Az, mint minden szerencsejátéknál óriási kérdés, hogy összességében kell nézni nyereséget/veszteséget, vagy az adott fogadási napra vonatkozóan. Amennyiben összességében nézzük, akkor vélhetően veszteséges a projekt.
Ellenőrizni lehet a számokat a korábban itt megírt linket, ha beállítjátok a megadott napokat.
Sajnos a képernyőfotó sem megoldás. Majdnem 1 órája próbálkozok, de a billentyűzetem semmilyen formában nem biztosítja a Print Screen-t.
A 3. blokk csúszna át szombatra, mert az indul 18:45-től, de mivel csak 6 húzás van feldolgozva, ezért a jelenlegi állapotban mindhárom blokkban csak pénteki sorsolások nyerési statisztikája van benne. Jól értem?
De igazából mindegy is. Engem majd csak akkor érdekel a dolog, ha egyértelműen összehasonlítható a befektetés és a kifizetés, lehetőleg minél több sorsolási adattal, hogy lehessen látni az anomáliákat vagy a papírforma szerinti buktát.
A blokkok nem az enyémek. Nekem az ismerősöm csak a segédszelvényeket valamint a gép által kiadott szelvényeket átküldte nekem. De, mivel rajta van, hogy kifizetve (vagyis valamiféle kifizetésre sor került. Az egyes táblákon feladott számok világosan olvashatóak. A korábbi kommentemben megküldtem a linket. A szombatot csak azért írtam, mert a 18:40 és 18:44 között feladott 3. szelvényen már nem tudja megvárni az 50 húzást, mivel a 18:45-ös húzástól a 22:00-ás húzásig csak 40 húzás van. A szelvény viszont 50 húzásos. Ezért tüntettem fel a szombati napot.
Bár az a statisztika akkor (mint korábban is írtam) nem értelmezhető, mert az nem egy 200k-s befektetés statisztikája, mert benne van a következő 2 200k-ból is, ráadásul különböző mértékben. Ha jól értem. És akkor azok a számok megtérülés számítására használhatatlanok jelenleg. Akkor lenne használható, ha a teljes napnak a 600k-s befektetése teljesen feldolgozásra kerülne.
Úgy, hogy 3 blokkod volt amihez az utolsóhoz odaírtad hogy péntek, végül leírtad, hogy a pénteki és szombati számokat hol találjuk. Gondoltam nem véletlenül írtad a szombatot is, feltehetőleg ami nem péntek, az a szombat. Tévedtem. Így viszont csak pénteki sorsolások vannak a statisztikában.
A korábbi 2-es pontod is értelmet nyert, hogy pl. az a 6+0, 6+1 kizárólag azért van 3-szor a statisztikában, mert egyazon sorsoláson részt vett "ugyanaz" a szelvény 3-szor és így elég volt 1-szer bemákolni a statisztikai 3 nyereséghez. Ha erre gondoltál, akkor azért a no comment helyett leírhattad volna. Az eredeti leírásból én arra gondoltam, hogy egy hasonló szelvény is nyer nem pont ugyanazokkal a számokkal de ugyanazon a sorsoláson.
Persze a legfontosabb kérdést ezek továbbra sem befolyásolják. Fél éven keresztül ez a játék nem lehet nyereséges. És a statisztikád nagyjából ezt alá is támasztja. 27 húzás alatt 75k jön vissza, akkor arányosítva 50 húzásra nem fog visszajönni a betett 200k. Persze 50 kisérlet nem jelent garanciát, de a matek igen. 200k-ért átlagosan nagyjából 114.500 Ft-ot (0,5723*200k) fizet ki ez a játék.
Világosan leírtam, hogy a szombati napon csak az a 10 húzás érintett, ami átcsúszik péntekről, vagyis a legelső 10 húzás (7:05 és 7:50 között), ugyanis szombaton, vasárnap, pihenőnapon nem játszanak.
péntek 17:05 205-ös húzástól a pénteki 21:10 254-es húzásig
péntek 17:35 211-es húzástól a pénteki 21:40 260-as húzásig
péntek 18:45 225-ös húzástól a pénteki 22:00 264-as húzásig valamint a szombati 7:05 85-ös húzástól a szombati 7:50 94-es húzásig
Ebből hogyan következtetted ki a szombati 227-es húzást?
2. táblád 5 találatos B tévedéssel (2,3 számokkal játszva), ez önmagában 2db 5+0, és az 5+1 ezt nem hozhatja be, mert az csak 5+0-val párban jöhetne, tehát itt már többnek kellene lennie az 5+0-knak.
Ez nem azt jelenti, hogy itt hibáztál csak, nem néztem végig.
1) Teljesen igazad van, ahol az "A" mezőben 6 számot eltalálsz, de a "B" nem találod el, akkor 2 db. 6 találatosod lenne! Nem véletlen adtam meg a linket és a kiválasztandó napot-napokat. Így levezethető, vagyis ellenőrizhetőek az állításaim.
2) No comment...
3) A logikád alapján teljesen igazad van! 500 Ft-tal kell szorozni az egyes nyereményszorzókat.
