Keresés

Részletes keresés

misimosi Creative Commons License 2019.03.03 0 0 3101

akkor a Wpool helyett keress egy Boscht is

Előzmény: mr.tamasbiro (3099)
erimre Creative Commons License 2019.03.03 0 0 3100

Ha ránk hallgatsz akkor azt veszel amit akarsz. :)

Hasonló ár, hasonló képességek. Passz.

Ugyanitt látok nagyjából ugyanennyiért hasonló gépet 60 hónap gyári garival. De a te kezedben van a gyeplő. :)))

Előzmény: mr.tamasbiro (3099)
mr.tamasbiro Creative Commons License 2019.03.03 0 0 3099
fater007 Creative Commons License 2019.03.02 0 0 3098

Sziasztok! 

Van esetleg valakinek Whirlpool FRR 12451 típusú mosógépe? 

Tapasztalat csere? Lenne egy pár kérdésem!  😁 

Ide lehet írni: picarobit@gmail.com 

Előre is köszönöm! 

Üdv!

farkas-j Creative Commons License 2019.02.05 0 0 3097

Február 10-től Beko WMY 71283 LMB2 inverteres mosógép az Aldi-ban 99990Ft-ért 5 év garival.

misimosi Creative Commons License 2019.01.01 0 0 3096

Wazze, én a hátamon cipelném haza most azonnal ezt a Bosch kombit, ha tudnám, hogy csak 2027-ben kell majd kidobni! ;D

https://www.mall.hu/mosogep/bosch-wdu28560eu-szabadon-allo-mosogep-szaritogeppel

Előzmény: originalqszi (3095)
originalqszi Creative Commons License 2019.01.01 0 0 3095

8 év után tönkrement a drága BOSCH:(((((

erimre Creative Commons License 2018.12.30 0 0 3094

Nem, de van két hátulütője: az előmosásos program így kiesik. Bár azt nem mindenki használja. A nagyobbik gond az öblítő, azt ugyanúgy nem mossa ki rendesen. Bár van aki öblítőt se használ.

A nagyon régi indesitt lehet, hogy még nem wiccpúúl amúgy, szal lehet nem is ugyanarról beszélünk.

Előzmény: Diótörő (3093)
Diótörő Creative Commons License 2018.12.30 0 0 3093

" és az indesitt már a kitakaríthatatlan mosószer-adagoló miatt "

Sziasztok !

Nekem hosszú évek óta van Indesitem. A mosószert a kezdetektől fogva egy trikóba csomagolva beteszem a gép aljára, aztán jön a többi ruha. Így ott szépen elolvad és nincs az adagolóban az a rengeteg szmötyi lerakódva.

Szerintetek ez nagy marhaság?

Előzmény: erimre (3090)
erimre Creative Commons License 2018.12.29 0 0 3092

Én idén egy kerek 100 ropis zanussira cseréltem a wiccpúúlt.

Különösebb műszaki különbséget nem látok, ez is ugyanúgy visít, állítólag kevesebb vizet fogyaszt. Hogy meddig bírja az még a jövő zenéje.

A wiccpúúl 9,5 évet bírt, de a mosószeradagolója abból kb. 8 éven keresztül az idegeimre ment. Amúgy olyan 5k Ft-ból javítható lett volna, de volt egy érvényes HGCS, úgyhogy ment a portáról.

Előzmény: Mikisys (3091)
Mikisys Creative Commons License 2018.12.29 0 0 3091

Értem.

Éppen ezen okok miatt maradnék a 100EFt-os határ alatt, mert kxxva mérges lennék, ha a negyed-félmilliós gépem elromlana, pláne az ünnepek alatt-előtt.

Tehát azok kiesnek a választhatósági körből.

Elöltöltős gép helyszűke miatt nem megoldható, még a keskeny sem, vagy az meg pláne nem.

Vicces tényleg, de maradok az ismert mellett, ha 6-évet ez is kibír, akkor már elfogadható az éves amortizációs és fogyasztási költsége mellett.

Üdv!  BUÉK!

Előzmény: erimre (3090)
erimre Creative Commons License 2018.12.29 0 0 3090

Tökmind1, hogy indesittet veszel vagy wiccpúlt. Ugyanazt kapod. (Az indesitt már régóta wiccpúúl tulajdon.)

De ha rám hallgatsz akkor azt veszel amit akarsz. :)

(Nálam a wiccpúúl és az indesitt már a kitakaríthatatlan mosószer-adagoló miatt kiesik, mondjuk gőzborotvával, homokkal, dinamittal, nitroglicerinnel ki lehet takarítani. Állítólag.)

Az alsó árkategóriában egyébként SZVSZ nincs jelentős műszaki és minőségi különbség a gépek közt. Pont mint a mai autók: mindegy mit veszel, ugyanazt kapod, csak más a csomagolás.

