Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Losicica Creative Commons License 2019.02.12 -2 0 26303

kit? hogy? hol? ilyesmi :)

Igaz nem Tolo, de találtam most egy ilyet. Még nem foglaltam de ez már elfogadható legalább, és tuti helyben van. 

Előzmény: argo1 (26302)
argo1 Creative Commons License 2019.02.12 0 0 26302

keresd Bihari Ágit, Toloban lakik

Előzmény: Losicica (26297)
Losicica Creative Commons License 2019.02.12 -2 0 26301

Jaja, most annyira nem szimpi :) Illetve most még semmi gond nincs, de nagyon köszi, hogy szóltál, én simán benéztem volna :O A linken semmi nem utal tényleg a Tolo melletti környékre, tudnám akkor az ottani kemping miért mutat ide és miért ez a neve. Írtam neki, de még nem válaszolt. 

Ott a környéken kezdek kifogyni a szóba jöhető szállásból, és a booking pont ma szólt hogy áremelkedések voltak. Lassan valamit találni kell :)

Előzmény: Törölt nick (26300)
Törölt nick Creative Commons License 2019.02.12 0 0 26300

"Két kétfele mutogató görög bácsika, ezt akarooom :D "

Látod, máris találkoztál velük :)

Előzmény: Losicica (26299)
Losicica Creative Commons License 2019.02.12 -2 0 26299

hát ez a térkép szerint totálisan nem szigeten van :O 

pár km-el Tolo mellett, inkább Drepano alatt, de ott.. ez érdekes és misztikum.. még jó, hogy iylen figyelmes vagy, rá is kérdezek. Láttam Plaka 1-2-t lehet az egyik ez. 

itt a linkje, a weboldal azonos, a cím más, érdekes. 

Előzmény: Törölt nick (26298)
Törölt nick Creative Commons License 2019.02.12 0 0 26298

"ahogy nézem tényleg szép a weboldal alapján"

Szép de az a camping nem Tolo-nál van hanem Naxos szigetén (Cyclades Naxos Plaka Beach 84300 Greece)

Előzmény: Losicica (26294)
Losicica Creative Commons License 2019.02.12 -2 0 26297

Nem is néztem, hogy Tolo topic is van, eddig csak Athént találtam, bocsi. Keresem máris!

Előzmény: Katana750 (26296)
Katana750 Creative Commons License 2019.02.12 -3 0 26296

Logikus lenne a Tolo topikon utánaérdeklődni! Innen az autós topikról csak egy főrumtárs hölgyről tudok aki ott nyaralt, de viszonylag ritkán téved ide

Előzmény: Losicica (26294)
Szaganaki Creative Commons License 2019.02.12 0 0 26295

Tudom, hogy a nyaralás a pihiről és a lustálkodásról szól, de ha a család nem lázadozik feltűnően, akkor a Meteorákhoz nagyon érdemes kora reggel, cirka 7 óra felé megérkezni, amikor még szinte magatokban vagytok és nincs kismillió kiránduló busz és tömeg. Akkor érezni meg igazán a hely szellemét és akkor látjátok igazán milyen fantasztikum az. 10 után onnan már csak pánikszerűen menekülni szabad.  

Előzmény: Rennika (26292)
Losicica Creative Commons License 2019.02.12 0 0 26294

Tolo-val kapcsolatos kérdés, mert válaszolt a kemping - aminek kissé beájultam az árán :O 

Ha valaki volt már arrafele, meg tudná ítélni, mennyire jó itt valóban a part stb?  

Reggeli van az árban de mivel minden nap 5-6 körül indulunk, így annyira az nem hat meg :) 

Ez a környék térképen. Mondjuk ahogy nézem tényleg szép a weboldal alapján, és ha szép lenne a partja szerintetek, akkor lehet még 1 napot itt lennénk, máshol meg egyel kevesebbet. 

Amit furcsállok, hogy kb a semmi közepén helyezkedik el :O 

Mondjuk ahogy látom van ott még pár kemping lehet körbekérdezek. 

