Keresés

Részletes keresés

xtctraxx Creative Commons License 2019.05.05 0 0 34223

Manker:

Elég régről ismerem őket, talán túlságosan is régről, valószínű ezért is nem vettem semmit tőlük. Prémium termékként lett beharangozva, aztán volt egy csúnya botlásuk, mikor is sok hibás lámpát toltak piacra, de az ügyfeleket meg szépen elhajtották, nem javították a lámpákat gariban meg. Ebből közepesen nagy botrány is volt cégen belül, anno még a BLF-en követtem is az eseményeket. Aztán mivel BG és GB nem forgalmazza őket, itthon meg nincs hivatalos forrása, ezért valahogy mindig elmaradt. Kísérletezni drága, egyébként sok érdekes lámpájuk van.

Lanternetactice forgalmazza őket, biztosan tud sokkal bővebb infót adni róluk, hogy jelenleg hol tartanak, mennyire megbízhatóvá váltak, mert állítólag ma már tényleg prémium amit árulnak.

Seeker 2 Pro:

Tesztelni fogom elég sokat, lesz tapasztalat róla mire megírom a cikket, illetve utána folyamatosan is ahogy használom majd kiderül minden turpisság, ha van.

Előzmény: sarajhwh (34222)
sarajhwh Creative Commons License 2019.05.05 0 0 34222

Köszönjük a beszámolót,  értékeljük hogy elmondtad a tapasztalataidat.   Az hogy melegszik magasabb fokozaton, a melegebb idő bejödtével értelemszerűen még jobban melegedni fog, ami a negatívumok közé sorolható.

Nekem a Fenix TK-35,  2000-Lum- nen kijáratva sem melegszik, " meleg időben sem "  a lámpafej az tapintható  erősen meleg,  a nyél viszont gyengén langyos.   Túrára tökéletes, nagyon szeretjük!

Amin most megakadt a szemem,  a  Manker T-02,  2xAA    2x14500    5 év  garival, nem tudom mennyire vállalható maga a márka?

Előzmény: xtctraxx (34219)
ks52 Creative Commons License 2019.05.05 0 0 34221

A jövő héten lehet, hogy én is benézek a Leitz Hungáriához és veszek, ilyen mindenes töltőt.

Praktikus "jószág"! Köszi a leírását!

Előzmény: xtctraxx (34220)
xtctraxx Creative Commons License 2019.05.05 0 1 34220

Na jó, most már abbahagyom az Olight cuccok linkelését, ez lesz most az utolsó: Olight UC akkutöltő teszt a blogomon olvasható.

xtctraxx Creative Commons License 2019.05.05 0 0 34219

(Bemásolom ide is, lehet itt is van akit jobban érdekel ez az új modell)

Egy kis tapasztalat ebben a gyönyörű túrázós időben a Seeker 2-ről:
Alacsony fokozat (50 lumen) elég erős fényt ad ismerős helyen mozgáshoz, kijelölt úton sétához, mondjuk itt még figyelni kell az úton a lábad elé.
Közepes fokozatban (300 lumen) bőségesen elegendő a fénye bármire amit gyalog tudunk csinálni. Én kifejezetten vidéki sétára vittem el ha már elszabadultam a városból. Elvileg az üzemidő 9,5 óra, amit nem teszteltem, ennyire nem értünk rá.
Annál inkább próbálgattam a magas fokozatot, ami szemre tényleg tartott majd egy óráig folyamatosan, eddig ment ebben a fokozatban szobai világítás helyett (hűtőre tapasztva mágnessel, ami stabilan megtartotta). Azért itt fogyaszt rendesen, elvileg 110 percet tud, majd visszalép 600 lumenre, amit újabb 30 percig tud tartani.
A turbó móddal is szórakoztam kicsit, igaz csak játék volt, igazából baromira nem volt rá szükségem, mert sem nagyobb tisztás, sem szomszédos hegyoldal nem volt a környéken ahová mentem volna ilyen sárban.
A turbó és a magas fokozatok közti különbség jól látható, érzékelhető. Melegszik mint állat turbóban, jelentős a fényerő csökkenése mikor visszalép, időt nem néztem, de pár percet biztosan megy ebben a fokozatban is. Majd méregetéskor kiderülnek a pontosabb adatok. Magas fokozatban is melegszik, de ott tartja magát, remélem nem szabályozgat a hővédelem, mert ha fix a fénye akkor konkrétan lehűti a vacakabb idő ami most volt este, de akkor melegben sem fog jelentősen átmelegedni, ami zavaróvá válhatna.
Most el is dőlt, hogy ez lesz a túrázós lámpám, tetszett a fénye nagyon. Valóban nagyon hajaz az S2R Baton 2 fényére, amiről már írtam részletes cikket régebben, hogy EDC-re tök jó lámpa. Ennek is a cipőm orrától van szórt fénye, a hotspot hatalmas méretű, elég jól elkülönül a szórt fénytől. Most itt nem hiányzott a több kandela, de azért még fenntartásokkal kezelem, hiszen hosszabb túrán lenne jó látni, hogy mit tud, itt nem volt nagy távolság, sűrű volt a környezet eléggé.