Előzmény: Mikisys (3089)
Mikisys Creative Commons License 2018.12.29 0 0 3089

Kedves Mindannyian!

Indesit BTW E71253P gépet szemeltem ki új mosógépünknek.

Érdemes ezt választani, vagy maradjunk a "Whirlpool márka(?)" mellett?  Ebből is valami hasonló tudású gépet néztem, de elkavarodtam a jelzések között, mit is jelent, hogy "AWE" meg "TDLR"? mit jelent ez egyik, illetve a másik jelzés? Mindkettőnél a 60111, vagy a 66610 között mi a különbség?

Mit ajánlotok, javasoltok?

BUÉK!

erimre Creative Commons License 2018.12.25 0 1 3088

Takarítsd ki.

Ha felültöltős wiccpúúl akkor fel van adva a lecke.

Előzmény: _koko_ (3086)
Tibi47 Creative Commons License 2018.12.25 0 1 3087
Előzmény: _koko_ (3086)
_koko_ Creative Commons License 2018.12.24 0 0 3086

Lehet, hogy offtopic: az mitől lehet, hogy víz marad az öblítőszer-adagoló rekeszben a mosás végén?

otto16V1,6i Creative Commons License 2018.12.16 0 0 3085

Whirlpool TDLR60220 Mosógép vásárlás - Árukereső.hu

Ez lenne a másik lehetőség. Véleményeket tapasztalatokat előre is köszönöm.

otto16V1,6i Creative Commons License 2018.12.16 0 0 3084

https://www.markabolt.hu/electrolux/electrolux_mosogep/felultoltos_mosogepek/electrolux_ewt_1266_esw_mosogep.html

Tisztelt Fórumozók!

Mosógépet szeretnénk vásárolni, a belinkelt Electrolux mosógéppel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?

A későbbiekben szárítógépet is szeretnénk, ebben is kérem a véleményeteket.

Köszönöm!

erimre Creative Commons License 2018.11.18 0 1 3083

A Zanussi gépeken van ilyen gomb.

Egyszer se volt még bekapcsolva mióta megvan a  gép, de van rajta ilyen......

https://www.markabolt.hu/zanussi/zanussi_mosogep/felultoltos_mosogepek/zanussi_zwq_71235_si_mosogep.html

Fél éve van meg a gép, a tartósságáról nyilván nem tudok nyilatkozni, egyebekben megüti a mércét.

Ha a maradékidő-kijelzésről, a dobpozíció szenzorról és a sof-ejectről le tudtok mondani (meg esetleg az 1200-as centriről is) akkor jóval olcsóbban is tudsz venni.

Az elődje egy wiccpúúl volt.

Előzmény: TomikaT (3082)
TomikaT Creative Commons License 2018.11.18 0 0 3082

Sziasztok

Új mosógép vásárlása előtt állunk.

A párom nagyon szerette a Whirlpool awe8525ön a vasaláskönnyítő funkciót(gombot).

A mostani mosógépeken nagyon kevésen található ilyen gomb.

Ti milyen gépet ajánlotok 100k-ig max?

Várom válaszaitokat

Didergő Király Creative Commons License 2018.11.16 0 1 3081

a visszajelzések, a design (a gorenjén elég tré az a nagy fehér, tipikus sárguló műanyagból készült ajtófogantyú, de ismerős szerelő azt mondta, hogy nem lesz ideje megsárgulni :)))) a direct drive és a keskenyebb kivitel miatt az lg felé húzott a szívem, de az eszemmel meggyőztem magamat, hogy a 3 év garancia és a water+ többet ér. meglátjuk, nálam túl nagy igénybevételnek nem lesz kitéve, remélem azért 5-6 évet ki fog bírni.

viszont muszáj elmondanom, hogy ezalatt az egy nap alatt, amíg ezzel a mosógépkérdéssel foglalkoztam, arra jutottam, hogy óriási nagy baromság, hogy energiatakarékosság címén megvetetik az emberekkel A++++ gépeket, amik csak átlag 5 éveket mennek, tehát lehet, hogy energiafogyasztásban lesz pár százalék megtakarítás, de mivel ezek a gépek sokkal rövidebb ideig lesznek használatban, mint akár csak a 15 éve gyártott típusok (nem beszélve az energomat, hajdú időkről) 5-6 évente keletkezik annyi szemét, mint régen 15-20 év alatt. ha ez nem elpazarolt energia, akkor mi?

