ja meg azt akartam irni, hogy a Dechatlonban fizetve Curve-vel 1%, Max-xal 4%, illetve kp felvetre is volt, hogy jott a visszaterites.

Igy az lenne a logikus, amit irsz, de nem mindig van benne logika :)

Előzmény: JeeEm (1116)
nyman Creative Commons License 2019.08.15 0 0 1117

Neha vannak furcsasagok azert.

Pl. A Curve-vel allampapirt veve a BB adott, az Erste nem. Hasonloan a revolutnal.

Ha mar Curve, most eppen az Erste Max van moge allitva, es tegnap ota hol megy, hol "visszautasitva" hibauzenetet kapok. Limitek rendben, kartyak engedelyezve.  Ez a helyzet az online es a pos terminalon vegzett fizeteseknel is.

Meg nincs eleg fizetesi mintam, hogy lassak benne valami rendszert.

Előzmény: JeeEm (1116)
JeeEm Creative Commons License 2019.08.15 0 0 1116

Ugyannak számít mintha direktben revolutot töltöttél volna fel.

Ahogy te is írod, a curve nem változtat MCC kódot.

Előzmény: ZX71 (1115)
ZX71 Creative Commons License 2019.08.15 0 0 1115

Sziasztok, Curve kártyát használok kb 2 hónapja, Revolut, TW nekem nincs. Én arra jutottam, hogy ha hitelkártya van mögé pakolva, akkor a Curve jobb, mint a Revolut, mert a vásárlás biztosan vásárlás lesz, a normál és az MCC-hez kötött kiemelt jóváírások pedig Curve-ön keresztül jól működnek. (Nekem BB arany van  mögötte, ami 3%-ot ad szállás, repjegy stb fizetésre, és valóban 3% a 3% Curve-ön át is, csak persze jobb árfolyammal.)

Ha viszont Revolutot töltesz hitelkártyával, abból lehet csúnya koppanás, ha MCC alapján a bank felismeri, hogy ez nem vásárlás volt. 

Aki Revolutot töltött hitelkártyával, annak mi a tapasztalata?

További kérdés, hogy ha Revolutot töltesz Curve-vel, ami alatt hitelkártya van, az akkor minek számít?

edkedk Creative Commons License 2019.08.12 0 0 1114

Rita egy robot, kérj élő embert.

Előzmény: kareszf (1113)
kareszf Creative Commons License 2019.08.12 0 0 1113

Sziasztok.

Napok óta szeretnék ugyan arról a kártyámról (amiről eddig bőven töltöttem fel ) feltölteni Ft-ot a Revoluton. De pár napja az utalást követően az alábbi ablak jelenik meg. Vigyázz! Ezzel a feltöltéssel túlléped a kártyádra vonatkozó  24 órás feltöltési limitet.

És ezzel vége nem enged tovább. Logikus , hogy nem lépem át a 24 órást mert napok óta ez van. Írtam nekik egy Rita válaszolt, hogy ezt gép csinálja , kézzel nem tudnak beavatkozni.

Volt valakinek ilyen gondja ? Mi a megoldás ilyenkor? Van egy sanda gyanum, hogy 500 Eurót áttoltam  a TW re és talán ezzel büntetik ?

Megköszönném ha valakinek van épkézláb megoldása erre.

nyman Creative Commons License 2019.08.11 0 0 1112

Jelenleg 6 bank kinal NFC-s fizetest.

https://fintechzone.hu/ismet-bovult-magyarorszag-mobilfizetesi-terkepe/

Illetve a Simple-lel gyakorlatilag barmelyik hasznalhato.

Kozben en is megcsinaltam. Itt egy lepesrol lepesre leiras, ha erdekel vkit.

https://android.gadgethacks.com/how-to/easily-change-your-play-store-country-download-region-locked-apps-games-0186542/

Majd kiprobalom. A virtualis kartyat vittem be ala, ott nincs PIN. 

(Az orszag valtoztatasa (ha jol tudom) evente csak 1x vegezheto el. Annyi lehet a hatranya, hogy lehetnek alkalmazasok, amik regionkent elteroen vannak arazva, jellemzoen Mo-ra olcsobban)

Előzmény: gorgo (1109)
edkedk Creative Commons License 2019.08.10 0 0 1111

Igen, több telefonon is lehet ugyanaz a fiók a Revolut appben.

Előzmény: CsRob1 (1107)
jan12345 Creative Commons License 2019.08.10 0 0 1110

iOS esetén működik a dolog, két készülékről is eléred ugyanazt az accountot

gorgo Creative Commons License 2019.08.10 0 0 1109

Egy érdekes tapasztalat: Google Payben (kis vpn-es trükközéssel ment fel) sikerült digitalizálni a Revolut Visa kártyámat, és elkezdtem használni. Egy Sparban volt egy 10k fölötti vásárlásom, az első meglepetés az volt hogy nem kért PINt, a második az hogy a pénztáros elémtolta a slipet, hogy írjam alá. És valóban, ott volt rajta a pontozott hely.

Az aláírás validálása elvileg a kereskedő dolga kellene hogy legyen, tehát össze kellene vetnie a kártya hátoldalán lévő aláírásmintával. Persze sosem teszik. De itt, digitalizált kártya esetében az elvi lehetőség sem létezik, nincs aláírásminta amivel össze lehetne hasonlítani. Szóval WTF.

A PIN hiánya elsőre elgondolkodtató, de közben az OTP Simple kártyával kapcsolatban olvastam hogy nincs PIN, nem szükséges, mivel a telefonos azonosítás megfelelő védelmet ad, max régebbi termináloknál ez nem működik.

BB UPC refugee leszek hamarosan (most mondták fel, mint sokan másoknak), egyelőre úgy tűnik, nem feltétlenül lesz szükség olyan bankhoz menni, ahol van saját NFC megoldás, ha a Revolut működik így. Remélem nemsokára a Curve is menni fog Google Pay-jel.

gorgo Creative Commons License 2019.08.10 0 0 1108

Revolutnál az elsődleges azonosító a telefonszám, úgyhogy meglepődnék ha lehetne.

CsRob1 Creative Commons License 2019.08.10 0 0 1107

Revolut alkalmazás telepíthető és használható-e több készüléken ugyanazon felhasználó esetén? A készülékeken más-más gmail fiók van regisztrálva, ha ezt egyáltalán figyeli. 

edkedk Creative Commons License 2019.08.10 0 0 1106

Köszönöm. Ez még jó BB-nél.

Előzmény: kridli (1104)
nyman Creative Commons License 2019.08.10 0 0 1105

Koszi. Megprobaltam meg1x. A hiba az en keszulekemben lehetett, mert ma rendben volt.

Az kulon csillag a CIB-nek, hogy kell "vasarlast" megerosito kod is, igy adatszivargaskor talan nagyobb a biztonsag. (Ha a telefont viszik es be is tudnak ra jelentkezni es ugy hasznalnak fel a Revolut fiokot, akkor mindegy, a push uzenet a telefonra jon. :) )

Kridli kozben beirta. A konyveles utan tudom megerositeni. 

Előzmény: CsRob1 (1103)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!