Keresés

Részletes keresés

kridli Creative Commons License 2019.07.19 0 0 988
Ez így nem igaz, a július 1 után kibocsátottakra nincs adó. Pemákból az aktuálisan kapható korábban lett kibocsátva, így arra van adó ha nem tbsz-en van.
Előzmény: csini75x (987)
csini75x Creative Commons License 2019.07.19 0 0 987

Pont ezt akartam írni: a július 1 után vásárolt állampapírokra már nincs kamatadó, így felesleges TBSZ-re venni!

Előzmény: mephisto6 (986)
mephisto6 Creative Commons License 2019.07.19 0 0 986

pontosítás: ne TBSZ-re, mert már nincs kamatadó a PEMÁK-ra se. TBSZ-szel épp hogy megszivatnád magadat.

Előzmény: buksi754 (982)
CsRob1 Creative Commons License 2019.07.19 0 0 985

Köszi a tippet, az elgondolkodás folyamatban van

Előzmény: buksi754 (982)
nyman Creative Commons License 2019.07.19 0 0 984

hetkoznap napkozben mindegy, hetvegen van veszteseg

Előzmény: Dramon9 (983)
Dramon9 Creative Commons License 2019.07.19 0 0 983

Ha forinttal feltöltöm a revolut kártyát és pl Horvátországban akarok vásárolni vele, akkor érdemes átváltani a HUF-ot  kunára előre a revoluton belül vagy úgyis minden egyes fizetésnél az aktuális kuna/ HUF árfolyamon majd átváltja? Köszi

buksi754 Creative Commons License 2019.07.19 0 0 982

Ha jelentősebb összeget tartasz ott, lehet el kéne gondolkodnod prémium eurós magyar állam papír vásárlásán. Igaz, ott nem fogsz tudni ki-be ugrálni árfolyam változás esetén, de 2.4% kamatot fizet, 3 éves a papír. Tbsz számlára vedd, hogy nettó kamat legyen. Van állampapír topic is ha bővebben érdekel. 

Előzmény: CsRob1 (981)
CsRob1 Creative Commons License 2019.07.18 0 0 981

A devizaszámláról ritkán veszek ki vagy váltok forintra. Ilyenkor valóban a banki díjakat ki kell fizetnem. A CIB-nél nem tudom, van- ilyen kártya, de valószínűleg nem is érné meg nekem. A devizaszámlán levő pénzt lekötöm vagy befektetem, forintgyengülés esetén, ha érdemes, akkor visszaváltom. Nem nagy hozam, de aki a kicsit nem becsüli... Külföldi utazáshoz az utóbbi években már nem a bankból veszem ki, hanem pénzváltónál váltok.

Előzmény: buksi754 (980)
buksi754 Creative Commons License 2019.07.18 0 0 980

Értem, jogos. Csak egy valamire vagyok kíváncsi?  A deviza számláról hogy kerül ki az összeg ha használni vagy vissza váltani akarsz belőle? Ha utalással az nem drága? 

Régen volt olyan pl. a citinél, hogy a kártyád mögött tudtad váltogatni a számláidat, éppen melyiket terhelje...

Előzmény: CsRob1 (978)
2szille Creative Commons License 2019.07.18 0 0 979

Köszönöm, ez jó hír! :)

Előzmény: oszy (976)
CsRob1 Creative Commons License 2019.07.18 0 0 978

" A kedvezőbb árfolyamon alkalmazáson belül is tudsz váltani, miért kellene ahhoz magyar deviza számlára utalnod? Majd fenn tartod azokat is, meg kérsz azokhoz kártyát is egy vagyonért amikor már van a Revolutod ami mindezt megadja? "

A biztonság miatt. Nem szeretném az összes devizás megtakarításomat a Revolutnál tartani. A magyar bankok magyar garanciával, MNB felügyelettel biztonságosabbnak tűnnek. Devizaszámlám van, kártya nincs hozzá, de külföldi fizetéshez ott van a Revolut. Ha forintot váltanék devizára, amit a devizaszámlámon tartanék, akkor a Revoluttal talán kedvezőbben megtehetem.

