Mert jólnevelt vagyok és amit ajánlanak elolvasom :-) Már az általad ajánlott magyart is olvastam. Majd rájöttem, hogy vasárnap utazunk :-)), mindegyik zárva van. Na mindegy, majd hazafelé vadászunk.....
Barátom a gugli fordító. De a gondom az, hogy azt írja értékesítő pont: NP VARAZDIN. Oké, de utca vagy valami bővebb cím? Hiába van ott egy telefonszám, kétlem hogy pont rám várna egy magyar nyelvű alkalmazott hogy segítsen.
amikor jobbra ér a kamera..... na onnan :) ide érkezik Orebicből a Lovor - a "nagy hajó" - és itt lehet felszállni a katamaránra - 2015-ben így volt, szerintem ezen nem változtatnak
Nem kérnek utasbiztosítást a határon. EU egészségbiztosítási kártyát sem.
Az viszont jól jöhet, ha van az autóhoz biztosítási zöldkártya - azt sem kérik a határon, úgy tudom, de egy balesetnél jó, ha van. Mint ahogy van, írod.
Ha még nem kötöttél utasbiztosítást, nézz körül, vannak, amiket kártyás vásárlással is ki lehet fizetni, az nyilván jó lehet.
Gyakran utazóknak tudom ajánlani a nagyobb bankok "átalány" utasbiztosítását. Nem arra gondolok, ami a hitelkártyához jár, hanem olyan, ami egy éves díjért akárhány utazásra fedezetet ad, csak egy-egy utazás hosszára van - talán - 30 napos korlát. Kb annyiba kerül, mint egyébként egy hasonló szolgáltatású biztosítás 10-14 napra. Évente újul, vonja magát a folyószámláról, nincs elfelejtés, és az olyan 1-2 napos kirándulásokra is nyilván érvényes, amire az ember nem is köt biztosítást.
Most foglaltam, holnaptól, reggel indulnánk. Viszont nincs utasbiztosításunk. Próbálok neten kötni, de azt írják, hogy "Sikeres fizetést követően a megadott e-mail címre továbbítjuk kötvényét 15 percen belül!" Mivel én Erste bankos vagyok, a biztosító meg az OTP Gruppama, ma nem fog az utalás átmenni, így kötvényem sem lesz amit felmutathatok.
Az Uniós TB kártyát kiváltottuk még tavaly, az van. Az autóra van zöld kártya.
Kezd alakulni a program, valószínűleg Horvátország lesz. A következő kérdésben kellene segítség.
Trogirt ugye senkinek nem kell bemutatni. Imádjuk az ódon hangulatot, a sokszáz éves, szűk utcácskákat, az óváros varázslatos hangulatát. Imádjuk, hogy Okrug Gornji egy köpésre van és ragyogó helyen tudunk strandolni. Ha beakarunk menni Trogirba, akkor hajóval, kocsival pár perc, de visszatérve Okrugba a csend és a tenger fogad.
NA!!! Hasonló helyet keresünk Trogirtól lefelé Dubrovnik felé.
Tudnátok tippet adni,ami a fenti hangulatnak megfelel?
Nászútra megyünk :-)) és sört viszünk csak a hűtőtáskában.(nekem szigorúan csak vizet). Meg szivacsot, hogy ne nyomják a zsírt a kövek, meg napernyőt meg kiskutya fülét....
Sziasztok! Volt mostanában valami Trogirban? Az érdekelne, hogy Trogirt Split felé elhagyva megva-e még az a nagy parkoló az út jobb oldalán, nem az ami a buszállomás után van közvetlen, hanem ami a strandnál?
Úgy hallottam megszűnt, pedig idén a környékre megyünk, és ott jó volt parkolni...
Feldobtátok a reggelemet :-)) Még jó hogy nem vagyok 100 kg és nem vagyok férfi. Viszont megrendeltem és tegnapra meg is jött egy dekatlonos kétkerekű :-) Új helyre megyünk, állítólag a szállás és a strand között 75 lépcső van (csak a férjem meg ne tudja előre :-)