Nekem van egy kellemetlen élményem. Facebookon már megírtam leírom ide is. Júniusban volt 3. éves az autó Kalina norma, elvittem az utolsó kötelezőre. Nekem már csak olyan autó jutott amin 3 év gari volt, így gondolkodtam hogy meg kéne hosszabbíteni +2 évvel. A legnagyobb csomag durván 100+fa. Végül is elvetettem mondván, 3 év alatt semmi gondom nem volt mi baj lehet ezután :D
Július végén indultunk nyaralni az ország másik végébe a balatonra ~400km. Odafele semmi gond autópálya ~130. Másnap a kb 3km mentünk a kocsival csak bevásárolni. 3. nap lett volna nagyobb kirándulás, kocsi indit elgurul a kompig kb 300m, ott már hallom, hogy valami furcsán jár. Nézem világít a check engine lámpa. Kompon leállítottam, aztán ott tanakodtam remélem beindul, mert szar lesz letolni. Beindult, ugyanaz a egyenletlen járás kb mintha 2-3 henger menne. Legurultam kiálltam a közeli parkolóba kb 50m. Motorháztető fel, hátha csak valami kábel elmozdult megrágtak stb. de ekkor már le is állt a kocsi, és meg se moccant. Immo is letiltott. így innentől még komputerrel se lehetett kommunikálni. Trélerre fel elvitettem a legközelebbi szervízbe ami veszprémben volt. Itt kedvesek voltak neki is láttak 1 órán belül de 4 kor közölték ezzel nem tudnak mit kezdeni, gyári kulcs ugye nem volt nálam. Valamint nem is tudnak így ígérni semmit. Szóval így haza kellet trélereztetni nyíregyházára. Itt kiderült, hogy a gyújtástrafó ment tönkre, ami vitte magával a motorvezérlő elektronikát :/ Szóval 1 hónappal a gar után elég szépen elhasalt :/
Egy éves az sw cross-om, 15000 km-rel. A gyermekbetegségek után szépen működik, nekem bejött! A navigáció nem tetszik... Keresem és olvasom a lecserélésről szóló hozzászólásokat, de úgy érzem nem lettem okosabb. Egy részletes eljárásrenddel tud valaki segíteni???
Úgy tűnik mindenki elment nyaralni :-), sebaj, legalább gyűlnek a tapasztalatok!
Engem a múlt héten lepett meg a Vesta SW-m.
Hosszabb távra indultam késő délután és átállítottam a világításomat "automatáról fix-re" (jó, ha hátulról is messzebbről észre vesznek).
~2,5 óra kocsikázás után félreálltam, próbáltam helyzetjelzőre váltani a tompítottból, de a kar semmire sem reagált!
Leállítottam, újra indítottam: minden OK.
Már a Ladába is a Microsoft gyártja a számítógépet? :-)
Viszont az alapjárati gondom még megvan: 2-3 órás állás után (nem télen!) beindítva az alapjárat - amíg nem nyomok neki kis naftát - "beköhög", ijesztget, mintha le akarna állni - de nem áll le.
Kint alszik a kicsike, attól tartok megrághatta a nyest v a szomszéd macskája bosszúból. (Nyomokat folyamatosan találok a szélvédőn és a tetőn, de már a motortérben is - és a kis rohadék a tetőantennába törli a seggét! A cápauszony nem dörzsöl annyira, mint a hagyományos... :-))
Az alapjárat sem tűnik egyenletesnek - még a nyáron megmutatom a szervíznek.
Nyáron futottunk vele pár száz km-t az országban - érdekes, hogy a nyugati félen több Ladával találkoztam, mint Keleten.
Fehérváron 2-3, de Sopronban a Lővérekben egy kababosnál egy "ikertesó" mellett álltunk meg - nem is nekem tűnt fel, hanem a gyerekeknek :-)
(Ezúton is megkövetem a bácsit a szürkés Kalinában, akire "ráelakadásjelzőztem" Szfvár környékén köszönés képen, de úgy megijedt meglepődött, hogy inkább lemaradt vagy 200 méterre)
Nem számolták négyszeresen, csak négyszeres áron, mivel a bárki által elérhető honlapokon 6,500.- Ft a négyliteres kiszerelés ára. Vágom, hogy ezek a márkaszervíz árak, de a különbözetbe bőven belefér akár egy veszprémi kirándulás is.
