Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2019.01.19 0 1 466

Igen én is lelkesen álltam neki ilyen szempontból nézve a válásom után először a társkeresésnek. Aztán belefutottam rögtön egy lelki beteg hölgybe, aztán még egybe, aztán még egybe, még egybe... Az esetemben annyi közös volt bennük, hogy mind válás utáni kisgyerekes anyuka volt. Álmaikban vágynak sokan közülük egy párra, szeretetre, de a másik oldalon pedig a legtöbben belemenekülnek a gyermekeikbe és amikor valami realizálódna a valóságban is kapcsolat terén, akkor visszapattannak a kis álomvilágukba, mert félnek. Pedig én tudtam volna a legtöbbnek segíteni kiugrani ebből a helyzetből, de nem mernek a legtöbben felszállni velem a robogó vonatra..

Az a baj, hogy a legtöbben nem is látják magukról, hogy meg vannak zakkanva - sőt egyesek még ki is kérik maguknak, ha próbálom rávezetni őket finoman nem bántóan, hogy valami nem oké. Mások meg abba nem gondolnak bele, hogy mégis mikor jut idejük egy férfira a gyermekek mellett? Sok anyuka a gyermekeit beengedi a válás után az ágyába, aztán onnan már iszonyú nehéz kipaterolni őket vissza a külön szobába. Hallottam ismerős körben olyant, hogy anyuka+gyermek a franciaágyon, az új párja pedig földön matracon. Normális az ilyen nő ?? Meg a férfi is, hogy belemegy? Ahelyett, hogy pszichológus segítségét kérné - ha már máshogy nem megy - a helyzet rendezésére. 

Ilyen téren annyi csalódás ért, hogy mostanság inkább olyan hölgyekkel ismerkedek jobban, akiknek még nincs gyermekük és feladtam az elveimet, hogy lehetőleg ne vállaljak újabb gyermeket, hanem próbálom az igényeket egy, max két gyermekre leszűkíteni. Magyarul aki 30+ évesen nagy családról álmodik, az nálam kiesik a pixisből. Viszont a gyermektelen hölgyeknek legalább van idejük ismerkedni, kikapcsolódni, rám...

A hölgyek szintén nagy része pedig azért van idegileg kikészülve, mert annyi férfiban csalódott már a virtuális térben történő párkeresésnél. Sokan ingerültek már az első mondatoknál cseteléskor - szabályosan várják, hogy mikor derül ki, hogy én is hülye vagyok, mint a többi. Elkezdek beszélgetni és ha csak egyetlen neki nem annyira szimpatikus mondatom van, akkor rögtön leír és lehetőségem sincs bemutatni az igazi énemet. Ezeken a helyzeteken nem szoktam sokat bánkódni, mert én nem idegbeteg hölgyet keresek - jobb is, ha kiesik minél előbb a szűrőn. 

Persze vélhetően férfi fronton sem jobb a helyzet, de azt a hölgyek látják jobban. Alapvetően ez egy öngerjesztő folyamat. A bekettyózott férfiak kikészítik a hölgyek idegeit, ők már eleve fenntartással kezelnek minden új jelentkezőt emiatt, aztán ezért sok férfit ér csalódás és még jobban bekettyózik - ha nem tudja helyén kezelni fejben ezeket a dolgokat. Iszonyú nagy türelem és önmérséklet kell az igazi virtuális térben történő megtalálásához szerintem - vagy nagy szerencse, hogy pont kifogja...

Előzmény: rotring05 (464)
GPeti1977 Creative Commons License 2019.01.19 0 0 465

Azt tudtátok hogy az elhomályosított képet meg lehet nézni hogy ki van rajta és milyen néven van fent? Ezt csak azért írnám le mert lehet azt a fizetős oldal üzemeltetője küldi ha nincs előfizetésed.

rotring05 Creative Commons License 2019.01.19 0 0 464

,,Ez részben az "ötmillió lelki nyomorék országa" effektus miatt van.. "

Szerintem sok probléma gyökere a fentebbiek miatt van. Ez független a nemtől, az iskolai végzettségtől, és hogy a "kereső" vagy a"kínáló" oldalon állsz-e. Nagyon sokan teljesen elrugaszkodnak a valóságtól, ábrándokat kergetnek, túl idealizálják a másikat, saját korábbi sérelmeikért szeretnének valamilyen formában vigasztalást kapni, vagy éppen az miatt másokat kioktatni, megbántani, stb...

A legtöbben talán már a hagyományos ismerkedést és udvarlást is "elfelejtették", ami ugye szemtől szemben zajlik a valóságban :)

A kibertérben több életed van, a valóságban csak egy :)

Előzmény: Törölt nick (462)
Törölt nick Creative Commons License 2019.01.19 0 0 463

Egyébként én rengeteget gondolkodtam ezen a belecsömörödött, pénzlehúzós internetes ismerkedéses témán - milyen alternatíva lehet?

Bár ma este is lett pl két új randivonalas szivecském - amíg egy barátommal beszélgettem  - ha még sem jönne be most sem, akkor már olyasmi körvonalazódik bennem, hogy esetleg csináljak egy ismerkedős facebook csoport kezdeményezést a környékünkön. 

Ez nem egy Yet Another Dating Group kategóra lenne -  aki érti angolul, az tudja, hogy miről beszélek :) ..

