A tied amerikai modell ? Látom a motorháztető nyitó felett neked ott egy gomb a csomagtartó nyitására .. Nekem nincs pedig mindig kerestem hol lehet a kocsiba . Eu-modellekből kihagyták ? vagy ez is valami extra féleség ?:OO
Ahogy szivárognak ki az új információk az új hármasról egész komoly előrelépésnek tűnik az F30-hoz képest. A Sport Line T betűs légbeömlője még mindig borzalmas, de más modellvariáns esetén szerencsére mellőzik.
Úgy tűnik, hogy a későbbiekben elérhető lesz az Android Auto is! :)
De hisz ha akkor ki lehetne nyitni akkor klasszul sebezhető lenne..
Az meg hogy a Pajzs így oldotta meg hogy nem szabadon mozog a kar , hanem el lehet (akár) tépni a bowdent elég nagy szamárság. (csak, mert van olyan ami szabadon jár és még véletlenül se fogsz madzagot tépni)
(nem gondoltad elforgatni a telót, ha nem csak azon nézed..?)
Hali! Nem tudom innen ki használja még az autolopás index fórumot, de engem kitiltottak, mert videóval is cáfoltam, hogy a Pajzs védelemmel szerelt kocsi géptetejét, akkor sem lehet nyitni ha leveszed az akksi sarut. (bovdent nem érdemes eltépni, ha valaki utánam próbálná, de csak bátran:)
A ConnectedDrive az egy gyűjtőnév, amit minden “digitalizációs” megoldásra ráakaszt a BMW. Ezek egy része (pl. vészhívás, távdiagnosztika, RTTI, in-car appok, mint pl a “fantasztikus” Időjárás app, stb) az autó saját beépített SIM-kártyáján keresztül kommunikálnak a BMW szervereivel, tehát nem kell hozzájuk telefon.
Ugyanakkor a CD a mobiltelefonok iDrive-integrációját is tartalmazza. Ezt a részt nevezzük “telefon-CD-nek” az egyszerűség kedvéért
telefon-CD és CarPlay: ugyanannak a dolognak két teljesen különböző implementációja: mindkezttő arra szogál, hogy a telefonodon futó applikációkat az iDrive beviteli eszközeivel, az iDrive központi megjelenítőjén használd (ne kelljen a telefont tapiznod, illetve ne kelljen a telefon kijelzőjét názzed).
A telefon-CD a BMW megoldása, fügetlen a telefon típusától, de a telefonon futó appnak támogatnia kell a BMW telefon-CD megoldását. Jónéhány ilyen app létezik, az ismertebbek: TuneIn, Deezer, Spotify és maga a BMW Connected app. Ezek az appok egy része (pl Deezer) magától elindul, ha a telefon érzékeli a ConnectedDrive, és az autóban engedélyezve van a connecteddrivejelenlétét. Más appokat (pl. TuneIn vagy a BMW Connected maga) el kell indítanod előbb a telefonon. Szóval, ha az app fut a telefonon, akkor az teljesen integrálódik az iDrive felületébe, tehát ott új menüpontként vagy új médiaforrásként jelenik meg, és a kezelőfelülete is követi az iDrive aktuális paradigmáját (vagyis a Deezer pl, egyáltalán nem úgy néz kiaz iDrive-on, mint a telefonon).
A CarPlay ezzel szemben az Apple megoldása, tehát ott “kvázi” ugyanolyan a felületet kapsz az iDrive kijelzőjén, mint amit az iOS-ben megszoktál, de csak azokkal az appokkal, ami támogatják a CarPlay-t. A CarPlay emellett telefonspecifikus, vagyis csak iPhone-okkal működik, együtt. A Carplay-t támogatott alkalmazások viszont nem autómárka-specifikusak, tehát minden autóban, amely támogatja a CarPlay-t, ugyanúgy futnak.
Nem ez a tapasztalatom lassan 10 éve van roadsterem, 7 évig abból első autónak, kb. márciustól (roadsterben van nyitott módos fűtés) használható októberig.
Csak pályán zártam be mikor sokat mentem 160+ már nem lehetett beszélgetni nyitott tetővel az nem volt jó
Ilyen bugok vannak a barbna BMW Connected webradióval nálam:
- átveszi a hatalmat minden telefonos hangforrás felett, tehát pl. ha át akarsz váltani iDrive-on webrádióról a telefonon lévő zenéidre, akkor ez megtörténik, aztan kiválasztasz mondjuk egy albumot, és az album “elindításánál” a webrádió szólal meg. Akármit csinálsz, mindenhonnana a webrádió jőnk, kivéve persze ha az autő saját radiójára váltasz
- ezt néha csinálja csak, de rohadt idegesítő: bejön egy telefonhívás, miközben hallgatom a webrádiót, és ahelyett hogy némítaná a webrádiót a hívás idejére, a webradiót maximális hangerőre nyomja fel, ott üvölt az autóban ezerrel, közben a vonal túloldalán is megsüketul a hívó fél.