Ezt írták:

we  would like to thank you for your interest in Plaka Camping/Hotel.We are pleased to inform you that there is availability on the requested date(03-08-19/07-08-19)  for renting a double studio .Plaka Hotel is a brand new hotel situated on Plaka Beach , ideal for relaxing and unforgetable holidays , famous for its crystal clear waters and its purity.Plaka studios are provided with private bathroom(wc/shower/24 hr hot water) , completely furnished  kitchen(cooker/refridgerator) and balkony with seaview.Also, all the studios are equipped with tv and air-condition systems, as well as internet access.The price for a  double  on the requested date will be:100,00 euro per night per studio (including  breakfast) .

Köszi!

estzo25 Creative Commons License 2019.02.12 0 0 26293

Remélem van köztetek olyan Sygic használó aki mesterien kezeli ezt a navi appot.

Lassan fél éve megvan a progim Europa+Traffic verzioval.

Kérdésem a következö:

1: Miért nem ad több alternativ utvonalakat? Vagy azt hol látom? Vegyünk példát,évente nyaralunk ugyanott görögországban,Google térkép és IGO ugyanazt az egyik utvonalat ajánlja amerre szoktunk járni,Sygic pedig nem. Ha viszont teszek köztes pontot,akkor a köztes pont belvárosában visz és onnan folytatva az utját,nem pedig elkerülön viszi.... mindig a röszkei határátkelöi utat javasol mikor itt gyulán is át tudok menni és onnan folytatnám.

2:Navi közben bal lent a felkiáltójenél kattintva ezek érnek valamit? Sebességmérö kamera,rendörség,forgalom,iskolazóna,stb? Ezeket ha olyan helyzetben kerülök,rákattintok,elküldi,de mintha nincs ennek semmi jelentösége... (Waze esetében kapok visszajelzést,jelezve,hogy tettem valamit)

Válaszotokat elöre is köszönöm!

Rennika Creative Commons License 2019.02.12 0 0 26292

Igen, az az a film. Egyik kedvenc családi filmünk.

Köszönöm a tippeket, elkezdek utánanézni a helyeknek. Csak egy kis ízelítő lesz az országból ez az út, remélem megyünk majd még. Ezer éve voltunk már, akkor is nagyon tetszett. 

Előzmény: feketefelho (26290)
feketefelho Creative Commons License 2019.02.12 0 0 26291

Japánok. Precízek, alaposak, nem végeznek selejtes munkát. Volt hal - nincs hal. Ennyi.

(Hogy otthon mit csináltak nem tudom, de a Japán-tengert valószínűleg már tisztára söpörték.)

Előzmény: Katana750 (26288)
feketefelho Creative Commons License 2019.02.12 0 0 26290

:-)))))))

Görögbe fogadva.

(Mi is megnéztük párszor. A görög nevek néha tényleg nagyon viccesek, nekünk. A mi szállásadónkat (kemping) Tsintsifas-nak hívják. Inkább nem írom le minek ejtik...)

A toloi tengerpart is jó (voltam ott vagy 30 éve ...), homokos, de elég gyorsan mélyül (a környéken hegyek vannak).

A másikra gondoltam, amit Katana olvtárs említett, Nei Pori (nézd meg pl ezt a videót).

Mi nem ide járunk (a közelben, Platamonaszon nyaraltunk egyszer), de hasonlóan széles, homokos a part, mint ahova mi is szeretünk járni (Variko).

Nei Pori azért jobb választás, mert itt este sem fogtok unatkozni, van egy csomó étterem, viszonylag olcsón és a környéken is akad látnivaló, viszonylag kis távolságra.

Ezek pl.:

- Platamonaszi erőd,

- Tempi völgy (a régi úton érdemes menni, az autópálya alagútja elkerüli, no meg az fizetős is),

- Dion (ókori romterület, egyre nagyobb része feltárva, és múzeum),

- Olymposz (Lehet a csúcsra is menni, de ahhoz nem árt a hegymászó, túrázó gyakorlat. Van lájtosabb verzió, ez a Zeusz kádja túra, ahol kiépített ösvényen (sok helyen betonozott járda) lehet megközelíteni a látványosságot),

- és hát ugye a Meteorák (de az picit messzebb van, úgy ~130 km), vagy

- Thesszaloniki (~110 km).

