Jól néz ki a korallberkenye is. Kecskerágóból számtalan fajta-féle színű van. Fagyal, ebből van lomb meg nem lombhullató.
Puszpángtól most óvakodnék, mióta pár éve beimportáltuk a kártevőjét gyakorlatilag 2-3 nap alatt tarrágást képesek véghezvinni és pikk pakk kinyírják az állományt.
Köszi. Akkor megnyomom, csak még le kell tennem 15m szegélyt, oda majd valami sövényszerűt ültetek (azt is most kéne). Így jön a talajfertőtlenítés, szegély, majd hétvégén vetés...
Milyen növényt ajánlanátok szomszéd felől, ami nem lombhullató és szép is(sövény jellegű)?
Az se hátrány, ha gyorsan nő, s nem túl drága....
Déli oldalról egy nagy mészkő kerítés határolja, ami 170 cm magas. Így csak reggel és este kap napfényt.
Nedvességet,pH1t es fenyt mer. Hogy jó e? Gondolom jól mér. Ez a 4 körüli ph nekem eleg fura. Neten akartam rendelni,de vegül igy ismerős gazdaboltosnal vettem,evek ota a fiokjaban volt,nemtudta eldni.Azthiszem 10 eu körüli az ára.
Sziasztok. A minap egy cikket olvastam a talaj ph-ról. Eddig itt nemnagyon olvastam róla. Erdekelne a hozzáértők velmenye. Hirtelen felindulasbol vettem is egy ph merőt. Nalam erősen savas a talaj,a merő szerint. 4körüli. A legtöbb növeny ph semleges talajon erzi jol magat. A gyep pl. 5,5 ph körül. Azt olvastam,hogy savas talajon pl.a nitrogen nehezebben hasznosul. Meszezessel ez javitható. Attila,Samubá,fegyelitek Ti ezt?
Én tavaly március 31én vettetem 1 honap múlva mar nagyon jól nézett ki , lett benne gaz júniusra de kézzel kezelhető volt. Ősszel weed control trágya most meg 1 évvel később tökéletes.
Én nem várnék májusig mert lehet addig nem is kell ki semmi az üres földből és nem lesz mit gyomirtozni sem.
Köszönöm. Szépen haladtam tegnap, kész a terep. Akár a jövő héten el is vethetném, de akkor kimarad a totális. Szerintetek melyikkel járnék jobban? Most vessek vagy májusban gyomirtózás után?
6 óra van ráírva ha jól emlékszem, amikor használtam én adtam hozzá még pluszba dikamint (2,4d) és nagyon büdös volt, ezért a permetezés után másnap hajnalban már beöntöztem alaposan, hogy csökkenjen a szag.
Eléggé elcsúsztam a munkálatokkal és már csak júniusban vetettem, jöttek a gyomok is porcsin, útifű ,muhar a jelentősebbek. Gyakori nyírással kordában lehet tartani és csak egész közelről rontják a képet, aztán 2hónap múlva jött rá a gyomirtó. Első hét után kezdtem aggódni, semmi hatás, két hét után már volt több amin látszott, aztán egyszer csak azt vettem észre hogy jóformán eltűntek. Oké az eltűntek azért túlzás, utána kézi gyepszellőztetővel több talicskányi elhalt maradványt szedtem ki a fűből. Nem tudom, hogy ennek köszönhetően, de októberben amikor csináltam egy amalgerolos permetezést feltűnt, hogy a muhar is teljesen eltűnt, azóta is gyakorlatilag gyommentes a gyep! Szerintem simán belevághatsz májusban, nem kell megijedni a gyomoktól!
Nincs rugósom, alaposan megszellőztetve kicsit megritkitom, hogy a földre tudjam szórni legalább egy részét ( a kiszedett maradvány összeszedése után ), majd elszórom a műtrágyát is és mégegyszer szellőztetővel átmegyek rajta úgy, hogy épp csak karcolja és valamennyi földet szórjon a kiszort talajfertőtlenítőre és műtrágyára, utána locsolás, de legelőszőr nyírás a legalacsonyabb álláson
Én is most készülök szórni. Így gyepszellőztetésnél egyszerű bedolgozni, de a második adagot hogyan juttatod ki? Kiszórás és belocsolás vagy összekötöd egy rugós szellőztetéssel?
No, ma reggel oda vissza keresztirányokban megtalajlazítottam, fűnyíróval összeszedtem, kiszórtam három félkilós Force-ot, meg műtrágyát, és megint megtalajmaróztam hosszára. 4tömött zsák füvet összegerebjéztem, és egy bő órán át ment rá a locsoló rendszerből a víz. Kíváncsi vagyok, hogy a 100m2/0,5kg-ra való Force 1.5G talajfertőtlenítőt, hogy lehet kijuttatni egyenletesen? Nekem a három félkilós is épphogy elég lett 110m2-re...
Pázsitmester használata után mennyi idő múlva lehet locsolni? Elég, ha csak rászárad vagy várni kell pár napot? Célzottan adtam a kritikusabb foltokra.
Tavaszi vetésnek mi a jó időpont(nem szeretném őszre halasztani, tudom jobb lenne)?
Csupán 60 nm, kicsit kötöttebb a talaj, de hoztam 1,5 m3 homokot, s belerotálom. Megcsinálom a szinteket, pár hétig öntözöm, majd totális irtás, talajfertőtlenítés, vetés + indító táp. Május elején vetném az jó lehet? Öntöző rendszer természetesen van.
Köszi
A 400 nm toscana köszöni jól van, szép zöld, sűrű, semmi betegség. :)
Mivel sehonnan sem tudok szerezni csillagkapát, meg nem is hiszem, hogy hosszútávon szükségem lenne rá, szeretném megkérdeni, hogy füvesítéshez tudna nekem valaki kölcsön- vagy bérbeadni egy csillagkapát jövő hétre?
Napi szintű utazás miatt Esztergom-Piliscsaba-Üröm-Bp-Vác-Balassagyarmat környékén tudnám átvenni és természetesen vissza is vinném. Légyszi e-mailt írjon, aki tudna segíteni! Köszi!