A két felszvódó szert a alajból is felveszi a fű és attól kezdve védett a fentről jövő fertőzésekkel szemben is, de ha csak kontakt szert alkalmaznánk, mint a dithane, akkor nincs elég védelem és ezért nem mossuk le a tövére, mert a teljes felületen kell védeni.
A z ABD általában nem segít, ha már kialakult a fertőzés, akkor jó a hatás, ha megelőző kezelésként alkalmazzuk. Egy kezelés jó esetben 2-3 hétig hat ezután ismételni kell, ezt sokszor elhagyják. Minél jobb fűfajtákkal dolgozunk annál könnyebb a védekezés a gomba fertőzések ellen.
Csak apró megjegyzés, hogy a bumpert az EU már kiejtette a jövő évi védekezésből, mert azt is betiltották.
Mozogni kell a biológiai védekezés felé mert előbb utóbb nagyon beszűkülnek majd a lehetőségeink.
Erre így azért nehéz válaszolni, mert az Amalgerolt szerintem jó ötlet belocsolni, bár "levéltrágyának" is használják. Viszont este meg nem locsolnám a füvet. Szóval én azt mondom, ha már nem reggel juttattad ki, akkor várd meg a holnapot, és akkor jól locsold be. Korán.
Én mindig belocsolom, mert szerintem a talajra úgy van esélye hatást kifejteni. Ugyanakkor van, aki levéltrágyaként (növénykondícionálóként) használja.
A levél finoman selymesen szőrözött a levélhüvely pedig erősen szőrözött a nádképű nem ilyen és általában az alapi része vöröses mint az angolperjének.
Vezérlö a szivattyút indítja? Akkor mi kapcsolja a szelepet? Az áramláskapcsoló egyébként majdnem minden problémára megoldás :-) Ha zárva van a szelep, felépül a nyomás a föágban és lekapcsolja a szivattyút.
De Samubának igaza van, hogy van erre külön topic.
Nekem nem nyomáskapcsoló indít hanem a vezérlő indítja a szivattyút és ha véletlen nem nyitna valamelyik szelep akkor a szivattyú a szelepig teljes gázon nyom olyan mechanikusra gondolok hogyha esetleg eléri pl a 6bárt akkor lefújon mint a kompresszornál csak itt a vizet.
Sziasztok! Idén tavasszal vetett Toscana füvünkben iszonyatosan elszaporodott a muhar. Nem szeretném Pumázni a gyerekek miatt, tehát marad a kézi gazolás (kb. 220 m2). A kérdésem az, hogy szerintetek ezt mikor érdemes megcsinálni? Felülvetést tervezek szeptemberben, és azon dilemmázok, hogy közvetlenül előtte gazoljam ki, vagy most? Ha most kiszedem az összeset, akkor ugyanúgy muhar nő majd a kopasz foltokon szeptemberig? Ha igen, akkor úgy tűnik nincs sok értelmet most végig "legelni" a kertet. Vagy így is van értelme, hogy ne nyomja el a muhar a füvet? Köszönöm, ha valaki tud tanácsot adni. Egyúttal keresek vevőtársat 10 kg-os Toscanahoz, akivel a magot és a költségeket elfelezhetnénk (a személyes átadás-átvétel híve vagyok, ezért lehetőleg budapesti vagy környékbeliek jelentkezését várnám.)
Felülre osztályozott esetben is nagyobbat tennék, igazából az a kérdés, hogy az osztályozatlanban az aprók nem csúnyák-e, mint törmelék. Hol vetted? És borovi vagy vörösfenyő?
Nem értem milyen bajra gondolsz. Ha nem nyit, akkor a szivattyút leállítja (el sem indítja). Ha nem zár, akkor meg locsol. Vagy arra gondolsz, hogy hajszálnyira van nyitva, vagyis tömítetlen és ezért pár percenként beindul a szivattyú?
Mit szeretnél mechanikusan csinálni és mi vezérelné a mechanikát?
Sziasztok lehet nem itt kellene de van egypár szaki vagy tapasztalt locsolóhoz szeretnék valami mechanikus dolgot beiktatni ha esetleg valamelyik mágnesszelep tönkremenne akkor a szivattyúval ne legyen semmi gond.