1) Ahol viszont nem találod el a B-t, egyből 2db 6+0-s találatod lenne. Így most azt mondod, hogy minden 6 találatoson eltaláltad a B-t 2 próbálkozásból (2/4=50%). 5-nél szintén. Statisztikailag ez anomália. Bár ez ingerküszöbfüggő, akkor is jogosan vontam fel a szemöldökömet.
De akkor már hozzáteszem azt is, hogy a 4+1 esélye valamivel alacsonyabb, mint az 5+0 esélye, tehát az is anomália, hogy a 4+1-ből ennyivel több van mindenhol.
2) Ez igaz, de a számítást nem befolyásolja, így nem értem ennek a pontnak a jelentőségét.
3) Azért neveztem alaptétnek, mert ez az az összeg amit szorzunk a nyereményszorzóval. A számolásom végig helyes a megnevezéstől függetlenül. Nem hiszem, hogy bárkit is átvertem volna ezzel az elnevezéssel.
1) Ahol eltalálsz 6+1 találati arányt, ott a két "B" miatt van egy 6 találatod is.
2) Mivel az egyes táblák között nagyon nagy az átfedés így az is megtörténhet, hogy akár két táblán is van nyereményed.
3 dolgot összefoglalnák a leírásoddal szemben:
1) Ahol eltalálsz 6+1 találati arányt, ott a két "B" miatt van egy 6 találatod is.
2) Mivel az egyes táblák között nagyon nagy az átfedés így az is megtörténhet, hogy akár két táblán is van nyereményed.
3) Dupla tétet sose számold alaptétnek, mert azzal átvered magadat és egyebekben az olvasókat is. Az alaptét 250 Ft., dupla tét ennek megfelelően 500 Ft. Amennyiben 1 táblát 1 "B"-vel 1 húzásra teszel fel alaptéttel, akkor 250 Ft-ot fizetsz. Itt arról van szó, hogy dupla tét (500 Ft) 4 táblát 2 "B"-vel 50 húzásra tesznek fel. Ennek megfelelően emelkedik a fizetendő teljes összeg mértéke 500*2*4*50-re, ami 200 ezer forintot jelent összesen, ami mivel csoportosan játszanak, így osztódik. Egy-egy nap, maximum rajta kívül további 9 ember van benne a csoportba.
Kritika:
Folyamatban van a szelvények kidolgozása. Az alapján a részeredményt közöltem, amit egyébként közben is fel lehet venni, ugyanis minden húzásnál a rendszer külön szelvényként érzékeli.
Ezt nem csak tőlük tudom, hanem beszélgettem egy bennfentessel is erről.
Nyeremény és a befektetett pénzre vonatkozó részt viszont részint elírtam. Ezt elismerem!
Fejenként raktak fel 20-20 ezer forintot szelvényenként. Ehhez képest jött vissza az "A" szelvényen a 27. húzásig 7.500 Ft, a "B" szelvényen 21 húzás alatt 4.650, a "C" szelvényen 6 húzás alatt 2.100 Ft, vagyis a fejenként feltett 60 ezerből 13.250 Ft jött vissza. De még sok húzás hátra volt.
Ezt így nézve tényleg elszámoltam, mert a részeredményt a fejenként felrakott 20 ill. 2 ezer forinthoz hasonlítottam és nem a blokkon szereplő összeghez. Ezt megint csak elismerem!
Dupla tétet sose számold alaptétnek, mert azzal átvered magadat és egyebekben az olvasókat is. Az alaptét 250 Ft., dupla tét ennek megfelelően 500 Ft. Amennyiben 1 táblát 1 "B"-vel 1 húzásra teszel fel alaptéttel, akkor 250 Ft-ot fizetsz. Itt arról van szó, hogy dupla tét (500 Ft) 4 táblát 2 "B"-vel 50 húzásra tesznek fel. Ennek megfelelően emelkedik a fizetendő teljes összeg mértéke 500*2*4*50-re, ami 200 ezer forintot jelent összesen, ami mivel csoportosan játszanak, így osztódik. Egy-egy nap, maximum rajta kívül további 9 ember van benne a csoportba.
Egy másik kommentelő társnak jobban kirészletezve beküldöm a lényeget.
"Mindegyik 4 táblás, dupla téttel és két "B"-vel, nem mellesleg 50 húzásra."
Erre mondtam azt, hogy 500 Ft alaptét. Tehát ez így stimmel, de a tiszta haszon számolásban nagy baj van. Az is fura hogy az n+0 és az n+1 találatok egyeznek, holott statisztikailag 3-szor annyi n+0-nak kéne lennie. Ettől még előfordulhat rövid távon ilyen anomália, de valószínűtlen. Az eddigi káosz alapján azt mondom, hogy az is inkább egyszerű elemzési/számolási hiba.
A feladott 4 szelvény 200k forintba kerül (500Ft*50 sorsolás*4szelvény*2B), vagyis fejenként 20k nem pedig fejenként 2k. Tehát 200k fölött kezd el megtérülni, az alatt nem beszélünk haszonról. Nem vagyok képben hogy mi történik, de ez nem az én hibám, hanem a publikált adatoké.
