Hat, ha jogi ut nem jarhato, vagy nem akarodzik, akkor alternativa utan kell nezni....nezd a dolog pozitiv oldalat, epitesz egy praktikus valamit, ami disziti az udvart. Kell tizenpar meter femcsö vagy zartszelveny, esetleg obis epitöfa valami hozzavalo beüthetö oszloptartoval, festek, vaszon...
Igazából át kéne terveznetek a kertet az új helyzethez. Nem olcsó (mármint a kivitelezés), de leginkább a te érdeked. Ez a gond azzal, amikor az önkormányzat ész nélkül (illetve csak a beruházók érdekeit nézve) módosítja az övezeti szabályozást. Minden és mindenki szabályos, csak te szívsz.
Igen, csak leválasztódik a kert egy jelentős darabja, ami telekárban kifejezve is jelentős anyagi kár. Bár ha kicsit törjük rajta a fejünket, biztos ki lehet ezt jól találni. Pl hátra a bokor mögötti részre mehetnek csirkék, kakasok, nyulak, kacsák. Ha már harc :D
sok hozzászólás között elsiklottam. valóban működhet az is. Tulajdonképpen mindegyikkel csak az a baj, hogy pénzbe kerül, nem is kevésbe. A belátást a szomszéd okozza, én meg fizethetek, hogy megszüntessem... :(
Más téma. Elkezdtem a terméskő lábazatot felújítani (sókúti mészkő) A külső réteg megtisztítása után meglepően szilárdak a kövek, tehát eldöntöttük, hogy nem rejtjük el lábazati festékkel, miegymással.
A felületét sika703w vízlepergető impregnálóval kezeltem. A fugák felújítása után ezzel az anyaggal majd még egyszer átkenem telibe.
A kérdésem a rossz fugák javítására vonatkozik, mivel volt, ahol 20cm mélyen is ki kellett kaparnom , ezt mapei stabilcem-el gondoltam javítani. Viszont nem tudom, hogy mivel lenne érdemes a beöntést elvégezni. Ehhez elérhető árú célszerszámot nem találok, működőképes alternatív ötletem viszont egyelőre nincs. Van javaslatotok?
még kb 1 év mire költöznek, most az ácsok vannak fent, de azok pont leszarják szerencsére, hogy mit csinálunk. Másik oldalra, turkesztáni szilt tettem, arról az oldalról csak kerítés magasságú átlátást kell meggátolni. 4 hónap alatt már derékmagas, tömött összefüggő bokor lett belőle.
persze járok, csak összeszaladtak a dolgok. egyelőre megpróbáljuk megfelelő növényekkel meggátolni a belátást. bár a telek benapozottságának iránya pont jó ehhez a megoldáshoz. eszembe vésem és köszönöm az ötleted
A deszka váz, hab borítás az rosszabb mint a téglafal, mert a téglát legalább a súlya igyekszik a helyén tartani. A szélnek ill. a sódernek, kavicsnak mindegy, hogy deszkának vagy betonnak támaszkodik, ugyan úgy nyomja.
Ezért írtam, hogy nem muszáj falnak lennie, hanem lehet csak egy (rács/deszka jellegű) vázszerkezet is, ami megtartja a habokat és a kavics oldalnyomását.
Az attika-falat sarok-mereven kell rögzíteni a födémhez, vagy a saját súlya kell, hogy megtartsa, esetleg hátulról meg kell támasztani, de ez csak talpas attika-falnál megbíízható.
Mivel számolni kell a szél szívóhatásával és azt sem szerteném, hogy hőhidas legyen a szerkezet, ezért kelleni fog az attika. Lesz legalább 24cm xps+geotextil és kavicsterhelés, alatta meg az sbs modifikált lemez.
Anyósomék a kerti zuhanyt oldották meg úgy, hogy négyszögben buxust ültettek, középen a zuhany. Nyilván neked ennél gyorsabban kell, de egy apácarács valamivel befuttatva szintén jó, csak gyorsan nőjön. (Leginkább vadszőlő lehet jó, mert a kúszó trombitacserje és a borostyán brutálisan terjed a kertben, hacsak már az ültetéskor le nem szabályozod őket.)
1.5mm vastag c es u profilrendszerrel nagyon gyorsan meg lehet csinalni. Arra betonyp lemezek. 15mm vastagon. A forditott retegrendnel a fodem lejtbetonjara szerelj bauder d2 -es parafekezo lemezt, amit fordits fel az attika belso oldalara, mert egy sima parafekezo folia nem lesz eleg, idovel kilyukad es atjut a hoszigetelesen a para, a vizszigeteles alatt megfagy, igy az kiszakad. Sok laposteto retegrendjet csereltem ki emiatt, pedig harom reteg nehezlemezzel volt vizszigetelve.
Ha meg jarsz erre, egy ötlet ismerös udvararol, hasonlo okbol: ö epitett egy egyszerü, derekszögü, embermagassagu falat megfelelöen tajolva, amely ugy nez ki, mintha valami regi epület maradvanya lenne. A falak altal befogott reszt lekövezte, ott napoznak a csajok. Kialakitas-diszites izles, penztarca, lehetöseg szerint.
Adott egy 80-as években épült lapostetős épület, melynek tetejét hő- és vízszigeteljük hamarosan. Mivel marad lapostetős, fordított rétegrendű szigetelést csinálunk és kellene attikát is kialakítani mintegy 40-50 cm magasságban körben a házon.
A kérdésem az volna, hogy milyen anyagot javasoltok ehhez? Nyilván nem mindegy, hogy milyen pénzmennyiséget kell ráköltenem, különben megvenném az aranyárú purenit attika elemeit.
A házunk külső falának egy kis részén ma észrevettem, hogy elkezdett a fehér vakolat egy kicsit foltosodni, olyan mintha alga lenne (legalábbis zöldes színűek a foltok)
A ház 2 éve lett kompletten hőszigetelve, 15 centi grafit ment rá, illetve sztandard műgyantás fehér vakolat.
A kérdéses rész a ház leghidegebb pontja, a ház sarkának északi fala, és pont ez egy olyan terület, amit kb sosem ér a nap, mert egy közeli cseresznyefa beárnyékolja.
Sehol máshol nincsenek ilyen foltok.
Namármost ez pont egy olyan része a háznak, amivel a felújítás előtt is volt egy kis gond, pergett a régi vakolat, kis sókiválások is voltak rajta. A fal mögött egy fürdőszoba van.
Csakhogy a kivitelező javaslatára az egész fürdőszoba rendbe lett téve, nem volt olcsó mulatság: a régi, csupasz fém vízvezetékek ki lettek cserélve többrétegű műanyagra, a fürdőszoba teljes burkolata le lett verve, ki lett kenve korrektül vízszigeteléssel és hajlaterősítő szalagokkal. Még a padlófűtés is nyomáspróbázva lett.
Szóval én azért nem tartanám valószínűnek, hogy mindezek ellenére valahogy bentről mégis nedvesség jutna ki a vakolatra, 15 centi grafiton át..
ráadásul látványos hogy csak ott foltos a fal, ahova az árnyék vetül.
A kérdésem tehát az, hogy megjelenhetnek ilyen foltok a falon tisztán külső hatások miatt? (pl túl közelli fa, árnyék, leghidegebb oldal).
Ja, és ugyanezen helyiség másik fala (nyugati oldal) tökéletesen fehér...
másik kérdésem, hogy mivel kellene ezt kezelnem? (amúgy a fa egyéb okokból ki lesz vágva)