Előzmény: buksi754 (972)
CsRob1 Creative Commons License 2019.07.18 0 0 977

A webshop euróban írja az árat, gondolom az ország beállítás miatt. A CIB kártyáról EUR levonásról jött SMS, a Revolutban forintban és euróban írja ki a fizetés értékét. Az árfolyamot a ténylegesen levont Ft-összeg és az eurós ár hányadosaként számoltam. Ez egyébként kb. megegyezett a terhelés időpontja körüli bankközi árfolyammal (a terhelés előtt és után néztem egy forex adatokat tartalmazó oldalon). A bankkártyás árfolyam pedig a CIB aznapi eladási devizaárfolyamával egyezik. 

Előzmény: JeeEm (971)
oszy Creative Commons License 2019.07.18 0 2 976

Egy virtuális kártya ingyenes. Tehát ha törölted az elsőt, akkor ingyen tudsz helyette újat kérni. Havonta azt hiszem talán 5x vagy 10x lehet a virtuális kártyát törölni, majd újat kérni helyette.

Ha már van virtuális kártyád, akkor amellé a második kerül csak pénzbe.

Előzmény: 2szille (969)
csini75x Creative Commons License 2019.07.18 0 1 975

Havi 75.000 HUF-ig (vagy ennek megfelelő devizaösszegig) ingyenesen tudsz felvenni pénzt Revolut kártyával. A fölött 2%-ot felszámol a Revolut.

Én a múltkor Curve kártyával vettem fel 200,- EUR-t OTP-s EUR automatából, semmilyen költsége nem volt.

(A Curve kártya "mögött" egy Raiffeisenes EUR bankkártya/bankszámla volt.)

Előzmény: 2szille (974)
2szille Creative Commons License 2019.07.18 0 0 974

Ez vajon ingyenes?

Előzmény: edkedk (968)
citis Creative Commons License 2019.07.18 0 0 973

Revolut. Most hétvégén, vasárnapra (07.21.) igazolta vissza a Booking a szallas árának lehívását. A feltöltés forintban megtörtént. Ezek szerint érdemes a hétvégi felár miatt mégis ma átváltanom a teljes levonandó összeget EUR-ra.

Előzmény: JeeEm (961)
buksi754 Creative Commons License 2019.07.17 0 0 972

Vajon az működik-e, hogy HUF kártyáról feltöltve a Revolutot, magyar banknál vezetett devizaszámlára (EUR, USD) utalok. Így a Revolut által alkalmazott kedvezőbb árfolyamon tudnék váltani.

A kedvezőbb árfolyamon alkalmazáson belül is tudsz váltani, miért kellene ahhoz magyar deviza számlára utalnod? Majd fenn tartod azokat is, meg kérsz azokhoz kártyát is egy vagyonért amikor már van a Revolutod ami mindezt megadja? 

Nyitottál HUF, USD, EUR, GDP, környező országok, stb zsebet? 

Ha webshopokban vásárolsz pl eBay, érdemes még canadai, és ausztrál dollár zsebet is nyitni és tartani rajtuk egy összeget, hogy elkerüld a hétvégi váltás marzsát ha akkor vasarolnál. 

Előzmény: CsRob1 (967)
JeeEm Creative Commons License 2019.07.17 0 0 971

Kínai webshop nem USD-ben számolja a díjat?

visszaosztottad a végleges forint összeget az eredeti devizával, vagy az alapján mondod, hogy mit írt ki az alkalmazás?

JeeEm Creative Commons License 2019.07.17 0 1 970

Nekem azt írja az alkalmazás, hogy 1806.99 Ft.

Előzmény: 2szille (969)
2szille Creative Commons License 2019.07.17 0 0 969

Azt lehet tudni, hogy mennyi a díja a 2. virtuális kártyának? Az elsőt sikeresen töröltem még használat előtt. :(

Előzmény: JeeEm (962)
edkedk Creative Commons License 2019.07.17 0 0 968

Az OTP eurós ATM-jei használhatók.