- néha egyszerűen eldobja az agyát a BMW connected, ekkor újra kell csatlakoztatni
Egyéb:
- van benne egy Wiki-funkció, hogy a területről, ahol jársz, hasznos turisztikai jellegű infókat jelenít(ene) meg az iDrive-on. Na ez nálam soha nem működött, Németországban sem meg sehol sem, mindig azt írja ki, hogy “kapcsolódás a szerverhez sikertelen”
- a newsfeed-ek viszont jól működnek, a BMW Connected-es vezetéselemzés is jobb, mint a járgányban alapból benne lévő.
Hozzáteszem, hogy az én járganyomban 6-os iDrive van, ami bluetooth-on integrál mindent (natívan a Deezert, Spotify-t, TuneIn-t, Siri-t, Apple Music-ot, naptárat, kontaktokat, stb. és persze a BMW Connected-et is). Ez így nagyon kényelmes, de lehet, hogy a fenti bugok a “drótos” kapcsolatnál nem jelentkeznek. A 6-os iDrive viszont nem fogadja már el a drótos kapcsolatot, egyszerűen közli, hogy iPhone-t BT-n kell parosítani, a drótos kapcsolat nem engedélyezett.
Arról volt szó, hogy december 15.-től a portál magyar nyelvü lesz. Én abban reménykedem, hogy akkortól elérhető lesz az áruház és a "kék" connected app is. Az amerikai AppStore-ban már a 10.0-s verzió érhető el, ami támogatja a magyar nyelvet is. De ezek csak az én feltételezéseim.
volt korábban is (másfél éve is) már BMW Connected az iPhone-os App Store-ban. De ez a régi “barna” app, ezt már több mint egy éve nem frissítették, és szerintem nem is fogják. Közben meg iszonyat bugos, de majd megtapasztalod... A webrádiót en is használtam már nemegyszer, csak sajnos bugos, bugos, bugos... nekünk a “kék“ BMW Connected app kellene, de az csak a külföldi (pl. német) app store-okban érhető el.
CD (Connected Drive) a BMW online szolgáltatásainak a gyűjtőneve. CarPlay pedig az Apple rendszere amivel bizonyos appokat tudsz futtatni a kocsi képernyőjén (egyszerűen fogalmazva).
Közben sikerült az autóban is belépnem. A gond az lehetett, hogy email címmel próbáltam, nem jött össze. A webes felületen megadtam user nevet, na azzal már ment az autóban is.
Igen az autóban is be tudtam jelentkezni a CD menüben. Szerintem ez a status updatekhez meg talán az appokhoz kell. A magyar (apple) app storeban pedig megjelent a BMW Connected app (úgy emlékszem korábban nem volt csak MINI Connected). Ezen keresztül lehet appokat futtatni az iDrive-on (biztos már tudjátok ezt de nekem ez újdonság) a webrádiót appot szerintem használni is fogom.
Ez jó kérdés, még nem is próbáltam, de lehet, hogy kell majd. Hamarosan kipróbálom, gondolom ugyanazokat a belépési adatokat kell használni, mint a webes portálon...
A portál egyelőre arra jó, hogy lasuuk, kezd működni.
Egyelőre semmiféle app csomag nincs (nincs shop), egyelőre két funkciócsoport van “Manage my cars” és illetve Remote Cockpit. Az előbbivel szervizielérhetősegi infókat tudok megnézni, valamint hozzaadni vagy törölni lehet autókat.
A Remot Cockpit egy fokkal érdekesebb, itt van egy Status, egy Control meg agy Map fül.
A Status alatt nekem az időjárás jelenik meg, egyelőre ennél még a szar “barna! BMW Connected app is többet tud, de nyilvan itt lesz majd mindenféle infó (üzemanyag mennyiség, kilométeróra stb... ilyenekre szamítok). A Control alatt van néhány keefunkció, többek között lehet memót küldeni az autóra (és ez működik is), meg képeket (ez nálam nem működik, állandóan azt írja ki, hogy a kép neve nem lehet hosszabb mint 40 karakter), illetve lehet newsfeed-et beállítani (ez hasznos lehet, demég nem próbáltam, hogy megy is), valamit engedélyezni lehet a “Send to Car”-t (akármit is jelentsen ez).
A Map alatt pedig megmutatja az autó aktuális helyzetét. Ez hasznos lehet, és működik is.
Egyelőre játéknak jó, és látszik, hogy dolgoznak rajta.
Az tetszik azért, hogy az autómat szín- típus- és felnihelyesen mutatja a képen, valamint meg is lehet forgatni, szal ha még nem ismerném, hogy néz ki, akkor ez egy nagyszerű funkció ☺ (parasztvakítás rulezik, se első időkben ezt így kell, én is ipari területen dolgozó szoftverfejlesztő vagyok, mi is így csináljuk)
Én nagyon várom, hogy legyen app store is benne...