Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

svgyula Creative Commons License 2019.07.14 0 0 50092

Szia! Azt azért megírhatnád, hogy melyik típus, mert anélkül nehéz lenne ötletet adni.

Előzmény: Reng78 (50091)
Reng78 Creative Commons License 2019.07.14 0 0 50091

Kedveseim, újabb megoldásra váró kihívás Felicia fronton.

Teszem ezt a kijelentést egy szál leányként itt pasi közegben.

Az autó alap problémája az volt, hogy melegen kurvára nem akart indulni, de már hónapok óta és végül szerelője úgy határozott, vezérmű lánc cserét hajt végre.

Az autó azóta pöcc-röff indul hidegen melegen, de olyan lomha lett szegény... hiába adom a gázt, mintha nem érzékelné, olykor egyesben nagyobb gázfröccs hiányában olyan, mintha le akarna fulladni. 

Ti tapasztaltátok már ezt?

Másik kérdésem arra irányul, hogy alkatrész ügyben hová érdemes fordulni?

Gondolol itt a használt és új bonrott alkatrészekre is.

Köszönöm megtisztelő válaszotokat.

Üdv.

Alexandra

vellras Creative Commons License 2019.07.13 0 0 50090

Helló! 

Olvasgatom a gyújtógyertyás hozzászólásokat hogy x km-ként, olajcserénkként hézagállítás vagy ha kell csere szükséges. Namost, az enyémben 7 éve biztosan egyik sem történt meg. Mindennek ellenére tökéletesen indul a motor hidegen/melegen hidegben és melegben. Mázli?? 

De most igen kíváncsi lettem, holnap megnézem a hézagokat. 

svgyula Creative Commons License 2019.07.02 0 0 50089

Előzmény: Tartalek2 (50074)
zotya41 Creative Commons License 2019.07.01 0 0 50088

Szia!

Általában rajta a van az új hengerfej pakolás a csomagolásán a húzási sorrenddel együtt.

Előzmény: Tartalek2 (50074)
tAB Creative Commons License 2019.06.27 0 0 50087

Brisk DR15TC

Előzmény: PumeszProd (50086)
PumeszProd Creative Commons License 2019.06.27 0 0 50086

Akkor kezdek egy gyertyacserével, istentudja mikor volt benne cserélve-ártani nem használ :D 

Milyen gyertyát ajánlasz?

svgyula Creative Commons License 2019.06.27 0 0 50085

Szia! Nincs olyan, hogy "tóldúsít"! Akkor maximum a fordulat emelkedik meg. Ha melegen is magas az alapjárat akkor keresheted a hibát a hőfokjeladónál. Először nézd végig a gyújtásláncot. Ha van megfelelő minőségű gyújtás annak az autónak hidegen és melegen is pöcc-röff kell indulni. Ha a hőfokjeladó lenne a hibás akkor hidegindítás után nem venné fel a fordulatot össze-vissza járna, tipikusan az üzemanyag szegény működés szerint. Viszont ha indítás után közvetlenül megvan az ~1000f/min akkor gyújtás...............

Előzmény: PumeszProd (50084)
PumeszProd Creative Commons License 2019.06.27 0 0 50084

Sziasztok! A tegnapi nap folyamán újdonsűlt gazdája lettem egy1.3 MPi motoros, '97-es Felicia Pick-upnak.Segítségeteket szeretném kérni, hátha az öregebb(vagy akar a fiatalabbak is)szakik közül már találkozott valaki a következő jelenséggel:a motor hidegen nagyon nehezen indul, csak teker az önindító, még csak nem is röffen.Van, hogy a 2-3. indítózásra sikerül csak beindítanom, utána viszont szépen jár, veszi a lapot ahogy azt kell, nem remeg, nem dadog-torpan. Ha már beindult nagyon erős, jellegzetes szúrós benzinszagot érezni, véleményem szerint "túl dúsít".Első körben vízhőfok jeladóra gyanakodtam, amit termosztát házzal együtt cserélt az előző tulaj,DE azt hallottam több fajta jeladót árulnak így holnap rendelek mindkét bárdinál kapható 4 vezetékes kivitelből. Ha bárkinek van tapasztalata azt szívesen venném. Asegítséget előre is köszönöm.

norbig21 Creative Commons License 2019.06.25 0 0 50083

Szia, köszönöm szépen a tanácsokat. Szűrőt berendeltem ügyelve, hogy szelepes legyen, a héten elvileg meg is kapom, kicserélem.

Az alapjárattal meg csak addig hergeltem magam, hogy újra belebújtam a kocsiba laptoppal az ölben, cseh szoftverrel próbálkoztam, vag-commal állítottam, nem akarta az igazat, 1 óra szenvedés után, kattant be, hogy mivan ha a cseh msm-es szoftverrel lesz a gáz. Letöltöttem az angol nyelvű helyett a cseh nyelvű verziót, reset, vag-com és tökéletes lett a gép. Öröm nézni az alapjáratot. :)

A rángatás meg a megállás indukálta, hogy hozzányúltam a fojtóhoz, kb 2 hónapja van a tulajdonomban, és javítgatom a kis hibáit, de így már a jövőben tudom mihez nyúljak!