Hanem egy kísérlet a Miutcánk.hu stílusában. Mi lenne, ha összegyűjtenék pár tényleg értelmes, komoly környékbeli társkeresőt, akit vendéglátós főiskolát végzettként meghívnék mondjuk egy vacsora közös elkészítésére és elfogyasztására? Ez szerintem tök jól működne országszerte is néhány maggal. Nem az a célom, hogy száz hölgy közül válogassak, de ha összejövünk tízen-huszan, akkor ha én nem is, de legalább esetleg más sorstársam megtalálja élete párját! És ki tudja? Egyszer talán én is,. Tudom, hogy randis ügynökségek is szerveznek időnként ilyesmit, a Randivonal is hirdetett már hasonlót pénzért vagy pl most 45 ezerért női stílusépítés képzést. De miért ne lehetne ezt közösségi alapon szervezni a hiénák bevonása nélkül? Ezzel olyan értelmes és előítéletes, sokszor már kiábárándult célközönséget lehetne megfogni, amit a randioldalak nem tudnak SOHA! Az ismerkedés döntő része úgy is élőben zajlik és egy közösségi vacsora készítésnél nincsenek kötöttségek. Ha valaki nem találja meg az igazit, akkor legfeljebb jól lakottan megy haza, Ezt persze ki lehetne bővíteni közös mozira, színházra, szórakozásra. 

Lehet, hogy naív vagyok, de szerintem ez egy életképes dolog tudna lenni bárhol - ha helyben van, aki összefogja..

Törölt nick Creative Commons License 2019.01.19 0 0 462

Szerintem túlgörcsölöd a dolgokat :) ..

Itt igazat kell adjak a tapasztalataim alapján Biga Cubensis - nek!

Korábban említettem már, hogy eszméletlen sok képet próbáltam már ki a tavaly októberi társkeresésem megkezdése óta. Tudod, hogy mit vettem észre? Azt, hogy azok a mosolygós képeim reálisan nézve nem voltak őszinték, amin nem őszintén mosolyogtam. Nem tudtam nem a képemre írni a mesterséges beállítottságot :( ..

Karácsony előtt nem sokkal volt a szülinapom nagy bulival és sokan ünnepeltek. Elküldték a fotókat rólam és ha hiszed ha nem, akkor is azóta nőtt sokat a népszerűségem, ami óta a profilfotóm egy a szülinapomon készült poénos kép - amin tényleg őszintén mosolygok. Mert ez a valódi énem, nem pedig egy beállított fotó. Szerintem ezt rengetegen érzik és mivel rengetegen görcsölnek a társkeresésen, ezért nem keresik a lelkileg görcsös társat - megérzik!!!

De ha belegondolsz jobban - te nem érzed sokszor egy női fotót tekintve, hogy odabent lelkileg nincs valami rendben? Persze nem teljesen kizáró ok az ismerkedésre, de azért az emberek többsége megrémül a kihívástól...

Amúgy pedig szerintem rendkívül fontosak a visszajelzések. Én ezért nem bánkódok a sok elbukott kapcsolat-kezdemény miatt sem. Ha az embernek van egy kis sütnivalója, akkor jelekből, megjegyzésekből is le tudja vonni a konzekvenciákat. Pl egyszer tök véletlenül egy slim-fit/testhez álló  V nyakvágású noname pólóban fotózkodtam a tükör előtt a fürdőben, de büszke voltam rá, hogy szépen lefogytam pár hónap kemény edzés után és kezdtek kontúrosodni végre az izmaim  - gondoltam, hogy most már bátorkodok egy tesztet csinálni, hogy hogyan fogadja a célközönség. Semmi márkás ruha, semmi extra. 

Azóta kiderült a visszajelzésekből, hogy a legtöbb hölgy erre gerjedt leginkább. Azaz, hogy van egy viszonylag izmos felsőtestem. Semmi gyurmarudi, cuccolás, kockahas, de azért 40+ cm bicepszátmérő egy úszógumi nélküli nagyon szolid kis minimális pocakkal. Randiztam két olyan hölggyel is, akik megmondták, hogy innentől kezdve hagyjam abba a további has kockásítást, mert az már nekik nem bejövős kategória.

Szóval én azt mondom, hogy sosem dőlj hátra ,hanem kísérletezz! Sok veszteni valód úgy sincs ;) ! A nagy youtube-os Tinder Guruk szájából hallottam én is először ilyesmit, de abszolút igazuk van szerintem is - be kell lássam. 

A hölgyek érdeklődésének felkeltése óriási kihívás, de a tapasztalataim szerint még sem a legnagyobb.. A gond az, hogy a beszélgetések jelentik az igazán nagy szűrőt (nyilván ez fordítva is tökéletesen igaz).. Töredékükből lesz csak személyes találkozás és azoknak is kis részéből pár hétnél tovább élő kapcsolat. Ez részben az "ötmillió lelki nyomorék országa" effektus miatt van..  Nem szabad a figyelemfelhívásnál elakadni, mert ez olyan, mint ha az ember végig vinné a Super Marioban az első pályát és azt hinné naivan, hogy már mindent megnyert.. Pont azt kell gépiesen túlzott  érzelmek nélkül céltudatosan, célratörően csinálni, mert a "level kettőtől" jön az igazi ismerkedés, szelekció... Az ember jellemzően sokkal több értéket képvisel, mint amit a "level egyben" mutat, de egyszerűen nincs lehetősége kibontakozni ezen a szinten.  Ha valaki túlságosan komolyan kezeli ezt a szintet, akkor könnyen belebolondul. Itt gépiesen, kiszépítve kell tenni a dolgokat - ahogy a többiek is teszik sok ezren.  Az igazi szelekció onnan kezdődik, ha meg is kell szólalni.

