Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

dudu 77 Creative Commons License 2019.08.22 0 0 1896

Megértelek, én meg vetem a plussz két év garanciát.

Bizál benne ,hogy a sok szép élmény amit át élsz még az autodal feledteti ezt a hibát.

Előzmény: bkornel1 (1895)
bkornel1 Creative Commons License 2019.08.22 0 0 1895

Igen, egyelőre minden ugyanaz. Csak én kaptam egy nagyobb "sebet" ugye a bizalom megingott :/

Előzmény: dudu 77 (1894)
dudu 77 Creative Commons License 2019.08.21 0 0 1894

Erre voltam kiváncsi ,hogy a szerviz után minden rendmen müködik.

Előzmény: bkornel1 (1893)
bkornel1 Creative Commons License 2019.08.21 0 0 1893

Leírtam ami történt vagy mire vagy kíváncsi ? Pénteken elhoztam, azóta már mentem vele vagy 200km-ert. 

Előzmény: dudu 77 (1892)
dudu 77 Creative Commons License 2019.08.20 0 0 1892

Őszintén sajnálom ami történt veletek légyszives azért ird le a felyleményekt.

Előzmény: bkornel1 (1891)
bkornel1 Creative Commons License 2019.08.20 0 0 1891

Nekem van egy kellemetlen élményem. Facebookon már megírtam leírom ide is. Júniusban volt 3. éves az autó Kalina norma, elvittem az utolsó kötelezőre. Nekem már csak olyan autó jutott amin 3 év gari volt, így gondolkodtam hogy meg kéne hosszabbíteni +2 évvel. A legnagyobb csomag durván 100+fa. Végül is elvetettem mondván, 3 év alatt semmi gondom nem volt mi baj lehet ezután :D

Július végén indultunk nyaralni az ország másik végébe a balatonra ~400km. Odafele semmi gond autópálya ~130. Másnap a kb 3km mentünk a kocsival csak bevásárolni. 3. nap lett volna nagyobb kirándulás, kocsi indit elgurul a kompig kb 300m, ott már hallom, hogy valami furcsán jár. Nézem világít a check engine lámpa. Kompon leállítottam, aztán ott tanakodtam remélem beindul, mert szar lesz letolni. Beindult, ugyanaz a egyenletlen járás kb mintha 2-3 henger menne. Legurultam kiálltam a közeli parkolóba kb 50m. Motorháztető fel, hátha csak valami kábel elmozdult megrágtak stb. de ekkor már le is állt a kocsi, és meg se moccant. Immo is letiltott. így innentől még komputerrel se lehetett kommunikálni. Trélerre fel elvitettem a legközelebbi szervízbe ami veszprémben volt. Itt kedvesek voltak neki is láttak 1 órán belül de 4 kor közölték ezzel nem tudnak mit kezdeni, gyári kulcs ugye nem volt nálam. Valamint nem is tudnak így ígérni semmit. Szóval így haza kellet trélereztetni nyíregyházára. Itt kiderült, hogy a gyújtástrafó ment tönkre, ami vitte magával a motorvezérlő elektronikát :/ Szóval 1 hónappal a gar után elég szépen elhasalt :/ 

Itt a kép a delikvens alkatrészről, szépen kivirágzott: https://nextcloud.unsoft.hu/index.php/s/oR99a8jersX5Pdf

FuTomi Creative Commons License 2019.08.19 0 0 1890

Akarom írni: meg sok mást is!

(Ahogy nyaraláskor tanultam: mindent is! 😎 )

Előzmény: FuTomi (1889)
FuTomi Creative Commons License 2019.08.19 0 0 1889

Üdv!

Itt kiguglizhatod a leírást szerintem:

http://ladaonline.ru/

Meg sokást is 😉

Előzmény: kistojás001 (1887)
Törölt nick Creative Commons License 2019.08.17 0 0 1888

Szia! Tegnap voltam a márkaszervizben, harmadik kötelező szervizre,{keleti rész} egy ladát sem láttam eladót, csak kínai autókat!!!

Előzmény: Tevemen (1886)
kistojás001 Creative Commons License 2019.08.16 0 0 1887

Heló!

Egy éves az sw cross-om, 15000 km-rel. A gyermekbetegségek után szépen működik, nekem bejött!
A navigáció nem tetszik... Keresem és olvasom a lecserélésről szóló hozzászólásokat, de úgy érzem nem lettem okosabb.
Egy részletes eljárásrenddel tud valaki segíteni???

Valahol, valaki megcsinálja ezt nekem?

Üdv.

Tevemen Creative Commons License 2019.08.16 0 0 1886

Sziasztok!

Úgy tűnik mindenki elment nyaralni :-), sebaj, legalább gyűlnek a tapasztalatok!

Engem a múlt héten lepett meg a Vesta SW-m.

Hosszabb távra indultam késő délután és átállítottam a világításomat "automatáról fix-re" (jó, ha hátulról is messzebbről észre vesznek).

