A zajokra nem nagyon lehet mit mondani, mert mi nem halljuk, csak Te. Egyébként igen, nyilván valami az általad felsorolt vonalon zörög, lehet a szijfeszítö csapágya, és bármi, ahol csapágy van a rendszerben.
A2 1.4 PDTDI az alany, munkába járós kisautóm egyik napról a másikra ideiglenesen elhalálozott.
Nem izzít, szépen beröffen, de azonnal le is áll.
Hibatárolóban ezt találtam:
Adresse 01: Motorelektronik Labeldatei: DRV 45-906-019-AMF.clb Teilenummer: 045 906 019 G Bauteil: 1,4l R3 EDC 0000SG 1207 Codierung: 00002 Betriebsnr.: WSC 02154 VCID: 193E7CDA8321618232-4B18 WAUZZZ8ZZ1N018664 AUZ7Z0Y15897924 Fehlercodes gefunden: 18062 - Bitte Fehlerspeicher des Kombiinstrumentes auslesen P1654 - 35-00 - 18058 - Datenbus-Antrieb P1650 - 35-10 - fehlende Botschaft vom Kombiinstrument - Sporadisch 18043 - Datenbus-Antrieb P1635 - 35-10 - fehlende Botschaft vom Klima-Steuergerät - Sporadisch 17978 - Motorsteuergerät gesperrt P1570 - 35-00 - Readiness: 0 0 X X X
Megpróbáltam a müszeregység hibatárolóját (#17) kiolvasni, de a vezérlö nem válaszol. Ha valakinek van hasonló hibával tapasztalata, ne tartsa magában. ;-)
Fiatalon nem volt pénzem új gumikra és jó autóra, tengelyenként felemás gumik miatt volt egy nagy balesetem (az egyetlen, talán 2 millió kilóméterben), szerencsére egy elég masszív Fiat Cromaval.
"Ha a felnin 90%-os gumik vannak, azt eldobod, mert használt? "
Mint írtam ha felnit keresek akkor nem érdekel milyen gumi van rajta, ha történetesen 90%-os akkor ahogy azt is írtam javaslom az eladónak szedesse le, és adja el külön, engem nem érdekel a gumija főleg nem ha linglong, és tsi. vannak a felniken.
A saját újonnan vett, és elhasznált gumijaimtól nem félek, de másnál elkopott, használt gumikban nincs bizadalmam.
1x autópályán szétdurrant a B.E. gumim oldalfala, "szerencse", hogy éppen építkezésből jöttem ki, és csak ca. 100-as tempoval haladtam így meg tudtam fogni az autót.
Használt gumival vett felni volt rajta.
Mikor felnit keresek a keresőben csak a felni van beikszelve a felni-gumival nincs.
Ha a felnin 90%-os gumik vannak, azt eldobod, mert használt?
Gondolom azért nem örülnek neki ha le kell szedni a gumit, mert az neki plusz kiadás, és leszedett használt gumit nehezebb eladni. Pl egy szál szakadásos gumin semmi sem látszik amíg nincs felfújva.
Használt gumival vettem már felnit, megnéztem, söt az eladó azt is felajánlotta hogy feltegyem és kipróbáljam.
Csak gumit így nem vennék. Azt csak úgy vettem, hogy még le volt fóliázva, autón nem volt. Egy dös néni rendelte a neten, aztán kiderült hogy nem jó méretet rendelt. Így lett fél áron új abroncsom.
A felniket én is használtan vettem, 20000Ft volt a 4 db. A dísztárcsákat 28000Ft-ért vettem az Opel alkatrész boltban. A gumikat nem tudom már, de jó állapotú egy szezont futott 195/65R15-ös abroncsok voltak. Szerintem nekem olyan 100000Ft körül lehetett a komplett szett.
Egy használt felni garnitúrát a piaci ár figyelembevételével szoktam beárazni, megnézem hasonlók mennyiért mennek, és hajrá.
Általában a gumik nem jelentős árképzőek.
Ha én felnit keresek nem érdekel milyen gumi van rajta úgyis leszedetem róla ( nem vagyok használt párti) , tehát nálam sem árképző.
Ha pl. az eladó fényezi a felnin lévő gumikat akkor azt szoktam tanácsolni szereltesse le nekem csak a felnigarnitúra kell, ha a gumik annyira jók akkor azokat úgyis hamar elviszik, de ez már nem tetszik az eladóknak.
Persze mindenki másképp csinálja, eddig minden felnit elvittek előbb utóbb, nekem sosem volt sürgős.