Előzmény: bbfan1 (461)
bbfan1 Creative Commons License 2019.01.18 0 0 461

A klasszikus vonalat követtem fotókban: egy arckép, egy egész alakos, egy amin valami hobbit csinálok meg egy sportolós. Igy kb le lehet szűrni milyen vagyok, viszont, nem vagyok drága cuccokban, nem vagyok a tengerparton stb.... lehet ez a baj, mert unalmasnak tűnik az ember pl egy sima fotóval az utcán ? Kiváncsiságból feltettem egy bőrkabátos képem, aznap többen megnéztek.. persze "ne pózolgass napszemüveggel" :) aztán mégis működik..

Előzmény: Törölt nick (458)
GPeti1977 Creative Commons License 2019.01.18 0 0 460

Megérzés, szerintem annál is többről van szó, mintha ilyen helyen is létezne a kollektív tudatalatti

https://www.alelekillata.hu/ujdonsagok/a-100-majom-tortenete-morfogenetikus-mezo

Előzmény: Biga Cubensis (456)
Törölt nick Creative Commons License 2019.01.18 0 0 459

Próbáltam amúgy mostanság pár másik oldalt is:

-Love.hu: Primitiv kinézet, funkciók, egy nap után letiltották a profilfotómat, mert az állításuk szerint nem felel meg az irányelvüknek - pedig ugyanazt a profilfotót raktam fel, amit a többi társkeresőre. Elvileg szex-társkereső is, de így elég nehéz a kettőt egy kalap alá hozni, híg a felhozatal. Töröltem is magam hamar, nem égek itt..

-Elittárs.hu: Szimpatikus az a személyiségteszttel regisztrálás - bár elgondolkodtam, hogy ha ez alapján szűri a hölgyeket, akkor nekem vajon az-e a célom, hogy "önmagam képmásával" randizzak. Viszont előfizetés nélkül egy tenyészbikának éreztem magam egy tenyész szemlén. Ugyanis így senkiről nem látok fotót - csak elhomályosított képet. Kaptam az értesítést szivecskéről, profil meglátogatásról, de senkiről nem láttam, hogy hogyan néz ki stb. Olyan, mint ha bejöttem volna friss húsnak, aztán a sok előfizető meg osztozkodna rajtam. Viszont szerintem kicsi a merítés és én drágának tartom a havi 2000Ft-os díjat a felhomályosítás érdekében. Szóval ide soha többet. A többi oldalon a nem fizetős módon azért valamilyen szinten el lehet játszogatni, amíg az ember ki nem találja, hogy megéri-e előfizetnie és nem csinál ennyire hülyét magából, mint itt. Jelenleg két oldalon is vagyok előfizető, de itt ilyen kis célközönséggel ilyen drágán sosem leszek...

-padaam.hu - társkereső gyermekeseknek: Nem a legnagyobb oldal, de igazándiból sok rosszat nem mondhatok róla. Van rajta azért élet, kaptam sok jelölést, jól használható az oldal, van szivecske játék, még nem fizettem elő, de nem túl drága. Az egyetlen gondom, hogy rengeteg a leharcolt anyuka rajta. Alig akad olyan, akinek jó szívvel adok szivecskét. 

Ez egyébként általános gond - férfi szemmel én elkeserítően sok elhízott nőt látok az oldalakon. Nem csoda, hogy az országunk a világ élvonalába tartozik ilyen téren a szégyenpadon. A vékony hölgyeket kedvelem, de a normál testalkattal sincs semmi bajom és ha valakinek jó a kisugárzása, szép az arca, akkor az enyhén túlsúlyosokat is be szoktam jelölni, mert azon egy kis akaraterővel még könnyen lehet segíteni, hogy legalább a normál kategóriába átkerüljön. A Badoo-n is sokszor  képtelen vagyok 50 szívet kiosztani egy nap, mert 10-20 számra zsinorban kell x-elnem az elhízott nőket, illetve a túlkorosakat. Mert ez meg a másik... Sosem tudom megérteni, hogy mi értelme van egy szemmel láthatóan majdnem 50 éves nőnek 30-35 évet beírnia magára. Úgy gondolja, hogy ha valaki egy randira férfiként 30 éves nőt vár és ott kiderül, hogy bocsi, de 47, akkor azt mondja majd, hogy semmi gond? Vagy gondolja, hogy nem látszik a korkülönbség?

Törölt nick Creative Commons License 2019.01.18 0 0 458

A badoonak három előnye van:

- viszonylag jól pörög, van rajta mozgás
- relative kevés infót adnak meg magukról a társkeresők és így olyannal is szóba lehet elegyedni, akivel egy másik társkeresőn szűrők alkalmazása esetén nem
- a Randik játék - magyarul szívecskézés

Persze nagyon híg a felhozatal és nagyon sok őskövület is fent van. Amikor arra játszottam, hogy csak úgy ráírogattam kölcsönös szimpátia nélkül hölgyekre, akkor nulla válasz volt, de el sem olvasta 90%-a a levelemet. 

A szívecskézésben viszont kifejezetten nagy sikerem van az utóbbi időben és akadnak azért szinte napi szinten is párba állások, ha én magam is jelölgetem mindig az újabb hölgyeket.  Amúgy szerintem ez is az az oldal, amin néha törölni érdemes a regisztrációt és újra felrakni magunkat a semmiből pár hét múlva esetleg kicsit másabb fotókkal. Az első napon nagyon magas volt a népszerűségem és kaptam egy csomó szivet, mert szerintem automatikusan felrak kiemeltnek. 

