A személyautóra kell csak matrica, de ez elég durván hangzik, hogy 1900kg össztömegű autóval 1750 kg-os lakókocsit akarsz vontatni, vagy csak elírtad és 1900 kg az autó üres tömege, akkor rendben van.
Üdv. Sikerült végre vennem egy lakókocsit. Egy kérdés merült fel amit nem tudtunk kitalálni. Amivel vontatom autó össztömege 1900kg a lakókocsi 1750kg tehát több mint 3.5t milyen pálya matricát kell vásárolnom? Az autó rendszámára vagy a lakókocsi rendszámára kell venni?
A falpuposodáshoz: már volt hozzá nekem is szerencsém, nálam ugy lett megoldva,hogy a szekrényoldal hátsó részén végigengedtem függőlegesen 1_1 db 2x2 cm_es fenyőlécet, majd ragasztoval felcsavaroztam a lako oldalához, a benne lévő vízszintes fenyőbordákhoz.Azt hogy hol futnak a bordák ki lehet kopogtatni és a hang alapján meg lehet találni.Így gyakorlatilak a szekrény fogja tartani az oldalfalat,és nem forditva. Ha a külső aluminiumboritással van a baj, akkor egy megoldás kinálkozik.A szekrényben ki kell vágni egy hosszanti ablakot a rétegelt lemez boritásbol kivenni a szigetelest ragasztot alá, rétegelt lemezre is ragasztó,vissza a helyére, letapétázni és kész.
Honnan tudnák beszerezi, ilyen a képeken látható ablakzárat! ( konyha, és fürdő ablak) A jobb és bal oldalon látható csavaros egységre lenne szükségem!
Ha a melegtől engedett el, akkor falban lévő styrofoam (Hungarocell) és a lemez közötti ragasztással van probléma. Az átmenő csavar lehet megoldás, de szerintem a lakókocsi (szendvics szerkezet) falán minden fúrás egy potenciális beázási lehetőség is. Belülről kéne inkább hozzáférni (megbontani?) a borításhoz és a szekrényben csinálni egy olyan fa erősítést amihez hozzá lehetne húzatni és ragasztani a falat. Ha a csavarok kiszakadtak akkor ott mindenképp kell kezdeni valamit az alappal (pl. nagyobb csavar vagy csavar beragasztás vagy fogadó fa felület csere stb. stb.)
Kellene nekem pár fénykép a Truma Ultraheat kályha előlapját rögzítő akasztó-fülekről. Sajnos az enyémben négyből három nyom nélkül letörött, és a negyedik is erősen nem úgy néz ki, mint ahogyan a gyárból kijött... Valami centit kellene mellétenni, úgy fényképezni, hogy méretet is tudjak venni, meg hogy lássam, mennyire áll ki, mi a pontos pozíciója.
Azt hiszem megvan, mi lehet. A szekrényben megy a kályha füstcsöve, és a hő hatására deformálódott el a fal. Pont azon a szakaszon engedte el a csavar ahol a cső fut. Mit lehet ezzel kezdeni?
Üdv,! Segítséget kérnék elrontotta a húsvétunkat szeretett Ford tranzit kemping autónk indulás előtt behalt a fűtés,szivattyú ventilátor nem mükszik nem kap áramot, csak a hűtő indul be rövid időre. Ha valaki tudna ajánlani Pécs ill. környékén lakóval is foglalkozó autóvillany szerelőt vagy hozzáértőt segítségeteket előre is köszönöm.
A belső lécvázzal történhetett (ha nem ázott be) valami ami egyrészt megnyomta a lemezt kifelé illetve eleresztette a kötéseket. Nem kapott véletlenül az az oldal menet közben nagy ütést, kátyút, defektet bármit?
A mi Hobbynk az a fajta amelyikben hátul van a mosdó. Arról a szekrényről van szó ami irtál. Be nem ázott, nincs nyoma. A szekrény hozzá van csavarozva az oldalfalhoz, ezek a csavarok kiszakadtak, és most a szekrény es a fal között van 1-2 cm rés. Kivülről megnyomom a lakó falát akkor nagyjábol visszamegy a helyére. Gyakorlatilag az oldalfalnak van egy kis hasa.
Hobby 400, elől körüléses hátul konyhás, ajtóval szemben fürdős verzió? Melyik szekrény ez, ahol a konvektor van (kerék felett)?
A szekrény elvben a falhoz van csavarozva, pontosabban a falban lévő vázhoz. Ha onnan kiszakadt, akkor vagy a falban lévő csavarok nem tartottak (pl. a fal tartósan ázott belül) de annak azért lenne látható és érezhető nyoma, vagy kapott valamilyen nagyon erős behatást amitől elmozdultak a kötések. Hirtelen ez jutott ötletként eszembe.
"A fal mozog" mit jelent a gyakorlatban? Kézzel be lehet belülről nyomni az oldalfalat? Ez jellemzően ázás következménye szokott lenni...
Hobby 400,97-es évjáratú lakónk van. A múlt évben észrevettem hogy a szekrények 1-2 centit elmozdulnak,illetve a rögzitéseik az oldalfalakból kiszakadnak. Tegnap atnéztem és rájöttem hogy a lakó oldalfalának van egy kis mozgása,tehát távolodik a szekrénytől. Van ötlete valakinek, hogy mi a teendő? Mindenkit meghallgatok. Köszönöm Ákos