Egyre elterjedtebbé válnak a zárt égésterű kazánok körében a kondenzációs elven működő berendezések, ami számos kérdést vet fel egyrészről a 100% feletti hatásfokról, másrészről a hozzá tartozó legoptimálisabb rendszer tervezéséről, kiépítéséről, beállításáról…
Ezúton megkérek minden látogatót, hogy kerüljék a direkt vagy indirekt reklámozást – különös tekintettel gondolok itt forgalmazókra, kivitelezőkre.
Összegyűjtöttük a leghasznosabb információkat egy kondis oldalon. http://statisztikus.hu/kondis/
Ez pontosan mit jelent? Mit kellene beállítani a kazánon, hogy megbízhatóan üzemeljen? Kőszegi vagyok, tudsz valakit a környékemen, aki tudna segíteni?
A hatásfok 100%ha nincs hideg és nem kell nagyon meleg víz a rendszerbe.
Ha a meglévő rendszerhez akarom akkor több radiátor kéne.
Ha nincs több radiátor akkor mennyi a hatásfok télen minusz 10fokban amikor nem kondenzál a kazán?
Sziasztok! Pár hónapja beüzemelt Immergas Vitrix TT kazán E96 hibakóddal leáll. / dugulás a füstgáz elvezetésben / Csak áramtalanítás után indul újra. A kémény is most lett bélés csövezve, nem hiszem, hogy valóban ez lenne a probléma. Lehet a mostani szeles időjárásra fogni, vagy hívjak szerelőt?
Maradjunk abban, hogy az általad linkelt Wikipédia cikk a Titanium-ról (ékezet nélkül - ejtsd "tájténium") szól (amit te keresel az ez), más meg szimplán slendriánul használja. Attól hogy egy forgalmazó (webáruház) oldalán így szerepel, attól még nem lesz helyes, max igénytelen.
On
Szerencsére a tartósságát nem befolyásolja, hogy hogy hívjuk. Főleg, ha nem is abból van ugye. :)
Sok ilyen elnevezés van, amit angolból eredeztetve nem fordítanak korrekten magyarra. A kazán leírása egyértelműen titániumról beszél, nem akartam okosabb lenni, mint a kazán forgalmazója.
Egyébként van pár ilyen név, amit a magyarban kétféleképpen is írnak, pl. urán - uránium.
Aztán vannak olyanok, amiknél a magyar elnevezésben is ott van az -ium végződés, pl. vanádium, stroncium, alumínium, magnézium, lítium, hélium, kálcium, nátrium, stb. stb.
Szóval szerintem nem üt el a titánium megnevezés magyarul sem az elemek megnevezésétől a nagy általánosságban, persze egy akadémiai székfoglalóban nyilván helytelen lenne.
Na, végül Ferroli Bluehelix TECH RRT 24C lett a kazán.
Amikor rendeltem, akkor még Bluehelix Tech Pro ERP 25C-re fizettem, de menet közben közölték, hogy az kifutott, már nem tudják szállítani.
Kérdésem, hogy az ERP és az RRT rövidítések mit takarnak a kazán specifikációjában?
Úgy látom, hogy a két kazán között kicsi különbségek vannak, az RRT 24C-nek nem titánium ötvözet a hőcserélője (bár ez többek szerint csak parasztvakítás volt), hanem rozsdamentes acél. A minimum teljesítménye is kisebb az új kazánnak, a régié 6,4 kW volt, az újé pedig 4,9 kW.
Na, majd ősszel kiderül, hogy jó választás volt-e.
Meg tudná valaki mondani, hogy ha a kazán F2.8as hibát jelez (kitakarítás után működik, Vaillant Ecotec, nyílt égésterű )...azt milyen érzékelő, szenzor figyeli? Kazánon belül hol van elhelyezve?