A Randivonalon pl pont az az egyik fő gond szerintem, hogy a hölgyek nincsenek annyira motiválva a szívecskézésre. Tegnap is cseteltem olyannal, akivel badoo-n párba álltunk, de a Randivonalon nem is kerestem, mert kiesett a területi szűrőn. Aztán kiderült, hogy fővárosi létére ő pont hajlandó lenne egy normális férfiért elköltözni vidékre is. Kapok a randivonalon rendszeresen szívecskét nőktől, de azok nagyja hozzám képest alul iskolázott vagy bányarémektől származik. Ezt most nem lenézésnek szánom, de egy válás után diplomásan viszonylag jó egzisztenciával azért hadd válogassam meg már kicsit, hogy kivel szeretném tölteni a hátralévő életem.

Ráadásul a Badoon kötelező a fotó, randivonalon nem. Félve írok rá olyanra, akinek nincs profilfotója az utóbbin, mert az esetek 2/3-ában oka van rá a kinézete miatt, hogy nem rak fel és aztán persze kellemetlen lerázni - miközben ő helyzeti előnyben van, mert nekem van fotóm fent.  Az 1/3-ában azért nem rak fel, mert munkahelye, környezete elől rejtve szeretne maradni - pedig amúgy szép nő. Ezt viszont ki kell fogni...

Előzmény: bbfan1 (455)
Törölt nick Creative Commons License 2019.01.18 0 0 457

Hát nem tudom .. én felregisztráltam pár hete a pártkeresek-re és fél óra múlva töröltem is magam, mert a mi vidékünkön nagyon halott volt..

Előzmény: Törölt nick (452)
Biga Cubensis Creative Commons License 2019.01.18 0 0 456

A nagy számok törvényéhez sok idő kell :)

Olvastam egy cikket valahol, hogy a nők nagyon jól megérzik a férfit, mielőtt egy szót is szólna. Korlátozottan működhet ez neten is, főleg a fotóknál, nem tudom milyen képeid vannak fenn. A levelekből is sok dolog kiderül, ők nem csak a helyesírást-udvariasságot nézik, hanem hogy mennyire sugárzod a vadászó erős férfit.  Persze a magunkra erőltetett hamis önbizalmat is megérzik :) Tehát ha valaki fel tud rakni olyan képeket, amin tényleg jól érezte magát és nem beállított kép (ehhez nem kell kigyúrtan pózolni egy Ferrarival tengerpart mellett, lehet akár egy jó túra egy szép helyen, ahol "önmaga" volt), és a leveleiből sem az sugárzik, hogy "francba de jó lenne már egy nő", akkor van esélye. Ezért én úgy tapasztaltam, ha ez nincs meg, inkább hanyagoljuk a társkeresőt és próbáljuk meg igazán jól érezni magunkat egyedül (és örökítsük meg későbbi fotókhoz a társkeresőre :) ). Nem érdemes sok fotót feltenni, főleg régieket nem. Akkor meg a randi lesz kudarc, mert a nő azonnal leveszi, hogy ez nem az az ember, aki a fotón van, és megint nem (főleg) a külsőre gondolok. Bár szerintem is sok maximalista nő van fenn, azért gondolom többségük kötne kompromisszumot, ha cserébe van egy másik szerethető tulajdonságod, de hát ugye idáig el is kéne jutni. Persze amit leírtam, fordítva is sokszor igaz, azért egy férfi is sokat levesz egy fotóból, hogy a nő mennyire igazán nőies, de szerintem mi hajlamosak vagyunk jobban elveszni a külsőség/szépség bűvöletében.. (ilyenre gyártott minket a genetika :))

Előzmény: bbfan1 (455)
bbfan1 Creative Commons License 2019.01.17 0 1 455

Sziasztok !

Pár hónapja én is felregisztráltam a Badoo-ra, barátaim mondták, tegyek egy próbát, sose lehet tudni. Most így pár hónap elteltével az körvonalazódott bennem, hogy vagy velem van valami óriási hiba (profilom, képeim/csevegés), vagy az itt lévő csajok nem akarnak semmit, csak szórakoznak esetleg kamu a profil.

Szóval felmentem a Badoo-ra, feltettem pár sima képet, kitöltöttem a profilom, aztán elkezdtem húzogatni... senki se húzott be vagy ha igen, 40+os hát inkább nem minősítem milyen nők...

Aztán elkezdtem irogatni, először persze szép nőkre... válasz semmi, többségében el sem olvasták, volt aki legalább a profilom megnézte (10-ből 2), de írni ő se irt... Irtam kedvesen, romantikusan, lényegretörően.. idővel lejjebb adtam a szintet, olyan nőkre is irtam, hogy szégyelleném kb bevallani, de a reakció hasonló. Na itt azért volt aki visszairt egy "nem tetszel"-t...

Döbbenetes az egész...

