Keresés

Részletes keresés

mili70 Creative Commons License 2018.12.06 0 0 154590

Egy ilyen megoldásban gondolkozz ( szerintem ez C24 falikazán szőnyegégője, legalábbis az enyém így néz ki ) http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=149817962&t=9007484 

A Paellát meg engedd el.

Ez e-mailem nyilvános, ha komolyan gondolod a személyes találkozót, tudod mit kell tenned. 

Előzmény: teabeetuning (154589)
teabeetuning Creative Commons License 2018.12.06 0 0 154589

Tehát mégis igaz... Szeretném 1x személyesen is megnézni ,hogy mi csudát csinálok rosszul. Visszatérve a kupola billegésre hát kicsit szomorkás lettem amikor felraktam egy asztalra és alátettem egy lámpát. A 2 db gyors zárnál szépen felfexik az asztalon de a másik két oldal hát 1-1,5 mm-re nyit csak. Aszem holnap felhívom a kereskedőt. 

Előzmény: mili70 (154574)
!MARATHÓN Creative Commons License 2018.12.06 0 0 154588

Értem, a terv 3 tányér, amire 65-75 tf% os (alszesz, párlat) érkezik, 4 db 12mm belső átmérőjű szifon, 100- as tányéron a tányérok 210 mm távolságban vannak . 

Igaz tovább tartana a főzés, de a előhűtőt (csőkötegest) kikapcsolnám. Amikor feláll a rendszer (elárasztás). Utána a fűtéssel tolnám, a hatásfok csökkentést.

Előzmény: endrepp (154569)
vandox4 Creative Commons License 2018.12.06 0 2 154587

Jó pálinkát mindkét főzővel lehet készíteni. Ennek a nagyobb űrméret az előnye, és ne feletsd el soha, hogy a jó pálinka alapja a jó cefre! Sok sikert!

Előzmény: Marco33 (154586)
Marco33 Creative Commons License 2018.12.06 0 0 154586

Ujra koszi a segetseget. Remelem belejovok hamatosan. Nagy remenyt teszek bele ebbe a fozobe. Remenykedek hogy finomab lessz a palinka mind a elozo eco17 bol. Bar abol is finomak voltak a palinkak.

Előzmény: vandox4 (154584)
vandox4 Creative Commons License 2018.12.06 0 0 154585

Legyél teljesen nyugodt. Simán meg fogod csinálni. 

Előzmény: Marco33 (154583)
vandox4 Creative Commons License 2018.12.06 0 0 154584

Mikor a páracső üst felőli oldala felmelegedett, a hőmérőn kb. 60°, akkor a fűtést már érdemes visszább venni. A párlat ezután, kb.75°-nál fog megindulni. Minimális eltérések lehetnek a hőmérőt illetően.

Előzmény: Marco33 (154580)
Marco33 Creative Commons License 2018.12.06 0 0 154583

Amugy csak azert kerdem eszt a modszert mert ha emlekszel segetetek nekem oldani a futest. Csakhogy en foztem akkor a almat es az hogy gyenge volt a futes kiherelte nekem a cefret es a ilatok 8 oras fozesel eltuntek es maradt a sima alkohol de nincs semmi aromaja. Es gondolom igy a elvalasztas se lessz konyu ha nincsen aroma. De kifozni akatom mert lessz legalab agyas palinkara valo.

vandox4 Creative Commons License 2018.12.06 0 0 154582

A 25 alkoholfokra visszahígított alszesznek kell a 2%-át elvenned. A 20liter 45 alkoholfokos visszahígítva körülbelül 36liter 25 alkoholfokos lesz. Ennek a 2%-a 7.2 deciliter. Ezt a mennyiséget kell előpárlatként elvenned. Másképp: 0.72liter. Létezik más, érzékszervi alapon működő elválasztási mód is. Kezdőként az nehezebb, de megtanulható.

Előzmény: Marco33 (154577)
Marco33 Creative Commons License 2018.12.06 0 0 154581

;-) muszaj lessz kostolgatnom mert ilatok valahogy egyformanak tunnek nekem.

Előzmény: Jocó0423 (154579)
Marco33 Creative Commons License 2018.12.06 0 0 154580

Menyi hofoknal veszed le a futest? Es kupolaba kb menyi fokot mutat a mutato amikor elkezd csepegni?

Előzmény: vandox4 (154576)
Jocó0423 Creative Commons License 2018.12.06 0 1 154579

Abból a 20 literből csinálj vízzel 38 litert és tedd fel finomítani. Na ott vegyél el az elejéből az 5 poharas trükkel :). Kóstolgatva.

Előzmény: Marco33 (154577)
Jocó0423 Creative Commons License 2018.12.06 0 0 154578

Jól beszélsz :)

Előzmény: mili70 (154574)
Marco33 Creative Commons License 2018.12.06 0 0 154577

Van 20liter alszeszem ami 45fokos. Es aszt nemtudom hogy az a 2% EP az maga a alszeszbol van vagy mart higitva 25%ra. Te hogy szokod csinalni? 

