Keresés

Részletes keresés

numenore Creative Commons License 2019.05.22 0 0 34244

üdv mindenkinek,

eladó lett piciny lámplámpagyűjteményem:

- Convoy S2+ XPL-HI Sand brown nw

- Convoy M1 XM-L2 cw

- Astrolux C8 XPL-HI

- Sofirn C8A XPL2 nw

Érdeklődni szabad :)

Lacerta Creative Commons License 2019.05.20 0 0 34243

Na igen.

Én első körben visszaforrasztottam a magot a csillagra, majd beszereléskor belevágtam a dómba a csipesszel. :P

Működött, de látszott a vetítési képen a sérülés, úgyhogy inkább rendeltem egy másikat a Fasttechről, és az tök kompatibilis volt.

Ez a fajta, amit te vettél, tényleg faragós. :) A kockaság gyári távtartóval is látszik, a sarkoknál kivehető, hogy húz szálat, ha homogén világos felületre világítok viszonylag közelről. Rendes használatnál észre sem venni.

Ha lesz XHP35.2 készleten, lehet hogy én még bevállalok majd egy imprúvmentet.

Előzmény: xtctraxx (34242)
xtctraxx Creative Commons License 2019.05.20 0 0 34242

Mivel a csillagot a központosító gyűrűvel együtt elveszítettem eltettem biztos helyre, ezért új kellett mindenképp. A választásom a KD Cree XHP35 HD D4 50E Neutral White 5000K CRI80+ változatra esett, gyárilag réz DTP MCPCB lapon jött. Ebből kellett faragni, hogy szépen elférjen minden. Alá Arctic Cooling MX-4 pasztát használtam, ennél jobb szerintem nem nagyon kell. Egy régebbi XM-L2 LED központosító gyűrűje pont passzolt a refibe, a LED körül ugyan elfordul, de ez legyen a legnagyobb gond. Talán a fókusz nem lett 100%-os, hangyányit felfedezhető a profilon a LED kocka alakja, de így is jó lett. Az tuti, hogy én ezzel többet nem fogok foglalkozni :D

Előzmény: Lacerta (34241)
Lacerta Creative Commons License 2019.05.19 0 0 34241

Hmmm, felcsigáztál, de nekem nem sikerült kézbe fogva túlmelegíteni, sőt, a turbóból sem lépett vissza szorongatva. Hideg lehet a kezem, és/vagy túl jó a vérkeringésem. :D

Később lehet hogy lepróbálom valami jobb hőszigetelő cuccal.

Jah, been there, done that, got the T-shirt.

Feltétlenül ki kellett próbálni, hogy a MagicShine strip diffúzor belemegy-e a fejbe, és hogy hogyan terít?

[ Breaking news: Belemegy, és frankón széthúzza a csóvát. ]

A mérleg: -1 XHP35 ( csillagon ).

Kielemezve a helyzetet, az okozza a problémát, hogy a távtartó a refi alatt nagyon ( tényleg nagyon ) szorosan ül a reflektorban, és a bezel tekergetésekor komoly nyomatékot visz át a leden keresztül a csillagra. További súlyosbító körülmény a takony, de nem azért, mert a reflektort fogja ( az magától is megszorul a bezelben ), hanem mert menetrögzítőként alkalmazták, és a bezel megszorításakor nem érezni miatta, amikor ráfog a refi a csillagra a távtartón keresztül.

Megoldás: A távtartót nagyon finoman a csillagra ragasztottam, felül a refi oldaláról pedig hangyaf*sznyi szilikonzsírral megkentem. A bezelt pedig szögre kell húzni, a "Skilhunt" és az "S3 Pro" közti csík essen egy vonalba az oldalsó nyomógomb közepével, és akkor pont jó.

Ami a ledet illeti, amit én vettem helyette, kb. pont ugyanaz, színhőmérsékletre is, még a DTP csillag is, csak utóbbit nem sikerült gyárilag központosra kivágni, de ez nagyjából lényegtelen, annyit jelent, hogy nem tudtam teljesen lehúzni a két csavart, de azok amúgy is csak elfodulás ellen biztosítanak. Amúgy nem kellett farigcsálni semmit, csak a hővezető pasztával tökölni egy sort.

Ja: Juteszembe! A grafitos pasztát kicseréltem rezesre a csillag alatt ( ha már úgyis ki kellett venni az eredeti ledet ), lehet hogy az enyém azért bírja jobban a meleget.

Előzmény: xtctraxx (34239)
xtctraxx Creative Commons License 2019.05.19 0 0 34240

Ezen a héten a BLF Q8 mini, alias Sofirn SP36 3x 18650 akkus kis szörnyecskéről jelent meg cikkem.

xtctraxx Creative Commons License 2019.05.19 0 0 34239

Köszi, lepróbáltam, "simán" melegítve nekem is így lép vissza.