Van 3 blokkod. 27, 21 és 6 húzásokkal a megtérülés is nagyjából ezzel van arányban. A végén mindenhol 20.000 ill. 2.000-t vonsz le fixen, mint befektetés. Ez így sehogy nem jó, egyértelműen több húzáshoz több befektetés tartozna. Vagy szelvényenként ki kell statisztikázni, hogy mennyi térült meg, vagy az összes szelvényt feldolgozni. Így nem tudod szembeállítani a befektetést és a megtérülést. Nem létezik, hogy a 21k (6 húzás) és a 75k (27 húzás) ugynakkora befektetések eredménye.
Mindenesetre segít megérteni, miért hiheted, hogy nyernek. És segít azt is jobban megérteni, hogy a szerencsejátékosok fejében mekkora baj van, így a rulettesek sem csoda, hogy a másik topicban úgy verik a mellüket.
De akkor kielemzem statisztikailag az egyik blokkodat:
6+1 nyerési gyakorisága weboldal szerint 1/273, vagyis ahhoz hogy 3-szor nyerjünk statisztikailag (átlagos szerencsével) 819 (sorsolás*szelvény), tehát lehet akár 8 szelvény kb. 100 sorsoláson, ez lényegtelen) játékot kell játszani.
6+0 gyakorisága 1/91, 3 nyert, az 273 játék átlagosan
5+1 gyakorisága 1/41, 6 nyert, az 246 játék átlagosan
5+0 1/14, 6 nyert, 84 játék
4+1 1/15, 14 nyert, 210 játék
Ha 1 db 6+1 12k-t nyer, akkor a 24-szeres szorzóval számolva 500 Ft az alaptét. Az 5+0-n a többihez képest túl alacsony a találati arány. Tegyük fel, hogy ez 200 játékot jelent és az 5+0 sávon nincs szerencséd, a többin meg elég mákos voltál.200*500= 100.000 Ft befektetés és veszteséges vagy.
Ez persze csak spekuláció a találati arányok alapján.
A lényeg, hogy szépen izolálni kell a szelvényeket és utána egyértelműen szembeállítani a befektetést a megtérüléssel. Sehogy nem fog kijönni. Ha profit jön ki akkor látszani fog, hogy a weboldalon feltüntetett találati arányokhoz képest min. 75%-kal magasabb találati arányok lesznek átlagosan.
A húzások hétfőtől szombatig 7:05 perckor a 85-ös húzással kezdődnek és 22:00 órakor a 264-es húzással fejeződnek be. Vasárnap pedig 8:05 perckor a 97-es húzással kezdődnek és 20:30 perckor a 246-os húzással fejeződnek be.
A játéknál nem számít, hogy áthelyezett munkanap, vagy ünnepnap. Pl. 2018. október 23-án kedden is 7:05 perctől 22 óráig tartott a sorsolás.
Aki kíváncsi a dolgokra, az írjon emailt és jelezze azt is, hogy innen van, mert itt az Excelt és a Worldot nem ismeri fel, legalábbis képként nem. Azt írja, hogy "nem megengedett fájltípus!"
Jelenleg a 17:05 és 21:10 közöttre, fejenként 20 ezer forint értékre feladott szelvényt érintően 11 húzással vagyok kész.
A mérleg:
1 db 6+1-es (12 ezer, fejenként 1.200)
1 db 6-os (4 ezer, fejenként 400)
3 db 5+1 (6 ezer, fejenként 600)
3 db 5-ös (3 ezer, fejenként 300)
9 db 4+1 (4.500, fejenként 450)
Összesen: 29.500; fejenként 2.950
A húzások kb. negyedénél a feltett fejenkénti ill. összesített tét nagyjából 14,75%-a térült meg, de még hátra volt 39 húzás.
Ebben már benne van a 17:35 és 21:40 közöttre, fejenként 20 ezer forint értékre feladott szelvényt érintően 6 húzással vagyok kész.
A mérleg:
6 db 4+1 (3 ezer, fejenként 450)
Összesen: 3.000; fejenként 300
A húzások kb. negyedénél a feltett fejenkénti ill. összesített tét nagyjából 14,75%-a térült meg, de még hátra volt 45 húzás.
Bárcsak én is fel tudnám törni és akkor én is írhatnék róla cikket, amivel akár több ezer forintot is kereshetnék. ;)
Ne higgy el mindent amit az interneten olvasol.
Nem ellenőriztem mindent, de láthatóan durván alábecsüli a gépi RNG-t. A cikk elolvasása után az alsó és felső 4 szám átlaga közötti különbségnél kijött, hogy nem kell többet foglalkoznom vele.
Ha a véletlen számokat sorrendbe rakjuk és az alsó 4 szám átlaga viszonylag magas, az azt jelenti, hogy a 4. szám is viszonylag magas, aminél minden felső 4 szám magasabb így ennek következtében valószínűbb (bár nem biztos), hogy a felső 4 szám átlaga is magasabb lesz, ezért mozognak ezek sokszor együtt. Ez nem a Puttó RNG-jének a sajátossága, hanem a tökéletes véletlen következménye.