Köszi még egyszer a segítséget.

Előzmény: svgyula (50075)
svgyula Creative Commons License 2019.06.25 0 0 50082

Előzmény: lmartonk (50079)
svgyula Creative Commons License 2019.06.25 0 0 50081

Előzmény: lmartonk (50079)
gocsikarl Creative Commons License 2019.06.25 0 0 50080

Nagyon szépen köszönöm az információt így meg oldom

Előzmény: bgombas (50078)
lmartonk Creative Commons License 2019.06.25 0 0 50079

Köszönöm!

Gyűrkőzök, nem lesz egyszerű. Kicsi a kép, valahogy ki kell nagyítanom.

Sajátos módon az én küldött képeimet nem látom, pedig most nem tiltakozott a rendszer, hogy nagy vagy egyéb hiba.

A tiédhez meg a 24. oldali és a legalsó, az S20-0059-es képhez a számok listázását is tudnád küldeni? A rajz is sokat ér, de hadd dolgoztassam a fordítót.

kösz

Az oldal meg tényleg...

Előzmény: svgyula (50065)
bgombas Creative Commons License 2019.06.24 0 0 50078

Nivócsavar nincs, csak alul a leeresztőcsavar. A feltöltéshez a kilométeróra spirált kell kihúzni,

egy talán 9-es kulcs kell hozzá, és ki lehet venni a tartólemezt, utána csak óvatosan ki kell húzni a hajtókerékkel együtt.

Én addig szoktam feltölteni, hogy épp ellepje a visszarakás után a fogaskereket.

Előzmény: gocsikarl (50077)
gocsikarl Creative Commons License 2019.06.24 0 0 50077

Segítséget kérnék 1999 -évjáratú Felicia sebességváltóból kapcsolótengelynél elfolyt az olaj a váltóból ezért az a kérdésem hogy hol találom a nívócsavart valamint a beöntőcsavart nivel fel akarom tölteni hajtómű olajjal.Előre köszönöm a segítséget.Ha van valakinek fotó is a csavarokról azt is meg köszönöm.

tordaitibi Creative Commons License 2019.06.23 0 0 50076

Ment mail.

Előzmény: Rasi87 (50071)
svgyula Creative Commons License 2019.06.23 0 0 50075

Cseréld le az olajszűrőt! Neked olyan kell amiben van szelep! Az alapjáraton csak szerencséd

Lehet ha beáll és újratanul. Az MPI motorvezérlője elméletileg nem felejt. Az újratanulás meg nem mindig működik. Kell rajta csinálni egy alapbeállítást, utána meg nem kell megvárni amíg rángat és megáll hanem sűrűbben kell tisztítani a fojtószelepet. Nem egy időrabló tevékenység, de ha már elérte a határt akkor jöhet a laptop és az alapbeállítás ami viszont időigényes.

Előzmény: norbig21 (50072)
Tartalek2 Creative Commons License 2019.06.23 0 0 50074
Kérdezem, skoda felicia 1.3, 68le motoron milyen nyomatékkal kell meghuzni a hengerfej csavarokat?
Rasi87 Creative Commons License 2019.06.23 0 0 50073

Üdv!

Kérdésem lenne hogy egy 98-as ferdehátu felinek a váltóját átlehet e rakni egy 2000-es évjáratú kombira?? 

Köszi!

norbig21 Creative Commons License 2019.06.23 0 0 50072
Köszönöm a segítséget, bejött. :)
Tuti, hogy feszült, bár kívülről nyomva nem adta meg magát.
Belülről sikerült elnyomni a nyelvet, eléggé szorult, úgyhogy némi wd40-el megfújtam a zárat és utána állítottam az ellendarabot is, így már tökéletesen nyílik és zár.

Na de újabb két kérdés:
Olajcsere óta indulásnál kell a gépnek egy 2-3 mp, hogy elaludjon az olajnyomáslámpa illetve hallom is, hogy száraz a torka. Mannol classic 10w40et kapott. (régi verdába is ezt öntöttem, sose volt gond vele) Ezt csinálhatja a szűrő? Bár az is új, viszont valami starline vagy milyen márka.

Illetve fojtószelep tisztítás után, végig toltam mindkét szoftveres beállítást, de nem volt jó már akkor sem az alapjáratom. Azóta mentem közel 200 km még mindig szórakozik, de legalább már látom, hogy megy lentebb... Ezzel lehet kezdeni valamit? Várjak még vele, vagy próbáljam meg újra a cseh szoftveres vagos kombót?