Előzmény: vandox4 (154576)
vandox4 Creative Commons License 2018.12.06 0 1 154576

Mikor az alszeszt odateszed finomítani, előpárlatot kell elválasztanod. Ezt teheted úgy, hogy a 25alkoholfok -ra beállított alszeszed 2%-át elveszed, vagy teheted úgy is, hogy nagyon lassan indítod meg, épphogy csurogjon, majd kis poharakkal sűrűn mintát véve vizsgálod a kifolyó párlatot, és amint megszűnik az acetonos, vagy szúrós, vagy kellemetlen szag és felváltja az erős alkoholos gyümölcsillat, onnantól gyűjtheted a középpárlatot, ami a fogyasztható pálinka lesz. A végén az utópárlatot, ami 60-50°-nál kezdődik majd, szintén el kell választanod, ugy hogy kóstolgatva eldöntöd, mikortól nincs már  jó íze.

Előzmény: Marco33 (154573)
mili70 Creative Commons License 2018.12.06 0 0 154575

5 liter simán lejön fél óra alatt. Na ugye, erről beszélek.  :)

Előzmény: vandox4 (154547)
mili70 Creative Commons License 2018.12.06 0 0 154574

Ha kívánod bármikor prezentálom, a felfűtés utáni,  2.5 óra cefrefőzési időt a DES100-nál. És hogy milyen pálinkákat főzök?   :) 

Van aki lezavarja 2 óra alatt, és az ő pálinkája sem rosszabb, legalábbis a versenyeredményei (neki) is ezt igazolják. Bár ő komolyabban hűt,  nem  28-as a páracsöve a DES-en, és nem ragaszkodik a 20 celsius körüli kifolyóhoz sem. 

Előzmény: teabeetuning (154544)
Marco33 Creative Commons License 2018.12.06 0 0 154573

Egy ujonc kerdesem lenne. A alszesz finomitasnal olvastam hogy 2%kot kb elkel valasztani. De ez mart 25% ra higitva vizel vagy maga a alszeszbol ami lejon van kiszamitva?

1zsakkrumpli Creative Commons License 2018.12.06 -1 0 154572

Az is érdekes, hogy a Kothe arra törekszik, minimális folyadék legyen a tálcán, ennél meg pont az elenkezője. 

Én úgy gondolom a Kothénél gyorsan visszamegy a folyadék az üstbe, ill. cserélödik zamatosabbal.

Előzmény: endrepp (154569)
mili70 Creative Commons License 2018.12.06 0 0 154571

Mintha a sajátomat látnám. Tök így néz ki :)

Előzmény: vandox4 (154561)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2018.12.06 -1 1 154570

Ajjaj, ezt itt nem jó mutogatni, már a tizedesvessző jelentősen odébb ment. :)

Előzmény: kupeci (154564)
endrepp Creative Commons License 2018.12.06 0 0 154569

Ha növeled a fűtést, több gőzt termelsz, elérsz egy állapotot, amikor a lefolyó szűk keresztmetszetben a felfelé törő gőz ellentart (részben) a flegmának és elkezdődik az elárasztás. Ez akkor következik be, ha az üst kapacitáshoz képest kevés a sapka, kicsi a lefolyó. Ha túl sok a sapka, akkor buborékolgatni fog, nem habzik fel.

Szóval én betennék egy túlfolyót, ami alul szifonban végződik, ez kiszélesítené az üzemállapotot. Tulajdonképpen ilyen a Kothe, nem lehet elárasztani annyira túl van méretezve a túlfolyó, a te túlfolyódban ellen tud tartani a gőz, a Kothéban nem. Én így jártam, nem volt elég a középső cső.

Előzmény: !MARATHÓN (154567)
Jolida Creative Commons License 2018.12.06 0 1 154568

Hegeszteni akarsz? :-ppp

Előzmény: kupeci (154564)
!MARATHÓN Creative Commons License 2018.12.06 0 0 154567

A tányérok hatásfokát, a fűtés növelésével gondoltam csökkenteni. Növelném a tömegáramot csökkenne a hatásfok. Erről mi a véleményed?  

Előzmény: endrepp (154546)
endrepp Creative Commons License 2018.12.06 0 0 154566

Dögös..:)

Előzmény: kupeci (154564)
vandox4 Creative Commons License 2018.12.06 0 0 154565

Még nem próbáltad? Érdekelne a véleményed, mert nekem is kell egy új.

Előzmény: kupeci (154564)
kupeci Creative Commons License 2018.12.06 0 0 154564

Ha már gáz akkor tessék a nyomáscsökkentő, nem olcsó de legalább jól néz ki!:)

vandox4 Creative Commons License 2018.12.06 0 0 154563

Még van lehetőség, legrosszabb esetben a fedő alja nem sík.

Előzmény: Törölt nick (154556)
naivkezdo Creative Commons License 2018.12.06 0 0 154562

Szep kek a palack ellentetben a pb-vel, ez is fontos:)) telen hasznalom, amit irtal amiatt.

Előzmény: rézműves1 (154550)
vandox4 Creative Commons License 2018.12.06 0 0 154561

 A tégla sok mindenre jó:-)!

Előzmény: Jolida (154549)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!