~2,5 óra kocsikázás után félreálltam, próbáltam helyzetjelzőre váltani a tompítottból, de a kar semmire sem reagált!

Leállítottam, újra indítottam: minden OK.

Már a Ladába is a Microsoft gyártja a számítógépet? :-)

Viszont az alapjárati gondom még megvan: 2-3 órás állás után (nem télen!) beindítva az alapjárat - amíg nem nyomok neki kis naftát - "beköhög", ijesztget, mintha le akarna állni - de nem áll le.

Kint alszik a kicsike, attól tartok megrághatta a nyest v a szomszéd macskája bosszúból. (Nyomokat folyamatosan találok a szélvédőn és a tetőn, de már a motortérben is - és a kis rohadék a tetőantennába törli a seggét! A cápauszony nem dörzsöl annyira, mint a hagyományos... :-))

Az alapjárat sem tűnik egyenletesnek - még a nyáron megmutatom a szervíznek.

Nyáron futottunk vele pár száz km-t az országban - érdekes, hogy a nyugati félen több Ladával találkoztam, mint Keleten.

Fehérváron 2-3, de Sopronban a Lővérekben egy kababosnál egy "ikertesó" mellett álltunk meg - nem is nekem tűnt fel, hanem a gyerekeknek :-)

(Ezúton is megkövetem a bácsit a szürkés Kalinában, akire "ráelakadásjelzőztem" Szfvár környékén köszönés képen, de úgy megijedt meglepődött, hogy inkább lemaradt vagy 200 méterre)

:-)

Üdv

TG66ámtánü Creative Commons License 2019.06.11 0 0 1885

Nem számolták négyszeresen, csak négyszeres áron, mivel a bárki által elérhető honlapokon 6,500.- Ft a négyliteres kiszerelés ára. Vágom, hogy ezek a márkaszervíz árak, de a különbözetbe bőven belefér akár egy veszprémi kirándulás is. 

Előzmény: adi2110 (1884)
adi2110 Creative Commons License 2019.06.11 0 0 1884

Nem számolták négyszeresen. Csak egységárra van levetítve a számlán. Úgy érződik az írásodból, mintha át akartak volna verni de ez közel sem volt így. Nekem így jött le... Második utadnak meg a márkaszervizbe kellett volna vezessen, hogy centírozzanak garanciában....

Előzmény: TG66ámtánü (1883)
TG66ámtánü Creative Commons License 2019.06.11 0 0 1883

Szia! Én pont most hoztam el Érdről első szervízről (olaj, olajszűrő és légszűrő cserével) 55,000.- :( Ebből az olajat négyszeres áron számolták: 4 liter Q9000 5W-30 23,000.- ) A múgy az aútót decemberben egy csepp szélvédőmosó folyadék nélkül adták át és második utunk egy gumishoz vezetett centíroztatni a kerekeket)

Előzmény: Tevemen (1879)
adingos Creative Commons License 2019.06.10 0 0 1882

Ez csak egy gyenge próbálkozás ebben a szegmensben.

Előzmény: dudu 77 (1881)
dudu 77 Creative Commons License 2019.06.10 0 0 1881

https://www.youtube.com/watch?v=Ghi4k8Yr_dI&list=WL&index=4&t=7s.

Sziasztok találtam egy igen érdekes linket.

FuTomi Creative Commons License 2019.06.10 0 0 1880

https://лада.онлайн/auto-news/autovaz/4497-avtovaz-objavil-o-date-starta-prodazh-universala-lada-granta-cross.html

Na a megújúlt Grantákat nemsokára elkezdik forgalmazni Ivánéknál (holnap után).

Remélhetőleg hamarosan az Eu-ban is elérhetőek lesznek.

Tetszik a képeken mutatott alu felni.

Tevemen Creative Commons License 2019.06.09 0 0 1879

Sziasztok!

Vesta SW - 12e km - 1 éves szervíz Veszprémben - 37e Ft.

Szépen gurul előtte is utána is, csípem.

Más: a 2,5M állami támogatás célközönségeként elkezdtem nézelődni a 7 személyes körben - a Vestaban már "megszokott" extrákat szériában keresve...folyamatosan rácsodálkozok: "ez itt ennyi? A Ladában benne van alapból!"😎😀

pitye63/2 Creative Commons License 2019.06.05 0 0 1878

https://xn--80aal0a.xn--80asehdb/do-my-self/tuning/tuning-lada-vesta/ itt nézzél szét, crom böngészővel lefordítja magyarra. Itt minden le van írva az új ladákról. Innen töltöttem én is le a programot, amivel lehet az iGO-t futtatni rajta. 

Sőt be lehet kapcsolni rajta a vigyél haza funkciót, és a kanyarodó ködlámpát is.

Előzmény: öcsi65 (1870)
Szilárd_85 Creative Commons License 2019.06.04 0 0 1877

Köszi a gyors választ, akkor marad a várakozás egyelőre.