Előzmény: farkas-j (3080)
farkas-j Creative Commons License 2018.11.16 0 0 3080

Azért azt megjegyzem, hogy az ékszíj nem egy problémás dolog. Az viszont meggondolandó, hogy az LG DD inverteres motoros gépeinél ha esetleg szimering ill. ebből következő csapágyhiba keletkezik, a szivárgó víz a motorba folyik. A 10 év motorgarancia erre viszont nem vonatkozik! Nekem pl. ékszíjas inverteres motoros gépem van. Lehet dönteni pl. az energia felhasználás alapján, a vízfelhasználás alapján (én a több vizet használót részesíteném előnyben), a garancia hossz alapján, felhasználói vélemények alapján (nem a 2-3 napos értékelésekre gondoltam), szolgáltatások (programok) alapján, alkatrész és javítási árak alapján, külcsín alapján stb. stb.

Előzmény: Didergő Király (3079)
Didergő Király Creative Commons License 2018.11.15 0 0 3079

az a szar, hogy erről a gorenjéről tényleg szinte semmi visszajelzés nincs, árukeresőn (tudom nem mérvadó) egy vélemény van, az is csak az ajánlásra hivatkozik, ami miatt ezt a mosógépet választotta. az lg-n meg van 125 5 csillag, 16 négy csillag, rosszabb értékelés nincs is. ma volt időm és kedvem elmenni a boltba, ránézésre az lg meggyőzőbb (szebb), direct drive-os ugye, szóval nincs benne ékszíj, míg a szerelő ismerősöm azt mondta ma, hogy mostanában volt dolga pár ékszíjproblémás gorenjével. tehát itt egy pont az lg-nek. egy a gorenjének, ami a plusz vízadagolásért jár. a gorenje dobja nagyobb (42 vs. 52 liter), azon kívül papíron csendesebb. az lg mélysége 10 centivel kisebb, az mondjuk szimpi. ja, és a gorenjére 3 év garancia van, az lg-re csak 2. nem is értem min gondolkozom. az értékelések és a meggyőzőbb küllem miatt húzok még mindig az lg felé szerintem. viszont ha azt mondjátok, hogy nem kell annyira félnem az ékszíjtól (a direct drive jobban hangzik), akkor ok, legyen a gorenje. :))

Előzmény: iatsti (3077)
Faramuci69 Creative Commons License 2018.11.15 0 0 3078

Abból mennyi igaz, hogy a Beko már korábban is adott 5 év garanciát, csak mire érvényesíteni lehetett volna, addigra kivonult az országból? 

iatsti Creative Commons License 2018.11.15 0 0 3077

Sajnos a netes vélemények majdnem teljesen pár napos, hetes, max hónapos felhasználási élményeket tükröznek.

Én nem adok az ilyen szubjektív véleményre, mert ekkor még csak a dizájn és a friss élmény a lélek mozgatója.

100 környékén azt vedd, ami számodra szimpatikus és a legtöbb garancia van rá.

A bolti eladó meg azt dicséri, amit el akar adni.

Nézz körül a Beko márkánál is, mert az 5 év gyártói garancia nagyon nagy kincs!

De az Általad kinézett két gép közül én a Gorenjét venném.

Előzmény: Didergő Király (3075)
farkas-j Creative Commons License 2018.11.15 0 0 3076

Én másfél éve egy Beko WMY 81483 LMB2 mosógépet vettem (ill. vettem egy Beko mosogatógépet is). Nagyon bevált és szeretjük (mindegyiket). A mosógép inverteres motoros, szinte nem hallani a mosást. Majdnem 180°-ban nyílik a hatalmas ajtó, nagyon jó a programkiosztása, 1400-as centrifuga, 5 év teljeskörű gyári garanciás, időzíthető a mosás, mutatja a visszalévő mosási időt stb. Számomra külön előny, hogy a vízfogyasztása nem A+++++++ besorolású, tehát nem két pohár vízben mos és öblít. Jól mosni ugyanis csak megfelelő mennyiségű vízben lehet. Egy szempontból rosszabb a konkurens pl. LG, Samsung gépeihez képest, nem olyan csilivili a desing-je.

Itt egy vélemény a Beko-ról és az egyéb gépek A+++++++ besorolásáról:

"Ugye kételyek vannak még kicsiny hazánkban, hogy mi is, ki is a beko? Nekem még nincs tehát azt tudom, amit olvasok róla. Ezek részben tesztek, melyekre 1-1 alkalommal befizettem, mert mosógép vásárlás előtt, szerettem volna valódi teszteket olvasni, amikben pontosan mérik pl, a szermaradványokat, mosási hatékonyságot. Mert nem minden az A++++++++++++++++. Ezt már megtapasztaltam. Baromi jó 30l-ből kimosni - bocs, vizessé tenni - 5kg ruhát, bár ehhez felesleges mosógép.
Már több alkalommal leírtam ezen tesztek eredményeit, illetve azt, hogy maguk a vásárlók, hosszú használat után, mit válaszolnak a kérdésekre. Ezekből jönnek ki pl. a megbízhatósági eredmények. Érdekes látni, hogy egy Anglia nevű országban nem ismeretlen fogalom a beko név. Ott, akikre rásütik a sznobizmus bélyegét, megvásárolják ezt a terméket, - amit itthon némelyek csak fikázni tudnak, bár ez is egy szint - és láss csodát, még szeretik is. Mi több, még megbízhatónak is tartják.
Láthatja a fórumon is bárki, aki használja a keresőt, hogy bizony van aki akár már 1.5 éves használattal a háta mögött, több termékkel tud pozitív dolgokat mondani róla. (érdekes, hogy ezen véleményt nem linkelgetik)"