Arra lennék kiváncsi ti mit tapasztaltok és mivel lehetne az itt lévő nőket bevonzani vagy ez ilyen és ez van. Konkrétan nem arra gondolok, hogy: " nem vagy elég jóképű", de a profilokban a nők leírnak mindenfélét:

- tudj helyesen irni

- ne tegyél ki autóval pózolós, napszemüveges, gyúrós képet

- ne a méreteid irogasd

Vagy mégiscsak ez kellene ? Diplomás vagyok és tudok helyesen írni, de amit itt egyes nők leművelnek... Aztán eljárok mozogni, sportolni, suliban atlétizáltam, most mutogassam a kockahasam (?)... sokat utazom külföldre munka miatt (is), tegyem tele a profilom utazásos képekkel, itt meg ott jártam sörözni, étteremben mert ez a "menő" ? Nekem ez olyan visszás, de komolyan mondom, nem tudom milyen alapon húznak itt le pl olyan nők, akik lefotózzák magukat a penészes falú szoba sarkában (poénból írtam ilyennek is... aztán ezen nem tudtam, hogy sirjak vagy nevessek : ))

Kérdezhetitek, miért itt próbálkozom akkor: Nincs időm ismerkedni, gondoltam itt gyorsan össze lehet passzolni szimpátia alapján (nagy számok törvénye), pár üzenet és randi... de kb úgy érzem magamat két hónap használat után, mintha 10-es skálán a 2-es szintet ütném... :)

Franciakrémleves Creative Commons License 2019.01.16 0 0 454

Szia! A Pártkeresek oldalon meg is találtad a párodat? Több helyen próbálkoztam sikertelenül. 

Előzmény: Törölt nick (452)
Kömá Creative Commons License 2019.01.12 0 0 453

Szia! Fel tudnád venni velem a kapcsolatot? Az Almássy társkeresővel kapcsolatosan úgy jártam mint te és további lépéseket tervezek, de szükségem volna további információkra. 

Előzmény: Pöttyöslabda15 (71)
Törölt nick Creative Commons License 2019.01.11 0 0 452

Hali! Ez a yourdate sem rossz, de a Pártkeresek társkeresőt ajánlanám, nekem az jött be.  A statisztikával én is vitatkoznék, azért van sokkal kevesebb nő a társkeresőkön mert a pasik nagyrészt kreténül viselkednek. Például kezdésnek a cerkája képét küldözgeti el, vagy az 5. kérdésnél már szexelni akar. Hiába vagy te normális ha egy kalap alá vesznek ezekkel téged is, szóval nem egyszerű megtalálni az igazit. De a sok próbálkozás előbb-utóbb meghozza a gyümölcsét statisztika ide vagy oda. 

GPeti1977 Creative Commons License 2019.01.09 -1 0 451

Köszönjük a statisztikát de kicsit ki van a tapasztalataim szerint kozmetikázva, ha felmegyünk olyanra ami több hozzáférést enged akkor láthatjuk hogy 2 vagy 3 x annyi férfi van fent mint nő, a 25% - ot hogy megtalálta a párját is nehezen tudom elképzelni ahol a nők nagy részének valami lelki sérülése van vagy van valakije csak unatkozik esetleg tegnapelőtt szakított, a férfiak meg 90%-a nem  jóképű és sok a panasz hogy alpáriak, közülük állítólag mindenki dugni akar, a másik oldal is csak évekig várja ott a szőke herceget a fehér lovon, ez meg az én statisztikám a nem reprezentatív felmérés alapján.

Előzmény: Norata (443)
Nika101 Creative Commons License 2019.01.08 0 0 450

Jó ez a statisztika. Elég részletes. Köszi, hogy megosztottad! A yourdate.hu-n tetszik ez a kölcsönös szimpátia jelöléses dolog is. Már eleve úgy indul az ismerkedés, hogy szimpatikusak vagyunk egymásnak! :)

Előzmény: Norata (443)
Richo28 Creative Commons License 2019.01.06 0 0 449

Sziasztok! Én egy 20 éves férfiú vagyok, véletlenül van itt olyan hölgy aki szívesen ismerkedne velem nógrád megyéből? :) 

Törölt nick Creative Commons License 2019.01.04 0 0 448

Szerintem a természetes "házassági lemorzsolódás" miatt akkor is lenne forgalma az oldalaknak, ha túl jók lennének a párkeresési statisztikák. Jelenleg ugyanis szvsz. pont a sikertelenség hozza ki sok férfiból a  f..szmutogatós állatot stb. ami miatt aztán sok hölgy elkeseredik és hamar leregisztrál vagy fel sem mer reggelni társkeresőre.  Ha nem lenne ekkora az isten állatkertje a társkereső "piacon", akkor szerintem több lenne a kíváncsi látogató. 

Ha csak néhai önmagamra visszagondolok.. Pl a Randivonal beetető imázsa a weboldala kezdőlapján.. Boldog kiszelektált társkereső arcok a kezdőoldalon - mintha csak a mennyországba lépne be az ember a regisztrációval, aztán utólag hamar rájön, hogy egy állatkertben vállalt önkéntes munkát az állatkert fenntartása és a tulajok zsebének kitömésének érdekében - kivéve ha belépőt fizetve lép be :) .. A kezdőlap felületének 99%-a az új belépők pszichológiai beetetését szolgálja - szinte nagyítóval kell keresni, hogy hol tud a visszatérő belépni egyáltalán az oldalra, miközben az adatforgalom nagyját és a bevételt pont az utóbbi csoport adja. 

A Valentin napról nincs tapasztalatom, de a Karácsonyt, Szilvesztert pl alaposan megfigyeltem most. ÉN közvetlenül válás után nem különösebben voltam megzakkanva szenteste, mert a gyermekeim ünnepi láthatása le volt fixálva szerződésben és a szentestét a testvéreimmel és szüleimmel tölthettem. Kb ezért is volt időm a randivonalra és más társkeresőkre fellépni - a vacsorám biztosítva volt, pár óra sportolás után igazándiból unatkoztam estig. 