Nem számolták négyszeresen. Csak egységárra van levetítve a számlán. Úgy érződik az írásodból, mintha át akartak volna verni de ez közel sem volt így. Nekem így jött le... Második utadnak meg a márkaszervizbe kellett volna vezessen, hogy centírozzanak garanciában....
Szia! Én pont most hoztam el Érdről első szervízről (olaj, olajszűrő és légszűrő cserével) 55,000.- :( Ebből az olajat négyszeres áron számolták: 4 liter Q9000 5W-30 23,000.- ) A múgy az aútót decemberben egy csepp szélvédőmosó folyadék nélkül adták át és második utunk egy gumishoz vezetett centíroztatni a kerekeket)
Vesta SW - 12e km - 1 éves szervíz Veszprémben - 37e Ft.
Szépen gurul előtte is utána is, csípem.
Más: a 2,5M állami támogatás célközönségeként elkezdtem nézelődni a 7 személyes körben - a Vestaban már "megszokott" extrákat szériában keresve...folyamatosan rácsodálkozok: "ez itt ennyi? A Ladában benne van alapból!"😎😀
Szia! Megkérdeztem újra a www.lada.hu chat operátorától és azt mondja, hogy még nincs tipusengedélye az új Granta-nak Európában. Rengetegen keresik, mert a Vesta drágább és így az eddigi vásárlók 3 millióig vagy afelett csak a Dacia Logan/Sandero párosból válogathat. Sokan keresik a Vesta arcú Grantát, mert állítólag még tovább javították, még strapabíróbb lett, már ők is várják. Ha idén ősszel nem lesz, akkor csak tavasszal. Annyit elárult, hogy Oroszorszában nagyon jól megy a Vesta, főleg az állami támogatással együtt húzótermék, alig bírják gyártani a rendelt mennyiséget és a többi gyártósor is erre lett átállítva, így most a Granta-ból kevesebb készül, ezért lehet hogy nem is tudnák jelen állapotban kielégíteni az oroszok a külpiaci igényeket.
Sziasztok! Gyakran olvasom ezt a forumot, sok hasznos infót találtam. Ladát tervezek de nagyon kivancsi lennék az új Grantára. Olvastam hogy engedélyeztetésre várunk viszont azt is írták hogy 2020ra tovabb szigoritjak a károsanyagkibocsatas normát.. Lehet hülye kérdés de ha 2020ig nem engedélyeztetik a miniszteriumban az uj tipust akkor mar nem is forgalmazhatják jövőre?
Azt hiszem - ha jól emlékszem - egy elektromos alkatrész üzemi hangja, mégpedig a tankszellőztető szelep kattogása. A jobb első toronyra, a karosszériára van rögzítve és azért hallog mert nem gumiágyba helyezték.
Ha nincs teli a tank halkabb, ha teli van akkor többet kell neki dolgozni és azért hallod!
Sziasztok! Próbáltam visszaolvasni, de nem találtam rá hozzászólást, hogy alapjáraton (nem fordulatszám függően) valami élég zavaróan kattog a Vestában. AC pumpa, vagy valami relé? Van tapasztalatotok erről?
Ja, és rendkívül igazságtalan, hogy a CO2 fun-ok nem nézik az adott autó gyártásának energiaigényét vagy a vele járó szennyezést.
Béna példa, de ezt látom: Székesfehérvár és Győr között több, egymásnak részfeladatot készítő cég van. Bepakolják a munkadarabokat kamionba, átviszik az egyikhez, aztán a másikhoz, közben megy sok CO2, NOx... és ez csak egy turbó.
Én mem tudom mit vannak úgy oda, van elektromos lada kalina, vesta....
Ha jól vettem ki a videoból, a nissan leaf 1. generációs akkupakját kapták meg.
Nem túl nagy a kapacitása, de ha elérhető lenne , én cserélném a kalina crossom a full villanyra, mert javarészt rövid utakra használom (max 50-70km, másrészt a melóhelyen "tankolnám" ami megintcsak nekem jó.
Persze a dákia gondolom hamarosan kap minimum hobrid hajtáslámcot...