Vagy csak nem akarom aköré szervezni az életem, hogy utazzak vagy trélerezzek egy 120e km-es turbóhibás autóval turbócserére, ahonnan meg kell szerveznem, hogy visszajussak, meg utána odamenni, elhozni, mindezt munkaidőben...
Tegnap beszéltem egy szervizvezetővel és azt mondta dupla pénzt is hiába kínál a szerelőknek a túlórákra, úgy se vállalja senki. Ezért (is) megy ilyen lassan az egr csere, egyszerűen nincs aki megcsinálja a cserét.
Egyébként a mercis ember is mondta, hogy ők is három hétre kaptak a Rackhoz időpontot a 20i hibafelvételére (több szervizes is megerősítette, hogy 3, de inkább 4 hétre tudnak csak időpontot adni bármilyen szerviz tevékenységre)
Nem bízom én már ebben a márkában. 1 millió egy szimpla turbócsere? 120e km-nél? Mi a lehúzás, ha nem ez?
És ebből nem futja a BMW-nek, hogy kicseréljék az összes problémás EGR hűtőt? Ha a hibás sorozatból származik, de még nem szivárog, akkor marad az autóban, kivéve ha ügyfél saját zsebből fizeti.
Jönnek a kánikulák, és a hosszú autópályák a tengerpartra nyaralni, nemsokára jön a kigyulladt diesel BMW-k szezonja.
Az autó eddig a pillanatig végig márkaszervizben volt karbantartva. Most a hibafeltáráskor a Rackban mondták, hogy turbócsere és adtak rá egy 1,03m-es ajánlatot.
Nem fogadta el és elhozta onnan az autót, a turbó még nincs kicserélve (de lesz, már csak az a kérdés, hogy hol és ki által-még a mostani tulajdonos vagy az új).
Akkor viszont ez az autó már nem végig márkaszervizben szervizelt, hanem egy kókányolt akármi. Rengeteg turbót látok hibás szerelés miatt tönkremenni. Pl. kötelező lenne az olajcsövek cseréje.
Méltányosság? A BMW tulajok boldogan költenek az autóikra, hogy megadják nekik a legjobbat. Ez egy elmeállapot. Nincs itt szükség méltányosságra, csengetnek a kasszánál maguktól is, önként, dalolva.
Ha már így összegyüttünk, akkor F25-ről van valakinek valami tapasztalata...?
Olyan jó kompromisszumnak tűnik, mert SUV is, de emberléptékű és mégsem annyira nehéz, ki is néz egész jól, belül is a szokásos akkori külső...
Csak hát megint a motorok: a kínálat 90%-a N47, ami ebben e kasztniban még csak nem is fog se nem repülni, se keveset enni, ellenben lesz vele gond az biztos...
N57-tel biztos jobban megy minimális többlet fogyasztás mellett, de azzal is lesz mit tenni, benzines meg mint a fehér holló, és nem tudom, hogy viszi a magas szekrényt.
Elvileg létezett 1,5 évig N52-vel, na, az LPG-vel megbolondítva egy jó kompromisszum lehet, csak éppen a mobilén szokott belőle lenni max 2 db...
Nem csak az a gáz, hanem, hogy egy itthoni, egy tulajos, végig BMW-nél szervizelt autóra nem mondja azt az importőr, hogy méltányosságból ad egy egyedi árat a javításra. Vagy nincs pl gyári felújított leadva a hibásat?
Illetve, hogy a francba térdel le egy turbó 140-nél? Ráadásul a 20i a maga 184 pacijával még csak túl sincs húzva
csütörtökön megnéztem egy nagyon szép F11 520i-t, magyarországi vásárlás, egy tulaj, végig a BMW-nél szervizelve, 143e km,120-nál vezérlést cseréltek rajta.
most eladás előtt bevitték a Rackhoz mert valami hangja volt a turbónak. Csere 1.03m Ft...
Nincs saját összehasonlítási alapom, de azt olvastam, hogy a közvetlen befecskendezéssel, azaz N53-tól a sor6 hangja mélyebb, dörmögőbb, és kissé ércesebben járó lett, nem is tartották sokáig meg őket.
Az biztos, hogy nem a turbó lesz a nagy tétel az N20 felújításánál...