Előre is köszönöm.
Előzmény: svgyula (50070)
Rasi87 Creative Commons License 2019.06.23 0 0 50071

e-mailban küldj címet, eldobom tatára: fogarasi.csaba@gmail.com. Holnap el is tudnám vinni 3-4 óra között! 

15 ezer gondoltam, lendkerékkel, kinyomóval szerkezettel mindennel együtt!!

Előzmény: tordaitibi (50069)
svgyula Creative Commons License 2019.06.23 0 0 50070

Szétesett a zár? A hátsó ajtó kárpitot elméletileg letudod venni ha kiveszed az üléseket

és a kalaptartót. Lehet ott esett szét valamelyik műanyag sapka ami a rúddal vezérli a nyelvet.

Elméletileg a belső nyitónk mindenképpen működni kell mert az mechanikusan nyitja közvetlenül

a szerkezetet. Persze feltétel a megfelelően beállított bovden. Az is lehet, hogy egyszerűen túl szoros a zárás és nem tudja a rugó visszarántani a nyelvet. Meg kell próbálni úgy nyitni, hogy valaki nyomja erővel lefele. Ha így sikerül akkor a zár ellendarabon kell kifele állítani addig amíg kb 5cm távolságról is bezárul az ajtó!

Előzmény: norbig21 (50068)
tordaitibi Creative Commons License 2019.06.23 0 0 50069

Ok, viszem. Ára?
Tatán van ismerős, nem jársz Tatán mostanába? Bedobnád neki, ő meg majd majd elhozza.
Ha nem, megpróbálom megfűzni hogy menjen el érte Ácsra. 

Előzmény: Rasi87 (50067)
norbig21 Creative Commons License 2019.06.22 0 0 50068
Sziasztok,

Mitől lehet az, hogy a csapotthátúmon egyik pillanatról a másikra nem nyílik a csomagtér ajtó? Se belülről, se kulccsal kívülről.

Köszi
Rasi87 Creative Commons License 2019.06.22 0 0 50067

Skoda jel rajta van, gondolom gyári lehet. Amikor még egyben volt mentem is vele, nem tapasztaltam problémát. 

Én Ácson lakom!!

Előzmény: tordaitibi (50066)
tordaitibi Creative Commons License 2019.06.22 0 0 50066

Szia, gyári szerkezet? Akkor lőném.
Mert, 14 éves korába cseréltem, azóta 2x és simán csúszik. Mintha gyengébb lenne a szerkezet a gyárinál.
Kilőni a sarkon egész izgis, kuplung felenged és rögtön a bal lábfejjel a kuplungpedál alá nyúlni, megemelni.
Nem tudok magyarázatot csak a gyenge szerkezetet. Ha nem nyúlok alá, 3/4-padlógáz környékén megcsúszik, ezt a cserék után a első pillanattól csinálja. Nem szorul semmi,  sem a bowden, se a pedáltengely.
Pest megye Péceli vagyok, nagyon messze vagy?

Előzmény: Rasi87 (50061)
svgyula Creative Commons License 2019.06.22 0 0 50065

Nem értem! gyors a gépem, a net is ez az oldal meg mint a tetű!

Előzmény: svgyula (50064)
svgyula Creative Commons License 2019.06.22 0 0 50064

Nos akkor autódidaktika és egy kis cseh nyevltan és megérthetsz mindent a képek alapján!

Előzmény: lmartonk (50063)
lmartonk Creative Commons License 2019.06.22 0 0 50063

Nekem a második csatolt képen látható az injektor elosztó csövének a vége, ott nincs semmi, csak le van dugózva.

Az elosztó másik végébe meg AC-től meg jön egy cső, a kocsi orra felől nézve jobb oldali, a tőle balra levő meg megy vissza valahová (nem tudtam még alul megnézni akna híján), és ezzel szemben van egy gumicső kivezetés a szívótorokba, teljesen kétségbe vagyok esve, nem értem ez utóbbinak a jelentőségét. Ezt a gumicsövet már cseréltem, mállott, de még éppen nem engedett át. A bemenete nem az elosztó csövén felül jön ki, hogyan tud buborékot leválasztani? Vagy minek kell vákuum az elosztó csőbe? A vákuumot abból gondolom, hogy ugyanonnan megy a fékszervóba is egy gumicső a szívótorok öntvényből.

A második képem a 'fekete hengertől' cső jön a fekete hengertől (MOTOR feliratú kijárata), és abból semmi más cső nem megy el - egy be (TANK feliratú), egy ki (MOTOR feliratú) - hogyan választ le mit, azt hová küldi, és mi lesz a maradékkal, engem nem jól tanítottak,eszem mag magamtól semmi,  már semmit nem értek...

Azt jól sejtem, hogy az AC nyomását motor indítás nélkül is meg lehet mérni, az önindító állásba fordítás előtt, amikor az AC már zümmög? Amint írtad, 2,5 .. 4 bar között legyen?

Előzmény: svgyula (50046)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!