Keresés

Részletes keresés

almacsiga Creative Commons License 2019.08.14 0 0 67421

Sziasztok!

Használja, ismeri ezeket valaki ? Ma futottam bele az SMA Sunnyportal-on.

https://www.sunnyplaces.com/index

https://solarcoin.org/

almacsiga Creative Commons License 2019.08.13 0 1 67420

Arányosan nekem is kb. pont ennyi jött le ma.

Előzmény: nanemond (67415)
jeriko2 Creative Commons License 2019.08.13 0 0 67419

"A kerdezonek 1 fazisu invertere van. Ma reggel irta, azert ezt linkeltem. Tudom mennyi a harom fazisu, olyat vettem :)"

Az invertere 1 fázisú, de nem az inverterét akarja figyelni, hanem a fogyasztását, az pedig 3 fázison történik:

"A helyzet az, hogy 3x25 Amperem van és ehhez egy 3 fázisú oda-vissza mérőóra. Az inverterem 1 fázisú. "

Előzmény: tfe_tng (67414)
Butyiba Creative Commons License 2019.08.13 0 0 67418

Chrome és Edge ugyanaz a hiba. Nem hinném, hogy böngésző gond. Inkább a villanyóra típusa vagy a Elmű konfig szerintem ami miatt nem engedi. Holnap készítek fényképet az óráról. Nézd majd meg neked ilyen van-e.

Köszi

Előzmény: peti1771 (67417)
peti1771 Creative Commons License 2019.08.13 0 0 67417

Szia,

Nem tudom sajnos mi lehet a hiba.

Nekem megnyílik egy ablakban a Smart metering és ott már meg tudom nézni.

Másnak is regisztráltam, neki is működik.

Próbáld meg másik böngészővel, hátha .....

Előzmény: Butyiba (67396)
Butyiba Creative Commons License 2019.08.13 0 0 67416

Szia, Ez tényleg gyári --> az ára is :-) de elgondolkodtató. Utána nézek, hogy a monitorozásnál az adatok hogyan jelennek meg.

Előzmény: agyarka (67412)
nanemond Creative Commons License 2019.08.13 0 0 67415

23,28kWh a mai első teljes nap.

4,34kWp a rendszer

3538W a napi csúcs 13:25-kor

tfe_tng Creative Commons License 2019.08.13 0 0 67414

A kerdezonek 1 fazisu invertere van. Ma reggel irta, azert ezt linkeltem. Tudom mennyi a harom fazisu, olyat vettem :)

Előzmény: jeriko2 (67413)
jeriko2 Creative Commons License 2019.08.13 0 0 67413

"Tudom hogy SE-hez kellene, de konyorgom 25k a cucc, nem vilagvege ara van."

Csak ebből a 3 fázisú kellene, ami már 60k környéke. Az se világvége ár, de ha lehet értelmesebb célokra fordítani, nem feltétlen érdemes kidobni az egyéb javaslatokat.

Előzmény: tfe_tng (67408)
agyarka Creative Commons License 2019.08.13 0 1 67412
Nem kell túlbonyolítani, sima lakatfogós gyári megoldás:
https://www.solaredge.com/sites/default/files/solaredge_wnd_modbus_meter.pdf
A monitorozó oldalra küldi az adatokat.
Előzmény: Butyiba (67397)
koroseck Creative Commons License 2019.08.13 0 0 67411

Nálam most 22,12 kWh van, lapos tető, 5,2-es rendszer ,3993W a legmagasabb érték a mai napon,08.03-tól működik , de 4000W felett nem nagyon vagyogat :)

Előzmény: Krinyo (67410)
Krinyo Creative Commons License 2019.08.13 0 0 67410

Durva, hogy ebben a melegben csupán 3,28 kW a csúcsteljesítménye egy 4,6-os mezőnek. :) Örülök, ha összejön 28 kWh a nap végére...

tfe_tng Creative Commons License 2019.08.13 0 0 67409

Bar az enyem Symo, nem Primo, de az a ket lan csati nalam is megvan es _pont_ arra valo amire neked kell. Egyebkent a logolashoz annyira nem kell se savszelesseg, se szignifikans adatmennyiseg, hogy egy mobil interneten se venned eszre hogy mukodik. Rakotod az UTP kabelt, konfiguracios oldal megnyit es beallitod. Nagyjabol ennyi a trukk. 

