Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Az a baj, hogy még a T-72 is reménytelenül elavult, semmiféle modernizáció nem lehetséges már ami korszerű szintre hozná. Nem sikerült az oroszoknak sem.
Amit viszont tényleg nem lett volna szabad kidobni, azok a VT-55 vontatók és a BLG-k. Ezek közül párat a katasztrófavédelmnek is át kellett volna adni, rendkívül hasznos gépek.
Sajnos mi ész nélkül kidobáltuk, leselejteztük a "T" vasainkat. Talán, a ma már nem létező Magyar hadiipar hamarabb talpra állt volna, ha innovációt és pénzt áldozunk a "Faceliftre"
Vagy műszaki gépekké alakítjuk át őket, elvégre a Leo-k mellé is kell majd vontató, daru, stb...most jobb? ezeket is meg kell majd venni.
Hol van a sokat emlegetett Magyar találékonyság? Azt is kidobtuk?
Egy FLW (pl.30-as is) bárhol megfér . Igen kérdés mennyit ér az önvédelem, éshogy mik az igények vagy vannak-e egyáltalán - 20% át varietas delectat alapon pazarolva azért lehet megcsináltatnám vegyesen :{ -
A könnyü torony egyébként nem is torony..... :->kivéve talán a régebbi t40 nextert - mármint úgy ránézésre alapkivitel +továbbpáncélozható-, csak azért mondom mert létezik ám Boxeren vmi izgibb :o)
Volt ilyen magyar fejlesztés még az átkos végén, ahol a Vasziljok kódnevű 82mm-es automata aknavetőt megházasították a sebesült-szállító felépítményes BMP1 vagy MTLB láncos alvázzal.
Sőt, az orosznak van sokkal jobb is. 2Sz23 Nona-SzVK, BTR-70/80 hibrid alváz + egy 120-as ágyú-aknavető
Volt ilyen magyar fejlesztés még az átkos végén, ahol a Vasziljok kódnevű 82mm-es automata aknavetőt megházasították a sebesült-szállító felépítményes BMP1 vagy MTLB láncos alvázzal.
Kerekes kivitelben mintha a szlovéneknek lenne dupla csövű (!) 120mm-esük Patria (Rozsomák) tornyos alvázon?
> meg vmi stealth álca (+?fakultativ közepes'gpá , francik már 4x4re is applikálják)
Általában egy járműre sokféle fegyvert nem érdemes halmozni, mert csatahajó lesz a vége. Mondjuk aknavető + önvédelmi géppuska vagy pct. rakéta + gpu. vagy gépágyú + gpu. A túl sokféle fegyver legyen rajta jellegű cuccok (pl. BMP-3, Terminátor városi rohamharcjármű, Pancir) a gyakorlatban nehezen üzemeltethetők és jobban megéri 2-3 járműre szétbontani az azenált.
Egyenruha alapján én meg nem mondom, hova tartoznak. A légvédelemnél biztos, hogy egyre több a nő, a VDV-nél is vannak jó páran, állítólag már a páncélosoknál is. (az idei tank biatlonon női személyzetet is akarnak indítani)
sztem ha odáig fajulna a helyzet hogy farkasszemet néznének az ellen tankjai, már jo elore elaknásithatják az átkelésre alkalmas pontokat...manapság elég egy-egy dron, kazettés bomba és kész....egyszerübb a hadihid.......
nem tudom mennyi idö felkésziteni egy konzervdobozt a vizalatti átkelésre, de a TMM hid sem lassubb........
Nézegettem, és szerintem egyáltalán nem lehetetlen a Leopardra malhazni azt a csövet, ha nagyon muszáj, sőt teleszkóposan összetolhatonak néz ki, van olyan kép az egész jól látszik, hogy 3 különböző átmérőjű részből van. Úgyhogy nincsenek hátrányban ebből a szempontból sem szerintem.
az meg ugye megvan,hogy nem szarrago keleteuropai logisztikahoz kalibraltak a Leopardot? meg az is hogy igy nem kell buvarruha meg vizibazis hanem ha kaki megy a palacsintába , kimásznak a lukon. Létrán felmaszas elsajatitása kemeny 5 perc, meg gyermekkorban. A ruszki tankoknak tenyleg csak egy kalyhacso eleg volt, meg egy egynapos zzkzas meg hosszas szopodas a taborfalvi vizibazison. Pl tajekozodas elsajatitasa a porgettyus iranytuvel viz alatt. Nade nekem nincs meg hogy mi a raknak akarnek a budai varba leopardal izegni mozogni? Hatha tenyleg leszakad? Vagy ez lesz a helyijarat? Sokkal neuralgikusabb hogy pl tenyleg videken hol tud mozogni. Ennek kello atgondolasat nem látom.
Éles helyzetben nyilván nagy hangsúly lett volna a hidak megszerzésén, biztosításán, az ellenség részéről meg a lerombolásukon. (Látod mit tettél a negatív hullámaiddal Moriarti! Esküszöm csak szépen gondoltam arra a kurva hídra.)
Ilyen éles helyzet a 3.vh idején lett volna. Voltak is komoly mennyiségben utász hidász csapatok a VSZ-ben, lévén nyugat-europa is tele van kisebb nagyobb vízfolyásokkal, amiket leküzdeni invázió esetén komoly feladat lett volna.