Valami eszméletlen mennyiségű online felhasználót és sok új regisztrációt láttam a szürke hétköznapokhoz képest.  És ez a hullám kitartott szilveszter utánig is. Én is pont randiztam a két ünnep között valakivel, aki stílusosan pont szilveszter éjjelén ejtett sms-ben a válás okozta lelki sokkra hivatkozva (ehhez az indokhoz már egészen hozzászoktam). 

Különösebben nem érdekelt, mert érdekes módon a pörgés azóta is fent áll - az elmúlt három hónapban nem kaptam összesen annyi látogatót és szivecskét, mint Szilveszter óta - pedig sem a profilomhoz nem nyúltam hozzá, sem a fotókhoz (mondom ezt NEM teljesen címlapra illő kinézetű férfiként) . A Badoo-n és a Randivonalon is életemben először válogatnom kellett, hogy ki legyen a szívem választottja a nem általam kezdeményezett jelölések miatt - ami számomra egészen megdöbbentő élmény volt a korábbi tapasztalatok után. Pár napja a korábbiakhoz képest különösen igazi-gyanús hölgyet is találtam, így már megint hibernáltam inkább magamat, mert kellemetlen számomra a szivecskés hölgyeket sorban elküldeni vagy nem reagálni rájuk lelkiismeretes társkeresőként. 

Hogy ez most a karácsony hatása-e - azt nem tudom. Azon is gondolkodtam, hogy pár nap múlva jár le az első három havi platina előfizetésem a Randivonalon és esetleg úgy van belőve az oldal motorja, hogy ilyenkor rakja igazán kiemelőbe a társkeresőket - így sokkal többen látnak.  (az előfizetés úgy hirdeti, hogy megjelenek közöttük, de semmi konkrétabb, hogy hányszor, mikor) 

Egyszer fent, egyszer lent.. sosem szabad feladni szerintem, mert ahogy a lottó ötösnek, úgy az igazi felbukkanásának sincs előjele. Bármikor bárhol felbukkanhat a semmiből. Helyén kell kezelni a társkeresést, nem szabad görcsösen csinálni, elkeseredni és előbb-utóbb úgy is siker lesz a vége ;) ! És a természetéből fakadóan első körben a külsőségekre kell figyelmet fordítani, mert a fotó és bemutatkozó szöveg frappánssága a belépő szint egy esetleges új kapcsolathoz.  

Előzmény: Törölt nick (447)
Törölt nick Creative Commons License 2019.01.04 0 0 447

Ha női, ha férfi néven szólítunk, akkor is magadra veszed!? Legyen az a saját inged vagy sem, furcsa. De nem is érdekel! Hagyjuk!

Régen valóban egy népszerű helynek számított a chat hu. Nem a tagok tehetnek a jelenlegi hanyatlásról, hanem az oldal üzemeltetői. Ugyanis leálltak. Ahelyett, hogy párhuzamos fejlesztést hajtottak volna végre, Kikényszerítették, hogy fejlesztés miatt mindenki keressen magának új helyet. Vegyenek fel új szokásokat. Már ami, az online chatelést illeti. Hiába indultak újra, egy jobb, szebb verzióval, addigra mindenki megtalálta a pótszerét, ahol és akikkel tud beszélgetni. Gondolom a többség a face / messenger -t választotta. E miatt nincs meg az érzés, hogy ha felmész, hogy bármikor betoppanhat valaki, akivel szívesen folytatnád a beszélgetést akár offline is.

E kapcsán elgondolkoztam azon, hogy végül is, ha bármelyik társkereső oldal lényegesen sikeresebb volna a többieknél, akkor saját hanyatlásukat idéznék vele elő. Ha felregisztrálunk rá és megtaláljuk a párunkat rövid időn belül, legyen az alkalmi, komoly, baráti vagy bármilyen. Onnantól kezdve az oldalra nincs szükség, lehet törölni a profilt. S minél sikeresebb egy ilyen oldal, annál gyorsabban csökkenne a létszám. Ami a saját ellenérdekük! Már ha nincs egyéb népszerű funkciója. Aztán csak a maradék maradna fent, akikkel senki se akart első körben ismerkedni. Mint valami régi iskolás kidobós játéknál, amikor csapattagokat kell kiválasztani. Az utolsókat senki se akarja kiválasztani igazából, mert lassúnak és ügyetlennek néznek ki.

Visszatérve, nyilván lennének olyanok, akik nem törlik magukat sohasem. Nem rég pont egy ilyenbe futotta bele. Szerencsére találtam róla face-en több adatot és csak 4 alkalommal változtatta meg a lakhelyét, azóta, hogy felregisztrált. Budapest, vidék, megye székhelyváros aztán ismét Budapest.... ha nem tanácsolta volna valaki itt, hogy érdemes utána nézni a másiknak, akkor biztosan meglepődtem volna, ha vissza ír és közli, hogy azóta elköltözött 4-szer.

De nyilván lennének újra regisztrálási hullámok is és akkor gazdagodhatna a társaság... Elméleti síkon.

Vajon a Valentin nap gyakorol e hatást az ismerkedési kedvre!? S mekkorát? Legyen az offline, vagy online. Ki mit gondol?

hegyivakond Creative Commons License 2018.12.31 0 0 446

Kedves KSHK!

