Olvastam valamit ---kissé gyengén érettem : Kb ennyi : "Vezérmütengely szijtárcsa "elmozdult és ezt a P0340 kodot hozza.. ezért nem indult "-----
Szintén semmi sem történt uj vezérmüjeladó csere után---. ez közvetlenül egy javitás szerüség után történt----és ezzel a figurával megoldodott....
Arra gondoltam hogy megprobáljuk-féktiisztitóval elinditani----ha elindulna akkor talán a következő leállitásig elég volna a felsőholtponti érzékelés esetleg????
Ha ennyit ment víz nélkül, akkor szinte biztos, hogy több helyen megrepedt a blokk. Volt néhány ilyen esetünk ezzel a motorral*, mind motorcserés lett.
* buta módon működik a hőmérője, ha a víz elfolyik, nem mutat semmit. ://
Az autó Mondeo Mk2, '96 1,8 Zetec, sedan, antracit szürke
A kérdés javítani vagy bontásra meghirdetni? Tegnap este Érdről bementem zuglóba és vissza a szokásos, esti dugóban. Odafelé úton tűnt fel, hogy a hűtőventilátor gyakorlatilag folyamatosan megy. Később vettem észre, hogy a vízhőfok nem megy ki az alsó harmadból és így is megy a ventilátor. Hazafelé a fűtés is elment. Gondoltam a termosztát. Van otthon egy, kicserélem a 7végén. Megálltam tankolni, simán indult. Egyszer csak egy erősebb gyorsításnál elkezdett nagyon csúnyán csörögni a motor. Ha vissza vettem a gázból elhalkult, de maradt. Olyasmi, mint a gagyi benzintől keletkező csörgés, de picit mélyebb frekvenciával és a motorból mélyebbről jött a hang. A következő piros lámpánál kinyomtam a kuplungot, leállt a motor. Újraindítottam, beindult, de csúnya volt a hangja. Száz méter után begurultam egy benzinkútra. Dőlt a gőz a motortérből. Fölnyitottam a tetőt. Eltűnt a víz a kiegyenlítő tartályból. A termosztát környékén tiszta víz volt minden és kicsit égés szaga volt a motornak. Tréler. Megnéztem az olajszintet, az alsó vonás alatt van picivel. A tréleres azt javasolta, töltsek bele valami gagyi olajat, töltsem fel vízzel és indítsam be. Nem hinném, hogy ez a megoldás. Abban kérem a segítséget, hogy mi lehet a gond, merre keresgéljek? Vajon érdemes ezzel küzdeni vagy vegyek másikat és ezt bontsam? Köszönöm.
Audi A3 1.9 PDTDI 2007 BLS motorkód. Hengerfejcsere után nincs nincs szervó. Két hibakód van a kormányszervó vezérlőjébe, 02546 Nem létező alapbeállítás, illetve 00778 Vezérlés szög érzékelõ nincs szimptóma. Kormány jobbra ballra tekerés majd középállásra nincs reagálás. Élő adatban a kormányzási szog mindíg nulla. Végignéztem már többször is, az összes kábelt a motortében nem találok semmi hibát ott. Az ABS-ben nincs eltárolt hiba. Az ABS Mk60-as egyébként.
van valakinek ötlete? Az akkusaru le volt véve több mint 1 hétig.
Sziasztok, az alábbi hibában lenne szükségem javaslatokra!
Adott egy BMW e36 316i, m43b19-es motorkód, 2000-res évjárat. Az alábbi hiba csak is egy nagyobb tempójú bal kanyarnál (30-40km/h) jelenik meg vagy körforgalomban, fura súrlódás hangot hallani a jobb első kerék felől és gyenge rázást, ellenállást érezni a kormányban, mintha beleérne a kerék a dobba. Ez a jelenség kanyarodás végén amikor egyenesítem a kormányt egyből nyomtalanul megszűnik, semmi további jele. Egyenes úton nézve az autó jobb eleje 1,5 cm-rel van lejjebb mint a bal oldal, hátul minden stimmel, ezt pontosan, többször is lemértem. A téli gumi felrakása után jelent meg a hiba. A gumik egy szezont futottak, cserekor centírozva lettek és méretazonosak a nyárival. Az abroncsokon semmi féle kopás hibát nem lehet felfedezni, sem belső, sem külső oldalon.
Van egy 2004-es,1.9 pdtdi,96 kw,6 sebességes sharan.
Kuplunggal vannak, voltak problémák. Beeső pedál, néha felpuhul, néha jó illetve benyomva tartáskor az autó lassan elindult.
Mivel 1 év alatt a fékfolyadék nem fogyott, ki lett cserélve a kuplung főhenger.
Megszűntek a fent említett gondok. A pedál mindig ugyanolyan feszes, kiemel stb,,,
Viszont egyesben és hátramenetben, benyomott pedálnál, gondol egyet (mintha felengedném a kuplungot) egy "dübbenés" kíséretében megy mint a barom. Fékkel megállítható. Sebességből kiszedhetetlen.
Ha leállítom a motort, nem engedem el a pedált, beindítom akkor megint jó.
Nincs mihez kötni, hogy mikor csinálja.
A kettőstömegű lendkerék érezhetően és hallhatóan haldoklik, a régi gazdájától kapott is egy új szettet, hogy ez a baja. Szerintem nem.