Előzmény: Utilsman (1876)
Utilsman Creative Commons License 2019.06.04 0 0 1876

Szia! Megkérdeztem újra a www.lada.hu chat operátorától és azt mondja, hogy még nincs tipusengedélye az új Granta-nak Európában. Rengetegen keresik, mert a Vesta drágább és így az eddigi vásárlók 3 millióig vagy afelett csak a Dacia Logan/Sandero párosból válogathat. Sokan keresik a Vesta arcú Grantát, mert állítólag még tovább javították, még strapabíróbb lett, már ők is várják. Ha idén ősszel nem lesz, akkor csak tavasszal. Annyit elárult, hogy Oroszorszában nagyon jól megy a Vesta, főleg az állami támogatással együtt húzótermék, alig bírják gyártani a rendelt mennyiséget és a többi gyártósor is erre lett átállítva, így most a Granta-ból kevesebb készül, ezért lehet hogy nem is tudnák jelen állapotban kielégíteni az oroszok a külpiaci igényeket.

Előzmény: Szilárd_85 (1874)
FuTomi Creative Commons License 2019.06.03 0 0 1875

Szervusz Szilárd!

A nagy hallgatásnak a fórumon szerintem ez az egyik fő oka, részemről legalább is biztosan.

Senki nem tud semmi biztosat.

Előzmény: Szilárd_85 (1874)
Szilárd_85 Creative Commons License 2019.06.03 0 0 1874

Sziasztok!  Gyakran olvasom ezt a forumot, sok hasznos infót találtam. Ladát tervezek de nagyon kivancsi lennék az új Grantára. Olvastam hogy engedélyeztetésre várunk viszont azt is írták hogy 2020ra tovabb szigoritjak a károsanyagkibocsatas normát..  Lehet hülye kérdés de ha 2020ig nem engedélyeztetik a miniszteriumban az uj tipust akkor mar nem is forgalmazhatják jövőre?

TG66ámtánü Creative Commons License 2019.05.27 0 0 1873

Köszönöm a választ.

Előzmény: Utilsman (1872)
Utilsman Creative Commons License 2019.05.27 0 0 1872

Azt hiszem - ha jól emlékszem - egy elektromos alkatrész üzemi hangja, mégpedig a tankszellőztető szelep kattogása. A jobb első toronyra, a karosszériára van rögzítve és azért hallog mert nem gumiágyba helyezték.

Ha nincs teli a tank halkabb, ha teli van akkor többet kell neki dolgozni és azért hallod!

Előzmény: TG66ámtánü (1871)
TG66ámtánü Creative Commons License 2019.05.27 0 0 1871

Sziasztok! Próbáltam visszaolvasni, de nem találtam rá hozzászólást, hogy alapjáraton (nem fordulatszám függően) valami élég zavaróan kattog a Vestában. AC pumpa, vagy valami relé? Van tapasztalatotok erről? 

öcsi65 Creative Commons License 2019.05.08 0 0 1870

Szia!Ne haragudj,de megtennéd,hogy leírnád a menetét,hogyan tudnám magam megcsinálni?Érdekelne nagyon a részletes leírás.Előre is köszönöm!

Előzmény: pitye63/2 (1862)
Lente Creative Commons License 2019.05.07 0 0 1869

Ja, és rendkívül igazságtalan, hogy a CO2 fun-ok nem nézik az adott autó gyártásának energiaigényét vagy a vele járó szennyezést.

Béna példa, de ezt látom: Székesfehérvár és Győr között több, egymásnak részfeladatot készítő cég van. Bepakolják a munkadarabokat kamionba, átviszik az egyikhez, aztán a másikhoz, közben megy sok CO2, NOx... és ez csak egy turbó.

Előzmény: Lente (1868)
Lente Creative Commons License 2019.05.07 0 0 1868

Eddig csak országok vásároltak CO2 kvótát. Mi pl. ha jól tudom eladunk, pl. USA meg vesz, mert leszarják a valós kibocsátást.

Most itt az EU sajnos ezt pár marok embert sanyargatja, miközben a világ más legalább ennyire fejlett része meg okádja a CO2-őt meg mást.

Ahogy olvastam a Fiat a Teslával boltolta le az elektromos autó eladásokat. Még biztos lesz más. 

Azért viszont az szép korkép lenne a Lada szalonban, ahol az elektromos Vesta mellett áll egy ős-4x4 :-)

Előzmény: FuTomi (1867)
FuTomi Creative Commons License 2019.05.07 0 0 1867

Én mem tudom mit vannak úgy oda, van elektromos lada kalina, vesta....

Ha jól vettem ki a videoból, a nissan leaf 1. generációs akkupakját kapták meg.

Nem túl nagy a kapacitása, de ha elérhető lenne , én cserélném a kalina crossom a full villanyra, mert javarészt rövid utakra használom (max 50-70km, másrészt a melóhelyen "tankolnám" ami megintcsak nekem jó.

Persze a dákia gondolom hamarosan kap minimum hobrid hajtáslámcot...

A ladát sajnálom emiatt, jó kis autó...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!