Igen, ismerős az a chat oldal, illetve más is. Rettenetesen elszabadult a pokol az elmúlt kb 10 évben. Amikor tőlem kérdezték, mi lehet az oka, én arra jutottam, hogy mióta boldog-boldogtalannak elérhető a net, valahogy azzal tudom összekötni. Amikor elkezdtem csetelni, még nem volt az utolsó putriba is bekötve, ezáltal felhígult, illetve leromlott a színvonal sajnos. Amikor a csetelést kezdtem, hatalmas haverságok, néha barátságok szövődtek, sőt nem egy házasságról is tudok. Van, akivel ott ismerkedtem meg kb 15 éve, a mai napig tartjuk a kapcsolatot, bár személyesen még sosem találkoztunk :)

Előzmény: Törölt nick (441)
hegyivakond Creative Commons License 2018.12.31 0 0 445

arvacska05, megnevettettél :) Bocs, de mint írtam volt, nő vagyok, ergo nem lehet Balázs a nevem :)

Előzmény: arvacska05 (444)
arvacska05 Creative Commons License 2018.12.31 0 0 444

Köszönjük Balázs a tájékoztatást! Elég átlátszóan próbálod reklámozni az oldalad kamu posztjaiddal, de a stílus mindig elárul!

Előzmény: hegyivakond (440)
Norata Creative Commons License 2018.12.30 0 1 443

Találtam egy elég átfogó statisztikát a netes társkeresésről itt. Nem rég jelent meg, szerintem érdemes megnézni, vannak benne érdekes adatok. :)

Törölt nick Creative Commons License 2018.12.30 0 1 442

Ja egyébként tapasztalat a Badoo-ról: ha mutogat rejtett lájkolásos eltorzított fotókat és hisztizik, hogy fizess elő prémiumra, akkor érdemes mindig elutasítani az ajánlatot, mert előbb-utóbb fel fog ajánlani egy két hetes ingyenes csomagot próbára és akkor úgy is megnézheted, hogy ki jelölt be ;) !

Törölt nick Creative Commons License 2018.12.30 0 1 441

Teljesen jogos a kritikád szerintem is dohányzás kérdésben - én nem jelöltem be inkább semmit, mert én pedig max bulin dohányzok - évi 1-2 doboz cigi összesen, de ezt így elég nehéz bekategorizálni.

Ez kb olyan,mint a randivonalon a gyerek kérdés - Szeretnél gyermeket? Igen-nem-még nem tudom. És nem is lehet törölni, hogy semmit ne mutasson - ezzel megjártam már. Egy gyermekes elvált apuka nyilván nem szeretne két helyre tartásdíjat fizetni, szóval nem a gyermekvállalással van bajom, de kétszer meggondolom, hogy kinek merjek még bevállalni, de azt is el tudom fogadni, ha valaki már nem szeretne. Azaz se nem IGEN, se nem NEM, és az sem igaz, hogy még nem tudom, mert tudom, hogy mit szeretnék. A "még nem tudom"-ból sokaknak az jöhet le, hogy valami határozatlan agyhalott idióta vagyok.

A Badoo egyértelműen lehúzós oldal, de az a baj, hogy akárhogy nézzük, van rajta azért mozgás,némi élet. Én pl a Randivonalat látom mostanság egyre belterjesebbnek. Mindig ugyanazt a pár hölgyet látom online - nyilván sok esetben csak egotuningra használják. A többiek meg sokszor hónapokig rá sem néznek és alig regisztrálnak újak a vidékünkről.

Férfi szemmel érdekes amúgy ez az első levél kérdés. Az elején próbáltam valami egyedibbel kitűnni, de rájöttem, hogy az ember feleslegesen pazarolja az energiát a legtöbb esetben, mert egy pillantást sem vet rá a megkeresett hölgy. Sablon szöveget szoktam írni: " Szia ....! Lenne kedved (esetleg) beszélgetni :) ?"  Nyilván először úgy is a profilomat nézik meg és ha amúgy szimpatikus vagyok, akkor jellemzően vissza szoktak írni, hogy "Szia, igen" stb.. És akkor onnantól kezdve már próbálok frappánsabban társalogni. 

Szoktam olvasni hölgy profiloknál, hogy a hozzám hasonló sablon dumával ne is keressék meg az illetőt, mert alapból kiestek. Én ezt elég hülye hozzáállásnak tartom és lépek is mindig tovább. Aki frappáns dumával vagy kétoldalas életrajzzal kezd férfiként nyilván 99%-ban ugyanúgy copy-paste-zik. Naivitás azt hinni, hogy ez a szőke herceg csak ő miatta ragadott billentyűzetet és órákig gépelt neki. A frappáns dumákkal meg az a baj, hogy sokszor legalább annyi hölgyben kelt visszatetszést, mint ahánynak bejön. Az ilyen nagyképű csajozós dumáktól meg hányingerem van. 

Én némi írogatós tapasztalat alapján hamar rájöttem, hogy ami az egyik hölgynek bejön az írogatáskor, az a másiknak nem (pl túlzott udvariasság, túlzott lazaság, túl sok dicsérgetés stb). Ezért először óvatosan szoktam puhatolózni és próbálok olyan stílusban írni, ami neki tetszhet.