Előzmény: danyila (67407)
tfe_tng Creative Commons License 2019.08.13 -1 0 67408

Ize. 

http://www.napelemmarket.hu/fronius_smart_meter_63-1

Tudom hogy SE-hez kellene, de konyorgom 25k a cucc, nem vilagvege ara van. Gondolom SE-nek is van hasonlo megoldasa, felteszem arban is versenykepes. Ezeket pont erre talaltak ki, pont azt csinalja ami kell, benne lesz a gyujtott statisztikaban. Ne talaljuk fel a melegvizet ha nem muszaj. 

Előzmény: jeriko2 (67405)
danyila Creative Commons License 2019.08.13 0 0 67407

Fronius Primo 3,6 kVA-es inverterem van. Eddig egy pendrájval regeltem a rendszer termelését, viszont volt olyan sajnos, hogy a áramszünet esetén a csv kiterjesztésű adatbázis megsérült és több havi adatom elveszett. Olvashatatlanná vált az adatrögzítőm. Most hogy a házamba bejött az optika és csilio sávszélességem lett, anélkül, hogy elolvastam volna az inverter használati utasítását oda is kihúztam egy UTP kábelt. Hisz láttam a fedél alatt aljzatot. Nos miután az aljzatról kiderült (pendrájv aljzat mellett kettő LAN aljzat is van) hogy nem arra való mint amire én gondoltam, az lenne a kérdésem, hogy tudok e tenni hálókártyát az inverterbe? Wifi kártya rakható bele, azt biztosan tudom, de annak idején harmincvalahány eFt-ért nem vettem meg. A Wifi kártya az valami speci - csak ebbe való kütyü, vagy rakható helyére kábeles hálókártya is? Esetleg rakható bele saját készleten levő PC-be való wifi kártya is ami nem 30 ezer Ft-os a telepítő cég által forgalmazott? Van itt valami specifikáció?

Janusz1979 Creative Commons License 2019.08.13 0 0 67406

Nálam van 5 okos fogyasztásmérő, 2 inverteres klímán, 3 pedig a nagyobb fogyasztású helyeken (dolgozó,nappali, stb.), így telefonon keresztül hozzáférek a pillanatnyi felvett teljesítményhez (áramerősség, feszültség) valamint szépen eltárolja a napi fogyasztásokat, ami később is hozzáférhető.Ugyan ez nem a teljes fogyasztást adja meg a lakásnak, de engem ezek érdekeltek.

jeriko2 Creative Commons License 2019.08.13 0 0 67405

Kamera vásárlása helyett: jó pár éve használtam egy app-ot mobilon, ami előre beállított időközönként készített egy fényképet. Mivel a mobilokon van vaku és wifi is, szerintem egy régebbi mobilt "beáldozva" megvalósítható a projekt, csak a mobilt fel kell akasztani a villanyóraszekrény belsejébe. Talán még az óraállás is digitalizálható megfelelő app-al, de hogy feltöltse a számítógépdre, az nem hiszem hogy komoly beruházást igényelne.

jeriko2 Creative Commons License 2019.08.13 0 0 67404

Tavaly novemberben tettek fel GSM-es órát, akkor a szerelő ellenőrizte, betelefonált valahova és elvileg élő volt a kapcsolat. Azóta kaptam 4 számlát, mindegyiken becsült mérőállással.
Ezeket a számlákat egyébként sztornóztattam, ennek kapcsán többször beszéltem az ügyfélszolgálattal, akkor rákérdeztem a GSM mérőre is, és azt a választ kaptam, hogy ne erőltessem a dolgot, és ne is diktáljak, mert egy pontos mérőállás beérkezése az ELMŰ-höz triggereli a számlakészítést. Mondjuk ez számomra elég furcsa folyamatokat feltételez, de inkább hallgattam rá.