sarajhwh Creative Commons License 2019.05.03 0 0 34218

Egyszerű,  ötletes, frappáns megoldás!

Előzmény: xtctraxx (34210)
sarajhwh Creative Commons License 2019.05.03 0 0 34217

Ez az Olight seeker 2 pro. ígéretesnek tűnik,  kíváncsi leszek az árra.   Egy 21700-as  lámpát egyébként is tervezek vásárolni,  meg még mindig hajtom az AA,  2xAA  fejlámpát.

_MrB_ Creative Commons License 2019.05.03 0 0 34216

Ezért 200+ pozitív feedback nem szokott hazudni. :D

Wilcont megnézem akkor még. Valamiért szürke kellene belőle. :D

Előzmény: xtctraxx (34215)
xtctraxx Creative Commons License 2019.05.03 0 0 34215

"-mylitee-n színt nem találom hol választhatnék, de van kupon."

Ha van lehetőség színt választani akkor azt az ár alatt találod meg. TUP-ból fekete van csak épp náluk.

"-wilcon-on van színválasztás, nincs kupon."

Azon a blogon amit én olvasok biza oda is van kupon, megnézném, hogy megy-e Nitecore termékre is ;)

"-alin van jó ár, de lesz a termék vámon? ha csak fát raknak rá, még kuponos ár körül megvan..."

Talán a vámfa nem is veszélyes ilyen kis csomagnál. Sokkal inkább tartanák attól, hogy belpiacos (csirkelábas csomagolású) terméket kapok. Aki kínából vett ilyet az nem azt a minőséget kapta, mint mi, akik EU piacra szánt terméket vettek. És ugye kb. a garid is addig tart, míg kibontod és értékeled.

Remélem így már szebb lett a napod :)

Előzmény: _MrB_ (34214)
_MrB_ Creative Commons License 2019.05.03 0 0 34214

Nitecore TUP vásárlás csodálatos élmény lenne, csak hát....

-mylitee-n színt nem találom hol választhatnék, de van kupon.

-wilcon-on van színválasztás, nincs kupon.

-alin van jó ár, de lesz a termék vámon? ha csak fát raknak rá, még kuponos ár körül megvan...

Szép az élet..

FBLLMAG Creative Commons License 2019.05.03 0 0 34213

Még 2 óra, és indulok az Acebeam T27 -ért. 18000 Ft lett a végső ár. :-DD Ennyiért már megéri, 1x használt (kipróbált) másodkézből is. Ezért a pénzért az eső sem számít.  ;-)

FBLLMAG Creative Commons License 2019.05.02 0 0 34212

Nekem a szerszámos "rendező" dobozokban vannak a lámpáim, L konzol az asztal hátuljára szerelve, tokok a fiókban (a többség).

Mivel észrevettem, rájöttem, hogy a kulcstartó lámpák, szerszámlámpák, keresőlámpák, EDC lámpák, taktikai lámpák, fejlámpák, biciklilámpák is más - más célra vannak kitalálva, más a kezelésük, máshogy világítanak, ezért, elgondolkodtam 1 lámpás beszerzésén is. Persze az új Olight Seeker 2 PRO is tetszik, meg a Nitecore NU25 is még hiányzik. ;-)

Előzmény: ...slr... (34211)
...slr... Creative Commons License 2019.05.02 0 0 34211

Ötletes megoldás és abba az irányba mutat, hogy az akkumulátorok beszerzése és kezelése ne legyen a véletlenre bízva, így a biztonságot szolgálja. Az R50 Pro LE tartójához képest azonban visszalépés, legalábbis autóban professzionális célra ez az új nem működne. Én amúgy is mágnestáblán tartom a lámpáimat (a mágneseseket), magamnak nem választanám az új L idomot. Sok embernek viszont praktikus lehet, hogy a lámpa ott figyel készenlétben, nem kell a töltéssel szórakozni.

