Urak,volt már valakinek itt dolga 2008-as zöld Chevy Spark (megegyezik az előző Daewoo Matizokéval) első kerékcsapággyal?
Elég emberesen lóg az egyik oldal,előzetesen a szokásos masszív kétsorosra számítottam,de a leírás szerint két kis kúpgörgős csapágy van benne,mint akár a Zsiguliban,a kettő között egy fémgyűrűvel,a két végén egy-egy szimmeringgel. A kérdésem,hogy a manuálban csak távtartóként említett gyűrű az egy méretezett távtartó,vagy talán egyben egy roppantógyűrű lenne,ami az előírás szerint 210Nm-mel belehúzott féltengellyel fogja kiadni a megfelelő csapágyhézagot?
Az S2000 is 1550 kg összsúly- 1300 kg körüli önsúly... max 250 kg. terhelhetőség.. De amint írod is amennyi hely ezekben van, oda úgysem tudsz többet bepakolni. Még a saját korpuszodat is karban kell tartanod ha kényelmesen el akarsz férni.
A honda S2000, mint a fehér holló, és még drága is. A Z3-nak tetszik a formája, de némelyik katalógusban csak 200 kg-nyi terhelhetőséget írnak. Ez nem túl sok. Valós lehet? Csak mert én kapásból több, mint a felét letudom. Bepakolom még asszonykát, meg egy karton sör, és túl is van terhelve.
Nem segít az 5X-en...:-)) ... de azért ha lehetőséged van rá, akkor miért is ne ? De sztem ne ragadj le a BMW-nél. A Honda S2000 és a Mazda MX3 egyaránt közönség kedvenc, mindig mindenhol azt olvastam róluk, hogy teljesen jók. A Honda mondjuk inkább 4 millió körültől van, a Mazda viszont még elég olcsó is. Egyik bérlőmnek volt, soha egy problémáról sem ejtett szót pedig évekig megvolt neki és használta is sokat. Nemrég is láttam őt még benne utazni, csak már nem találkozunk, nem beszélünk, mert rég elváltak az útjaink.
Nem valószinü hogy érdemben foglalkozna ezzel a rendörség.
Egy hónapja hazalátogattam, bementem egy boltba üdítöt venni, mire kijöttem be volt törve a szélvédöm. Fényes nappal, egy viszonylag kis bolt (Spar) elött. Kérdeztem a biztonsági ört hogy van-e felvétel a parkolóról, de nem lehet egy új rendelet miatt csak az üzlet belsö terét bekamerázni. Kihívta volna a rendöröket, de semmi értelme nem lett volna. Tanú nincs, elkövetö nincs, a casco meg mind az 1340€-t kifizette. Dugig van ilyen lényekkel az utca. Egy ismerösöm ahol lakik az összes autónak kiszúrkálták a gumikat az utcában.
Hát, a tulaj szava volt hogy nem érdemes, ő nem akart feljelentést tenni. Meg haza is utazott már. Én meg ugye nem vagyok a károsult.... megírtam azért a helyi rfk-nak a dolgot, de csak szimpla emailben.
Nem elfolyt az, hanem leszívták. A bal hátsó keréknél benyúl, megvágja hosszában a tankajtótól jövő gumicsövet a tetején és beletol egy csövet a tankba. Lakótelepeken mindennapos eset volt, páncélcsövet szoktunk ráhúzni, azt nem viszi a kés/sniccer. Folyni csak akkor szokott, ha teljesen tele tankol. A rafináltabbja csak 6-8litert szív le, és hetente körbejárja az áldozatokat. ://
Ma volt egy vendégem, aki a ház előtt parkolt a vasaló fajta Suzuki Swiftjével. (II. kerület, jó környék) Ma távozott és egy-két órával később telefonon elmesélte hogy mire átért a XIII. kerületbe majdnem egy tank benzin folyt el az autóból , mert valaki elvágta, megvágta , vagy kiszúrta a benzincsövet.
Hirtelenjében csak annyit mondtam hogy nagyon sajnálom és kérdeztem hogy pontosan hol parkolt.
Most idejöttem és egyáltalán nem látok a jelzett helyen benzinfoltot. Gondolom csak a benzinszivattyú beindulása után, nyomás alatt eresztett neki.
Ami kérdés és foglalkoztat: Mennyire lehet hozzáférhető ennél a típusnál a gumi benzincső? Nem fordult még elő itt az utcában ilyesmi, legalábbis nem is hallottam róla. Ő nem itt lakik, az autóját nem ismeri senki, nekem meg tudomásom szerint nincsen ellenségem aki így tenne . Szóval nem értem az indítékot és a módszert ha itt csinálta valaki ezt akciót... talán lehet ez szimpla műszaki hiba is?