A két utóbbira elmegy 1-1 nap, így csökken a strandolásra szánt idő.

(Persze a fentieket ki lehet hagyni, de akkor jövőre is vissza kell menni Görögországba.)

Előzmény: Rennika (26289)
Rennika Creative Commons License 2019.02.12 0 0 26289

Szerencsére szeretnek utazni. Eddig bárhova mentünk, remekül éreztük magunkat. 

Igazából ők kérték, hogy ide menjünk. Van egy film, amit évek óta többször megnéztünk már együtt, nagyon szeretjük. Egy Görögországot bejáró túrista csoportról szól. Most szeretnénk elmenni együtt ezekre a helyekre. 

Előzmény: feketefelho (26285)
Katana750 Creative Commons License 2019.02.12 -3 0 26288

Egyetértek, imádom az Égei-tengert úgy ahogy van. A japánok amilyen dolgos nép olyan baromságaik is vannak. A bálnavadászat újraindítása meg ez a tarvágás a tenger alatt elég visszatetsző tevékenység. Nem tudom mi bírhatná őket jobb belátásra? Néha a ruszkikkal is össze akaszkodnak a halászaton, nem tudom mit szólnának, ha görög halászok jelennének meg az Japán-tengeren és lehalásznák a vizeiket? Lehet, hogy ott már nincs hal és azért jönnek el a Földközi-tengerig?  

Előzmény: feketefelho (26284)
Rennika Creative Commons License 2019.02.12 0 0 26287

Megelégszünk némi látnivalóval :)

"Ettől függetlenül a tenger, a part nagyon jó, ezért járunk oda."

Ez Tolora vonatkozik? Van még olyan város, amit javasolnál?

Előzmény: feketefelho (26284)
Rennika Creative Commons License 2019.02.12 0 0 26286

Remek ötlet, köszönöm!

Előzmény: Katana750 (26283)
feketefelho Creative Commons License 2019.02.12 0 0 26285

" Töri a kedvencük és a tengerpart mellett nagyon szeretik a kultúr programokat is."

Akkor ez nekik való nyaralás lesz.

Nei Poriban számítsatok esténként szúnyokokra (a közelben elég sok nádas, mocsár van), vigyetek OFF-ot, vagy vehettek helyben füstölős, szúnyogűző tekercseket (a hatásossága kérdéses, szerintem jobb az OFF és tsa-i). 

Előzmény: Rennika (26282)
feketefelho Creative Commons License 2019.02.12 0 0 26284

Igazad van, a Vörös-tenger színes élővilágát a Földközi-tengerben (Égei-tengerben) felesleges keresni. Az általad ajánlott videóban kb. 3:40-nél látható, mivel fognak találkozni a tengerben (plusz néhány kis hal, remeterákok, tengeri sünök esetleg beljebb polip, medúza).

Ettől függetlenül a tenger, a part nagyon jó, ezért járunk oda.

Tavaly a görög szomszédunk - motorcsónakos horgász - teljesen kiábrándultan mondta egy hét után, mikor nem fogott semmit, hogy az Égei-tenger halott. Nincs benne hal. Mutatott képeket, régebben mit fogott, most meg semmit (ja, ... a botot). Utána hallottam, hogy pár éve, állítólag  japán halászhajók szinte fenékig kipucolták a tengert, azért nincs semmi.

Előzmény: Katana750 (26283)
Katana750 Creative Commons License 2019.02.12 -3 0 26283

Homokos, szemüveggel pipával ennek ellenére lehet látni, ha nem a part menti 5 méteren próbálkozol, ahol hancúroznak a gyerekek. Csalódás nem fog érni, ha nem várod a Vörös-tenger élővilágát, látnivalóit. A You Tube-on javaslom megnézni a Tolo-Peloponez c. videót! Egy lengyel utazó készítette, autentikus zenei aláfestést is tett hozzá. Nei Poriról szintén van bőven videó a tube.on. 