Előzmény: xtctraxx (34210)
xtctraxx Creative Commons License 2019.05.01 0 0 34210

Erről a tartóról Ti mit gondoltok?

Bármelyik mágnestalpas lámpájuk rátehető és akár tölthető is a saját töltőfejével! Nincs többé ide-oda elpakolt lámpa, mindig fix helyen, frissen töltve lehet a lámpáink. Zseniális! Egyelőre a Seeker 2 Pro tartozéka, de állítólag külön is megvásárolható lesz hamarosan.

sarajhwh Creative Commons License 2019.05.01 0 0 34209

Köszönöm, és kellemes Máj. 1 ét!

Előzmény: xtctraxx (34208)
xtctraxx Creative Commons License 2019.04.30 0 0 34208

A TIP első szériája volt érintett és csak ha lezártad, akkor nőtt meg a nyugalmi fogyasztása. Ennek oka egyértelmű, túlságosan figyelte, hogy mikor nyomod meg a gombot, hogy feloldja a zárást.

2017-es széria már javítva lett, ez a dobozán nagy betűkkel hirdetve is van, hogy már a "2017 kiadás", én már arról írtam. Az első szériával elvileg sehol sem találkozhatsz már, max. használtan.

A TIP 2 hivatalos magyar forgalmazásáról nem tudok, de ha dobsz nekik egy levelet (ők az importőr, csak ők adnak teljes garit) akkor biztosan tudnak mondani pontosabbat.

Előzmény: sarajhwh (34207)
sarajhwh Creative Commons License 2019.04.30 0 0 34207

Sziasztok!   Mi is valójában az igazság a Nitecore TIP körül?   Melyik évjárat meríti az akkut, és kb. mikor lesz MO-on  elérhető a TIP ll ?  Köszönöm.   " Az Olight  ION kifutott."

xtctraxx Creative Commons License 2019.04.28 0 0 34206

Egy méretkód alatt futnak, de már régen nem szabvány, van +/- eltérés a nevét adó mérettől. A 70mm mondjuk már tényleg a vége a xx650-es akkuknak.

Előzmény: _MrB_ (34205)
_MrB_ Creative Commons License 2019.04.28 0 0 34205

Na de a 26650 nem 26mm x65mm-es illene legyen?

Előzmény: x20fan (34204)
x20fan Creative Commons License 2019.04.28 0 0 34204

A button top védett akkuk kb. 69 mm hosszúak, ha kicsit hosszabbat akarsz beletenni, akkor esetleg eltörik a driver, mert túlságosan megfeszül.

Előzmény: Laci_SK (34203)
Laci_SK Creative Commons License 2019.04.28 0 0 34203

mivel van egy kis bokkeno a kulfoldrol valo rendelessel, ilyenhez tudnek jelenleg hozzajutni 45€-os aron(uj es nem hasznalt)

a leirasban a pirossal irott szoveg alatt mit kell erteni, hogy egy speci meretu akku kell hozza?

"battery length maximum 69mm)"

FBLLMAG Creative Commons License 2019.04.27 0 0 34202

Sok mindenre jó az a TOOL AA. Mágnestalp, klipsz ide - oda, szilikon diffúzor. Siltes sapkán fejlámpaként, diffúzorral lámpásként, rendes lámpaként, bicikli szerelékkel bicikli lámpának is tudnád használni (mint írtam, 1 - 2 $ -ról van szó). És mindenre fogod tudni használni. Én is már használtam a THUMB -ot és a TUP -ot siltes sapkán, a THUMB -ot lámpásként is.