Na jó, az ingyen Jánosiknak én nem adok oda semmit.
Amikor eladtam a Vectra téli kerekeit 70000-es fix áron hirdettem meg. Gyári lemez felnik gyári új (egy éves) dísztárcsákkal. Szépen elmondtam hogy fix az ár. Mondja a faszi hogy semmi hond, kell neki. Lejött Pestről, aztán benyögte hogy a munkatársa ajánlotta hogy alkudjon mert lehet hogy szálszakadásos a gumi. Mondtam hogy alku nincs, én tudom hogy nem hibásak a gumik. Csak alkudozott, ő ennyiért nem viszi. Megkértem hogy akkor hagyjuk a témát. Felhívtam a másik jelentkezőt akinél függőben maradt a dolog, az el is vitte. Persze akkor már elvitte volna az istenbarma fix áron, mert hogy ő ezért autózott le Pestről, meg bla,bla,bla... Csakhogy én meg odaígértem a másik vevőnek. Kezdetthepciáskodni, megkértem hogy hagyja el a telkemet, és jó utat hazafelé.
Általában a gumi állapotától függ. Nagyméretű guminál komoly összeg egy garnitúra. Pl a 19”-os gyári ramses felni garnitúrát megkapod 350-400€ környékén, leharcolt gumikkal. Ugyan ez újszerű gumikkal 800-1000€. Egy prémium gumi ebben a dimenzióban bő 200€.
Sztem egy centír mindig jól jön . Ha nem kér súlyt azért ha kér azért. Így legalább biztosan tudni ,hogy jó a kerék. Persze én itthonra értem. Kint lehet én sem csinálnám .Persze ha nem járnék haza. Kint persze,hogy a ház előtt csinálják annyi pénzért. És gondolom nem az osztrákok😊 Őket nem szoktam látni.
Ha nem lenne különböző méretű a nyári téli felnim én sem tartanék két garnitúrát.
Én még soha az életben kerékszettért értelmes pénzt nem kaptam. Nevezheted annak azt, amit egyébként is belealkudott az árba, de akkor magadat csapod be. Több tucat autót eladtam már, de összességében többet nem kaptam egy fillérrel sem, ha ment hozzá a télikerék. Akkor kaptam érte valamit, ha külön árultam, de a beruházáshoz képest szinte semmit.
0,5 évente centír nálam alap: valamennyi súlyt mindig kérnek. A centírt nem az eladónak, hanem magamnak csinálom, tehát abból nem is várok semmit vissza, így a példád eléggé sántít a komplett kerékszettekhez képest.
Pont ezért számomra totál logikus a gumicsere + centír évszakváltáskor.
A + felni felesleges luxus
De ugye ez én vagyok
Prémium üzemanyagot nem tankolok (10 évente max. 1 tank...), kozmetikára 0 Ft-ot költök, otthon meg tudom oldani.
Általában az autókat téli-nyári szettel szokták eladni. Mert úgyis szüksége lesz rá az új tulajnak. Ha meg valakinek drága felnije vagy új gumija van, az külön alku tárgyát képzi, de egyébként te mondod az árat. Ha meg nulla forintért akarja elvinni, felteszed a netre és majd elviszi más.
A gumiszerelésre/centírozgatásra költött pénzböl mennyit látsz viszont az eladáskor? Meg a préimum üzemanyagra költött pénzböl, a gyakori autókozmetikára költött pénzböl, stb…?
Miért kellene fél évente centíroztatni ha a gumit nem szeded le? Itt mindenki a ház elött lecseréli magának azt jónapot. Én is ezt csinálom. Megvagyok vele 20 perc alatt és annyi.
Kivételek az idösek, akik gumisnál cseréltetik. Ök inkább fizetnek évi 100-120€-t, ebben benne van a felszerelés és az egy évi tárolás költsége. Nem centírozzák, csak betárolás elött magasnyomásúval lemossák a kereket.
Persze. 0 Ft-ért szívesen elviszik a kocsival.
De, hogy az erre költött pénzből kb. semmit sem látsz többet, az szinte tuti.
Gumishoz meg így is úgy is célszerű elvinni egy centírra.
Ha meg elviszem, akkor meg szintén minek a pluszfelni.
A téli-nyári váltás nehogy már csak 5 csavar legyen! Centír az alap nálam
Mi a gond az eladáskor? Eladod a második kerékszettet is az autóval. Nekem egyszerübb öt csavart letekerni mint évente kétszer sorban állni a gumisoknál.