Előzmény: Rennika (26281)
Rennika Creative Commons License 2019.02.12 0 0 26282

Köszönöm neked is. És Szaganaki kemping javaslatát is.

A gyerekek nem kicsik (14,16), velük nem lesz gond. Töri a kedvencük és a tengerpart mellett nagyon szeretik a kultúr programokat is. Sőt, a nagyobbik már nagyjából az idegenvezetőnk az ilyen programokon.

Előzmény: feketefelho (26276)
Rennika Creative Commons License 2019.02.12 0 0 26281

Köszönöm az ötleteket. Még egy tudatlan kérdés...ezeken a helyeken kb milyen a tengerpart? Nézegettem a képeket, de nem egyértelmű. SZemüveggel pipával lehet látni valamit a vízben vagy inkább homokos? 

Előzmény: Katana750 (26260)
feketefelho Creative Commons License 2019.02.12 0 0 26280

Ide is írhatod, hátha akad valaki, aki épp azzal a problémával küzdött, ami téged érdekel, de inkább:

Őt ajánlom a témában. (Nem vagyok sem ismerőse, se rokona....)

Én itt olvastam a legrészletesebb leírásokat, mielőtt vettem az első Tom-Tom-t.

(Amit később csak "nem tom-tom"-nak becéztünk. Lassú is volt, körülményes is, meg pont akkor tévedett nagyot, amikor a leginkább szükség lett volna rá. Akkor láttam utoljára.)

Az oldalon van "Fórum" is (nem a legpörgősebb, de talán ott is akad segítség).

Előzmény: estzo25 (26279)
estzo25 Creative Commons License 2019.02.12 0 0 26279

Van köztetek Sygic zsonglőr?? Lenne 1-2 kérdésem navival kapcsolatban...

409 Creative Commons License 2019.02.11 0 0 26278

Az autóban van egy beépített androidos kütyü, azon van Sygic, de 2015-ös térképekkel. Ezt próbálom frissíteni.

Aztán lehet teszek rá valami mást.

Előzmény: feketefelho (26277)
feketefelho Creative Commons License 2019.02.11 0 0 26277

Konkrétan ezt használom (régebben "Be on road"-nak hívták, de aztán felvásárolta a Sygic).

Érdekes vélemények vannak róla, pl. hogy kis méretű. Na, ja, térkép nélkül.

Én a sávasszisztenst szeretem benne, meg azt, hogy kirakja milyen feliratú táblát kell követnem az elágazásnál.

Azt hiszem hangja is van, de azt sosem kapcsolom be (mindig beledumálna a zenébe.)

Pár éve kipróbáltam vagy 7-8 ingyenes navi programot, ez volt a legjobb.

Előzmény: 409 (26265)
feketefelho Creative Commons License 2019.02.11 0 1 26276

Görögországban ilyen több szállásos körutat még nem csináltunk, többnyire nyaralni megyünk és ami onnan elérhető, azt nézzük meg.

Nem mindegy az sem, Rennika-éknál hány évesek a gyerekek?

Lehet a tengerpart elmos majd minden más emléket bennük.

(Nekem is kisebb csalódás volt anno az első, még hátizsákos, görög utam. A történelem tanulmányaink, a könyv képei alapján mindenütt kerestem az ókori romokat, de alig találtam. Aztán Delfi és Athén kicsit kárpótolt, de rá kellett jönnöm, hogy nagy a különbség a tanulmányok és a valóság között. A nevetséges az egészben az, hogy 2015-ben a török körutunkon megtaláltam, amit hajdanában kerestem. Ott szinte minden faluban van valami ókori rom, egy stadion, egy szinház, egy erőd, vagy temető... a végén már csömöre lesz az embernek.)

Előzmény: Katana750 (26267)
Losicica Creative Commons License 2019.02.11 -1 0 26275

Köszönöm, akkor bátran nézelődök! :) 

Előzmény: dokeee (26270)
Losicica Creative Commons License 2019.02.11 -1 0 26274

Nekem ennyit ír, és még hol van Görögország :) Elférne, csak olyan fura az egész módszer. 

Előzmény: takacstamas (26272)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!