Azt nem érdemes nézni, hogy a régi AEG, Indesit stb. gépek meddig mentek hiba nélkül, mert a mai gépek (az összes gyártó gépe) már más szériák az anyagtakarékosság jegyében, így tartóssági tapasztalat csak néhány év múlva lesz.

Amivel elvileg nem nyúlsz mellé az egy új Miele gép. Azoknak egy problémája van, az áruk. Bitang drágák, de elvileg tartósak. Ennek ellenére én úgy számoltam, hogy egy alap Miele árából kijön két Beko inverteres 5 év garival. Ráadásul egyszerre csak egy fél Miele árát kell kiadni, aztán elvileg 5 év nyugalom. Öt év után ha bedöglik, akkor vagy javíttatom vagy kuka és előveszem a másik fél Miele árát és veszek egy új gépet.

Előzmény: Faramuci69 (3072)
Didergő Király Creative Commons License 2018.11.14 0 0 3075

sziasztok, 90 ezer körül vennék elöltöltős mosógépet, az egyik boltban a gorenjét dicsérte egy ismerős eladó, a netes vélemények alapján meg egy lg-t néztem ki. ha a kettő közül kellene választani, akkor melyiket ajánlanátok? a 6,5 kg vs 7 kg kérdés nem érdekel, a 6,5 is bőven elég.

LG F2J5WN4W

Gorenje WEI723

olvasom, hogy sok új gép nem is tudja az 50 fokot, ami vicc, a 15 éves fagoromon is volt 50 fok. ilyen szempontból a fentiekkel mi a helyzet? nem találtam infót ezzel kapcsolatban. az említett fagor fe-738 egyébként 15 évig ment, szerelő egyszer sem látta. pár hónapja viszont elfüstölt benne valami, akkor vettem helyette egy elektrabregenz waf 71430 A-t. sosem hallottam róla korábban, de jó áron volt, a specifikációi szimpatikusak voltak, és egyébként nem is csalódtam benne, tud 50 fokot, illetve 1400-as centrifugát, nem ugrál, mint szegény fagor, és egész halk. viszont ezt muteromnak adnám, emiatt kell másikat vennem.

köszi a segítséget előre is.

Faramuci69 Creative Commons License 2018.11.14 0 0 3074

Ez igaz, de ettől még arra sincsen garancia, hogy az új gép milyen minőségben mos és mennyi ideig teszi azt.

Előzmény: erimre (3073)
erimre Creative Commons License 2018.11.14 0 0 3073

Van értelme egy ilyen gépet venni?

Lottózni is szoktak sokan.

Van aki nyer. A használt gép, akár miele akár dzsunkatronic, az szerencsejáték. Vagy szerencséd van vagy nincs.

Előzmény: Faramuci69 (3072)
Faramuci69 Creative Commons License 2018.11.14 0 0 3072

Sziasztok,

végig olvastam több száz hozzászólást, de nagy általánosságban nem lettem okosabb. Minden mosógépnek van valami komolyabb konstrukciós hibája, tervezetten megy tönkre. Ha valaki idetéved, és vásárlási tanácsot szeretne kapni, az csalódik. Talán egyedül az 5 év garanciával árult Beko-t ajánlották többen is, de ezt is csak a gari miatt.

Tudtok ajánlani pár konkrét modellt 100-150 Ft között (lehet persze olcsóbb is). Legalább 3-5 konkrét modell nevet adjatok meg, leginkább persze a szerelők véleményére lennék kíváncsi.

Sokan foglalkoznak német Miele gépek teljes szintű felújításával (adnak hozzá 1 év saját garit is). Van értelme egy ilyen gépet venni? Ezek egy része elvileg még békebeli darab, ami lehet csak azt jelenti, hogy baromi régi. Azt se értem, hogy a németek miért dobnák ki, adnák el ezeket a gépeket.

A tudatos vásárlók tesztjén melyik gépek győztek? Mosási hatékonyság/tartósság terén? Tényleg egy olyan Panaszkodik gép nyert tartósságban, amelyik pikk-pakk szétrohad? Ér valamit az a teszt? (Engem egyedül ez A+++ energia hatékonyság ami nem izgat. Ezek a gépek tuti nem tudnak olyan szépen mosni, mint azok amelyek több vizet használnak.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!