Első tesztnél kicsit megspékeltem és marokra fogtam a fejet, hogy túlmelegedjen. Na azt jelzi villogással.

Érdekes amúgy, mert ezt kézben lehetett tartani még ekkor is, szóval max. 50 fok körül lehetett a fej, tetszőleges egyszerű Convoy meg simán kisüti a mancsod ha ilyet csinálsz vele, szóval okos lámpa ez. Minden esetre teszt nem lesz, mivel a LED ki lett benne cserélve. Tipp: Ne tekerd le a bezel gyűrűt, mert letépi a LED-et. Valami ragasztó takonnyal volt összerakva és a reflektort forgatta magával. Az a központosítót tekerte, ami pedig a LED-et. Persze elvesztettem eltettem biztos helyre a letépett LED-et és a PCB-t, szóval tök újat kellett betennem helyette kompletten, faragva.

Előzmény: Lacerta (34236)
...slr... Creative Commons License 2019.05.19 0 0 34238

Egy ilyen lámpát én is vettem. Fiam szétszedte, és úgy találta, hogy a mágneses rész be sincs kötve az áramkörbe, csak kamu volt. Addig világított a lámpa, amíg a 2x2032 tartott. A felvetésem egyébként arra vonatkozott, hogy nem láttam a képen, hol kell keresni a rázós lámpára vonatkozó feliratot. Én csak a magnetic flashlight-ot tudom kivenni, és arról nem egy indukciós töltőre, hanem egy mágnessel feltapasztható lámpára asszociáltam.

Előzmény: RazorX911 (34237)
RazorX911 Creative Commons License 2019.05.18 0 0 34237

Szia

Vajon, ilyesmi lámpa értendő-e ez alatt, amit mi csak "rázós elemlámpa"-ként ismerünk?

Pl: http://tteurokft.tk/vitalitas/images/termek/1104030026.jpg

Ha jól rémlik, hozzánk ezek ilyen kínai csodák képében, valamikor 2005 környékén/után tűntek fel a piacokon. Valódi, jobban használható darabot, talán nem is nagyon lehetett fellelni, a magyar kiskereskedelemben akkor.

Ilyen lámpa, ami már nem kínai bóvli kategória, egy sportfelszerelési boltban láttam első alkalommal, valamikor 2010-14 között. De, annak meg is kérték az árát, 12-13 ezer Ft közt volt. Kb. 15 percig világíthatott a speckója szerint, ha jól rémlik. 5.5V-os szuperkondi, meg talán 3 tranyós töltő/led-meghajtó elektronika rémlik a belsejét illetően.

Előzmény: ...slr... (34232)
Lacerta Creative Commons License 2019.05.18 0 0 34236

Nekem van. Megmértem, visszalép.

Előzmény: xtctraxx (34234)
sarajhwh Creative Commons License 2019.05.18 0 0 34235

Nézegettem én is a Fenix cl 26r-t,  de a cl-23 at kimondottan az AA-s meghajtása miatt választottam, ráadásul a 150 lument ez is tudja 13 órán át (a három db AA val), a nagy testvére 15 órát tud 150 lumenen.

Teljesítményben nyilván nem sokkal marad el a nagyobb testvérétől,  viszont azon vannak az általad említett hasznos funkciók,  amik bizonyos helyzetekben jól jöhetnek.

Egyenlőre a 18650 es fejlesztéssel leállok egy időre,  a 21700,  AA,    AA-14500  verziókat akarom beszerezni,  továbbfejleszteni.

Előzmény: FBLLMAG (34230)
xtctraxx Creative Commons License 2019.05.18 0 0 34234

Ha emlékem nem csal akkor innen van valakinek Skilhunt S3 Pro lámpája.

Kérdezem is: turbóban az erősebb fokozatból neki sem lép vissza, hanem néha 1 másodperc körüli hosszúságú villanással jelzi, hogy melege van?

xtctraxx Creative Commons License 2019.05.18 0 0 34233

Szia!

Jelenleg promóciós, ilyenkor nem lehet kupont vagy pontokat felhasználni sajnos. Kuponnal 29,99$ áron volt legutóbb, tehát valamivel alacsonyabb áron is el lehet hozni. Nézegesd a kupon oldalam, frissítem hetente több alkalommal, ha van kupon akkor oda kikerül.

Előzmény: Laci_SK (34231)
...slr... Creative Commons License 2019.05.18 0 0 34232

Ebből a képkockából én többet ki nem veszek, mint hogy "magnetic torch". Mit kéne nézni?