Az Első találkozás esetében igazándiból fel sem tűnt, hogy van csetelési lehetőség - odáig el sem jutottam :) .. Tizenéve a chat.hu felvirágzásának idején én is jobban csetelgettem nyilvános szobákban, de nekem akkor az volt a tapasztalatrom, hogy rengeteg a troll, kockafejű, akik az internet mögé bújva nagy "megaszondók" aztán a valóságban meg idióták. Az exemet is úgy sikerült anno összeszednem az ezredforduló környékén, hogy csetpartnerrel találkozott először bulinál, aztán nekem kellett kimentenem a barátnői kérdésére, mert kiderült, hogy álfotóval tizenévet lecsalt az életkorából és megjelent egy zsíros hajú rohadó zsigulis dagadt parasztember :D .. Szerintem a csetelés csak korlátozottan adja vissza az ember valódi énjét, ezért én a mielőbbi élő találkozásra szoktam hajtani - hogy ne raboljuk egymás idejét feleslegesen hetekig, hónapokig. Emiatt nem is vett még rá a lélek, hogy csetelgessek társkereső témában nyilvános felületeken.

Előzmény: hegyivakond (440)
hegyivakond Creative Commons License 2018.12.30 0 0 440

Kedves KSHK!

A badoo-n személyes sértésnek vettem a dohányzással kapcsolatos lehetőségeket. Vagy "utálom", esetleg "néha" (rám ez nem igaz, nem kocadohányos vagyok), ezek mellett pedig marad a "láncdohányos". Nos, egyik sem jellemző rám, nem utálom, nem néha, hanem rendszeresen fogyasztom, de uram bocsá' láncdohányos sem vagyok. Elhiszem, hogy az oldal készítője "utálja" a dohányzást (nekem ez jött le a választható lehetőségekből), de akkor így hogy adjak magamról a lehető legjobb indulat mellett is valós képet? Nekem ez burkolt megbélyegzésnek tűnt. 

Regisztrációm után összesen három napig bírtam a levélrohamot... Intelligens embernek tartom magam, ha rám köszönnek, visszaköszönök, ha valaki megtisztel levelével, arra természetesen válaszolok. Találkoztam előre megírt sablonszöveggel, amit egy ctrl c - ctrl v kombinációval száz nőnek el lehetett küldeni, és még több, szinte már értelmezhetetlen, "hejjjessirasihibaktol" hemzsegő firkálmánnyal, vagy odavetett mizu, micsi stb.-vel. Először jókat nevettem rajtuk, majd egyre inkább lekonyult a szám széle, és inkább töröltem magam. Amúgy megnéztem az előfizetési árakat: horror!

Az Első találkozásra elsősorban a csevegő miatt járok fel. Nekem sokkal hamarabb átjön az ember valós személyisége egy-egy mondatából, vagy adott reakciójából, mint amit esetleg az adatlapján kifényesítve ír magáról.

Előzmény: Törölt nick (439)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.29 0 0 439

Nekem egyébként a Badooban a sok hátránya mellett az tetszik a legjobban, hogy rengeteg cimke jellemzőt lehet megadni magunkról. Én olyan irányba mennék el a társkereső oldalak helyében, hogy valahogy rávegyenek minél több társkeresőt a jellemzőik megadására, mert a fotó csak egy dolog - attól még utána derülhet ki, hogy mennyire nem egyezik az emberek érdeklődési  köre. Nem is szoktam olyanokra ráírni, akik csak a két mondatos sablon dumát írják, hogy "ha érdekellek, akkor írj rám! "

Vagy pl kitalálni olyan teszteket, játékokat, amire meg lehet hívni a kiszemeltet a sablon "Szia! Van kedved csetelni? duma helyett - esetleg csak közösen lehet végig vinni a játékot és poénos - oldja a társkeresők feszültségét stb..

Törölt nick Creative Commons License 2018.12.29 0 1 438

Pár hónapja én is regisztráltam az Első Találkozásra és alapvetően az oldalt, a kezdeményezést jónak tartom, de töröltem magam pár nap után, mert a környékünkön vidéken igen gyér volt a felhozatal a társkereső hölgyekből (konkrétan nulla darab volt szimpatikus 30-40 főből) és olyan nekem nem tetsző (értsd: elhízott, alul iskolázott) nők nézegették sokan a profilomat, hogy megrémültem és inkább töröltem magam - nem szerettem volna az elutasításukkal foglalkozni, mert közben más oldalon reményteli kapcsolat volt épp alakulóban. Lehet, hogy egyszer még visszatérek, de most pár hétig pause van megint.

A fővárosban biztos ez is jobban működik, mint mindegyik. Annyi szép, intelligens, nekem megfelelő hölgy van ott, hogy szerintem már hónapok óta járnék valakivel a nagy számok törvénye alapján, de én a boldogságért sem vagyok hajlandó a fővárosba költözni. 

Előzmény: hegyivakond (423)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.29 0 1 437

Gondolom a külföldi oldalakon nincs olyan komoly moderálás - ennek ellenére igazándiból annyira kiszámíthatatlan, hogy az embernek hol van sikere, hogy nem gondolnám, hogy le kellene írnom. Nekem volt "komolyabb kapásom" Randivonalon, a Tinderen és most épp a Badoo által randiztam a napokban. Itt vidéken sok a közös arc persze az oldalakon, de azért csak-csak akadnak olyanok mindegyiken, amelyek a másikon nincsenek fent. Szerintem érdemes minél többre fellépni, de kétszer meg kell gondolni, hogy mire adjon még ki pénzt is az ember. 

Előzmény: LordGragolye (430)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!