bocs, de nem az van, hogy törvényileg van egy elfogadható kihozatal max gyümölcsönként? ezen bármelyikét túlléped ekkora böszme mennyiségű cukorral, a főzdéseket erről megkérdezném. Illetve arról is, hogy pálinkát ittak-e valaha, vagy csak cukorpárlatot valami halvány ízesítéssel?
Nem 1 hete ,hanem 4 hete forr,bocs! Ha, jól értettem, azon parázott, ki fog-é forrni mire viszi főzetni. Arra tettem javaslatot, ha már kilúgozta akkor a pH-ja megemelkedett, ami valószínűleg nem szerencsés és tápanyag sem ártott volna bele.
A többrétegű ragasztott szélvédő és a fújt (egyrétegű) üvegballon pont annyira hasonlít egymásra, mint a téliszalámi és a virsli (mindkettő tartalmaz valamilyen húst). :-)
Az előbbi egyes (kicsi, csak a külső üvegréteget érintő) sérülései javíthatók speciális ragasztóval, az utóbbi ilyenkor a kukában végzi.
Ha érzelmi okból kötődsz hozzá, akkor nyugdíjazd és csinálj belőle dekorációt. A szélvédő javításhoz hasonlóan biztosan lehet vele próbálkozni, de én már nem tennék bele pálinkát.
Mesterséges tömítetlenséget csinálj a füstcsonk belső-felső(!) részén, véletlen sem tudd teljesen elzárni! Valamennyivel csináld kisebbre a lepke felső részét, alágyújtás után, az üstház teljes felmelegedéséig hagyd nyitva, utána teljesen elzárhatod! Majd látod, vagyis érzed, ha tökéletlen az égés úgyis csípni fogja a szemedet.:(
Segitsetek! Már mindenhol kerestem, hogyan lehet repedt üvegballont javítani, de mindenhol csak az újakat reklámozták! Dobjam el csak azért mert van rajta egy nem folyós repedés?