tovább kell izzítani, az izzítólámpa kialvása után még hosszasan meleg motornál is nálam kb. 180 ezer km-nél kezdődött ugyanez, az izzítógyertyák jók, de tovább kell várni és akkor szépen indul
Nemrég vettem egy Ceed II-es SW 1.6 crdi autót, 256000 km van benne. Sajnos többször tapasztaltam, hogy hidegen amikor indítom bedadog a motor, mintha kihagyna egy henger. Melegen szépen jár és kitűnően húz. Az is lehet, hogy elektronikai probléma. Szerelőnél amikor nézettem, valamiféle relé hibakódot mondott, hogy azt írta a gép. Volt már valakinek hasonló problémája diesel motorral? Köszönöm előre is a válaszokat.
Nincsen. Idei gyártásúakban már van, kivéve az 1.4 MPI.... De például a Honda HR-V 1.5-ös szívó motorosba már 2018. júliustól van..... Kia Sportage 1.6 GDI-ben is van, stb...
Amire szükségem lenne az a -4x15” ET30 pótkerék, 125/80 gumival, -csomagtérhez leszórító csavarra, -hungarocell szerszám tartó a kerék közepébe, -gyári emelőre, -emelőhöz a hosszabító szárra, -kerékkulcsra, -kis villáskulcsra. Vonószem és csavarhúzóm van.
Üdv ! Amit hiányolok ,az egy visszajelzés ,hogy éppen regenerálja a részecskeszűrőjét !:-)Ez szerintem több mint hiba ,mert akkor nem nagyon tudna előállni ez a rengeteg "próbálkozás"befejezés nélkül!:-)
Ja..részecskeszűrőt már a benzines turbósokba is tesznek, így attól nem nagyon lehet menekülni...de odafigyelve nem lehet panasz. Toleráns gépek. Nemrég mesélték a szervízben, hogy a bevitt autóra téve a műszert, a kiolvasó képernyőjét látva majdnem dobott egy hátast a szerelő, mert 67 kiégetési próbálkozás volt eltárolva....és még ment. :-)
Kiegészítve lala1961-et, láncos a motor. Amúgy nekem nagyon bejött a dízel, igaz csak a 110 lovas változat van, de az is ugyanúgy 280 Nm-es. Én is kikértem egy csomó tanácsot, hónapokig olvasgattam a neten az esetleges hibákról, stb, de nem igazán van ezekkel probléma. A 136 pacit csak 4000-es fordulat felett éreznéd, ahova ritkán pörget az ember egy dízelt, mert ezek nem is teljesítményre mennek, hanem nyomatékra. De ott is eléggé megy, pár előzésnél már eltoltam addig.:-) De csak akkor javaslom, ha nem városi autónak szánod. Oda benzinesben gondolkodj!
Üdv ! Lehet rosszat próbáltál ,mert az Én 2013 -as Ceed sw-m 1,6 crdi 128le 210e km-el is nagyon megy nagyon nyomatékos(nagy az elvárás ,akkor BMW-t vegyél) ! Nincs bennük kettős tömegű lendkerék ,van viszont részecskeszűrő ami a sok várost nem szereti . "Mit kell figyelni"??? Hát állapot alapján kéne venni,de ha bizonytalan vagy "kérd ki" a segítséged ! Ha teheted magánszemélytől háztól vegyél ,akkor kicsit kisebb az esély a nagyobb manipulációnak/felszívódásnak a garancia miatt !:-)Nekem csak dieselem van/volt munkaautónak és privátban is ,de szerintem ezzel a motorral szerelt autó nagyon megbízható és ezt nem csak saját tapasztalat ,de a Net is tele van lájkokkal ezzel a típussal kapcsolatban !:-)Google legyen a barátod rengeteg plusz infót tudhatsz meg erről a SZUPER "kis"autóról !:-)))
Sziasztok! Szeretnék venni a KIA Cee'd -et. Sajnos csak dizeleket találok. Tudtok olyan dizel motorokat amiket nagyon igen, vagy nagyon nem ajánlotok ? Nemrégiben kipróbáltam egy 160 ezer km-t futott SW CRDI EX 1,6 136 lóerőset, de nem volt túl dinamikus. Nem éreztem a 136 pacit. Mit kell nézni vásárláskor ? Van valami tipushiba ? Van ebbe kettőstömegű ? Van ennek olyan mint a német autóknál, hogy nagyszerviz ? Ez szíjas vagy láncos .... ÁÁÁÁ ezer kérdésem van. Lécci valaki segítsen.
