Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Engem veszélyeztet ha nincs frissítés, meg a fél világot, de ezt sem szokták érteni, hogy minden mindennel összefügg. Le lehet tiltani, meg kézzel szabályozni, de úgy alapban kijelenteni, hogy baromság mert úgyis elbasz valamit, az kicsit erős. Gondolom egyszer beszívott valamit, azt is ki tudja milyen összeherélt OS-nél, vagy lehet be sem szívta rendesen, csak azt hitte és most megy a dühöngés. Nem Linux ez, hogy szívassa az embert :-D
Ja, a "milyen SSD-t használsz, most egyik cuccom folytattam, ott célirányosság volt az olcsó:
Jó eséllyel ez sem fog csak úgy megdögleni. Egyéb cuccaimban az 1-2 gigásak most már 5 évesek lesznek, ott ugye a százalékos írás elvileg még jobban nyúvasztja, de még meg vannak. Meg is lesznek.
Az jó volt, mikor jelentkeztem 3 napos PowerShell alapok tanfolyamra. Első nap már kussoltam rendesen, mert délutánra teljesen elvesztettem a fonalat. Később kiderült, hogy összekeveredett valami és expert++ volt az egész :-D
Kinek mi a cég, nyilván nem rendes domainos. Amúgy szoktam látni ilyesmiket. Nem is tudom érdemes-e ilyesmiken hisztizni, persze minden tudásnak van határa és van fentebb, de aki nem érti a 10.x-es hálózatot, vagy egyáltalán azt, hogy 192.168.0.x helyett is van élet, az inkább ilyesmiket és kicsiket se nyomkodjon.
Ebben a mondatban elsőre nem találtam az értelmet, és nem biztos, hogy ez az én hibám. Aztán tovább keresgéltem, és rájöttem, hogy mégis van értelme, csak éppen nem úgy, ahogy Te gondoltad. Az igazság inkább ott van, hogy ha kap plusz 4 Gigát, akkor valóban nem fog többet megállni a rendszer helyhiány miatt, se kicsi, se sok, se semennyi idő alatt. Legalábbis nálunk egy XP aligha.
Amúgy "cégeknél" mekkora C: ajánlott? Mindenhol más, mi
Persze, nyilván függ attól, hogy hány program kerül a gépekre, és mik azok. Nálunk, ahol a legtöbb gépen nincs sok extra program, egy XP-nek bőven elég 20 Giga, a 7-esek inkább 40-et kapnak, a 10-esek pedig inkább 60-at vagy 80-at (kivéve azokat a gépeket, amelyeken annyira lecsökkentettem a C méretét, amennyire csak a Lemezkezelő engedte, hogy még véletlenül se tudja letölteni a nagy méretű és a beállításokat nagy valószínűséggel elkúró funkciófrissítéseket).
A linkekben lévő mikroszoftos EXE-t nem találtam meg a Win7-emen, de az SC.EXE végül eredményre vezetett. Először parancssorban írtam neki amit kell, de Acces Denied (5) -lett. Angolnyelvű fórumon találtam tanácsot, "Run As Admin", de persze akkor hogy írom be neki a paramétereket? Csináltam egy batch fájlot benne az SC.EXE és a paraméterek és ezt futtattam meg "As Admin", ami működött - SUCCESS üzenettel futott. A szervizek közt ott van aminek lenni kell, azaz az én szervizem, és bár elindítani még nem tudja valami kín miatt viiszont igyekszik, húzza a csíkot és majd fényesitem a megoldást, ... de amiről a kérdésem szólt az rendeződött - mégegyszer köszi az útmutatást.
Szerintem nem biztos, de mittomén. Ezek meggyőzőbbek és ifjúság is olyan, mint az indiánok. Occsó, de ja. Ellenben nem vitatkozik, mint én, mikor azt mondják, hogy van pár túlóra, migráció, 1-2 hét és utána minden jó lesz. Mi már tudjuk, hogy ezzel akár 6 évig is lehet szopolni :-D Kemény dió. Én meg már esküvői videókat is csináltam haverral közösen, de mire belejöttünk arra feladta....
Ugyan, én tíz éve azt látom, hogy hova hígul ez a szakma. A világot és újat nem értő idősödő, dörzsölt, de meg nem értett vén rókákkal és a feltörekvő, azt hiszi, hogy okos wannabe sysadminokkal. És ezek ellenében a szoftvergyártók a mindenféle csodás fantazmagóriáikkal. Én csak néha hátradőlök és élvezem a műsort, olykor mély megnyugvással tudomásul véve, hogy kezdek az említett vén rókák közé tartozni. :-)
Sógor beugrott, mert az előző telefonja elhasalt és kapott újat. Nem nagy vezető csak olyan közepes, ezért neki már beállítják a telefonját, céges emilt, ilyesmi. Megkapta a telefont, kérte az ottani infós kollégát, hogy a privát címét is állítsa be, mert egy csomó telefonszámot oda is mentett. Az infós elhajtotta, hogy most nem ér rá.
Megkaptam a telefont.
- telefonon egy frissítés sem volt lefuttatva
- céges emil beállítva kézi frissítésre
- névjegyzék mentés beállítva a kamu gmail címre, amit a telefon beállításánál létrehoztak
- 4 asztalon elosztva 12 ikon, gondosan
- rögzített sávon play áruház, fényképezőgép, gyári böngésző, telefon
15 percbe telt, két újraindítással és a duplázódások kiszűrésével együtt.
Amíg így telepítenek nyomtatót, így állítanak be telefont céges informatikusok, addig lesz melónk és igenis nagyképű leszek ezekkel.