Keresés

Részletes keresés

endrepp Creative Commons License 2019.06.12 0 0 160167

Porszívó kábelfeltekerője?

Előzmény: kopasz szuzukis (160165)
Jocó0423 Creative Commons License 2019.06.12 0 0 160166

Nekem nem kell magyaráznod, élharcosa vagyok a műanyag ellenességnek.

Én még a biztosnak hirdetettben se hiszek.

Előzmény: 1zsakkrumpli (160164)
kopasz szuzukis Creative Commons License 2019.06.12 0 0 160165

Nagyon OFF TOPIC, de hátha tud valaki segíteni:

 

Keresek 4-5mm széles, 1-1,5mm vastag rugóacél szalagot. Legalább 5 méter kellene. Régebben felhúzós játékautók, régi felhúzós vekkerek jó "forrásnak" bizonyultak.

 

1zsakkrumpli Creative Commons License 2019.06.12 -2 1 160164

Oldódik.

Fogd fel úgy, hogy ez is lehet a betegségeknek egy rizokófaktorai, ha másba cefrézel ezt kiiktattad.

Természetesen mástól is beteg lehetsz, de már valamit tettél ellene.

 

Előzmény: Jocó0423 (160161)
Figyelget Creative Commons License 2019.06.12 0 0 160163
Ha oldódik, akkor fog az még a 31. alkalommal is sajnos.
Előzmény: Jocó0423 (160161)
endrepp Creative Commons License 2019.06.12 0 0 160162

Nem kell elmosni! Ne fürgyé' le..:)

Előzmény: Jocó0423 (160161)
Jocó0423 Creative Commons License 2019.06.12 0 0 160161

Mondjuk miután már legalább 30x használtam őket, csak nem oldódik már ki semmi belőlük :)

Előzmény: vandox4 (160160)
vandox4 Creative Commons License 2019.06.12 0 0 160160

Emiatt ne aggódj, mindegyikünknek van müa.hordója. Viszont ha ezek után vásárolunk, már tudni fogjuk mit kell nézni. Meg 50% az esély, hogy a meglévők is megfelelőek.

Előzmény: Jocó0423 (160158)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2019.06.12 -2 3 160159

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=151212554&t=9007484

"

Erjesztőedények

Az erjesztő edények (hordók, tartályok) anyaga saválló acél, vagy élemiszeripari  anyagminőségű műanyag legyen. Más anyagminőségből készült edényekből a cefre kellemetlen íz- és illatanyagokat, valamint káros anyagokat oldhat ki. A hordót, vagy edényt megfelelőképpen tudnunk kell zárni, úgy, hogy a benne túlnyomást okozó gázok szabadon tudjanak távozni, de a külső levegővel ne tudjon érintkezni a cefrénk. Ezért a hordók légmentes zárású tetővel, és kotyogóval rendelkezzenek. Használat előtt az erjesztő edényeket alaposan el kell mosni, a hordókat max. 70 %-ig töltendő cefrével.

"

 

pl:

HDPE műanyagú cefréshordó tökéletes.

 

Előzmény: Jocó0423 (160158)
Jocó0423 Creative Commons License 2019.06.12 0 0 160158

Ez mind szép és jó de én erősen konzervatív vagyok ebben a témában. Semmilyen műanyagban nem tárolok pálinkát.

Sajnos az erjesztő hordó műanyag, kiváltani nem tudom.

Előzmény: 1zsakkrumpli (160156)
öreg_néne_b Creative Commons License 2019.06.12 0 0 160157
Előzmény: kuntnerada (160154)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2019.06.12 -2 3 160156

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=151212581&t=9007484

 

"

A műanyag palackok anyagminőségének jelölése:

 

Egytől hétig terjedő számok a polimertípusokat jelölik, amiket a műanyag újrahasználhatóságát jelző háromszögben, többnyire a palack alján található.

1 - PET/PETE – Polietilén-tereftalát

A gyártók óvnak minket az ilyen típusú PET palack többszöri használatától, mert az igénybevételtől apró repedések keletkeznek a műanyagon, amiből a káros anyagok az élelmiszerbe szivároghatnak.
2 - HDPE – Nagysűrűségű polietilén
Biztonságos műanyagként van számon tartva.

3 -  V vagy PVC – Polivinilklorid
Egészségre rendkívül káros műanyagfajta.

4 -  LDPE – Kissűrűségű polietilén
Biztonságos műanyagként van számon tartva.

5 - PP – Polipropilén
Biztonságos műanyagként van számon tartva.

6 - PS – Polisztirol
Veszélyes műanyag típus, mert sztirolt bocsát az ételbe, italba.

7 - BPA- Biszfenol-A”

Ide vannak sorolva minden más olyan műanyagok, amelyek nem sorolhatók az előbbi kategóriákba, illetve az 1-6-ig jelölésű műanyagok valamilyen keveréke.

Összegezve a 2-es, 4-es és 5-ös számmal jelölt anyagminőségű palackokat  kell használni.

A jeges palackok cefrébe rakása előtt  nem árt citromsav-víz oldattal (1:10) fertőtleníteni.

Az erjedési folyamat lassúbb lesz (2-3 hét), de a gyümölcs aromaanyagai megmaradnak. Az erjedés során kevés mellékreakció zajlik le, így kevesebb a kozmaolaj, és észter képződik, tehát az alkoholkihozatal is jobb lesz.