Előzmény: RazorX911 (34227)
Laci_SK Creative Commons License 2019.05.18 0 0 34231

kellemes napot. 1 ujabb kerdes, latom, hogy most ennel van egy kis kedvezmeny es a kerdesem, hogy kuponnal meg lejebb lehet srofolni az arát?  koszi

FBLLMAG Creative Commons License 2019.05.18 0 0 34230

Ajánlom figyelmedbe a Fenix CL26R -t. Ez már mágnest is tartalmaz, hogy akár az autó oldalára is fel tud pattintani, USB töltést is tartalmaz, sőt ez is tud tölteni.

Nálam a CL23 kiegészítő, esetleg szükség- lámpásnak lesz.

Előzmény: sarajhwh (34229)
sarajhwh Creative Commons License 2019.05.17 0 0 34229

A Fenix CL-23 lámpás szerintem egy nélkülözhetetlen eszköz esti, éjszakai kiruccanásokra,  áramszünet esetére.   Jövőhéten rendelem.

radio111 Creative Commons License 2019.05.16 0 0 34228

Legjobb tudomásom szerint még mindig egyedül én vagyok aki ilyesmivel foglalkozik.

Előzmény: Ledbox (34226)
RazorX911 Creative Commons License 2019.05.16 0 0 34227

Egy, 1988-as amerikai filmből való képkocka:

Rázós elemlámpát vesztegethettek, ott az üzletben?? Ezek, szerint ennyire megkésve jutott el ide hozzánk, Európába, meg Kínába a technika? :XD

Ledbox Creative Commons License 2019.05.11 0 0 34226

sziasztok,

Nagyon remélem, hogy meg talalom aztaz embert barkinek a segitcségével amiert halas köszönet, aki tud zseb lámpákat javitani.

Tudna esetleg valaki segiteni.

Elöre is köszönöm szépen.

Üdv,

LedBox

xtctraxx Creative Commons License 2019.05.07 0 0 34225

Új partnerrel bővült a blog kupon szekciója!

Most már kedvenc Olight lámpád, vagy tartozékod is beszerezheted 10% kedvezménnyel!!!

Weboldal: olightlampa.hu

Kupon: LMLMPKPN

Kedvezmény: -10%

sarajhwh Creative Commons License 2019.05.07 0 0 34224

Nem erőltetem a Mankert, de nyitva tartom a szemem, és köszönöm az elmondottakat.

Előzmény: xtctraxx (34223)
xtctraxx Creative Commons License 2019.05.05 0 0 34223

Manker:

Elég régről ismerem őket, talán túlságosan is régről, valószínű ezért is nem vettem semmit tőlük. Prémium termékként lett beharangozva, aztán volt egy csúnya botlásuk, mikor is sok hibás lámpát toltak piacra, de az ügyfeleket meg szépen elhajtották, nem javították a lámpákat gariban meg. Ebből közepesen nagy botrány is volt cégen belül, anno még a BLF-en követtem is az eseményeket. Aztán mivel BG és GB nem forgalmazza őket, itthon meg nincs hivatalos forrása, ezért valahogy mindig elmaradt. Kísérletezni drága, egyébként sok érdekes lámpájuk van.

Lanternetactice forgalmazza őket, biztosan tud sokkal bővebb infót adni róluk, hogy jelenleg hol tartanak, mennyire megbízhatóvá váltak, mert állítólag ma már tényleg prémium amit árulnak.

Seeker 2 Pro:

Tesztelni fogom elég sokat, lesz tapasztalat róla mire megírom a cikket, illetve utána folyamatosan is ahogy használom majd kiderül minden turpisság, ha van.

Előzmény: sarajhwh (34222)
sarajhwh Creative Commons License 2019.05.05 0 0 34222

Köszönjük a beszámolót,  értékeljük hogy elmondtad a tapasztalataidat.   Az hogy melegszik magasabb fokozaton, a melegebb idő bejödtével értelemszerűen még jobban melegedni fog, ami a negatívumok közé sorolható.

Nekem a Fenix TK-35,  2000-Lum- nen kijáratva sem melegszik, " meleg időben sem "  a lámpafej az tapintható  erősen meleg,  a nyél viszont gyengén langyos.   Túrára tökéletes, nagyon szeretjük!

Amin most megakadt a szemem,  a  Manker T-02,  2xAA    2x14500    5 év  garival, nem tudom mennyire vállalható maga a márka?

Előzmény: xtctraxx (34219)
ks52 Creative Commons License 2019.05.05 0 0 34221

A jövő héten lehet, hogy én is benézek a Leitz Hungáriához és veszek, ilyen mindenes töltőt.

Praktikus "jószág"! Köszi a leírását!