Előzmény: Butyiba (67396)
jeriko2 Creative Commons License 2019.08.13 0 0 67403

Eléggé PR jellegű cikk, de a végén van egy kérdőív, amit kitöltve a napelem szövetség összes tagjűtól (kb. 50 cég) egyszerre tudsz árajánlatot kérni.

https://napelemrendszer.info/a-kozeljovoben-tovabb-csokkenhet-a-napelemes-rendszerek-ara.html

Poc2 Creative Commons License 2019.08.13 0 0 67402

Lakatfogós műszer is van tuti amivel lehetne mérni.

Butyiba Creative Commons License 2019.08.13 0 0 67401

Szia,

A SolarEdge loggolással nincs bajom mint azt a korábbi hozzászólásomban láthatod a grafikonon. Innen akár napi szinten lekérem és le is kérem az adatokat de ez csak a megtermelt energia.

Jól látod szeretném azt is figyelni, hogy mennyit fogyasztok és ezáltal mennyi megy vissza a hálózatba. Mivel az Elmű-s óra mutatja a fogyasztást és a visszatermelést is hiszen ez alapján van az elszámolás így csak összeadás-kivonás kérdése a napi fogyasztás kiszámítása. Ezt most úgy oldom meg, hogy minden nap kb 7:00-kor leolvasom a villanyóra állását és beírom az excel táblámba. Ez addig jó amíg minden nap otthon vagyok vagy munkába járok. Nem tudom leolvasni ha elutazunk stb.

Lényeg, hogy szeretném látni a ház fogyasztását akár napi szintre labontva és ez egy jó támpont a későbbi kalkulációhoz. Pl nyáron megy a klíma is, gyerek otthon van és megy a TV vagy a PC, ősszel / télen megváltozik a fogyasztás mert klíma helyett a fűtési szivattyúk mennek stb. Most pl 9-11 KW a napi fogyasztásom úgy hogy napközben csak a hűtők, router, 1 db mini PC és a "standby" eszközök vannak a hálózaton. A klíma is csak délután/ este lesz bekapcsolva reggelig, este van egy kis TV nézés és főzés ( elektromos főzőlap vagy mikró ). Hétvége szintén más ha otthon maradunk és egész napra jut valamilyen fogyasztó. Ekkor olyan 18-22 KW volt fogyasztás de azóta hűtő A++ és a fagyasztó A+++-ra lett cserélve. Fűtésnél is a szivattyúk ( több van ) a "normál" 45/60/90 Wattos helyett Grundfos Alpha lett és szivattyúnként 8-12 Watt beállítással mennek. Ha megy az összes szivattyú akkor is fogyasztás alatta marad mint korábban 1 db szivattyú legkisebb 45 Wattra állításánál. Szóval ezek miatt szeretném a legpontosabban látni mi most a helyzet.

Előzmény: tfe_tng (67399)
nanemond Creative Commons License 2019.08.13 0 0 67400

Köszi, azok akkor polyk

nekem Q-cells qpeak G5.1 van 14db és 4.5 Symo, max. még 4 panelt tudnék felrakni, de egyenlőre megvárom mit mutat az első év. Most jelenleg 2,1kW a termelés, még van kb. 1 óra mire elérem a tegnapi indulást.

Most arányaiban 1,86kWh-al vagyok előrébb a tegnapi naphoz képest.

Előzmény: CsRob1 (67398)
tfe_tng Creative Commons License 2019.08.13 0 0 67399

A solaredge alapbol internetre logol nagyjabol mindent, de ha jol ertem te a sajat fogyasztast is akarod logolni kulon. A kameraval az a gond hogy nem fog pontos adatokat adni, gondolom hetente egyszer ranezel es beirod egy excelbe vagy hasonlo, de ha elfelejted vagy nem fix az intervallum akkor tul sok statisztikat nem fogsz nyerni vele. (marmint ahhoz kepest hogy evente/havonta  megnezed az ertekeket)

3x25A-hez rendes mero kellene, ezeket az egy fazisos, egy fogyaszto meresere kitalalt kinai csodakat el kell felejteni. 