"

Előzmény: endrepp (160155)
endrepp Creative Commons License 2019.06.12 0 0 160155

A PET palack egyszer használatos, annak még vízzel sem ajánlatos az újbóli megtöltése, nem kéne minősített, élelmiszer tárolásra való HDPE edényekkel összekeverni.

Előzmény: Antal986 (160151)
kuntnerada Creative Commons License 2019.06.12 0 0 160154
Ki milyen pektinbontót használ ? Milyen arányban kell higítani ?
öreg_néne_b Creative Commons License 2019.06.12 0 0 160153

Csak a legegyszerűbb emberek hiszik azt, hogy minden műanyag egyforma. 
Nagyon nem egyformák és mindegyiknek megvan a felhasználási területe.

Előzmény: Antal986 (160151)
mili70 Creative Commons License 2019.06.12 0 0 160152

Ja, hogy Te konkrétan a PET palackra gondoltál? Mert műanyag kannát írtál, az meg az élelmiszeriparban általában HDPE. 

Előzmény: Antal986 (160151)
Antal986 Creative Commons License 2019.06.12 0 0 160151
Előzmény: mili70 (160149)
sogi01 Creative Commons License 2019.06.12 0 2 160150

   vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsa

 

Előzmény: sogi01 (160093)
mili70 Creative Commons License 2019.06.12 0 0 160149

Jó lenne valami tanulmányt olvasni ezzel kapcsolatban. Nem tudnál linkelni párat? 

( én azt sem értem, hogy a gyógyszerkönyvi minőségű etilalkoholt ( 96% V/V) miért forgalmazzák pillepalackban, korlátlan szav. idővel? ) 

Előzmény: Antal986 (160139)
Green Corner Creative Commons License 2019.06.11 0 0 160148

Az ajtó felső éle alatti távolságot látod, ugyan ki nem megyek megmérni az üst távolságát!:)

Saját gyártmány, egy idős bácsinál láttam, az lett koppintva, 20x20-as zárt szelvény. Nézd meg a szabadkait, nagyítsd ki, a furatokat figyeld!:)

Előzmény: szü(r)cs (160147)
szü(r)cs Creative Commons License 2019.06.11 0 0 160147

Nagyon meggyőzőnek tűnik, szerintem ezt fatüzeléssel nem lehet produkálni. Milyen távolságra van az üst fenekétől?Te csináltad a szabadkai mintájára, vagy "gyári"?

Előzmény: Green Corner (160144)
Antal986 Creative Commons License 2019.06.11 0 0 160146

Nos hölgyek urak távozom ,  ahogy Kazal László mondja vagy mondaná 

"Nehéz a pálinkától búcsút venni , parancsra mégis megteszem   

Persze ha két órával később jönnek ,  nincs abból  már féldeci sem " 

https://www.youtube.com/watch?v=BqW3py-0fMs

Előzmény: Antal986 (160145)
Antal986 Creative Commons License 2019.06.11 0 0 160145

Jó az , csak én egy barom vagyok és kísérletezek majd úgy is , én ágyasokat érlelek majd bennük ahhoz meg kell tisztítani a tartályt pont ezért vettem azt a fajtát , mert mákosat is akarok majd , meg gyógynövényest azok után meg kell a szivacs meg a trisó meg sika sika.  :o) Sima pálinkát üvegben tartok majd 5 literesekben kezdetnek aztán majd kisebbekbe. . 

Előzmény: Green Corner (160142)
Green Corner Creative Commons License 2019.06.11 0 0 160144

Működés közben az égőm, sárgarépát tisztáztam de., itt még felfűtés alatt 3/4 csutkán!

Előzmény: szü(r)cs (160109)
Antal986 Creative Commons License 2019.06.11 0 0 160143

Köszi ,  úgy tervezem pár hét és remélem majd  a darabokból össze dobom ilyenre , bár segítséget fogok kérni az tuti  .  Bár előbb 5 db vízszűrőt szerzek be és szerelek fel , mert a vízre érzékeny a drágassszág  és vezetékes vizem túl vasas , és túl kemény . 

 

Előzmény: lacci40 (160141)
Green Corner Creative Commons License 2019.06.11 0 0 160142

Darabja 6 ezer csappal együtt!:)

Alkalmi vétel volt, a csap saját kivitelezés!

Előzmény: Antal986 (160128)
lacci40 Creative Commons License 2019.06.11 0 0 160141

Használd egészséggel ,nagyon szép.

Előzmény: Antal986 (160123)
Antal986 Creative Commons License 2019.06.11 0 0 160140

Akkor az már pezsgő lenne , de el kell hogy keserítselek nem működik , viszont a első képeim közt  az üst mögött látható egy működőképes fiatalabb is , bár   idén még nem volt bekapcsolva. 

Előzmény: Jocó0423 (160138)
Antal986 Creative Commons License 2019.06.11 0 0 160139

Járok okj képzésre  pálinkakészítőnek , meg voltam a Szent István egyetemen is  bár csak ilyen félnapos " képzésen "  és már hallottam ezt azt mit mutattak ki labor vizsgálatok élelmiszeripari műanyag kannákban tárolt alkoholokból.   Inkább várok úgy sincs még  se cefrém,  se pálinkám  meg amúgy se szeretem a teflon szalagot használni még sima vízhez sem. Meg vannak üveg tartályaim is , meg a csaphelyére van gyári saválló szivárgás mentes záró dugóm is. 

Előzmény: Jolida (160136)
Jocó0423 Creative Commons License 2019.06.11 0 0 160138

Én tuti gyöngyöző rozét csinálnák vele :)

Előzmény: Antal986 (160137)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!