Előzmény: xtctraxx (34220)
xtctraxx Creative Commons License 2019.05.05 0 1 34220

Na jó, most már abbahagyom az Olight cuccok linkelését, ez lesz most az utolsó: Olight UC akkutöltő teszt a blogomon olvasható.

xtctraxx Creative Commons License 2019.05.05 0 0 34219

(Bemásolom ide is, lehet itt is van akit jobban érdekel ez az új modell)

Egy kis tapasztalat ebben a gyönyörű túrázós időben a Seeker 2-ről:
Alacsony fokozat (50 lumen) elég erős fényt ad ismerős helyen mozgáshoz, kijelölt úton sétához, mondjuk itt még figyelni kell az úton a lábad elé.
Közepes fokozatban (300 lumen) bőségesen elegendő a fénye bármire amit gyalog tudunk csinálni. Én kifejezetten vidéki sétára vittem el ha már elszabadultam a városból. Elvileg az üzemidő 9,5 óra, amit nem teszteltem, ennyire nem értünk rá.
Annál inkább próbálgattam a magas fokozatot, ami szemre tényleg tartott majd egy óráig folyamatosan, eddig ment ebben a fokozatban szobai világítás helyett (hűtőre tapasztva mágnessel, ami stabilan megtartotta). Azért itt fogyaszt rendesen, elvileg 110 percet tud, majd visszalép 600 lumenre, amit újabb 30 percig tud tartani.
A turbó móddal is szórakoztam kicsit, igaz csak játék volt, igazából baromira nem volt rá szükségem, mert sem nagyobb tisztás, sem szomszédos hegyoldal nem volt a környéken ahová mentem volna ilyen sárban.
A turbó és a magas fokozatok közti különbség jól látható, érzékelhető. Melegszik mint állat turbóban, jelentős a fényerő csökkenése mikor visszalép, időt nem néztem, de pár percet biztosan megy ebben a fokozatban is. Majd méregetéskor kiderülnek a pontosabb adatok. Magas fokozatban is melegszik, de ott tartja magát, remélem nem szabályozgat a hővédelem, mert ha fix a fénye akkor konkrétan lehűti a vacakabb idő ami most volt este, de akkor melegben sem fog jelentősen átmelegedni, ami zavaróvá válhatna.
Most el is dőlt, hogy ez lesz a túrázós lámpám, tetszett a fénye nagyon. Valóban nagyon hajaz az S2R Baton 2 fényére, amiről már írtam részletes cikket régebben, hogy EDC-re tök jó lámpa. Ennek is a cipőm orrától van szórt fénye, a hotspot hatalmas méretű, elég jól elkülönül a szórt fénytől. Most itt nem hiányzott a több kandela, de azért még fenntartásokkal kezelem, hiszen hosszabb túrán lenne jó látni, hogy mit tud, itt nem volt nagy távolság, sűrű volt a környezet eléggé.

sarajhwh Creative Commons License 2019.05.03 0 0 34218

Egyszerű,  ötletes, frappáns megoldás!

Előzmény: xtctraxx (34210)
sarajhwh Creative Commons License 2019.05.03 0 0 34217

Ez az Olight seeker 2 pro. ígéretesnek tűnik,  kíváncsi leszek az árra.   Egy 21700-as  lámpát egyébként is tervezek vásárolni,  meg még mindig hajtom az AA,  2xAA  fejlámpát.

_MrB_ Creative Commons License 2019.05.03 0 0 34216

Ezért 200+ pozitív feedback nem szokott hazudni. :D

Wilcont megnézem akkor még. Valamiért szürke kellene belőle. :D

Előzmény: xtctraxx (34215)
xtctraxx Creative Commons License 2019.05.03 0 0 34215

"-mylitee-n színt nem találom hol választhatnék, de van kupon."

Ha van lehetőség színt választani akkor azt az ár alatt találod meg. TUP-ból fekete van csak épp náluk.

"-wilcon-on van színválasztás, nincs kupon."

Azon a blogon amit én olvasok biza oda is van kupon, megnézném, hogy megy-e Nitecore termékre is ;)

"-alin van jó ár, de lesz a termék vámon? ha csak fát raknak rá, még kuponos ár körül megvan..."

Talán a vámfa nem is veszélyes ilyen kis csomagnál. Sokkal inkább tartanák attól, hogy belpiacos (csirkelábas csomagolású) terméket kapok. Aki kínából vett ilyet az nem azt a minőséget kapta, mint mi, akik EU piacra szánt terméket vettek. És ugye kb. a garid is addig tart, míg kibontod és értékeled.

Remélem így már szebb lett a napod :)

Előzmény: _MrB_ (34214)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!