Most vasaroltunk egy Kia Ceed-et 2010-es évjáraz. Abban kérném a segítségeteket, hogy hogyan lehet benne a szervíz intervallumot nullázni. Illetve a gyári navigáciora lehet kötni tolatò kamerát? Vagy esetleg magyatosíraád hozzá hol elérhető? Köszönöm előre is a válaszokat!
végigolvasod az utolsó párszáz hozzászólást, abból kirajzolódik hogy ki az aki ki az aki kérdez, ki az aki okoskodik, és ki az aki tudja is hogy mi ez az egész aztán felhívod Dr. Minitet hogy mit javasol mennyiért és mikorra tud időpontot adni
A zárdugóval az a baj,hogy ha lemerül az akku,akkor nem tudod kinyitni az autót.
Az a Fordoknál működik,mert ott a motorháztetőt kulcsal nyitod,és ott van egy rejtett kapcsoló,amivel akku csere után nyitni lehet az autót,de itt ez nem megy,mert nem tudsz akkut cserélni,ha zárva a motortető.
Szia! Nekem gyári riasztó van benne de szereltettem egy váltózarat is! Az előző autómat az védte meg a lopastól. Már a kormány alatti burkolat le volt szedve de a váltózár kifogott rajtuk vagy megzavarták őket így szerencsére nem tudták elvinni.
Rendelt már valaki közületek itt https://tinyurl.hu/X6ou/ üléshuzatot? Ha igen mik a tapasztalatok minőség, esztétika, méret tekintetében, valamint az oldallégzsákok működésére alkalmasak-e?
Emlékszem, hogy a Lurdy is jónak ítéltetett itt a fórumon, és egyik ismerős is oda vitte az autóját, de az írásos megkeresésre azóta sem válaszoltak. Hétfő lesz a napja, hogy bejelentsem az autót, akkor még elengedek egy telefont, és elválik kinek a gondos kezecskéit éri a szerencse :-)
Ha garancia miatt nem fontos a márkaszerviz, azért érdemes lenne a Lurdy-t megkérdezni. Régebben itt többen elégedettek voltak velük, nekem úgy rémlik.
Lovász Tamás írta a választ, vélhetőleg vele fogok majd "egyezkedni" is. A munkadíjat is tisztázni fogom.
A mi gépünk már túl van a garanciás időszakon mind a korát, mind a műszer által mutatott futásteljesítményt tekintve, így a munka minősége a lényeg, nem annyira az, hogy a Kia elismerje a dolgot.
De inkább bemutatóautónak tűnik a készlet. Lehet bedobták a közösbe, hiszen minden kereskedő láthatja, hol, melyik kereskedőnél ill. importtelepen milyen színű, felszereltségű autó van az országban. Júliusig promóznak velük, aztán viheti bárki ezeket a próbadarabokat. Az ilyen tesztvezetéseken szokták az emberek próbálgatni (akár hideg motorral is) mit tud lepadlózva, hogy fog a fék, milyen kanyarstabil, stb. Indítgatások, összes létező gomb nyomogatása, stb. Fokozott igénybevétel, mint egy versenyautó, vagy taxi. :-)
Lehet. De itt pl nálunk van egy-két cég, (xxxlutz, möbelix, hogy a kiánál maradjak) akik üzletkötőknek, egyéb alkalmazottaknak berendelnek egy flottacserénél mondjuk 30 autót. Üzletkötőknek fehéret szoktak, egyéb vezetőknek esetleg színesebb példányokat. Hajtják 1-2-3 évig, aztán csere. Évente ezek az autók futnak vagy 50-70 ezer km-t. Amikor csere van, akkor általában a kereskedőnél adják le.
Az ilyen autókat egy-két dologról fel lehet ismerni. Jellemzően pl. az üzemanyagbetöltő nyíláshoz ragasztanak egy matricát, hogy DIESEL vagy Benzin 95, vagy hasonló. Utastérbe szoktak dohányozni tilos matricát pl. Meg kell nézni, milyen gumi van az autón és az milyen állapotban. Ha nem az eredetileg kiadott gumival van, akkor már lehet gyanakodni, hogy valós-e a km. Igen..itt is van tekergetés, főleg a törökök csinálják. Most volt egy autós műsor a tv-ben, ahol éppen azt ecsetelték, hogy Németországban az autók 35-45 %-a nem valós km-rel cserél gazdát.
Na de ne feltételezzünk ilyen durva dolgokat. Kinek-kinek ízlés szerint, van, hogy annyit engednek egy ilyen autóból, hogy megéri megvenni. Én mindig hosszú távra tervezek egy autót és nem üzleti célra, így kerülöm az ilyen szürke forrású, nehezen lekövethető kocsikat.
Én a Vestar-nál voltam tavaly és idén is oda megyek. Semmi olyat nem csináltak, ami miatt negatív tapasztalatom lenne.
A Lurdy kapcsán az a bajom, hogy nem hivatalos márkaszerviz, és ezzel kapcsolatban azért vannak kikötései a márkaképviseletnek, ami miatt nem reckírozom őket. Ld. előző pár hozzászólásom.