CsRob1 Creative Commons License 2019.07.17 0 0 967

Végeztem egy teszt átutalást: a Revolut számlámról K&H HUF folyószámlára utaltam 300 Ft-ot 0 Ft költséggel. A pénzt 1 órán belül jóváírták.

Teszt vásárlás során ugyanabból a termékből vettem 1-1 db-ot ugyanabban a kínai webshopban. A Revolut virtuális kártyával fizetve 326,639 HUF/EUR árfolyamon váltott, a CIB Internetkártyával fizetve 332,57 HUF/EUR árfolyamot alkalmazott a bank. 

Vajon az működik-e, hogy HUF kártyáról feltöltve a Revolutot, magyar banknál vezetett devizaszámlára (EUR, USD) utalok. Így a Revolut által alkalmazott kedvezőbb árfolyamon tudnék váltani.

Magyarországon ATM-ből tudok-e EUR-t felvenni a Revolut kártyával? Ha igen, akkor gondolom itt is a Revolut árfolyamán történik az átváltás.

edkedk Creative Commons License 2019.07.17 0 0 966

Brit időzóna szerint.

Előzmény: CsRob1 (963)
JeeEm Creative Commons License 2019.07.16 0 1 965

Amennyire tudom a devizapiac nyitvatartásához Londonban. Azonban a devizapiacon is bizonyos devizáknál a vételi/eladási árfolyam (Pl. HUF) már este8-kor megnő a likviditás hiánya miatt.

Tehát általánosan akkor jársz a legjobban, ha magyar munkaidőben váltasz. :)

Előzmény: CsRob1 (963)
citis Creative Commons License 2019.07.16 0 0 964

Köszönöm szépen!

CsRob1 Creative Commons License 2019.07.16 0 0 963

A hétvége mit jelent? Gondolom szombat 0 órától vasárnap 24 óráig + az ünnepnapok, de melyik időzóna szerint? Melyik piacok nyitvatartásához igazodik a Revolut?

JeeEm Creative Commons License 2019.07.16 0 0 962

A regisztrált nevedet használd, valóban nincs feltüntetve a kártyán, régen a CIB-es internet kártyán sem volt, mégis a saját nevedre szólt a kártya.

Ne töröld a virtuális kártyát, mert újat már csak pénzért fogsz kapni. Kérhetsz több kártyát is, de mind pénzbe kerül, és van valamilyen limit.

Ha "eldobható" bankkártyát szeretnél, ahhoz elő kell fizetned a revolut premium/metal szolgáltatásra.

Előzmény: CsRob1 (960)
JeeEm Creative Commons License 2019.07.16 0 1 961

Nem szükséges váltanod, vagy kölön eurós tárcát fenntartanod, majd Revolut megoldja.

Azonban hétvégi vásárlások esetében érdemes lehet előre váltani, hogy a 2%-os hétvégi váltási díjat megúszd.

Előzmény: citis (959)
CsRob1 Creative Commons License 2019.07.16 0 0 960

Regisztráltam a Revolutra, kiváltottam a virtuális kártyát. A kártyán nem szerepel név, viszont webes vásárláskor a kártyán levő nevet is kérdezi. Fizetéskor a mezőt üresen kell hagyni vagy a saját nevemet kell beírni (ami viszont valójában nem szerepel a kártyán), esetleg a kártyát fel kell címkézni és azt beírni?

Az alkalmazásban törölhető a virtuális kártya. Ha törlöm, akkor örökre elveszik vagy újra össze lehet kapcsolni a Revolut számlámmal? Új kártya bármennyi igényelhető?

A regisztráció simán ment, viszont az SMS-ek olyan számokról érkeztek amikről webes rendelések értesítői és a Waze regisztrációs kódja is érkezett. Remélem az adataim nem illetéktelen helyre kerültek...

citis Creative Commons License 2019.07.16 0 0 959

Kiváltottam a virtuális revolut kártyát. Booking felé gondolom megadhatom kártyaszámként, ahonnan leemeli a szállás díját. Az ár euróban van megadva, akkor érdemes a revolutra rakott Ft összeget nekem átváltani a revolut felületén EUR-ra? Ezt így le tudja majd hívni a Booking ugye?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!