OTP kártyáról töltöm fel a Revolut kártyámat ée vásárlásnak számít. Már csak ez utóbbi kártyát használom - eddig csak vásárláskor, egyszer pénzfelvételre - eddig szuperul működött!
Köszi! Esetleg tudod arra is a választ, hogy ha BB HK-ról töltöm fel a Revolutot, akkor azt vásárlásnak tekinti a BB vagy pedig pénzfelvételnek? Mert ha ez utóbbinak, akkor nagyon rosszul járnék vele.
Utazom Svédországba és előtte szeretnék a Revolut kártyámra pénzt feltölteni a BB Hitelkártyámról. Jól gondolom, hogy HUF-ot töltsek a Revolutra, majd ott váltsam át SEK-re valamelyik hétköznap, amennyit költeni tervezek és aztán azt már ingyenesen kivehetem egy svéd ATM-ből vagy fizethetek vele a boltban? Ha SEK-kel tölteném fel a Revolutos számlámat a BB HK-ról, akkor a BB árfolyamán történne a váltás és elveszne a Revolutos váltás előnye, igaz?
Az eredeti Curve fórumból közben kiderítettem, úgyhogy akkor válaszolok is magamnak: nem lehet ugyanazt a kártyát több Curve accountba regisztrálni és egyszerre csak 1 eszközön lehet aktív ugyanaz a Curve app (account), a többiből kijelentkeztet.
Nem tudom, hogy volt-e már ez a kérdés: Lehet-e a Curve appot egyszerre több készüléken használni? Ha nem, akkor lehet-e a különböző neveken futó appokban azonos mögöttes kártyákat használni? (Tehát hogy különböző személyek ugyanazokat a kártyákat tudják használni.) Köszi!
Valaki tudna abban segíteni, hogy van-e díja a Revolutról magyar számlára utalásnak? Elsősorban forintban utalnék Erste bankos IBAN számlára, ha ez számít. Illetve nagyjából mennyi időt vesz igénybe?
For newly added cards, most of our users will have a top-up limit per 24 hours. Some users may find they have a lower daily limit to begin with, however, your daily top-up limits will increase over time. We suggest: Try and top-up your desired amount. If the amount is over your top-up allowance, you will receive a pop up message notifying you of the daily limit for that card and how much you can top-up today. If you wish to top-up more than your daily limit, you can use another debit or credit card, alternatively top-up via bank transfer. Unfortunately for security reasons we cannot provide the specific details around how your top-up limits are calculated.
Múltkor feltöltöttem a Revolut kártyámat 500k-val minden gond nélkül. Ma akartam megint 500k-t rátenni, de kiíírta, hogy ezzel túllépném a kártyám 24 órás feltöltési limitjét. Találkoztatok már ilyennel? Honnan lehet tudni, hogy mennyi a napi limitem? Múltkor hogyan tudtam 500k-t feltölteni?
Össze tudod fűzni a doksikat, pl ZIP. Vagy nyomtatsz és egy PDF-be beszkenneled őket. De!
Időigényes, de talán jobb, ha chat-elni kezdesz velük az app-on keresztül. Akkor az ügyintéző mindig kéri külön a következő doksit - azt, ami neki kell.
Nos 1 milliárd dollár nem sokáig maradna itt, mert nagy részét szétosztanám a megfelelő helyekre. Például ide: https://youtu.be/gThDG93LhbE Ha ezt megtenném, nem csak a maffia lenne a gond, hanem az amerikai és az orosz hadsereg is egyszerre. Amúgy nem én járnék vele rosszul, hanem a maffia, de erre a linkre tényleg csak akkor kattints, ha képzeletben kipipáltad azt, hogy csak erős idegzetűeknek: http://dimenzioutazo.blogspot.com/2019/07/haborus-keszulodes.html Mint említettem 20 éve meditálok itthon és ami a különbség a többi ilyen embertől az, hogy nem vagyok vallásos még úgy sem, hogy jobban ismerem az eget, mint a földet. Szóval nem véletlen, hogy nem lehet bankom és ez a Revolut ebben a helyzetben maga a megváltás. :)
Szerintem eszméletlen modón túl van lihegve a revolut részéről ez a pénzmosás dolog. Sőt megkockáztatom már jogszabálysértő amiket kér (GDPR).
Ha bankszámláról megy hozzájuk a pénz nem az ő dolguk "nyomozni" sokkal inkább a küldö bank feladata. Hiszen a revolutra nem tudok kézpénzt befizetni csak számlapénzt. Ennyi erővel kéne hogy kérje azt a papírt is ahogy arra a számlára ment a pénz amiről hozzájuk került.
Mondok egy példát. Van két bankszámlám. Egyikre befizetek kézpénzt, majd átolom a másik számlára amiről feltöltök. Mi a szar közve van az első számlához a revolutnak?
Ez ugye egyébként lehetne tipikus pénzmosás, de azért ne nevettesenek már ki, a pénzmosást nem a magán bankámláján csinálja az aki pénzt akar mosni.
Ezzel nem is tudom mit tudnak egyáltalán kiszűrni, azon kívül hogy banktitkokhoz jutnak.
adományozási szerződéssel. :) szerintem az lehet akár egy email is a küldőtől, benne feltüntetve a bankszámlaszámát ahonnan küldi. viszont elveszted az anonimitásodat, ahogy az adományozó is (mondjuk az mindenképp).
szerintem ha valaki adományozni szeretne az inkább írjon rád, és revolutba tudsz a Payments/Request/Payment link/Create link for anyone alatt létrehozni olyan linket amit a másiknak csak ki kell fizetnie. Revoluttal vagy bármilyen bankkártyával (asszem). Ez a link amúgy nem örök életú, lejár, és 1 fizetésre érvényes.
ne kívánd magadnak hogy valaki 1 milliárd dollárt utaljon, mert az minden bizonnyal maffia és nem fogsz jól járni vele.
Ha adományként kapom, hogyan készüljek fel erre? Kinn van a weboldalamon a Revolut számlaszámom, hogy "ide lehet pénzt küldeni". Engem csak az érdekel, ha valaki csak az IBAN-t, meg a BIC-t tudja, az elég-e az utaláshoz. Nem hinném, hogy valaki 1 milliárd dollárt fog utalni, hogy igazolnom kellene, amit amúgy hogyan tehetném, ha adományként kapom.
Amely devizánál van helyi bankszámlaszámod, pl EUR, GBP ott bárkitől fogadhatsz pénzt. Csak legyél felkészülve arra, ha igazolnod kell annak a pénznek az eredetét, akkor fel tudj mutatni valamit a Revolutnak, különben zárolhatja a számlád.