Előzmény: KawaBazsy (34201)
KawaBazsy Creative Commons License 2019.04.27 0 0 34201
Megbántódosnak tűnök? :-)
Ritkán tekerek sötétben, de ha úgy alakul, akkor a Tool AA sapkára tűzve, vagy az Osram műhely lámpa a canga elejére akasztva, s csá..
Előzmény: FBLLMAG (34200)
FBLLMAG Creative Commons License 2019.04.27 0 0 34200

Szia! Elnézést! Nem szerettelek volna megbántani.

Persze, lehet 3 € -ért venni lámpaszereléket biciklire, diffúzort is lámpás helyett, fejpántot, amibe bele lehet tenni a zseblámpát. Nekem is van szerelékem, fejpántom, diffúzorom. Nitecore és Fenix termékeit használom, tehát nem is gagyik. De ezek szükség megoldások.

Elemlámpa találkozón is próbálta valaki a fejpántomat (xtctraxx), hát azért más mint a fejlámpa. Pedig 2 lámpát is lehet felszerelni, dönteni fel / le, de mégis más mint a fejlámpa. A másik még egyszerűbb, csupa anyag. Kevésbé stabil. A következő gumipánttal, gélcsíkkal a belsejében, fényvisszaverő nyilakkal az oldalán. Zsebre vágható, minimális helyet foglal. Ez is csak ideiglenes megoldásra való (pedig ezt ajándékba kaptam, nem adtam ki rá pénzt).

A lámpás is más mint a sima diffúzor. Nem dönti fel a szél, nem dől fel szőnyegre téve, nagyon stabil. Akasztó van rajta, mágnes a talpában. A legtöbb esetben meleg fehér, hosszabb ideig üzemel, nem vakít, stb.

A bicikli lámpánál írtam, hogy nem szabad vakítania sem, de látni is kell vele. A 20000 cd -ás, 2000 lm -os lámpával látok, de vakítok is. A 60 lm is már 600 cd fényerőt jelent, 1 lm -nal meg biztos nem látni. A bicikli lámpám 150 lm fényáramnál, 400 cd fényerőt biztosít tompított fénynél, miközben a lámpa magassága fölé nem is világít. Vagyis, nagyobb felületet világít be fényesebben. És így tovább, és így tovább. ;-) 

Előzmény: KawaBazsy (34198)
FBLLMAG Creative Commons License 2019.04.27 0 0 34199

Milyen biciklit?

Nálunk a teljes rugózású MTB bicajok 2000 € körül kezdődnek. A jobbak, tárcsás fékkel, pedig 5000 - 6000 € körül vannak.

https://rockbike.sk/65-29?page=2

De ha valami szénszál vázas, pár kg -osra vágysz, esetleg elektromos rásegítéssel, spéci váltóval, már a 10 000 € -t is túl lehet lépni.

Nálunk pár 100 € -ért, csak merev vázas, W fékes bicajt lehet kapni. Ez városon belül való közlekedésre elég lehet. Te sem fogsz esti túrára kulcstartó lámpával menni. ;-)

Előzmény: KawaBazsy (34198)
KawaBazsy Creative Commons License 2019.04.27 0 0 34198

Yoképű, meg minden.. de ennyiért már majdnem biciklit adnak. :-)