A bekotest nagyjabol jol gondolod, annyi pontositas hogy a fővezetekre kell rakotni, az interver betáp es az óra közé. A kismegszakitok helye teljesen irrelevans. (vagyis ha pl a főelosztó táblán van az inverter visszatáp bekötve akkor nem kell a villanyoraszekrényhez hozzányúlni)

CsRob1 Creative Commons License 2019.08.13 0 0 67398

6 kW SMA Tripower inverter 13 db SHARP 275 W-os napelemmel, 30 fokos tetőn DNy-i tájolással, Fejér megye a Duna mellett. Néhány éven belül tervezem a bővítést, ezért a nagyobb inverter.

Előzmény: nanemond (67395)
Butyiba Creative Commons License 2019.08.13 0 0 67397

SolarEgde az inverter típusa.

A helyzet az, hogy 3x25 Amperem van és ehhez egy 3 fázisú oda-vissza mérőóra. Az inverterem 1 fázisú. Ahhoz, hogy tudjam saját magam mérni a fogyasztásomat az óra és a már nem leplombált megszakító közé kellene beintegrálni a fogyasztás mérőt. Ez olyan mértékű átalakítást igényelne, hogy ennél sokkal olcsóbbnak látom egy mini éjjel látó WIFI / LAN HD kamera megvételét ( kb 24.000 ) amit rászerelnék az ajtó belső oldalára és az elmű-s órát tudnám leolvasni távolról. Ha az éjjeli infra nem lenne hatásos akkor egy fehér LED megoldaná a világítást. Egyenlőre más költség hatékony megoldás nem jutott eszembe.

Nálam a termelés tegnap 19,5 KW-t volt. 4,13 Kwp és DK tájolás.

Előzmény: tfe_tng (67383)
Butyiba Creative Commons License 2019.08.13 0 0 67396

Szia,

Köszi az infót. Eljutottam eddig de "Nincs jogosultsága a rendszer használatához!" hiba fogad ha a POD-ra kattintok és megnyílik az új ablak.

Előzmény: peti1771 (67394)
nanemond Creative Commons License 2019.08.13 0 0 67395

Köszi neked is :)

Ez arányaiban nézve kb. hasonlót adott, mint az enyém, ideálisabb tetővel.

Milyen rendszered van?

Előzmény: CsRob1 (67393)
peti1771 Creative Commons License 2019.08.13 0 0 67394

eloszto.elmu.hu oldalra regisztrálva, a műszaki ügyeknél okos mérő menüben el tudsz jutni oda, hogy 15 percenkénti bontásban csv-be letöltve látod az óra által mért fogyasztást/termelést. 

Előzmény: Butyiba (67380)
CsRob1 Creative Commons License 2019.08.13 0 0 67393

19,25 kWh DNy-i tájolású 30 fokos tetőn, 3,575 kW-os rendszer.  

Előzmény: nanemond (67386)
CsRob1 Creative Commons License 2019.08.13 0 0 67392

Feltéve, ha az EON által felszerelt távleolvasott okosmérő az EON szerint is távleolvasott :(

Az először felrakott AD-VESZ mérőt GSM modul hiba miatt cserélték. A felrakott ugyanolyan típusú mérő jeleit a felszerelés után 5 perccel a központban is látták (a szerelő telefonon ellenőrizte), de a távleolvasási portálon én nem látok adatokat. Az ügyfélszolgálat első válasza szerint a mérő nem távleolvasott. Ennek ellenére a POD regisztrációja folyamatosan él. (A nem távleolvasott POD regisztrációját nem fogadják el.) Most az ügyfélszolgálat következő válaszát várom...

A szolgáltató köteles-e az ügyfél kérésére biztosítani a távleolvasást és az adatokhoz való hozzáférést? Kérhet ezért plusz pénzt?

Előzmény: kivi000 (67377)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!