Előzmény: FBLLMAG (34197)
FBLLMAG Creative Commons License 2019.04.27 0 0 34197

Használat közben, nem csak kipróbálva, egészen más élményt nyújt a bicikli lámpa. Ezt is be kell jól állítani, enyhén lefelé döntve az igazi. Így könnyen látom az út hibáit, már az 1. fokozaton is, közeli fényre állítva (150 lm). Ilyenkor, annak sincs esélye, hogy valakit megvakítsak a fényével, mivel a lámpa magasságáig világít, mindössze 400 cd fényerővel (papír szerint). És ráadásul, ha kissé oldalról (nem pont szemből) nézek az alsó reflektorra (bekapcsolt állapotban), látom a fehér pontot, de nem vakít (eddig, csak pont szemből próbáltam). Teljesítve van a feltétel: látni és látszani. A reflektor (a felső), pedig hagyományos lámpaként működik. A legalacsonyabb fokozaton, 170 lm, 1200 cd fényerőre képes, tehát 20 m távon egész jól bevilágítja az utat a bicaj előtt. Használható külön - külön is a 2 reflektor, de egyszerre is (ez még jobban felturbózza az élményt). Városi környezetre állítva, 3 mp -re lehet aktiválni a felső reflektort, ezután automatikusan kikapcsol. Ezt, a kézhez kivezetett távirányítóval is lehet aktiválni. Terep biciklizésre állítva, meg ki / be lehet kapcsolgatni a felső reflektort. Közúti forgalomra állítva, lehet váltani a 2 reflektor között. A legmagasabb fokozatot, fogalmam sincs, ki részére tervezték. Már a legalacsonyabb fokozaton is jól látom az utat. A következő fokozat pedig duplázza a fényáramot / fényerőt. Az üzemidő visszajelzés biztosítja, hogy soha se maradjak fény nélkül. A kapcsoló gombok, kellemes kék színnel vannak megvilágítva, el sem lehet téveszteni. Hosszabban lenyomva a + / - kapcsolót, lehet azonnal a legmagasabb / legalacsonyabb fokozatra ugrani. És igen, fel / le lehet lépkedni az egyes fokozatok között, csak az üzemmódot érdemes előtte kiválasztani (mindjárt bekapcsoláskor), egyébként az utoljára használt fokozaton, módon kapcsol be. A lámpa maga, gyorsan lekapható a bicajról, mivel lapos, zsebre is vágható. Kb 2 db 18650 -es lehet benne. Eddig, ha muszáj volt, szerelékkel, sima zseblámpát csatoltam a kerékpárra. Ez is erősebb mint sok mások által használt lámpa. A lámpám legalább megvilágította előttem az utat. De ez a biciklilámpa egészen más. Más a vetítési képe, a kezelése, hogy nem kell semmit sem keresgélni rajta, nem kell gondolkodni, hogy hogyan működik, hogy lesz -e elég fény hazáig. Engem meggyőzött.

Előzmény: FBLLMAG (34192)
FBLLMAG Creative Commons License 2019.04.26 0 0 34196

Szervusz

Fórumtársunk, xtctraxx blogján találsz leírásokat, kuponokat, amikkel olcsóbb a vásárlás. Annyit hozzáteszek, hogy nyitott szemmel, füllel kell járni, és olcsóbban is megszerezhetők a lámpák. Én, speciel, nem költök olcsóbb lámpákra már, mert van lámpám, mely nem stabilizált kimenettel rendelkezik, és pár használat után, a fiók mélyére került. Ezért pl. Convoy lámpákat nem vásárolok, bármennyire olcsók, jól összeszerelt lámpák. 

Tessék olvasni

https://elemlampablog.hu/kuponok/

Esetleg, xtctraxx fórumtársunkhoz fordulj kérdéseiddel. Nekem, alapból járnak ekkora kedvezmények (vagy nagyobbak), jótállással együtt, ezért nem használom ezeket a kuponokat. És vannak, ezen a fórumon, lámpa viszonteladók is. Velük is lehet jó üzletet kötni. ;-)

Előzmény: Laci_SK (34194)
xtctraxx Creative Commons License 2019.04.26 0 0 34195

Nem látom mennyi a teljes ár és a vip 1-es ár, de minél többet vásárolsz náluk, annál magasabb szintű vip vevő leszel.

1$ elköltött összeg = 10 vip pont. 1-699 pont közt vagy vip 1.

De: kuponnal sokkal jobb árat kapsz. Keresőbe beírod, hogy L6 és tadám. Mivel most promóciós, ezért nem megy a kupon, de érdemes kivárni, általában meg lehet csípni az L6-ost jó áron, most épp a "régebbi" sima XHP70 LED-es verzió 45$-ért elhozható.

Előzmény: Laci_SK (34194)
Laci_SK Creative Commons License 2019.04.26 0 0 34194

Ahoj, ujabb kerdes..

ha kinabol rendel az ember 22€-ot tulhalado arut(150€-ig), akkor elvileg 20% adot kene befizetni az allambacsinak, ennek mi a rendje es modja?

a vamosok felszolitanak, hogy igazolja a vasarlo az aru valos árát(szamla, stb)?

egy kicsit utanna neztem a dogoknak es ez nagyoooon tetszik, csak van egy kis gubanc(nem penzbeli)!

itt a "VIP1 Price"-ot kinek osztogatjak?

Előzmény: FBLLMAG (34183)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!